En helt vanlig blogg!

Stapla ved

Kategori: Allmänt

Idag har man vare riktigt duktig, vi har varit hos momma och kört in ved åt hon. Man kan jue inte låta a momma frysa ihjäl. Hehe. Nu har jag skrutit lite över att jag har gjort lite nytta.

Jag funderar på att vara jätte duktig och göra ett nyårs löfte. Jag ska sluta äta godis och dricka oboy, eller i alla fall äta/dricka mindre. Visst är jag duktig? Jag kommer vara värre än kändisar på drog rehabilitering, typ. Aja, det är värt ett försök i alla fall. Nu kommer jag inte på vad jag skulle skriva, det var något intressant. Men det sket sej.

Nu kom jag på vad det var jag skulle berätta för er!
Kommun har sänkt mitt inackorderingstillägg med 200 spänn, från 1640 kr till 1470 kronor. Jag hatar dom! 200 kronor låter kanske inte så mycket, men det är faktiskt mycket pengar för en student. Bara för att dom inkompetenta politikerna inte kan sköta ekonomin så ska do inte sänka mitt inack. Dom har säkert sänkt för fler folk också. Typiskt Ragunda kommun. Det var väl ungefär det jag hade att berätta, så nu ska jag sluta skriva onödigheter här.

Längre än jag hade planerat

Kategori: Allmänt

Jag kom hem för typ 20 minuter sen, jag var ute och gick med Wilma. Och jag skulle bara gå upp runt kyrkan men när jag var där så kom jag på att jag kunde gå lite längre. Och så vart det, jag vände i alla fall uppe på torget och begedde mej hemöver. Då har ni fått veta det också, jag är nog mästare på att skriva saker som folk egentligen inte vill veta. Men men, det är sånt man får leva med.

Det händer inte så mycket här hemma på byn, det är mest som vanligt med andra ord. Lika lungt och skönt som alltid. Det enda jag stör mej på är att folk kör skoter och jag inte har nån skoter. Jag får ta och fara över på Sönneråsen nån dag och köra lite skoter med My. Jag menar, man jue köra skoter. Skoter avgaser luktar så gott!
Och Robert han är hos sin pappa och gör skinka han. Jag kallade han en typiskt köttätare som gör skinka efter jul bara för att det är gott. Skinka ska man bara äta på jul tycker jag, annars är det bara konstigt. Aja, nog om mina ideer om när, var och hur en skinka ska tillagas. Som svar på min påstående  frågade han om jag gått och blivit vegetarian. Det tycker jag var en väldigt dum fråga, kan ni tänka er mej som vegetarian? Jag skulle ha väldigt svårt att leva utan kebab, det är en viktig del av min kostcirkel. Hehe.

Nu ni, nu ska jag ta och göra ett tappert försök att greja med designen på bloggen. Önska mej lycka till!

God jul!

Kategori: Allmänt

God jul lite i efterskott.
Tack för alla julklappar.

Ibland vill man bara strypa hundar...

Kategori: Allmänt

Som förut idag till exempel. Jag skulle he ut dom i hundgården och jag släppte ut dom så dom skulle få springa dit själva, orka ta på dom koppel för att gå några meter och dom kan vara lösa på gården annars. Men i alla fall så fick Wilma för sej att springa till grannarna och då följer jue självklart Jack och Selma efter. SUCK!
När jag har fått Wilma att slita sej från deras hundar som är i deras hundgård och börjat gå hemåt då får Wilma syn på att det är en tant ute och går med en hund. Då vart hon tvungen att springa dit, tätt följd av Selma och Jack. Jag tror jag höll på att jaga runt alla hundar typ en tio minuter innan mamma och Per kom ut med koppel. Dom tyckte att det tog lång tid för mej att he in hundarna i hundgården. Till slut hade vi fått in alla hundar. Som ni kanske förstår ville jag strypa alla hundar då, eller "bara minska luft" är nog den mer politiskt korrekta termen.

Igår var det julafton som sagt, väldigt trevligt! Jag gillar köttbullar, jag åt till och med prinskorvar igår. Det är ett stort framsteg för mej som är en inbiten "bara äta köttbullar på julbordet"-människa.
Jag fick massa saker till lägenheten, pengar och presentkort på IKEA. IKEA är ett fantastiskt ställe. Synd att jag inte tar mej ner på mellandags rean bara, det är kul på mellandagsrea. Allt är så billigt. Men men, det är bara att bita ihop och vänta på nästa resa till Birsta.
Nu ska jag ta och sluta skriva här och surfa på den enorma cybervågen, som populärt kallas för internet.

Dan före dopparedan

Kategori: Allmänt

För att vara mer exakt: Timmarna före dopparedan.

Vad har hänt i dag då? Tack för att ni frågar, det var väldigt artigt gjort av er.
Jag följde med pappa upp på Hammarn, han skulle upp och köpa en pulka till Celia. Och självklart körde jue jag, jag diggar hans Volvo. 745 POWER! Hehe. Tillbaks till verkligheten.
När jag svängde in i korsningen till Hammarn så låste sej bakhjulen och det började skrapa i ett bakdäck. Så bilen gled lite granna, så det var bara att stanna. Då fick pappa köra bilen dom sista kilometrarna till en verkstad inne i Hammarn. Där vart bilen kvar ett tag, några timmar. Suck! Vi hann i alla fall gå och köpa det han skulle köpa och inmundiga lite mat på grillen. När vi kom tillbaks till verkstan så sa dom att det var bakhjuls lagret som var trasigt. Och dom hade inga reservdelar på lager. Väldigt lyckat. Då var det bara för pappa att "gubb köra" hem på byn, det gick typ 50 km/h hela vägen.

Just ja! Nu kom jag på en grej jag måste skriva. När vi var på Hammarn så pratade pappa med nån snubbe han kände. Och samtalsämnet var, hör och häpna: GRISFÖTTER! Dom kom i alla fall fram till att dom tyckte att det var det godaste på julbordet. Och nånstans mitt uppe i det samtalet sa snubben "Som medlem i Grisfötternas Vänner borde man ordna en grisfot fest. Där man sitter och gnager grisfötter och spottar benknotor överallt."
Det var i alla fall den bästa kommentaren idag.

Nää, nu ska jag ta och sluta skriva här och kanske gå ut och pissa mina byrackor.

Svar till stora syster

Kategori: Allmänt

Ja, det är bibliotikarien Sally.

Det vart det kortaste inlägg jag nånsin skrivit. Jag förstår att era intresse smurfar hoppade högt när ni läste det här inlägget.

Omoto

Kategori: Allmänt

Religion, religion...
Jag skriver en lite uppsata om Omoto, nån liten japansk religion. Jag har fakta som jag ska renskriva bara, men det känns inte så frestande. Men jag kan stanna på skolan lite granna efter jag har slutat, jag har ingen filmkunskap i dag. Fett med najs! Sen ska jag ner på stan en snabbis och köpa en blomma till Therese (dagmatten), mamma tyckte jag skulle göra det som tack för att hon har haft Jack på dagarna. Så det är bäst att jag lyder min kära mor.
Sen när jag har komme till lägenheten blir det lite dammsugning och bära ner massa stuff till återvinningen. Jag fattar inte att jag skjuter upp det hela tiden, det är jue sopsortering i soprummet. Så särskilt långt är det inte. Men men. Är huvve dumt får kroppen lida, gammalt ordsrpåk som jag brukar höra lite då och då.

Hmm...Nu har jag totalt kreativt stopp i mitt huvve. Tragiskt? Det får ni avgöra själva. På grund av den kreativa stoppskylten i mitt huvud så avrundar jag det här inlägget här och nu.

Sally logik:
Det går inte att bromsa sej ur en uppförsbacke.

"Du vet om att du är svensk va? Då kan du säga kyligt."

Kategori: Allmänt

Det här är nog en va mina mest påhittiga rubriker jag nånsin haft. Jag kan jue passa på att förklara den för er som inte fattar, det vill säga alla utom jag själv. Vi hade i alla fall betygsamtal på filmkunskapen nu på morron och när vi går igenom alla inlämningsuppgifter så säger Sanna: "Din sista uppsats var en riktig pling-uppsats!". Och jag säger "Coolt!"
Då kommer hennes komentar "Du vet om att du är svensk va? Då kan du säga kyligt."
Hehe. Så bra humor som jag har börjra jag skratta. Tur att hon har humor :) Jag förklarade i alla fall för hon att coolt är mitt universal svar. Det borde hon jue minnas, på hundkursen skrek jag jue nästan coolt när jag fick mvg. Slutsatsen av det betygpratet är i alla fall att jag fick VG.Jag är riktigt stolt! :)

Nu är det sista dagarna innan det blir jullov, skönt. Riktigt skönt att det nästan inte är några uppgifter/läxor kvar nu. Dom senaste veckorna har man sutte och pluggat hela kvällarna. Nu blir det andra bullar, nu kan jag tillbringa lite tid på kvällarna åt min alldelles egna, fantastiska Sally box. Det är underbart!
Nää, undra om man ska ta och sluta ta upp eran tid med att blogga här.
Ska nog ta och läsa alla bloggar jag brukar läsa.

Tidsfördriv

Kategori: Allmänt

Jag har ganska rätt så jävla tråkigt för tillfället. Ursäkta alla svordomar, det får ni ha överseende med. För att fördriva tiden så ska jag skriva en sån här lite halv jobbig lista som jag snodde direkt från Lindas blogg. Enjoy!

Tre namn du lyssnar till:
- Olof
- Olle
- Du! (ni vet när folk inte kommer på vad man heter)

Tre saker som skrämmer dig:
- Min granne som rycker i dörrhandtaget hela tiden. Hon tycker hårt som fan, en gång stog hon och ryckte i fem minuter. Creepy!
- Jag har inte köpt en enda julklapp än
- Folk slösar ström som fan. Hur jobbigt är det att stänga av stakar och sånt när det är ljust ute?


Tre saker du har på dig:
- T-shirt
- Långkalsonger
- Strumpor


Tre av dina favorilåtar just nu:

- Three Days Grace - It's never too late
- April Sixth - Suicidal
- Bif Naked - Vampire

Tre sanningar:
- Det är 20 grader ute. Kallt!
- Det går åt helvete med mitt tal till svenskan
- Snart ska jag äta lunch


Tre hobbys:

- Glo på tv. Älska tv-serier!
- Räknas Jack & Wilma?
- Godis! :D

Tre saker du vill ha:
- Massa pengar, så jag kan fara på IKEA och köpa nya möbler till lägenheten.
- En data
- Angel boxarnaTre personer du utmanar:
- Anna-Karin
- Desirée
- Alla som känner sej manade


Gur vad girig jag kände mej när jag skrev "tre saker du vill ha".

Vart är växthuseffekten när man behöver den?

Kategori: Allmänt

Jag tycker det är alldelles för kallt nu. I söndags kväll när jag klev av bussen var det 25 grader, det kändes svinkallt. Och igår var det runt 20 på morron. Som tur är det bara cirka 15 idag. Trots det frös jag när jag gick till skolan i morse. Men snart har jag vant mej vid kylan, så då går det bra.

Igår var jag duktig och skrev klart uppsatsen på filmkunskapen, jag skrev om Film Noir. Jag hade tänkt skriva om gemensamma teman i filmer av Len Wiseman. Men jag kom på att jag inte skulle hinna kolla på massa filmer av han, så då bytte jag tvärt.

Nu har vi en sån där trevlif överdimensionerad håltimme igen, det är väldigt skoj....ibland. Tur att man lyckades hitta en data man kan sitta och pula på. Utan datorer vet jag inte hur jag skulle överleva håltimmarna xD.
Snart är det jullov, underbart! Då får man vara hemma och lata sej och slippa alla läxor och prov.

Men men, nu ska jag ta och bege mej till matsalen och inmundiga lunch.

En gång kastade jag min mobil i golvet....när jag sov

Kategori: Allmänt

Det hade jag gjort i morse. Jag skulle åka med 05:45 bussen från Lycksele, så jag hade ställt väckarn på 04:00. Jag brukar stänga av väckarklockan i sömnen, men inte idag. Nu hade jag lyckats stänga av den och kasta iväg den på golvet. Den låg typ borta vid soffan. Jag vaknade 05:40 och tänkte "FAN!". När jag hade hittat mobilen så ställde jag om väckarn och la mej och sov igen.

Jag åkte med 09:50 bussen från Lycksele, första gången jag gjorde det. Det var väldigt skönt, det var nästan inget folk på den. Tills den stannade på en naturbruksskola i Ume,då kom det en stor drös folk. Dom gillade Jack, han fick hundgodis av några av dom till och med. Så poppis vart han. Hehe.

Jack vart väldigt glad när han fick träffa Wilma och Selma. Wilma följde med mamma och hämtade mej på bussen. Först skällde dom lite granna på varann, sen när dom hade hälsat på varann så började buset. Sen när vi kom hem så träffade han Selma också. Ni kan jue tänka er hur livat det har vare här, två valpar och en Wilma som busade i några timmar. Dom har precis börjat lugna ner sej, men nu piggnar dom till.

Nää, undra om jag skulle ta och göra lite skoljobb.

Det är en ormbunke av plast på väggen

Kategori: Allmänt

Den ser inte särskilt äkta ut, i fall ni undrade. Nu när ni har fått lite onödig information om hur det ser ut på väggarna här inne i D-mitt så kan jag skriva nåt spännande.
Vi hade prov på Kolmården i dag, dvs det som vi hade på föreläsningarna plus alla papper och kompendier vi fick. Ganska stort med andra ord. Och det var allas våran favorit Lennart som hade gjort provet, det betyder att frågorna är skriva på ett onödigt långt och komplicerat sätt och svaren är långsökta. Hans prov är jobbiga!

I morron far man hem då, tidigt som fan. Jag tror jag ska ta bussen som går klockan kvart i sex. Då kommer jag hem nån gång runt tjugo över två, värsta tidigt! Det drygaste är att ha Jack på bussen, han blir väldigt uttråkad. Men men.. Det är smällar man får ta. Han kommer bli mer än överlycklig när vi kommer hem och får träffa Wilma och Selma. Och jag kommer nog vara lika glad när jag får träffa Wilma, min lilla byracka! Jag undra jag vem som är gladast av mej och Wilma när vi träffas. Det är nog ganska jämnt, fast jag hoppar inte runt som en tok och viftar med hela bakkroppen.
Hon är så charmig :) Fast det är jue Jack också, jag kan jue inte glömma bort byrackan den yngre.

Håltimme,håltimme,håltimme.. Det blir väldigt tråkigt i längden. Vi börjar inte förns 12:40. Jippie, jag var klar med provet nån gång runt tio. Nu är det bara en timme och fyrtio minuter kvar.

Nu ska jag ta och runda av det här lite granna och spara min energi tills i kväll när jag ska packa och städa.

Pisse Mugg och hans kumpaner!

Kategori: Allmänt

Den otroligt fascinerande rubriken skrev av Anna-Karin, visst är hon kreativ? När jag ändå har skrivit hennes namn så kan jag passa på att gratulera hon till babylyckan. Eller valplyckan ska man väl säga. Dom ska para en av sina hundar igen.

Nu var det avklarat! Vad ska man skriva nu då?

Det har börjat blivit vinter här i alla fall, det är nån decimeter på backen. Så underbart! Jack tycker att det är skit kul med snö i alla fall. Han springer runt som en tok och hoppar i diken och i snödriverna. Ganska kul att kolla på, man skulle kunna tro att han är sockerhög när han skuttar runt så. 
I veckan så har vi tre prov, känns lagomt kul. Engelska prov i morron, kolmården på torsdag och Projekt & Företegande på fredag. Jag måste börja läsa igenom allt material från Kolmården så att jag är lite förberedd. Fast man har nog ganska mycket av dte i huvudet, förhoppningsvis.

I helgen ska man bege sej hemåt. Home, sweet Bispgården! Ska greja runt lite hemma. Och a momma ska jue julbaka, så det blir till att äta kakor. Älska mommas kakor! Det drygaste är att åka buss, väldigt långtråkigt! Tur att jag har musik att lyssna på i alla fall, annars skulle jag nog krevera.

Det här var nog det mest ointressanta inlägget jag nånsin har skrivit.