En helt vanlig blogg!

Nöjesmaskinen

Kategori: Allmänt

I eftermiddags var jag på Ica en sväng och då passade jag på att panta lite flaskor när jag ändå var där. När jag står där och pantar så tycker jag att folk kollar ovanligt mycket åt mitt håll. "Äh, låt dom kolla" tänkte jag och pantade vidare. Sen tändes det en liten 25-watts glödlampa i mitt huvud. Det var inte mej dom kollade på, dom kollade på den nya pantautomaten. Dom senaste veckorna har det suttit en lapp på Ica där det stog "Ny pantautomat kommer snart." och nu var den där, ny och glänsande. Icas egen high-tech pantautomat. Suck. Har folket på byn verkligen inget annat att se fram emot än Icas nya pantautomat? Av deras blickar att döma så var dom väldigt fascinerande av dej, man stoppar burkar och flaskor i samma automat. En sådan automat har man ju aldrig sett förut. (Hoppas ni förstod min ironi i föregående mening.) Jisses, vidga era vyer bybor. Åk till Östersund och kolla på alla uttrycksfullt klädda människor där.

Seether feat. Amy Lee - Broken

Kategori: YouTube

Stadsforsen

Kategori: Hundliv

För en liten stund sen kom jag in från promenaden, vi gick ner till Stadsforsen en sväng. Det gick faktiskt riktigt bra för dom att gå i dubbelkoppel med tanke på att det var flera månader sen dom gjorde det sist. Dom hade lite olika ideer om när dom skulle göra ifrån sej bara, men det var i princip det enda "problem" vi hade.
Dessutom fick dom lite värdefull träning båda två. Vi gick förbi ett hus där det satt en Finnspets i lina ute på gården som skällde, då vart Wilma och Jack lite för uppspelta. Så jag satte dom ner så dom skulle lugna ner sej. Wilma gnällde två gånger sen var hon tyst och Jack blev också lugn, han la sej ner tillslut och njöt av solskenet. Den enda som inte lugnade ner sej var Finnspetsen. Då vart jag lite stolt över mina byrackor, dom kan uppföra sej riktigt bra bara dom känner för det. :)


Lite udda pose, men dom är lika glada för det. Det flög en fluga bakom mej
som dom har fullt fokus på.

Förgäves

Kategori: Allmänt

Nu har jag försökt ladda upp en YouTube video igen, förgäves. Det fungerar fortfarande inte, jag blir snart riktigt deprimerad. Som ni vet har jag ett nästintill sjukligt behov av att ladda upp YouTube videor på bloggen. Hoppas att jag klarar mej igenom denna kris utan påtagliga psykiska men.
Nej, nu ska jag snart ta hundarna och promenera. Jag har bestämt mej för att ta dom i dubbelkopplet och se hur dom uppför sej då, sist jag gjorde det var Jack bara några månader och han fick för sej att gå under Wilma hela tiden och trassla in sej. Det var lite smått irriterande, nu kommer det nog gå hur bra som helst. Särskilt med tanke på att Jack är för stor att kuta under Wilma och att Wilma klarar av att hålla sej relativt lugn vid hundmöten...ibland. Önska mej lycka till!

Söndag

Kategori: Allmänt

Idag sov jag alldeles för länge igen, jag masade mej inte ur sängen förns strax efter tolv. Fy på mej! Men men, det ska jag försöka kompensera genom att göra lite nytta idag. En sak jag måste göra är att byta vatten i akvariumen, dom är väldigt smutsiga. Jag har blivit lite slarvig med vattenbytena på sista tiden, förmodligen på grund av ren lathet. Jag tycker att man blir lite småslö av att inte göra något vettigt på dagarna, är det bara jag som är så?
Sen vet jag inte vad jag ska sysselsätta mej med resten av dagen, det får tiden utvisa. Förmodligen blir det lite städning, i vanlig ordning är det tonvis med hundhår på golven. Dammsugaren är en av mina bästa kompisar. :)
Just det! Jag har försökt ladda upp YouTube klipp ett bra tag nu, det går att klista in dom i "html"grejen utan problem. Men sen när jag ska publicera inlägget försvinner "rutan" från inlägget och det kommer upp en text där det står "detta fält måste fyllas i.". Väldigt irriterande!

And now you're gone

Kategori: Allmänt

Efter månader av planering och flyttstök så har nu min kära syster styrt kosan mot Norge, bilen var fullpackad med kartonger och Martin var självklart också med i bilen. Det är ju inte så stor mening att flytta till Norge om man lämnar sin norska pojkvän hemma på byn liksom.
Jag hoppas att du får det bra i Norge och att du får jobbet på Furuhage. Folk här på byn kommer förmodligen att ha lite delade meningar om din flytt, dom flesta har nog lite svårt att förså hur du kan flytta så långt från ditt barn. Jag förstår inte hur det "präktiga" folket på byn tänker, hur många karlar är det inte som har flyttat ifrån sina fruar/flickvänner och lämnat dom med barnen? Skit i vad dom tycker och "go for it". Jag tycker att det är starkt gjort att ta steget och lämna det du har Bispgården och flytta till Florö. Vi trogna Bispgårdsbor kommer alltid att finnas kvar här och stötta dej. Jag vet att jag har sagt det en gång tidigare i inlägget, men jag hoppas verkligen att du får det bra i Norge så ses vi när du kommer hem nästa gång. (Glöm inte att säga till några dagar innan du kommer till byn så att vi hinner "ladda hembrännarn", för då ska vi supa Martin under bordet. :) Hehe)

Grillat på g

Kategori: Allmänt

Martin, även kallad "norsken", har anlänt och det börjas vankas middag. Här ska det bjudas på grillat, älgkött, majskolvar, klyftpotatis och sallad. Mums!
Jag och Linda har precis blivit lite idiotförklarade, Linda gick ut och kollade till grillen och sa att det var grått. Eftersom jag är grillar-newbie trodde jag att briketterna skulle glöda så jag gick ut och sprutade på massa tändvätska så att lågorna vart "lagom" höga. Och nu kom mamma hem och frågade hur grillen mådde och jag och Linda svarade att "briketterna var grå och att jag hedde på mer tändvätska". Då svarar mamma att briketterna ska vara grå, dom glöder inte som vanlig kol. Då kände jag mej lite korkad, men men. Det är inte mitt fel att jag inte är nå duktig på att grilla. :P
Nej, nu ska jag hjälpa till med det sista middagsstöket och socialisera med folket.

Män som hatar kvinnor

Kategori: Allmänt

Nu i kväll har jag sett "Män som hatar kvinnor", några månader efter alla andra, och den var faktiskt riktigt bra. Den var lite seg i början men när väl handlingen tog fart så "satt" man fast i den. Lisbeth är nog min nya idol, hon var skit frän! Det bästa var nog när hon körde upp dildon i arslet på sin äckliga överförmyndare, då fick jag någon slags hallelujah moment. (Jag är nog lite störd som får halleluja moment vid ett sånt tillfälle.)
Nu ska jag skriva upp "Män som hatar kvinnor" på min "filmer och tv-serier att köpa"-lista och börja invänta uppföljarna. Fast först ska jag sova lite, för i morgon kommer det ju storfrämmande, Lindas lilla norsk närmare bestämt, hit till Bispfors och då tror jag att dom uppskattar om jag kliver upp före klockan elva.

Onyttig

Kategori: Allmänt

Usch vad jag känner mej onyttig idag. Jag har mest suttit på datan sen jag klev upp, det går verkligen inte för sej! Nu ska jag råda bot på mina synder och stifta bekantskap med dammsugaren.

The Wolfman

Kategori: Allmänt

Efter en stunds slösurfande på Aftonbladet kom jag över denna filmtrailer på The Wolfman. Eftersom jag är lite besatt av vampyrer och varulvar kände jag ett tvång att kolla på den. I vanlig ordning bestämde jag mej för att jag måste se den när den kommer ut, dock släpps den inte på bio förns februari 2010. Det finns en liten risk att jag har glömt bort den tills dess, men jag tar en chansning och hoppas att jag inte låter den förfalla i glömska.

April Sixth - Dear Angel

Kategori: Allmänt

En "gammal" klassiker. (Egentligen lägger jag bara upp den i brist på annat. Men låten är bra.)

True Blood

Kategori: Allmänt

Det här är nog den mest sexistiska synen på vampyrer jag har sett på tv någon gång. Jisses vad det pippades! Jag har en känsla av att det kommer vara en hel del sex under seriens gång. Men men, vampyrer är ju kända för att vara lite lätt sexmissbrukande.
Jag tycker att första avsnittet var lite segt, men annars var det bra. Precis lagomt underhållande, jag tror att Lafayette är min nya idol, "I like them tall, dark and dead.". Jag får ju inte glömma farmorn, hon var också lite rolig. Nej, nu ska jag sluta gnata om min besatthet av vampyrserier och surfa vidare. Glöm inte att kolla på True Blood nästa vecka!

Vredesutbrott

Kategori: Allmänt

Usch vad hemsk jag är ibland. Alldeles nyss fick jag ett vredesutbrott på Jack. Han sprang över till grannens gård och det resulterade i att jag blev lite svart i ögonen. Nej, jag måste sluta med att ta ut mina aggresioner på hundarna och bli lite mer pedagosisk. Någon som har något bra tips på hur jag kan få ur mej mina aggresioner på annat sätt? :)

För skrivandets skull

Kategori: Allmänt

Jag har egentligen inget vettigt att berätta, men ändå sitter jag här och skriver. Vad ska man förtälja världen en kväll som denna då? Jo, jag kan ju berätta lite om vad jag har sysselsatt mej med idag. Det låter väl otroligt spännande? Jag kan lova er att det är bra mycket mer spännande än någon futuristisk action rulle från åttio-talet i alla fall.
Celia väckte mej (med lite hjälp av mamma och Linda) runt 8:20, men jag masade mej inte upp förns nio snåret. Typiskt mej. När jag hade börjat kvickna till liv begedde vi oss upp mot "centrum" för att greja i Lindas lägenhet. tömma och börja flyttstäda. Vi var riktigt duktiga faktiskat, det är inte så mycket städning kvar. Den lilla städning som är kvar tar vi i morgon när alla grovsopor och återvinning är borta.
Jag har även klippt halva gräsmattan i kväll, det vart lite soppatorsk.. Så jag får klippa resten i morgon. På kvällskvisten pysslade vi lite på övervåningen; lite städning, möblering och upphägning av tavlor. Nu ser det riktigt bra ut här på övervåningen.
Nej, nu ska jag sluta skriva här. Fast nu kom jag på en liten sak jag måste skriva; Eva, nu är det så här att jag, mamma och Linda har haft en liten disskusion om intimhygien i kväll (fråga mej inte varför vi pratade om det) och då halkade du in på ett litet hörn. Något mer ska jag inte berätta, jag vill ju inte genera dej. Men du är i alla fall välkommen ner på en kopp kaffe för att disskutera det otroligt spännande ämnet "Intimhygien". :)

Feeder - Come Back Around

Kategori: YouTube

Blandat tjofs

Kategori: Allmänt

Jag vill börja detta inlägg med att ge en liten eloge till moster eftersom att hon igår vågade hälsa på Wilma för första gången. :)
Igår kväll följde jag med My och moster och kollade på kattungar, My ska skaffa en katt till. Jag är också lite lur på ta en kattunge därifrån, det finns en otingad hona kvar. Dock är inte mamma så överförtjust i iden, men jag ska tjata lite mer på hon så kanske hon ger med sej till slut. Hehe.


Det är den här lilla tjejen som är otingad, tycker inte ni att hon borde få flytta hem hit om några veckor? :)
Hon är grå, vit på nosen (som ni ser) och vita tassar. Hon kanske är lite vit på bröstet också, det minns jag inte. Men hon
är fin i alla fall. :P

Flyttat och klart, nästan i alla fall

Kategori: Allmänt

För min del är det färdigflyttat för idag, för Lindas del var dagens strapatser bara början av hennes lilla Norge flytt. Idag har vi i alla fall kört ner diverse möbler och kartonger som "bo" här, nu är det möbler i vartenda rum på övervåningen. Helt fantastiskt. Dock är alla garderober och förråd fulla, fast det är i princip bara mina saker där. Men ändå, jag tänkte att det var intressant för er att veta vad garderoberna har för status här hemma.
När vi var uppe i lägenheten så började vi prata om allt som Linda skulle slänga för att hon inte behövde längre eller inte hade någon plats att förvara. Det resulterade i att jag stog och förmanade församlingen om att "det är onödigt att slänga helt fungerande saker och möbler som är hela, skänk det till något loppis eller liknande", min inre miljökämpe kom fram där ett tag. Medans mamma satt och "Va, det kan du väl ändå inte slänga? Jag kan ta hem det i stället". Ja herregud, stackars Linda och My som fick lyssna på mitt tjat om att inte slänga saker och möbler som är felfria. Hoppas ni inte fick alltför stora psykiska men. Om ni fick det så kan ni få gratis terapi av mej, eller om ni hellre vill ha en liten lobotomi.

Nu är det natt...

Kategori: Allmänt

För en liten stund sen landade jag innanför dörren efter en trevlig surströmmings/grill kväll på Sönneråsen. Grillat är bra gott har jag kommit fram till, särskilt majskolvar. Hehe. Just ja, jag glömde säga tack för maten, så jag gör det här och nu; Tack för maten!
Wilma, Jack och Assar var med och våldgästade Sönneråsen, fast dom var i hundgården och töntade runt. Så här i efterhand ångrar jag lite att dom fick följa med, i alla fall att Wilma fick följa med. Dock hade vi inget annat val, hundgården här hemma är inte särskilt rymmningssäker. Det vart lite för mycket för lilla Wilma; hon kom till ett helt nytt ställe, vart instängd i hundgården, hörde och såg massa folk hon aldrig träffat förut och kunde inte hälsa på dom och dessutom fick hon besök av två för hon okända hundar, Raja och Kitty kom ut och nosade på hon lite grann genom stängslet, då vart hon lite smått frustrerad och ägnade kvällen åt att skälla med jämna mellanrum. Men men, det är smällar man får ta.
Ävan fast träffen mellan Wilma, Raja och KItty inte var så lyckad i kväll, om man nu kan kalla nosa på varandra genom ett stängsel träff, tror jag att dom kommer kunna träffas utan att Wilma stressar upp sej överdrivet mycket någon gång i framtiden. Raja och Kitty brydde sej inte om Wilmas beteende, dom var fortfarande lika glada och nyfikna på vilka det var som hade invaderat deras hundgård. :) Det finns nog lite hopp om Wilma, även fast det inte känns så ibland.

Utfodring

Kategori: Allmänt

Om några minuter bär det av till Sönneråsen för att äta miiddag med moster och company, det blir surströmming och grillat. Jag förstår mej verkligen inte på folk som äter surströmmning, det luktar för äckligt för att ens smakas! Nej, jag håller mej till det grillade i stället. Önska mej smaklig måltid!

Give Up The Grudge - GOB

Kategori: Allmänt

Det här är typisk "glad-musik" enligt mej. Dessutom får dom pris för äckligaste omslaget, det är massa tår i en mun. Hur äckligt är inte det?

PromenadPunktCom

Kategori: Allmänt

Nu har mamma gjort en liten lagning av hålet i mina mjukisbyxor, så nu kan jag använda dom igen. Nu ska jag ta och koppla Jack och bege mej upp mot momma för att klippa lite gräs med My. När det är avklarat blir det förmodligen ett litet besök i bagarstugan. Jack måste ju få träffa Elsa, jag tror aldrig han har träffat en sån liten hund någon gång. Hehe.
Just ja, jag glömde förtälja en sak. När jag tog fram byxorna ur garderoben upptäckte jag ett antal mystifika fläckar på arslet, vad kommer dom från? Jag gjorde ett desperat försök att gnugga bort dom, lite av fläckarna försvann. Men jag täner använda dom ändå, jag ska ju bara klippa gräs, då spelar det inte så stor roll om det är lite fläckar på byxorna. Om någon påpekar fläckarna på arslet ska jag svara att jag är inkontinent.

Sovmorgon

Kategori: Allmänt

Idag sov jag till klockan 11:54, det är inte klokt! Jag måste sluta med såna överdrivna sovmornar. Nej, i kväll är det jag som ställer väckaren på 8:00 (typ) och lägger mobilen i andra änden av rummet. Då borde jag väl inte lyckas stänga av väckaren i sömnen?

Times Like These - Foo Fighters

Kategori: Allmänt

Jag har letat som besatt efter den här låten i närmare ett år och i kväll hörde jag den i American Pie The Wedding. Så jag bestämde mej att sitta kvar och glo på eftertexterna. Och där var den, låten jag har haft i bakhuvudet så länge. :)
Nu ligger den låten på min Spotify och nu sitter jag på YouTube och överlägger med mej själv om vilken version jag ska lägga upp här på bloggen, den vanliga eller den akustiska. Svårt val. Äh, va fan! Det får bli den akustiska. Enjoy!

Quote

Kategori: Allmänt

Love isn't just a feeling. It's shaving your balls.

American Pie är så bra. :)

Chewing time!

Kategori: Allmänt


Wilma vart "fett nöjd" när jag hittade ett tuggben.

Dock är det inte jämt så lätt att se vacker ut på bild. :)

Dampa runt i ringen

Kategori: Allmänt

Puuh! Nu har jag kastat ut Jack och Assar i hundgården en sväng, dom kutade runt inne och über-dampade. Och dom ville inte lugna ner sej, eller dom la sej en liten stund. Sen gick Assar och började tugga på Jacks öra hela tiden. Då vart jag less och bestämde mej för att slänga ut dom en stund. Det är mycket bättre att dom busar ute än inne tycker jag, mest eftersom dom är extremt klumpiga båda två.
Nu ska jag snart ta och dammsuga, nackdelen med att ha tre hundar är att man måste dammsuga minst en gång varje dag. Lite långtråkigt, men man vänjer sej. Typ. När dammsugandet är slutfört ska jag ut och promenera med Wilma, ikväll får det bli en sväng ner till Stadsforsen. När jag kommer tillbaks från promenaden får pojkarna komma in från hundgården. Jisses vilken välplanerad eftermiddag/kväll jag har framför mej. Man måste ju sysselsätta sej med något när man är arbetslös.

En liten hälsning

Kategori: Allmänt

Denna hälsning är tillägnad Emmas mamma: Jag har väldigt svårt att tänka innan jag pratar, under min livstid har det hänt max 10 gånger. Jag bara säger det som ploppar upp i mitt huvud rakt ut. Jag borde kanske överväga att instellera ett censur program i min hjärna som låter "piiiiiip" när jag säger nåt konstigt. Fast då är risken att det skulle pipa väldigt mycket. :)

Barney's crib

Kategori: Allmänt

Barney ger Lily en rundtur i hans lägenhet. AWESOME!

I will always remember you Järåskolan!

Kategori: Allmänt

Efter middagen tog jag och My hundarna och promenerade lite granna, vi gick en sväng upp till Järåskolan. For old times sake. Jisses vad annorlunda det var där sen jag gick där. "Vita huset" innehöll både förskola och fritids när jag gick där, nu står det tomt och används inte längre. "Gula huset" där man höll till när man gick 1-2 använd av särskolan, som har tre elever. Det betyder att förskolan till femman är intryckt i "gråa huset", när jag gick på Järå gick man 3-6 i gråa huset. Men men, tiderna förändras. Om några år kommer Järåskolan att vara helt nerlagd tror jag. Tragiskt men sant. Dom stackars barn som finns kvar här på byn kommer få pendla till Hammarn och gå på skitskolorna där. Stackars barn, dom kommer bli förstörd för livet. Jag kommer i alla fall att minnas Järåskolan som den bästa grundskola i hela världen! Anders-Olof skolan, och alla andra skitskolor, kan ta sej i arslet!

När vi var där så hittade vi en fotboll som vi "råkade" ge till hundarna, är dom så dum att lämna bollar ute över sommarlovet får dom skylla sej själv. Wilma och Jack tyckte i alla fall att det var väldigt kul att leka med bollen. Vi gick även en sväng i skogen bakom skolan och inspekterade. Vi lekte lite på någon slags hinderbana som var uppsatt i skogen, det gick inte så bra... Låt oss säga att den inte var anpassad efter såna som oss, den är nog riktad till en lite yngre publik. När vi ändå var där och gick passade vi på att gå ner till ån och kolla på vindskyddet där man brukade grilla korv och fika med skolan. Det stog kvar och var till och med uppfräschat! Så lyxigt var det minsann inte när en annan gick skolan.

Stora buskar

Kategori: Allmänt

När vi satt och åt middag kollade jag ut genom köksfönstret och utbrister "Nu kommer tantgrannen med den stora busken hem!"  Då började mamma och My genast att skratta och fråga "Hur vet du det?". Ibland tycker jag att jag har en väldigt vulgär familj. Jag syftade ju faktiskt på busken i trädgården, inte på tantens könshår. Hehe. :) 
Till alla er där ute med stora buskar: stå på er! Det är inget fel med att ha en stor buske, njut av den vildvuxna känslan liksom.
Usch, vilket vulgärt inlägg det här vart. Nu måste jag sluta skriva här innan jag blir anklagad för att sprida 70-tals inspirerad, vildvuxen mjukporr här på bloggen. Det går verkligen inte för sej.

Tvättmani

Kategori: Allmänt

I går var jag och mamma duktiga och städade tvättstugan. Så nu är golven skurade med såpa och dom flesta väggarna är spolade med vatten. Nu återstår det bara att måla där nere, snart är tvättstugan fräsch. Då kan man tvätta med rent samvete. :) Hehe. Appropå tvättning, jag ska snart gå ner och starta en maskin. Ibland är till och med jag lite huslig.

Jag gillar inte det här vädret. Solen skiner men det blåser kallt, vilket leder till att jag vill ha värmen på max. Vilket inte mamma tycker om, hon påstår att det blir för varmt då. Hehe. Jag förstår inte vad hon pratar om. :P

Story Of The Year - Message to the world

Kategori: YouTube

Mammas bullar

Kategori: Allmänt

Nu ska jag göra något sensationellt här på bloggen, för första gången i min bloggs historia ska jag blogga ett recept. Helt fantastiskt va? Hehe.

Mammas bullar

100 gram smör/margarin
50 gram jäst
2 dl mjölk
1 ägg
3 msk socker
7-½-8 dl vetemjöl

Fyllning 1: 3 dl marsansås/vaniljsås
Fyllning 2: 2-3 msk margarin, 1½ dl florsocker, ½-1 msk vaniljsocker (ni kan byta ut vaniljsockret mot kanel om ni vill)

Gör en vanlig vetedeg och låt dej jäsa till lite mer än dubbel storlek. Medans degen jäser blandar ni ihop båda fyllningarna och smörar och mjölar en långpanna. När degen jäst klart delar ni den i två delar och kavlar ut den ena delen till en stor fyrkant som täcker botten på en långpanna. Lägg den biten i långpannan och bred på fyllning 1 (vaniljsåsen), sen tar ni den andra delen och kavlar den till en stpr fyrkant. Bred på fyllning 2 (smörblandningen) och rulla ihop den. Dela rullen i ca 30 skivor. Lägg skivorna på krämen. Låt alltihop jäsa en stund, typ en halvtimme. (Bullarna ska ha cirka 2 centimeters mellanrum när det är färdigjäst.) Pensla bullarna med uppvispat ägg och släng på lite pärlsocker. Grädda i 200 grader cirka 20 minuter.

Avslappnande naturbilder

Kategori: Allmänt

I morse var jag till tandläkaren en sväng för att låta dom gräva runt i min mun med diverse mordverktyg. Jag är inte så förtjust i tandläkare, enligt mej har alla tandläkare en dubbel personlighet. En vanlig människa som dom visar utanför jobbet och en psykotiskt massmördare med fascination för tortyr som dom plockar fram när gummihandskarna åker på. 
När jag väl ligger där och stirrar upp i taket medans tandläkaren vilt gräver runt i min mun och lyckas suga fast "dregel-sugen" i kinden på mej upptäcker jag en sak, det är en tv i taket! På tvn visades det massvis med avslappnande naturbilder, rådjur som skuttade runt i skogen, ugglor och en lerstad från något litet asiatiskt riskokarland blandar med reklam för Sensodyne. Jag blev inte ett dugg mer avslappnad av att kolla på dom natursköna bilderna, men jag besyämde mej för att försöka hålla ögonen på det i stället för alla tortyrredskap som ligger uppradade på brickan framför mej. När tandläkaren vad färdig med djupdykningen i min mun gick hon och hämtade den lilla läskiga tandläkar chefen, dom skulle kolla på mina röntgenbilder tillsammans. När chefen kom in började hon pilla i min mun istället för att kolla på röntgenplåtarna, hon var mer fascinerad av tråden jag har bakom tänderna på underkäken. Min teori är att chefen hade väldigt höga ambitioner om att bli en av Sveriges bästa tandläkare när hon gick ut "tandläkarskolan", men i stället hamnade hon på en liten klinik i Hammarstrand. Så därför tar hon varje chans hon får att kolla på något spännande som tråden i min mun... Vad tror ni?
När hon hade kollat och pillat färdigt på den ack så fascinerande tråden kollade hon på röntgenplåtarna. Gissa vad dom kom fram till för nåt? Jo, en av mina visdomständer ser ut att "spreta" lite granna. Med andra ord kan jag få problem med den och kanske måsta dra ut den när den har växt ut. Så jag ska tillbaks på en undersökning om ett och ett halvt år.

10 Years - Wasteland

Kategori: Allmänt

Värme

Kategori: Allmänt

Mamma har klagat på att det är varmt här i huset hela dagen och nu på kvällskvisten kom Linda & Celia ner en sväng. Gissa vad Linda säger när hon kommer innanför dörren? "Åh gud vad varmt det är här!" Själv tycker jag att det är ganska lagomt varmt här just nu, jag förstår inte varför dom klagade på värmen. Det är väl inget fel med att ha 24-25 grader inomhus? Jag menar, det är ju regnigt och grått ute. Då ska det vara varmt inne tycker jag. :)

Pissväder!

Kategori: Allmänt

Fy fan vilket pissväder det är idag. Såna här dagar finns det bara en sak att sysselsätta sej med; städa! Sådetså. Bara mamma kommer hem från byn så ska vi börja städa, visst är jag snäll som mer eller mindre tvingar mamma att städa? Hehe. Senare idag ska jag åka upp till Linda en sväng och invadera hennes tvättstuga. Det finns en sån där överdrivet stor tvättmaskin där som min bäddmadrass får plats i. Då slipper jag köpa en ny, där sparade jag in lite pengar jag inte har.
Nej, nu ska jag gå ner i pannrummet och elda lite mer. Det är alldeles för kallt inne för min smak. :)

Fågelskit också!

Kategori: Allmänt

Dom förbannade fåglarna har skitit på min bäddmadrass, jag som hade tvättat den och allt. Den hängde där så fridfullt över altanräcket på torkning/vädring och då kommer det en fågeljävel och lägger en klick på den. Usch! Jag kan på förhand passa på att be om ursäkt till alla känsliga läsare med bajsfobi; jag vart tvungen att ta en bild på bajset, förlåt! Min äckelfascination tog över mej en stund. :)


Jag har redan planerat min hämnd på fåglarna. Jag ska fånga in en av dom och konvertera den till sjävlmordsbombare. Sen ska den flyga in i häcken där dom bor och spränga sina kompisar. Smart va? Hoppas att inte grannen är alltför förtjust i sin häck.

True Blood

Kategori: Allmänt

Snart börjar True Blood, en ny vampyrserie, på SVT1. Jag längtar! Seriestarten är inte riktigt bestämd än, men det är preliminärt den 26 Augusti klockan 22:00. Missa inte det.
True Blood handlar om ett gäng vampyrer som på grund av att man börjat tillverka syntetiskt blod vill rentvå vampyrernas dåliga rykte som blodsugande mördare, och leva ett normalt liv i samhället. Men i staden dom slår sej ner i är befolkningen inte lika vänligt inställda till dom, utan ställer sig kritiska till deras inträde i samhället. Dock finns det dom som är öppensinnade och nyfikna på de nya invånarna.

Rörande rörigt

Kategori: Allmänt

Jisses så det ser ut på mitt rum! Så här stökigt och smutsigt brukar det inte vara runt om kring mej, mitt rum är rörande rörigt. Nej, nu är det jag som tar tag i saken och städar! Hoppas bara att inte dammråttorna biter mej i fötterna.

Svensson Svensson

Kategori: Allmänt

Svensson Svensson ska jag genast skriva upp på min "tv-serier & filmer-att köpa" lista. Så underhållande!

Helter Skelter

Kategori: Allmänt

I kväll har jag kollat på Helter Skelter, en film om sektledaren Charles Manson. Ni kan läsa mer om han här. Filmen handlar i korta drag om Manson-familjen som lever ute på en enskild farm ledda av Charles. Han övertalar medlemmarna till stölder och mord, deras mest kända mord är på skådespelerskan Sharon Tate. Charles har dessutom planer på att starta ett raskrig, svarta mot vita, som han kallar för Helter Skelter. Jag ska inte sitta här och avslöja hela handlingen, ni får helt enkelt kolla på filmen själv.
Filmen var faktiskt riktigt bra, dock var den lite konstigt gjord tyckte jag. Men det har jag överseende med eftersom den är verklighetsbaserad. Jag gillar verklighetsbaserade filmer!

Ett hål i knävecket

Kategori: Allmänt

Nu när det börjar bli höst blir vädret bekant lite kallare, med andra ord börjar det bli slut på shorts-säsongen. Tragiskt men sant. Vad ska man då ha på sej när man är ute och promenerar med hundarna? Jo, byxor. Men eftersom jag tycker att det är extremt oskönt att promenera i jeans tänkte jag börja använda "mjukisbyxor". Ja, det är sant. Jag har ett par "mjukisbyxor", det trodde ni inte va?
Men nu är det så att på dom är det ett litet hål i knävecket. Det var nämligen så att jag var ute och gick med Jack i elljusspåret och han skuttade runt och lekte med pinnar. Sen hittade han en pinne, som var stor som ett mindre träd, och tog det i munnen och sprang bakom mej. Det slutade med att han smällde in pinnen i mitt knäveck och det vart ett litet hål i byxorna. Hehe. Tror ni att det går att sy ihop? Det är ju bara ett litet hål liksom. Är det någon där ute som har symaskin och känner sej manad att sy ihop dom åt mej så är ni hjärtligt välkommna. :)

Vart tog det bra vädret vägen?

Kategori: Allmänt

Blåsväder blandat med solsken, är det så vädret kommer se ut resten av hösten mån tro? Det hoppar jag verkligen inte, min bondbränna som precis har börjat arta sej. Om det bara ska blåsa går det ju inte att vara ute och steka på den lite mer. Hehe. 
 
Jag har precis kastat ut Jack och Assar i hundgården på en stunds "avkåtning", jag hoppas att blåsten ska kyla ner deras hormonstinna kroppar en aning. Hehe. :)

Sexig dans

Kategori: Allmänt

Ursäkta mitt YouTube-knarkande, jag kan inte hålla mej borta därifrån. :) Hehe. Nu ska ni få se på en lite annorlunda dans. Enjoy!

Silverchair - Ana's song (Open fire)

Kategori: YouTube

Löptik och kåtfrossa

Kategori: Allmänt

Wilma har kommit in i höglöpen och har bara en sak i huvudet; PARA MEJ! Min lilla byracka har plötsligt förvandlats till en liten slyna. Hehe. Jack går runt och har kåtfrossa och Assar är kåt utan att riktigt förstå varför. Stackars små hundar, det här är varför jag ska kastrera Jack så fort jag har fått min första lön, vilket kan dröja ett tag med tanke på hur dåligt med jobb det finns här. Då slipper jag vara paranoid över att han ska sätta på Wilma, jag vill inte ha några små incest-valpar.
Det hade varit kul att para Wilma och ha lite små valpar kutandes runt här hemma. Men då gäller det att hitta en bra pappa, jag skulle vilja korsa in lite mer Jämthund, Samojed eller Karelare. Dom raserna finns redan i hon, skulle vara skoj att "förstärka" någon av dom lite granna. Dock tror jag inte att det är någon som är villig att para sin renrasiga hund med min lilla blandras. Dessutom är inte Wilma det bästa avelsmaterialet med tanke på att hon är lite speciell. Men men, man kan ju alltid drömma. Hehe. :) 

Silhouettes

Kategori: YouTube

Det här är en av dom absolut bästa låtarna jag vet. Varför jag älskar den så mycket vet jag inte, men jag har mina misstankar. Det är en rad som har fastnat i mitt huvud och upprepas hela tiden, "And i don't wanna live like my father, i don't wanna give up before i die".
Smile Empty Soul - Silhouettes

Back in town

Kategori: Allmänt

Fast det kanske är lite överdrivet att kalla Bispgården för "town", det är mer en liten håla. Fast jag gillar min lilla håla. :)
Idag kom jag hem efter att ha spenderat några dagar uppe i Digerlemmen med diverse folk, riktigt trevligt! Nu har jag inte så mycket mer att berätta för er, så jag ska sluta skriva här och gömma mej för Göran (den ondskefulla grisen med glasögon som bor i min garderob).

Shane Dawson

Kategori: Allmänt

Shane Dawson är lite lätt underhållande. Den här videon är precis lagomt störd. :)

Snatteri på hög nivå

Kategori: Allmänt

Jag har insett att jag inte har tålamodet, eller kunskapen, att fixa ihop en egen snygg bloggdesign. Så därför har jag snott en design nu, eller snott och snott. Den var faktiskt gratis på Design&Makeup, så det var inte snatteri på riktigt. Nu undrar ni nog vad jag gjorde inne på en blogg som handlar om design och smink? Jag googlade på stilmall och hamnade där efter att antal klick. Nu får den här designen pryda min blogg ett tag, tills jag blir less på den och googlar efter en ny stilmall..igen. Hehe.

Smaskens!

Kategori: Allmänt

Ser det inte gott ut? Jag vet, kams ser inte särskilt aptitligt ut, men jag lovar er att det är gott. Det är mycket godare än palt. Sådetså! Av någon outgrundlig anledning orkade jag bara äta två portioner, i vanliga fall brukar jag äta tre-fyra portioner. Men men, min magsäck kanske håller på att krympa? :O Hehe. Jag fick med mej lite rester hem, tack Eva. Det ska jag äta till frukost i morgon. :)

Kams

Kategori: Allmänt

Det är katastrofalt, jag är nästan inte nå hungrig alls. Jag har inte ätit något sen i går kväll och jag har varit ute och gått med hundarna, allt för att bygga upp en aptit. Det gick inte så bra som jag trodde, jag känner bara en liten hunger. Men men. Jag kommer nog lyckas trycka i mej kams tills jag min mage sväller upp. Min mage kommer nog se ut som den gjorde efter att jag hade ätit massa kolabönor på en Buff-helg. Jag såg lite smått gravid ut, men gott var det.
Nej, nu ska jag kolla om vi har något laxermedel så jag kan tömma "systemet" helt innan jag ska äta. Hehe.

Cry Little Sister

Kategori: Allmänt

Den här låten snodde jag från Emmas mobil en gång i tiden och nu delar jag med mej av den till er ute i cyberrymden. Jag vet inte riktigt hur man ska beskriva den här låten, ni får lyssna på den och göra en egen bedömning. Jag diggar den i alla fall. :P Den är lite speciell...

Fugelsta

Kategori: Allmänt

Efter att ha varit ute i solen en dag är min bondbränna ett snäpp brunare. Det är bara en liten detalj, vänser sida av mej är brunare än den högra. Lite smått irriterande. Hehe. I morgon blir det till att gå ut och sola lite granna så jag blir jämn brun.

Rising up at dawn

Kategori: Allmänt

I morgon ska jag och mamma baka tunnbröd, så det blir att kliva upp i gryningen. Typ. Vi ska kliva upp runt klockan 6 och mata hundarna, sen åker dom ut i hundgården! Inga hundar ska springa runt i huset och håra när vi ska baka. Hehe. När hundarna är utkastade ska vi städa och sen börjar själva bakandet. Så vi kommer väl i gång med att stöpa degen runt 7-snåret. Det var länge sen jag var med och bakade tunnbröd sist, jag får se om takterna fortfarande sitter i. Jag är en jävel på att sopa! Hehe. Det som är lite synd är  att vi inte har tillgång till någon bagarstuga så vi bakar på en elektrisk häll. Men det går bra det också, det blir en liten smakskillnad. Fast det är inte så många som brukar bry sej om det, det är nog bara dom riktiga "tunnbrödgourmeerna" som märker skillnad. (Ni får bortse från min felstavning av gourme)

Genomgående tema

Kategori: Allmänt

Jag har hittat ett genomgående tema på min smutstvätt: tassavtryck, nosavtryck och hundhår. Hur kan det komma sej?
Det tål att funderas på. Om en liten stund blir det att ta på promenadshortsen och gå ut och motionera. Förresten, jag har total idetorka. Vad ska jag lära Jack för något, har ni några roliga tricks jag kan lära han? Han börjar bli less på att bara köra det gamla vanliga hela tiden, och min fantasi suger. :P

Fjortisvarning

Kategori: Allmänt

Tidigare dag visade Linda mej och mamma det här YouTube klippet och jag känner ett behov av att förmedla det vidare. Jag varnar er känsliga tittare: det är sjukt mycket fjortis i klippet.


"Om man går så här, åsså kommer det två såna här, eh, mammor med såna här barnvagnar"

Om ni klickar på den här länken så får ni se en väldigt bra och verklighetstrogen parodi av fjortisen i klippet ovanför. :)

A lot like love

Kategori: Allmänt

Det är en av dom få romantiska komedier som är riktigt bra. Mamma grinade nästan när det var bröllopsscenen, ni vet när hans syster gifter sej och hon tror att det är han som ska gifta sej. Mamma trodde att det var han som skulle gifta sej, jag ska säga er att hon vart ganska glad när det kom fram att han inte skulle gifta sej. :)
Den ska jag skriva upp på min "filmer och tv-serier att köpa"-lista.

Topher Quotes

Kategori: Allmänt

Jag har abstinens efter sista avsnittet av Dollhouse. Som en reaktion på min abstinens slänger jag in
ett litet klipp fyllt med quotes från Topher. Riktigt underhållande må jag säga! :)

Nobels fredspris till Michael Jackson?

Kategori: Allmänt

Jag har precis läst en skrattretande artikel på Expressen. En amerikansk student tycker att han är rättfärdigad Nobels fredspris 2010. Motiveringen: "Det är nästan omöjligt att räkna de hundratals miljoner dollar som Michael har donerat till välgörenhet". Det mina vänner, är fullständigt skrattretande tycker jag. Om det är så lätt att förtjäna Nobels fredspris ska jag genast börja donera pengar till välgörenhet.
Det är bara ett litet problem, Nobelpriset delas bara ut till folk som lever. Men va fan, det kan dom säkert lösa på något sätt. Det är väl bara att återuppliva Michael, hur svårt kan det vara att få liv i en människa bestående av 80 procent plast?

Seriöst, tror dom själv att dom kan lyckas få igenom den absurda iden? Nej, ge nobelpriset till någon som verkligen förtjänar det, inte till nån som bara har donerat pengar. Jag tycker att det hela är skrattretande, men samtidigt kan jag inte låta bli att fascineras över det hela. Hur kommer man på en sån här sak, är det bara en fix ide eller ligger det noggrann planering bakom? Som sagt, skrattretande och fascinerande på samma gång. Underhållande kombination. Jag kommer i alla fall att följa den här dödsdömda iden med spänning. Eller inte.

Fuck this!

Kategori: Allmänt

Jag håller på att bli en slacker. Tragiskt men sant. Nu är jag seriöst less på att vara arbetslös, det suger på ren svenska. Ge mej ett jobb! Snälla? Jag skulle kunna få jobb på Nipängen, dom anställer typ vem som helst, men jag vet inte om jag skulle orka med pensionärer hela dagarna. Eller, jag skulle nog orka med dom. Det jag inte skulle klara av är att hjälpa dom på toa och duscha dom. Jag skulle rent utav bli äcklad av att göra det. Och det är väl lite elakt att hjälpa någon på toaletten och stå där och bli äcklad? Jag tycker i alla fall att det känns lite fel mot dom stackars pensionärerna. Därför skulle jag inte kunna ta jobb där. Vad återstår det då för jobbalternativ på byn?
Det finns några industrier..usch för det säger jag. Om jag ställde mej vid en svets eller liknande skulle byggnaden brinna ner till grunden inom loppet av en timme. I och för sej är industrier inte bara massa svetsande, det är en hel del maskiner också. Det är samma visa med maskinerna, efter en timme med mej har maskinen skurit ihop totalt. Så bra kommer jag överens med maskiner, ni kan fråga Emma hur bra jag kom överens med dom förbannade traktorerna! :)
Det var i princip dom jobb som finns på byn, visst låter det spännande? Blä. Jag får nog ta och flörta vilt med chefen på Ica eller nåt. Jag får dra på mej något riktigt slampigt och svansa in på hans kontor och "go bananas". Vad säger ni, är nätstrumpbyxor tillräckligt slampigt?

Fisk

Kategori: Allmänt

Gissa vad jag har varit snäll och gjort idag? Jag har donerat lite fiskar till akvariumet på Brunkullan, är jag inte generös så säg. Hehe. Jag håller på att avveckla mitt akvarium lite smått. Den senaste tiden har det inte blivit riktigt skött och fiskarna som bor i det är en konstig blandning av gamla "överlevare" från den tiden när jag hade tre akvarium igång. Så jag kom fram till att jag ska skänka bort typ alla fiskar till Brunkullan. Dock ska jag behålla lite växter, en algätare och några yngel. Fiskarna behåller jag mest för att dom ska hålla rent på växterna och bidra lite till den biologiska balansen. Men bortsett från dom få jag behåller kommer resten att leva resten av sina liv på Brunkullan.

Är jag inte snäll som ger pensionärerna några nya fiskar att kolla på? :)

Nural - Forgive me

Kategori: AllmäntAnd now what have I done
My reach, falling short just when you needed me
And I won't bring myself to care
Forgive me I rely on my own knowing
And we see where it's taking me

Jag har fått refrängen på huvudet. :)

Picknick på Statiol

Kategori: Allmänt

Idag har jag sett något väldigt fascinerande; det sitter ett gäng och har någon slags picknick på gräset vid Statoil. Det fascinerande är att det är 4-5 personer och EN motorcykel. Håller ni inte med mej om att det var ganska fascinerande? Hur fick alla plats liksom, åkte två och dom andra sprang efter eller? Dom sitter där i en liten ring med ryggsäckarna runt omkring sej och såg ut att ha det riktigt trevligt, en av dom satt och spelade gitarr också. Fascinerande? Svar: väldigt!

Btw, Wilma skötte sej bättre än förväntat under promenaden. Hennes "löp-PMS" har inte stigit hon åt huvudet än. Hehe. I och för sej har hon precis börjat löpa, så PMS:en kommer nog så småningom. I kväll repeterade vi lite ögonkontakt och började även träna lite på att gå fot. Gå fot kan hon redan, men vi håller på att finslipa det lite.
Nej, nu ska jag skutta ner och poppa lite popcorn. Sen blir det nog att slöa framför tvn resten av kvällen. (Som vanligt :P) Ni glömmer väl inte att kolla på Dexter klockan 22:30 på 6:an?

Har värmen kommit åter?

Kategori: Allmänt

Jag tror banne mej att sommaren har återvänt, lagom till hösten. Det är typ 20 grader ute och strålande sol, vilket det var flera veckor sen det var sist. Helt fantastiskt...typ.

Vad ska man sysselsätta sej med i denna värme då? Jag har i alla fall precis kommit in från en liten promenad med Jack och när det börjar kvälla ska jag ut med Wilma och "klicka" lite granna. Jag tror att det ska gå bra, men det återstår att se. Om inte Wilma känner för att samarbeta går det inge bra, hon har nämligen börjat löpa. När hon löper är hon inte rolig att ha och göra med, hon blir en riktig liten PMS-kossa. Men men. Om hon inte samarbetar så vänder jag helt enkelt om och går hem, om inte hon fokuserar på träningen så blir det ingen promenad heller. Vad elak jag kände mej när jag skrev det där. Hehe.

Buffy

Kategori: Allmänt

Jag undrar jag vad det ska bli av den här nya Buffy filmen som dom håller på att ska göra. Mina känslor är splittrade, ingen från serien kommer vara med, allt kommer typ vara helt nytt. Om jag nu har fattat det hela rätt. Och om nu precis allt är nytt så tycker jag att dom i alla fall hade kunnat byta namn från Buffy till något annat käckt namn som passar en vampyrdräpare. Men nördig som jag är kommer jag definitivt att se den!

Förklaring

Kategori: Allmänt

Emma har gett mej en ganska genialisk förklaring till vad en wannabe är egentligen, jag fick tunghäfta när jag skulle förklara det för mamma. Så varsågod mamma, det här är en wannabe: "En som försöker vara det den inte är. Tex en vit medelsvensson som beter sig som en getto-människa."
Btw, tack Emma för den otroligt målande beskrivningen. :)

Några millimeter regn senare

Kategori: Allmänt

Jag såg min chans, det var uppehåll och det såg ut att hålla i sej en liten stund. Så jag bestämde mej för att gå en liten sväng med hundarna. Jag kopplade dom och gick ut. Efter att jag hade gått en liten stund började det att dugga, jag tänkte inte mer på det utan fortsatte att gå. Efter några minuter slutade det att dugga, "Jippie" tänkte jag. Så skulle jag inte ha tänkt, jag måste ha retat upp molnen med min glada tanke. Efter några minuer till började det dugga igen, den häg gången höll det i sej längre än första gången. Gissa vad som händer sen? Jo, duggandet övergår till lätt spöregn. Så där står jag, det är lika långt att vända om som det är att fortsätta gå hela sträckan. Efter en snabb överläggning med rösterna i mitt huvud bestämmer jag mej för att fortsätta. Regnet höll i sej, det regnar fortfarande, hela vägen hem. Det roliga med det hela var att jag hade bara på mej t-shirt när jag gick. Är huvudet dumt, får kroppen lida som man så klokt brukar säga, fast i det där fallet blir kroppen mer fuktskadad. Hehe.
Nu ska jag vara riktigt fräck och låna mosters torktumlare i några minuter för att torka på kläderna lite granna.

Hundvakt

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag på Sönneråsen och är hundvakt åt Raja och Kitty, husfolket är i Sundsvall och gratulerar Isak som fyllde 10 år igår. Kitty är bra rolig hon, hon älskar verkligen mamma Raja. När vi var ut och kissade för en stund sen så gick vi bakom hundgården och Raja gick lös som vanligt, men Kitty hade koppel eftersom hon är i löpen. När Raja kutade iväg utom synhåll för Kitty började hon kolla runt omkring sej och såg rikigt förvirrad ut, "Vart tog Raja vägen?" typ. När hon inte såg Raja någonstans så satte hon sej ner och gnällde lite granna. Jag tror besämt att Kitty är lite mammig. Men det gör inget, jag diggar hon ändå. Hehe.
Synd att det är så dåligt väder, om det klarnar upp snart så ska jag ta mej en liten promenad med vovvarna.

Evanescence - Lithium

Kategori: Allmänt

Så här på äldre dar har en hel del Evanescence låtar slinkit in på min Spotify.

Wannabe

Kategori: Allmänt

För en liten stund sen fick jag frågan "Vad är en wannabe egentligen?" av mamma. När jag skulle svara kom det bara en rad "hmpf" i olika tonlägen. Jag fick inte fram ett vettigt svar, hur svårt kan det vara att förklara vad en wannabe är egentligen? Så nu behöver jag er hjälp, hur förklarar man bäst vad det innebär att vara en wannabe?