En helt vanlig blogg!

Sportlov

Kategori: Allmänt

Nu ska jag passa på att dela med mej av några av mina fördomar, jag tycker att fördomar kan vara ganska roliga ibland.

Så här tänker jag mej att ett typiskt sportlov ser ut för en familj från Stockholms trakten. Dom planerar att åka upp till fjällen för att fira sportlov i norrländsk anda. Då börjar dom med att gå till någon (svindyr) butik i Stockholms centrum som är specialiserade på det dom kallar "vildmarksutrustning", det vill säga täckjackor, isdubbar, kåsor och andra saker man kan tänkas behöva i den norrländska vildmarken. Självklart är det bara märkes varor familjen inhandlar, man måste ha den bästa utrustningen tänker dom. Dom avslutar shoppingdagen med att införskaffa sej slalomskidor och/eller snowboard (vissa enstaka fall köper även längdskidor). 
Nu gäller det att hitta ett bra boende uppe i fjällen. Dom som anser sej vara rika tar in på ett hotell, givetvis flerstjärnigt, och spenderar enorma summor på bara boendet. Sen finns det dom som vill leva ett riktigt "vildmarksliv" och hyr en stuga. I stugan finns det el, rinnande vatten, fullt utrustat kök och självklart finns det en tv med tillhörande parabol. Det är ett äkta vildmarksliv det! Sporlovet flyter på som det brukar göra med skidåkning och tillhörande after ski. Dagarna har gått och det börjar bli dags att åka hem. När dom sedan har kommit hem till Stockholm slår tanken dom;  "Man behöver inga isdubbar om man ska åka slalom." 

Se där, är inte fördomar ganska underhållande ibland? Jag är ganska säker på att det inte bara är jag som har sådana här fördomar.

Kommentarer

  • Eva säger:

    Hahaha...du är ju bäst =) Håller verkligen med

    2009-03-06 | 16:09:38

Kommentera inlägget här: