Mammas bullar
Kategori: Allmänt
100 gram smör/margarin
50 gram jäst
2 dl mjölk
1 ägg
3 msk socker
7-½-8 dl vetemjöl
Fyllning 1: 3 dl marsansås/vaniljsås
Fyllning 2: 2-3 msk margarin, 1½ dl florsocker, ½-1 msk vaniljsocker (ni kan byta ut vaniljsockret mot kanel om ni vill)
Gör en vanlig vetedeg och låt dej jäsa till lite mer än dubbel storlek. Medans degen jäser blandar ni ihop båda fyllningarna och smörar och mjölar en långpanna. När degen jäst klart delar ni den i två delar och kavlar ut den ena delen till en stor fyrkant som täcker botten på en långpanna. Lägg den biten i långpannan och bred på fyllning 1 (vaniljsåsen), sen tar ni den andra delen och kavlar den till en stpr fyrkant. Bred på fyllning 2 (smörblandningen) och rulla ihop den. Dela rullen i ca 30 skivor. Lägg skivorna på krämen. Låt alltihop jäsa en stund, typ en halvtimme. (Bullarna ska ha cirka 2 centimeters mellanrum när det är färdigjäst.) Pensla bullarna med uppvispat ägg och släng på lite pärlsocker. Grädda i 200 grader cirka 20 minuter.