En helt vanlig blogg!

Gränsbevakarna USA

Kategori: Allmänt

I brist på sysselsättning kollade jag på tv (som vanligt) och fastnade framför Gränsbevakarna USA. Det roliga med det programmet är att man fick aldrig se gränspoliserna stoppa en amerikan. Man fick se att dom stoppade iraner, turkar och en massa mexikaner. Men aldrig att dom stoppade en amerikan. Snacka om att förstärka stereotypen "alla-muslimer-är-terrorister-och-vill-förinta-USA". Samtidigt är jag inte förvånad över hur dom framställer vissa folkgrupper i programmet. Det är väldigt typiskt USA att göra så.

Nu ska jag sluta roa mej åt hur USA producerar och klipper sina program för att framställa vissa som skurkar och sej själva som hjältar och gå ut en sväng med hundarna.

Kommentarer

  • Sofia säger:

    Olle... I södra Sverige har vi en annan kyla... Vår kyla är råare.. Pga fuktigare luft typ och så har det med vindarna här nere har jag hört :)

    2010-01-09 | 15:21:42
    Bloggadress: http://fiapiaparnebo.blogg.se/
  • Sofie säger:

    Finner det mer roande att kolla på Gränsbevakarna Australien på kanal 9. Såg ett avsnitt av Gränsbevakarna USA, det var tråkigt. Som du säger, de stoppade inte en enda amerikan. En kanadensare, men resten mexikanare.

    2010-01-11 | 15:50:20
    Bloggadress: http://generalmoraltant.blogg.se/

Kommentera inlägget här: