En helt vanlig blogg!

Kiwi

Kategori: Allmänt

Nu har jag och Eva kollat på en video på YouTube. Och Eva stog och förklarade vad den handlade om och att den var deprimerande, men det finns ändå lite hopp i slutet. Så nu säger jag som Eva "Tänk på att en Kiwi inte kan flyga", ha det i åtanke när ni kollar på klippet. Nu gick Eva förbi igen och sa "Jag tycker den är skitbra". Och jag måste hålla med Eva, därför ska alla ni läsare kolla på videon och ta en funderare. Jag och Eva rekomenderar videon varmt, filosofer som vi är.

Working hard!

Kategori: Allmänt

Idag fyller min kära syster år, hela 21 blir hon. Är hon inte vuxen så säg? Vi var i alla fall upp dit och åt lite Daimtårta i eftermiddags, lite Daimtårta är alltid gott. :) Jag tog Jack och cyklade upp dit så han fick anstränga sej lite granna. På vägen dit försökte jag hålla ett ganska högt tempo och på vägen hem tog vi det lite lugnare. Sen jag kom hem har Jack i princip legat och halvsovit hela tiden. Värsta coolt.
Wilma fick sej en liten skogspromenad i kväll eftersom hon inte fick följa med och cykla. Det kändes lite som överkurs att cykla med både Wilma och Jack samtidigt. Särskilt om man skulle möta en hund och Wilma får för sej att skälla ut den stackarn. Då tror jag att hon skulle dra omkull både cykeln, mej och Jack. Och det skulle inte sluta bra, förmodligen skulle det sluta med en skyhög veterinärräkning. :P
I alla fall så tog jag hon och gick Järåstigen som den så fint heter. Det var rätt så torrt och fint där, bortsett från ett ställe där det var ganska så gäggigt. Det syntes på Wilmas tassar ska jag säga er, tur att det var en bit att gå hem sen så gäggan for bort.

Idag har jagf varit ganska duktig, gissa vad jag har gjort? Jag har skrivit klart en APU-rapport och är nästan klar med en annan. Väntar bara på att få lite bilder så jag kan slänga in på den. Så nu har jag bara en kvar att skriva sen, skönt!

Rubriken gick och gömde sej någonstans.

Kategori: Allmänt

I dag var jag, mamma och My ner till Birsta en sväng för att inhandla lite diverse saker. Det vart inte så mycket handlande för min del, men det är ändå kul att strutta runt lite i Birsta. Också åt vi på Jade Garden, bajs gott! Jag åt nudlar med strimlad kyckling...som jag dränkte i soja. :) Det är gott med asiatisk mat och den sortens mat är det tillåtet att dränka i soja tycker jag. Hehe. Håller ni inte med mej?

Ett tag efter vi hade kommit hem från Sundsvall bestämde jag mej för att ta en cykeltur med Jack. Och det gick väldigt bra, över förväntan faktiskt, för att vara första gången han "cyklade". Bara han hade gjort ifrån sej så sprang han fot bredvid cykeln i princip hela tiden. Han tyckte att det var riktigt kul när vi fick upp bra med fart, då sprang han som en tok bredvid med tungan fladdrandes som en propeller.  Och han fattade typ vad jag menade när jag sa "bromsa" också, Jack kan vara riktigt smart ibland..dock oftast när han själv vill. Men men, så kan det vara när man är lite i trotsåldern. Jag ska vara glad att han lyssnar på det mesta jag säger i alla fall. :) Undantaget när han känner för att hälsa på grannarna, för några dagar sen var han och hälsade på hos en grannhund. Det tycke han var jätte skoj, dock tyckte inte jag att det var lika kul.
När jag hade cyklat en sväng med han så var det dags för Wilma. Under den svängen så döpte jag om henne till "Fröken Skogstokig". Jisses vad hon vart ivrig när vi började få upp lite fart. Hon var skogstokig helt enkelt. När man sa åt hon att springa fot så gjorde hon det nån minut sen var hon och sprang framme vid däcket igen. Det var så där lagomt irriterande, men men. På vägen hem var hon i alla fall mycket lugnare och sprang fot lite längre stunder innan man vart tvungen att påminna hon. :P

Dags för en dusch

Kategori: Allmänt

Idag har jag och mamma varit riktig flitiga, sug på den ni! Vi har kört fem fulla släpvagnar med ris, löv och diverse annat "trädgårdsavfall" och tippat. Inte världens roligaste sysselsättning, men nu är det gjort i alla fall. Så nu ser det inte ut som att det bor fullt med tattare här längre. Hehe.
Och nu har vi precis dammsugit och skurat lite granna också. Har vi inte varit duktiga i dag då? Så nu ska jag snart gå och ta en välbehövlig dusch. Som ni kanske förstår så luktar jag ganska mycket svett, inte den trevligaste odören. Men det tyder i alla fall på att man har arbetat. :P
Jag hade tänkt ta en liten cykeltur med Jack i käll också med den har inte blivit av än. Jag får ta det någon annan dag helt enkelt.
I morgon bär det av till Sundsvall en sväng när mamma har slutat jobba. Då ska man slösa lite pengar. :)
Nej, nu ska jag nog ta och svabba mina armhålor rena från svett. Önska mej lycka till.

That's hot!

Kategori: Allmänt

Jajjamensan, det är cirka 12 grader ute. Och det tycker jag förtjänar ett "That's hot", tycker inte ni det? Nu hoppas jag att snön som ligger kvar på gården ska smälta bort snabbt så man slipper lervällingen som täcker 80 % av gården.
Nu har jag uppdaterat er lite om vädret här hemma så då är det väl dags att skriva något annat, kanske något lite mer intressant?

Jag har precis hämtat in posten och för ovanlighetens skull hade jag fått ett brev. Självklart var det en räkning, närmare bestämt från Telia. Jag hade tänkt betala den idag eftersom jag får underhållsbidraget idag, fördelen med skilda föräldrar. Men självklart är det en kvartalsfaktura jag har fått, på drygt 900 spänn. Så den kan jag inte betala idag eftersom jag redan har betalat några andra räkningar idag. Suck. Den får med andra ord vänta några dagar. När jag har betalat den så ska jag ringa till Telia och säga åt dom att stoppa upp sina kvartalsfakturor någonstans där solen inte lyser. Hädanefter är det månadsfakturor som gäller för min del. Det enda bra med kvartalsfakturor är att man slipper dom räkningarna någon månad innan dom kommer igen. Aja, när den här räkningen är betald så kommer jag inte få några räkningar från Telia förns i sommar. Skönt!

Här ska det grillas fläskfile till middag, mums! Och jag ska självklart grilla mej några majskolvar också, det är gott! Jag har kommit fram till att jag är lite annorlunda. Medans alla andra sitter och glufsar i sej massvis av grillat kött sitter jag med några majskolvar och en ganska liten och obetydlig bit kött. Hur många av er ute i cyberrymden har en liknande "tallriksmodell" när det gäller grillat?  Bara mamma kommer hem från jobbet ska vi ragga upp på Ica så jag kan köpa mej mina älskade majskolvar.

Nej, nu har jag ordbajsat färdigt här i bloggen och det är dags för mej att surfa vidare på den stora internetvågen.

Frispel

Kategori: Allmänt

Ja, nu har hundarna verkligen fått frispel. Dom kutar runt och busar som en samling dagisbarn på crack. Jag ska låta dom hålla på en stund till, sen ska jag ta och dammsuga. Då springer Wilma och Jack och gömmer sej. Men inte Assar, han skulle helst av allt vilja ligga ovanpå dammsugaren och åka snålskjuts. Helt normalt va?

Nu är det dags för mej att sluta sitta här och istället gå och göra lite nytta. Men först slänger jag in ett YouTube klipp, och enligt "tradition" är det ett Buffy klipp. Det är inte världens bästa video, men den sammanfattar avsnittet "Once More Whit Feeling" ganska bra. Im such a nerd! :)

Adam & Eva

Kategori: Allmänt

Nu har det hänt igen! Jag har funderat. :P
Eva och Adam var dom första människorna på jorden. Eftersom dom var dom första människorna på Jorden var dom tvungen att befolka jorden. Alltså var det bara för dom att börja göka och föda barn. När sedan deras barn var vuxna är det deras tur att skaffa barn. Nu kommer jag till kärnfrågan i min fundering. Eftersom Adam, Eva och deras barn var dom enda människorna på jorden måste deras barn ha skaffat barn med varandra. Det vill säga att hela syskonskaran började våldföra sej på varandra. Det är vad jag kallar inavel på hög nivå!
Det måste väl ha varit något i den stilen, eller passade gud på att massproducera lite människor och slänga ner på jorden?
Själv tror jag mest på inavelsteorin, vad tror ni? Massproduktion eller inavel?

Tisdag

Kategori: Allmänt

Jag tänkte dela med mej av dagens "att göra" lista, snällt va?
 
Dammsuga
Skura
Tömma & sätta in i diskmaskinen
Plocka bort saker som bara ligger i vägen
Klippa lite buskar
Kratta lite granna
Skriva en APU-rapport (lite grann i alla fall....)

Det var det jag kom på nu, förmodligen kommer jag på nåt mer  jag borde göra. Eller så skiter jag i allt och bara latar mej. :P

Psalm 21

Kategori: Allmänt

Satt och läste tidningen och snubblande in på en artikel om en film som kommer i höst. Filmen heter Psalm 21 som ni nog förstog av rubriken. Den är en psykologisk thriller som utspelar sej delvis i Borgvattnet. Jag slänger in en trailer och länkar till artiklarna om den. Enjoy!
Artikel 1: http://ltz.se/nyheter/ragunda/1.959954
Artikel 2: http://ltz.se/nyheter/ragunda/1.963206Dock tycker jag att det är lite konstigt att en sån liten del av filmen är inspelad i Borgvattnet, som jag försår det så ska en ganska stor del av filmen utspelas där. Eller har jag fattat fel?

Tandläkare

Kategori: Allmänt

I morgon ska jag in till tandregleringen i Östersund, dom ska tydligen göra någon uppföljing på mej. Vilket jag tycker är absolut onödigt, mest eftersom jag inte har använt "nattandställningen" som jag ska under dom senaste sju veckorna. Med andra ord så har mina tänder flyttat på sej lite granna, tandläkarna kommer döda mej. Jag gillar inte tandläkaren, enligt mej så är dom bland de mest ondskefulla folk som finns. Jag slår vad om att dom kommer ta massa avtryck på mina tänder i morgon, med den där vidriga blåa geggan. För det första smakar den geggan rent utsagt förjävligt och för det andra är grejen dom her geggan i och kör upp den i munnen med cirka 10 gången större än munnen. Dessutom skaver det fanskapet sönder hela käften. Nej, tandläkare är inget jag gillar.
Och en sak som också är lite irriterande är att jag måste åka med 07:20 bussen och då är jag framme i stan 09:35. Gissa vilken tid jag ska vara hos tandläkaren? Jo, klockan 11:30. Med andra ord har jag två timmars väntetid, jätte roligt. Vad ska jag syssla med i typ två timmar i stan? Nu ska ni få gissa en sak till, när tror ni bussen går hem från stan? Det ska jag tala om för er, den går 15:45! FY FAN! Min dag i morgon kommer bestå av att sitta och vänta, bli plågad av tandläkare och sen sätta sej och vänta några timmar till. Visst låter det som att jag kommer ha en toppen dag i morgon?

Kartong surfning

Kategori: Allmänt

Idag har det som bekant blåst ganska så rejäla vindar både i Östersund och här hemma i Bispgården.
I alla fall så har jag kartong surfat idag, ofrivilligt. Jag höll på att slänga massa kartonger på Djurmagazinet och jag hade lastat en full "lagervagn" med kartonger. En jättestor kartong fylld med ihopplattade kartonger stående på högkant inne i den stora, fattar ni hur jag menar? Det vart i alla fall rätt så högt när jag var färdig för att gå ut med den till soptunnan för kartonger. Direkt när jag kom utanför dörren med mitt gigantiska kartong lass så kom det en vind så allt välte. Jippie! Då var det bara att plocka upp alla kartonger som flög runt på backen. Och jag ska säga er att det var inte lätt att trycka ner kartongerna i kartonge igen i halv storm. När jag hade lyckats med det så tog jag nya friska tag och rullade mitt lass dom sista metrarna till tunnan. När jag har ställt mej och börjat slänga ner kartongerna  börjar det självklart blåsa ännu mera. Den här gången börjar vagnen att rulla iväg och då kommer jag på den smarta lösningen att jag kan stå på själva vagnen så blir den tyngre. Då borde den väl inte börja rulla, eller? Det funkade några minuter. Sen när jag lyfte upp en jättestor platt kartong och skulle trycka ner kom det en vind..och självklart var vinden så stark att den "lyfte" upp kartongen jag höll på att trycka ner rakt upp i luften. Så där stog jag på en vagn med en kartong rakt upp i luften, det måste ha sett ganska roligt ut. Och innan jag hade lyckats få ner kartongen så började det blåsa igen och den här gången måste kartongen ha fungerat som någon sorts segel. För nu rullade hela vagnen i väg, med allting på inklusive mej.
Då skapade jag uttrycket kartong surfning. Jag ska påpeka att jag inte slängde några fler kartonger efter det lasset. :)

Mia & Klara

Kategori: Allmänt

Eftersom jag inte har något spännande att skriva så slänger jag in en video jag tycker att ni ska kolla på.
Mia och Klara är väldigt underhållande, det här klippet handlar om mens och bindor. Enjoy!

Påskharen

Kategori: Allmänt

Så här under dom sista timmarna av årets påsk har jag börjat fundera, nu har jag funderat över påskharen.
Hur normalt är det att en hare springer runt och sprider ägg omkring sej? Eftersom harar föder levande ungar  tycker jag att det är väldigt konstigt att dom kastar ägg omkring sej en gång varje år. Ska vi verkligen fortsätta lura i alla barn att det är påskharen som ger dom påskäggen? Vad händer när en unge genomskådar det? Jo, då kommer han/hon att säga det till alla andra barn på dagis. När alla Sveriges dagisbarn fått reda på hur det egentligen ligger till kommer dom att göra uppror och ge sina föräldrar påskägg fyllda med bajsblöjor. Varför inte ändra på traditionerna och låta barnen veta att det egentligen är föräldrarna som gömmer påskäggen?
Så vad säger ni, ska vi berätta sanningen för alla barn som tror på påskharen och ändra på traditionerna eller ska dom få fortsätta leva i tron om att påskharen existerar?

Utmanad!

Kategori: Allmänt

Jag snubblade över en sån här lista på Sandras blogg, http://www.zandrix.blogg.se/, och hon utmanade alla som läste hennes blogg. Så då vart jag tvungen att göra utmaningen. :P Enjoy!

1. Hur gammal är du om fem år? 23
2. Vem var den sista du träffade? Linda
3. Hur lång är du?  184 (typ)
4. Vilken var den senaste film du sett? American Pie Beta House
5. Vem ringde du senast? Mamma
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Ingen aning och jag orkar inte leta rätt på mobilen för att ta reda på det heller. :P
7. Vad är helgens planer? Ingen aning, får väl se vad som dyker upp.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda.
10. När såg du senast din mamma? Ca. 30 sekunder sej. :P
11. Vilken ögonfärg har du? Ett grönt och ett blått. Jag har olika färg på ögonen, jag är stolt över att vara muterad! :)
12. När vaknade du idag? Typ 8:30
13. Har du någon gång hittat en katt? Näpp
14. Vilken är din favoritplats? Ingen aning
15. Vilken plats föredrar du minst? Hmm...sjukhus? Jag tycker sjukhus luktar apa! :P
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jadu, det får tiden utvisa.
17. Vad skrämde dig som barn? Källargubben.. Ett av mammas påhitt för att vi inte skulle springa upp och ner i källarn hela tiden. XD
18. Vem fick dig att skratta senast? Hur ska man minnas det?
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Självklart :)
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Kalsonger :P
22. Hur många kuddar har du i sängen? 2
23. Hur många landskap har du bott i? 2. Jämtland och Lappland.
24. Har du någon gång spytt på någon? Nej
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Skor på vintern och barfota på sommarn.
26. Är du social? Ibland när jag känner för det.
27. Vilken är din favoritglass? Carte D'or Texas Pecan.
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Köpa en bil, ett hus och fara på IKEA och köpa grejer och fylla upp huset med. :)
29. Tycker du om kinamat? Självklart
30. Tycker du om kaffe? Hmm..Ibland kan jag dricka lite med massa mjölk och socker. :P Cappucino och sånt dricker jag.
31. Vad dricker du till frukost? O'boy. Jag startar mina mornar med en socker kick.
32. Sover du på någon särskild sida? Allt utom på magen.
33. Kan du spela poker? Jo..men jag brukar inte vinna.
34. Tycker du om att mysa? Nja..sånt är överskattat :P
35. Är du en beroendemänniska? Av vad?
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej
37. Vill du ha barn? Hmm...kanske..
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, franska. Dock minns jag typ ingen franska. :P
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej
40. Föredrar du havet eller en pool? Pool
41. Vad spenderar du helst pengar på? Beror helt på vad jag vill ha.
42. Äger du dyra smycken? Nej
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Godis. :P
45. Vem är den roligaste människan du känner? Jag känner många roliga människor.
46. Välj ett ärr på din kropp? Hmm... Dom på knäna efter titthålsoperationen får duga.
47. Vad har du för ringsignal? Until The End med Breaking Benjamin
48. Har du kvar något klädesplagg från när du var liten? Inte vad jag vet. Men mamma har säkert..
49. Flirtar du mycket? Nej
50. Vart togs din profilbild? Har ingen
51. Kan du byta olja på bilen? Ja
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej
53. Vilken var den senaste bok du läste? Läser inte böcker.
54. Läser du dagstidningen? ibland
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.
56. Dansar du i bilen? Det låter lite för trafikfarligt för min del.. 
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? RIX FM
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Inte den blekaste.
59. När var du i kyrkan senast? Antingen var det morfars begravning eller Celias dop. Jag vet inte vad som var först..
60. Vilka personer utmanar du? Dom som känner sej manade.

En sista uppdatering

Kategori: Allmänt

Istället för att skriva ett fyndigt inlägg så ska jag nu bara slänga in några bilder.
Här är lilla Assar, mammas valp. Det är en blandning mellan dalmatin,
smålandsstövare, wachtel och american bluetick.

Wilma sitter och chillar lite. :P

Jag fick ingen vettig bild på Jack idag så jag slänger in en sockerkringla
istället. Jag orkade inte leta rätt på nån gammal bild på Jack heller, så han
får bli ersatt av en bulle. :P

Varför firar vi påsk?

Kategori: Tankeverkstad

Nu har jag suttit och funderat igen. Varför firar vi i Sverige påsk som vi gör? Jag har alltid trott att påsken haft med religion att göra, kristendomen alltså. Jesus dog väl på långredagen och återuppstod några dar efter det. Nåt i den stilen är det i alla fall, jag har väldigt dålig koll på allt som har med kristendomen att göra.
Här i Sverige firas påsken med påskägg för barnen,sprit för dom vuxna och överdrivna mängder mat. Då undrar jag, hur såg egetligen påskfirandet ut förut? När det var lite mer religös inbladning i det hela, satt folk och drack sej redlöst fulla för att fira Jesus död/återuppståndelse? Eller firade dom genom att äta gott, umgås och bara ha det trevligt med varandra. Någon som har koll på hur påskfirande gick till innan vi gjorde det till ännu en ursäkt att festa?

Hur man går emot sina egna principer

Kategori: Allmänt

Nu har jag precis gjort en sak jag aldrig trodde skulle inträffa, jag har blivit medlem på Facebook! Det var ett ställe jag trodde att jag aldrig skulle sätta min fot på, om nu det är ett uttryck man kan använda gällande en community.
Så fort jag har hört någon säga Facebook har jag fått fjortis vibbar. Och eftersom fjortisar är en väldigt jobbig underart till människan har jag tänkt samma sak om Facebook. Nu är det upp till bevis för Facebook, om mina farhågor besannas så är det tack och adjö lika fort som det gick att registrera sej.
Så nu kan alla som vill lägga till mej som vän på Facebook, undantaget fjortisar och allmänt dryga personer.

Fuktskadad arm

Kategori: Allmänt

Idag har jag skrubbat rent akvarium från alger i några timmar. Och resultatet av det, förutom att akvariumen är "glänsande" rena, är att min arm är lätt fuktskadad. Jag hade russinfingrar ett antal timmar efteråt. Sug på den ni!
Eftersom det är påsk i helgen så är jag långledig ända fram tills på tisdag, dom hade stängt i morgon och på måndag. Lyxigt värre! Vad ska jag sysselsätta mej med under min långa helg?

Nu ska jag i alla fall skärpa mej med uppdateringarna här på bloggen. Det är skamligt att jag har varit så dålig på att uppdatera. Men nu ska det bli ändring på det. Jag ska försöka skriva ett inlägg varje dag, som på den tiden jag var en ganska flitig bloggare.
Nu är det "Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show" som gäller för min del. Jag tycker det verkar vara ett genialiskt program. Japaner är ju inte riktigt kloka i huvudet, dom har störda tv-shower. Det är lite synd bara att jag har missat halva programmet.

Vad hände med min duktiga dag?

Kategori: Allmänt

Jag som skulle göra så mycket nytta igår, men vad gjorde jag egentligen? Jo, inte alls så mycket som jag hade planerat. Men jag dammsög, bytte vatten i akvariumen, tvättade, fixade diskmaskinen, klippte klorna, plockade lite hundskit i alla fall.Så lite duktig var jag. Typ.. Nu ska jag slänga in ett YouTube klipp som lite utfyllnad.

Det här klippet tillägnar jag alla som är lika nördiga som mej :)

En "duktig" dag

Kategori: Allmänt

I dag ska jag försöka mej på att ha en så kallad "duktig" dag. Med andra ord ska jag kuta runt och vara allmänt flitig. I alla fall hade jag tänkt dela med mej av några av dagens "duktiga" sysslor. Lägg märke till att jag upprepar ordet "duktig" väldigt mycket, irriterande va? :)

Dagens att göra:--
() Dammsuga
() Skura
(/) Plocka ur och sätta i diskmaskinen
() Byta vatten i akvariumen
(x) Tvätta
() Skriva klart minst en APU-rapport
() Städa i min byrå (Det ligger t-shirts på byxhögen! Katastrofalt om du frågar mej, så får det verkligen inte se ut. Det ska vara ordning och reda)
() Plocka upp lite hundskit som har töat fram lite här och där på gården. Mysigt! :P
() Vattna blommorna
+ allt som jag kommer på att jag borde göra när jag ändå håller på. Nu kom jag på en sak till som jag tror jag måste göra, klippa klor! Det "klickade" lite när Jack kutade förbi med trasan för en stund sen.


Önska mej lycka till, för nu bär det av mot dammsugaren

Design? Nej, tack!

Kategori: Allmänt

Ni minns väl hur min blogg såg ut förut, typ svart och grått, ganska tråkig egentligen. Så då bytte jag till det som skulle bli en tillfällig stilmall medans jag fixade fram en bra design. Men den stilmallen är fortfarande kvar och jag har absolut ingen lust att designa. Ingen som vill designa lite granna åt mej? :P

Bortsett från att jag är less på min "tråkiga" design på bloggen så är det lugna puckar här på byn. Nu har det börjat töa på riktigt, det smälter lite granna varje dag. Nackdelen med första halvan av våren är att det blir slaskigt överallt. Jag tycker slask är ett elakt påhitt av moder jord. Vad tycker ni, är slask trevligt eller otrevligt?
Nu kom jag på att jag har en hög på rummet....en hög med saker som måste göras. Apu-rapporter ska skrivas och massa annat drygt tjat. Suck! Det får jag ta itu med nån helg. Om jag känner mej själv rätt så kommer det att ligga där på hög till sista minuten, som vanligt.
Aja, nu ska jag gå och äta lite mackor, eller ska man ta sej några bullar?

The Diary of Jane

Kategori: Allmänt

Breaking Benjamin - The Diary of Jane