En helt vanlig blogg!

Det är omöjligt att bara ta en

Kategori: Allmänt

Jag håller fullständigt med min rubrik idag. Innan jag fortsätter tjattra på så kan jag upplysa er om att rubriken handlar om Polly. Det är ett underbart godis, det är typ lika gott som kolabönor. Tidigare i kväll har jag avnjutit en påse Polly Milkchoko som avslutning på en "duktig" dag. Dock måste jag säga att jag saknar Polly Cappucino, varför slutade dom med dom?
Dagen började med att jag klev upp, duschade och sen tog jag Wilma och promenerade upp till Linda för att fira lilla Celia som fyllde två år idag. Grattis Celia! (Inte för att hon läser min blogg, men ändå!) Väl på plats uppe i centrum käkade vi lite tårta, bullar, kakor och saft. Mumsigt. Sen lekte jag lite med Celias jätte coola såpbubble-pistol, den var väldigt rolig, sen hoppade jag "hopp-boll" med hon. Celia satt på bollen och jag höll i hon och hoppade runt, mitt arsle var  lite för stort så jag höll på att välta Lindas tv-hylla. Hehe. När det var dags att fara hem så tog jag Jack och traskade hemåt.
Väl hemma kände jag ett behov av att syssesätta mej med något. Det vart att köra lite grästrimmer, så nu ser slänten riktigt representabel ut. Jag kutade runt och trimmade runt lite buskar på gården också. Det är ganska kul att köra grästrimmer. Gissa vad? Jag kände inte av min allergi det minsta även fast jag var ute i flera timmar och grejade. Med andra ord funkar medecinen, är det inte otroligt vad lite kemiska substanser kan ådstakomma? Efter ett litet middagsavbrott bytte jag lite kläder och följde med mamma upp på Ica. Jag gjorde ett fynd på affären, dom hade två förpackningar blodpudding på halvpris, dom snodde jag genast åt mej. Så i morgon ska jag torka blodpuddingen och göra lite hundgodis.
Vad hände sen då? Jag gick ut och fortsatte grästrimmandet efter att vi hade kommit hem och mamma slängde in den sista veden och krattade ihop alla småflisor från veden. Sen gjorde vi lite småfix ute på gräsmattan, nu ser det nästan fint ut. Hehe. Sist så tog vi och städade lite granna inne. Har vi inte varit flitiga i dag så säg?
Om en liten stund ska jag skutta ner till tv-rummet och kolla på My Name Is Earl, men fram till dess ska jag bara njuta av dom vackra tonerna från Spotify. :)

Att röka eller inte röka, det är frågan

Kategori: Allmänt

För en stund sen satt jag och kanalsurfade och fastnade framför Doctors på 4+, det fanns absolut inget annat vettigt att kolla på. Så där satt jag och halvsov framför ett program jag brukar sky som pesten, jag tycker det är så överdrivet. Där sitter det ett gäng "picture-perfect" doktorer och pratar om vanliga problem som dom flesta människor kan undvika med sunt förnuft. Idag disskuterade dom bland annat varför man inte ska dubbeldippa (ex. dippa ett chips, bita av en bit och sen dippa igen). Dom kom fram till att det hamnar bakterier från munnen i dippen då, hur svårt är det att förstå? Det är ganska självklart att det hamnar massa slemmiga munbakterier i dippen om man gör så. Jisses!
Nu ska jag sluta klaga på det programmet och återgå till rubriken. Det enda vettiga dom pratade om under tiden jag kollade på det var rökning. Dom hade gjort massa research och kommit fram till att varje cigarett minskar livet med 11 minuter. Tänk på det nästa gång ni röker! Om man röker 5 cigg om dagen så minskar livslängden med 55 minuter, nästan en timme per dag! Tänk er hur mycket kortare livet kommer att bli för alla dom som har varit beroende i flera år? Snacka om att dom kommer dö i förtid.

Första hjälpen för medecinskt okunniga

Kategori: Allmänt

Matkvävning
Försök avlägsna föremålet som blockerar offrets luftrör genom ett hårt slag i hans/hennes mage. Kom ihåg att ducka innan föremålet kommer flygande och träffar dig i ögat. Påkalla hovmästarens uppmärksamhet på incidenten och begär en 20 procentig reducering av notan. Kom ihåg att beställa soppa nästa gång.

Hjärnskakning
När offret vaknar, fråga vilken dag det är, vad statsministern heter och hur många fingrar du håller upp. Håll upp fingrarna bakom ryggen för att inte göra det för lätt. Tala i tungor för att förvirra offret ytterligare. Ja, det finns otaliga sätt att göra någon annans hjärnskakning roligare. Här är ett roligt tips: Innan offret vaknar, släck alla lampor. När offret sedan vaknar, skrik: "Tack gode gud! Vi trodde att du var död eller blivit blind eller nåt!"

Öppna sår
Omslå såret, vad nu det betyder. Försök minska blodflödet genom att dra åt ett bälte runt offrets hals tills han/hon får andningssvårigheter. Hihi, skojar bara. Dra åt bältet precis ovanför såret istället. Sy ihop såret med aluminiumtråd. Ha, lurade dig igen! Mycket smartare än du! Det är ju jag som är experten, vettu.

El-olyckor
Är offret fortfarande uppkopplat mot elkällan? Om så är fallet, stäng av strömmen omedelbart. El kostar en förmögenhet och slösas bort i sådana här fall. Ta pulsen på offret (om du nu kan hitta någon handled eller hals i den förkolnade hög av ben och bubblande kött som en gång var en människa). Tveka inte för länge; kör offret till närmaste akut. Du kan fästa startkablarna i offret om bilen inte startar.

Frakturer
Kontrollera om frakturen resulterat i att benpipor sticker ut genom den blodiga köttmassan. Om så är fallet, meddela då offret att han/hon kommer att dö. Det brukar få dem att hålla sig vakna. Knyt en spjäla vid offrets ben och be honom/henne att gå fram och tillbaka i några minuter för att spjälan ska komma på plats ordentligt. Offret kommer förmodligen falla medvetslöst till marken, vilket kommer att göra ditt jobb enklare. Flytta inte den skadade kroppsdelen, eftersom detta kan resultera i en onormal position. Men om du känner för det kan du ju försöka få ben att peka åt fel håll, handleder att snurra 180 grader. Det är otroligt vilka coola statyer man kan göra av en bruten extremitet. Mycket bättre än trolldeg.

Föremål instuckna i ögat
Skölj offrets ögon med fesljummet vatten. Använd inte tvål, idiot. Erbjud dig att plocka ut föremålet med dina tänder. Detta brukar föranleda offret att påstå att föremålet nu är borta och inte stör offret längre - innan du ens hinner visa tänderna.

Brännskador och skållningsskador
Håll den skadade ytan under rinnande kallt vatten. (Om offrets hela kropp är en enda sprakande massa av flammor kan det vara lite för sent för detta) Om offret spillt het vätska över sina kläder, avlägsna då kläderna omedelbart. Man vet aldrig, åsynen av dig hoppandes omkring utan kläder kan få offret att glömma sina värkande skador. Påminn offret om att så kan det gå om inte haspen är på.

Min dag i punktformat

Kategori: Allmänt

  • Ställde väckaren på 09:00, vaknade 12:30. Typiskt mej. :P
  • Ut med hundarna en sväng, åt lite "frukost" och hängde lite tvätt.
  • Åkte upp till Linda och bakade bullar med hon. Det vart speciella bullar, hon hade ingen kavel. Så vi kavlade med en cola-flaska fylld med varmvatten. Sen kom hon på att hon inte hade något pärlsocker, bullarna ser väldigt nakna ut utan pärlsocker. Dock kom jag på den fantastiska iden att hon kan he på lite florsockerglasyr så att dom ser lite godare ut. Är jag inte smart så säg? :P
  • Åt middag hos Linda, lasagne stog på menyn idag.
  • For ut med hundarna i skogen. Till mitt stora förtret plaskade dom runt i en liten bäck och vart väldigt leriga, men dom hade kul i alla fall.
  • Kom hem och kollade lite på tv, sen duschade jag hundarna. Sist men inte minst tog jag mej en liten dusch också.
  • Gjorde ingenting en liten stund, sen gick jag ut och kvällskissade hundarna. Wilma vart rädd för en soptunna en bit bort, så vi hade lite "soptunne-terapi" också.
  • Nu sitter jag här och gör ett udda inlägg bestående av punkter. Muppigt men sant!
  • Hejdå och gå inte vilse ute i cyberrymden!

Blåst och gråa moln

Kategori: Allmänt

Det blåser för fullt och det är oroväckande mycket gråa moln påväg hitåt, vart tog solen vägen? Jag börjar bli väldigt less på det här vädret, det har i princip regnat i två veckor snart. Det kan ju vara trevligt om man gillar att gå fram och tillbaks mellan tvn och datorn hela dagarna, men det vart jag ganska less på efter några dagar. Att gå ut med hundarna i regnet är inte ens kul i sånt väder, det är mest plågsamt tycker jag, i och för sej klagar inte hundarna så mycket. Men jag däremot har invändingar mot promenader i spöregn. 
Idag har jag inte gjort så mycket, i princip inget alls. Jag är hundvakt åt Grim idag också, Eva och Kent skulle skjutsa Hannes till tåget i Sundsvall och när dom ändå är där tänkte dom passa på att handla lite granna. Det brukar ofta bli så när man far till Sundsvall. Nu ska jag ta och dammsuga lite granna, jag förstår inte vart ifrån allt hundhår kommer. Jag tror fortfarande på min teori om att det är grannen som smyger in hit och placerar ut hundhår på strategiska ställen. I kväll hade jag tänkt klippa gräset, men som det ser ut nu så kommer det bli regn. Så det får bli någon annan dag när det inte regnar, om man ska tro på väderprognoserna kommer det i princip regna hela den här veckan också. Jisses! Gräsmattan kommer bli lika övervuxen som slänten!

Farbror Barbro

Kategori: Allmänt

Farbror Barbro är nog en av mina största idoler, jag vill bli en lika bra kurator som hon...eller ska man säga han?

Dexter

Kategori: Allmänt

Dexter ska gifta sej! Inte den lilla irriterande vetenskapsungen på Cartoon Network utan Dexter i serien Dexter på sexan, ni vet han som jobbar som blodanalytiker (eller var det blodtekniker?) och är lite lätt psykotisk och mördar folk som han anser har gjort orätt. Den Dexer. Det vart mycket Dexter i den meningen. Den serien är lite vanebildande, jag kollade på ett avsnitt för någon vecka sen av en slump och sen dess är jag fast. Men nu ska jag sluta tjata om att jag har blivit besatt av ännu en tv-serie och förtälja något annat i stället.
Tidigare i dag var vi hos Linda och åt middag, hennes lilla norsk är hos henne, så då passade hon på att tajma in en liten middag så vi fick träffa han igen. Vi åt en riktig kulinarisk middag bestående av älgstek, pärer, sås, sallad och äppelpaj med massvis av marsansås till efterrätt. Jag älskar marsansås! När vi var där så frågade min kära syster när jag skulle skriva ett filosofiskt inlägg igen. Då slog det mej att jag inte har gjort det på en evighet! Jag lovar er, så fort jag hittar något spännande att filosofera över så ska jag göra ett filosofiskt inlägg. Om jag nu kommer ihåg det vill säga, ibland har jag lite guldfiskminne.
Nu ska jag snart gå och lägga mej så jag är pigg i morgon när Assar kommer och terroriserar mej överdrivet tidigt på morgonen. Mamma ska nämligen vara barnvakt åt Celia i morgon igen, Linda börjar jobba lika tidigt i morgon. Så runt 06:30 kommer det en glad liten hund och väcker mej. Fast jag ska egentligen inte klaga, han är ju trots allt snäll när han är lugn. Dessutom hjälper han mej att vända tillbaka dygnet på sitt eget lilla sätt.

Early morning

Kategori: Allmänt

Min första tidiga morgon på väldigt länge har flytit på ganska smärtfritt. Först vaknade jag 06:30 av att mamma släppte in orkanen Assar på mitt rum innan hon for för att vara barnvakt, jag halvsov till åtta ungefär, då fick jag nog av Assars förbannade gnäll och klev upp. Han hade väldigt svårt att lägga sej ner och slappna av, jag lyckades få han att ligga still och slappna av en kvart sammanlagt från 06:30 till 08:00. Hur man än gjorde så klev han upp och fortsatte gnälla så fort jag stängde ögonen. Suck!
När jag klev upp så gick jag ut och pissade hundarna, sen var jag så snäll att jag matade dom. Det var väl väldigt generöst av mej? Sen käkade jag lite frukost, oboy, mackor och en bit sockerkaka med överdriver mycket glasyr. Extremt ohälsosam frukost, men det var gott i alla fall! Jag fick en liten sockerkick av frukosten så jag tog och dammsög lite granna. När det var dammsuget var sockerkicken liksförbannat kvar, så jag skurade också. När det var klart kom Eva och Kent ner med Grim. Nu är Grim och Jack ute i hundgården och socialiserar, om man nu kan kalla slita sönder den gamla fotbollen för socialisera.
Vad ska jag sysselsätta mej med nu, dagen har i princip bara börjat och jag är gäralös. Jag hittar nog någonting att göra, förhoppningsvis.

Tidig kväll

Kategori: Allmänt

Det var länge sen jag gjorde en tidig kväll känns det som, så kan det lätt bli när man är arbetslös och bor hemma hos mamma. Herregud! Jag håller på att bli en slacker! Fy på mej. Nej, nu är det jag som börjar kliva upp i vettig tid på morgonen igen. Det kommer bli intressant att se hur det går. Hehe. I morgon får jag i alla fall en ganska tidig start på morgonen, min dag kommer börja ungefär 06:30. Nu undrar ni säkert varför, det ska jag genast berätta för er. Mamma ska nämligen vara barnvakt åt Celia i morgon när Linda jobbar, och hon börjar jobba klockan 07:00 (överdrivet tidigt tycker jag) så mamma far härifrån runt 06:30. Innan hon far ska hon slänga in Assar på mitt rum så att han inte går runt ensam nere och pissar inne, det är bättre att han väcker mej så att jag tar ut han. Jag vet redan nu ungefär hur det kommer låta på mitt rum klockan 06:30 i morgon, Assar kommer in jätteglad och hälsar på Wilma och Jack sen springer han till mej och är överdrivet glad och pigg. Jag muttrar irriterat "Gå och lägg dej ditt lilla monster", dock finns det en risk att det slinker in några svordomar i den meningen. Usch så opedagosisk jag är som svär åt den stackars hunden. Så får man inte göra, men mitt morgon humör är inte jämt det bästa. Hehe.
Sedan kommer Eva och Kent hit runt 09:00 och lämnar av Grim här. Dom ska fara till Sollefteå och besikta bilen, då ville dom inte ha med sej lilla glada Grim. Jag kände mej snäll och sa att jag kunde vara hundvakt åt han. Vad gör en hund för skillnad när det redan bor tre stycken i huset? Inte så mycket ska jag säga er, det blir lite bus i början bara. Men det står jag nog ut med. Hehe.
Nej, nu ska jag sluta skriva här och göra mej mentalt förberedd på att lägga mej i tid i kväll och kliva upp i tid i morgon.

When straight goes gay

Kategori: Allmänt

Två killar, sport och öl. Kan det bli så mycket manligare?

Tack MadTv för att ni underhåller mej med sådan här kvalitets humor! :)

En liten notis om North Country

Kategori: Allmänt

Nu har jag googlat och kommit fram till att filmen stämmer rätt så bra överens med hur det egentligen gick till, jag vart glatt överraskad. Självklart kan dom inte bara ta en verklig händelse och gör en film av det, dom måste lägga till lite saker för att göra det hela mer dramatiskt, det förstår till och med jag. Bortsett från några saker, stämmer det helt överens med artikeln jag precis har läst. Då var det dags att avrunda det här inlägget och surfa in på YouTube.

North Country

Kategori: Allmänt

North Country är en väldigt bra film, som för övrigt gick på trean tidigare i kväll, som jag tycker att alla borde se. Jag och mamma kollade på den i kväll, mamma satt kvar och såg hela filmen. Det är ett ganska bra tecken då mamma inte är någon tv/film människa.
Filmen handlar i korthet om en kvinna, Josie, som blir misshandlad av sin man, tillslut får hon nog och tar barnen och sticker till sin hemstad. Det är tänkt att hon ska starta ett helt nytt liv där, men självklart blir inte hennes nya liv som hon hade tänkt sej. Hon träffar på en gammal bekant som tipsar henne om att kolgruvan i staden har börjat anställa kvinnor. Hon söker jobb i gruvan och får det. Men väldigt snart börjar männen på arbetsplatsen utsätta hon för sexuella trakasserier. Dom "gamla" kvinnorna som jobbar i gruvan säger åt henne att bara ignorera det, det är så det är att jobba i en smutsig kolgruva med män. Trakasserierna blir bara värre och värre och tillslut får Josie nog. Hon försöker få med sej dom andra kvinnorna på jobbet för att åtala företaget. Ingen av dom andra kvinnorna vill riskera att förlora sina jobb och stöttar därför inte Josies kamp. Efter en hel del tvister lyckas Josie ställa företaget inför rätta. Under rättegången ställer sej dom andra "gruv kvinnorna" upp och stöttar Josie. Jag tycker att det känns lite väl Hollywood, hur ofta går det till så på riktiga rättegångar? Ni kan ta det lungt, filmen slutar lyckligt med att Josie och dom andra kvinnorna vinner rättegången. Det bästa av allt är att filmen är baserad på en verklig händelse, jag verkligen älskar filmer som är verklighetsbaserade. Dom känns mer verkliga på något sätt, det är inte bara massa lyckligt Hollywood bajs när den stora starka mannen räddar den lilla vackra kvinnan i slutet och sen lever dom lyckliga i alla sina dagar.
Om ni tycker att filmen verkar bra så kan ni läsa en liten rescension av den här.
Filmen får 9/10 poäng av mej. Varför den inte får full pott är just på grund av rättegångsscenen när alla kvinnor i rummet ställer sej upp och stöttar Josie. Det blir lite för mycket för min smak. I övrigt är det en klart sevärd film. Nu ska jag googla lite och försöka få fram den riktiga historien och se hur mycket som stämmer överens med filmen. Önska mej lycka till!

Jay Brannan - Home

Kategori: YouTube

Design vånda

Kategori: Allmänt

Jag har bestämt mej att jag ska designa om bloggen, i brist på annan vettig sysselsättning liksom. Jag ska försöka designa den själv utan att be någon om hjälp, det ska bli spännande att se hur det går. Själv tror jag att jag kommer ge upp ganska snart. Nu har jag suttit en stund och försökt hitta inspiration till en ny header. Det deprimerande är att inspirationen inte finns här för tillfället. Inspirationsbristen till trots, jag har kladdat i hop en liten header. Den vart långt ifrån bra och jag är inte nöjd, den vart extremt grå och tråkig. Men jag lägger in den här ändå som lite utfyllnad. Under tiden ni glor på mitt tappra försök att göra en header kan ni fundera ut lite förslag till mej, vad ska jag göra för header? Förresten, vart hittar man bra stilmallar? Opps...jag som inte skulle fråga om hjälp. Hehe.

Dr. Horrible's Sing-Along blog

Kategori: Allmänt

Det är underbart! Joss Whedon är ett geni, han har skapat flera otroligt bra tv-serier. Nu har han lyckats fånga mitt hjärta, om nu "fånga mitt hjärta" är en lämplig term i det här sammanhanget, igen med Dr. Horrible's Sing-Along blog. Jag vet att jag är lite sent ute, Dr. Horrible har funnits ett tag, men jag har aldrig kommit mej för att kolla på det förns nu. Jag hoppas att dom släpper det på dvd i Sverige också, annars blir det till att skaffa det på annat sätt. Kolla på klippet och njut!

Dr. Horrible's Sing-Along blog - A mans gotta do

Min inre pophora

Kategori: Allmänt

Just nu har jag extremt bra kontakt med min inte pophora. Jag sitter och lyssnar på massa Rix Fm musik, bäst musik just nu ni vet, på Spotify och sjunger med i låtarna. Hur mysko är det inte att jag kunde nästan hela texten till Velvets låt The Queen? Om jag ska vara ärlig så håller jag på att freaka ut på grund av det. Det är inte bara den låten jag sjöng med i, jag sjöng med i Hope and glory också. Jisses! Jag trodde jag bara sjöng med i sådan musik när promillehalten i mitt blod stegras för var minut som går. Så var tydligen inte fallet. Nu ska min inre pophora gå på disco i min hjärna och jag ska skynda mej att byta till min vanliga spelningslista som jag så käckt har döpt till "Musik :P" Finurligt namn va?

Michael Jackson blev mördad

Kategori: Allmänt

Först dog han av en helt naturlig hjärtattack, men redan några timmar efter hans död började det spekuleras i mord. Precis som det brukar göras när en kändis dör, det verkar som att vissa kändisar bara inte får dö en naturlig död. Till den kategorin hör King of pop, även kallad Michael Jackson. Nu när jag satt och slösurfade på Aftonbladet kom jag över artikeln "Polisrazzia mot Jacksons läkare", självklart vart jag nyfiken och läste den. Anledningen till razzian var att polisen ville ta reda på om läkaren hade skrivit ut läkemedlet Propofol, som enligt obduktionen ska vara dödsorsaken, till Jacksom. Läkaren och hans advokat hade vägrat svara på den frågan och då tog polisen till med hårdare tag. Nu till det komiska i det hela, gissa hur många poliser som deltog i razzian?
24 poliser! Är det bara jag som tycker det är en överdriven mängd poliser? Jag menar, det enda dom beslagtog under razzian var en hårddisk och några dokument. Enligt mej hade det räckt med 3-4 poliser för att klara det, men det är bara vad jag tycker. Jag är trots allt inte uppväxt i den kändiskåta samhället USA. Aja, nu ska jag sluta klanka ner på USA's besatthet av sina kändisar. Det ska bli spännande att se vad polisens utredning kommer fram till, mord eller naturlig död. Om det skulle visa sej vara en naturlig död och läkaren förklaras oskyldig tycker jag synd om honom. Tänk vilken dålig PR hela den här persen har varit för honom och hans två kliniker. 
Jag väntar med spänning tills utredningen är klar....typ. 

YouTube: Bif Naked

Kategori: Allmänt

Det känns som att min blogg mest består av YouTube klipp numera, tragiskt men sant. Men det får ni stå ut med tills jag har fått tillbaks min bloggar-inspiration, det vill säga när jag har något vettigt att skriva om. :)
I kväll bjuder jag på ett stycke Bif Naked sjungandes en cover på Metallicas odödliga låt "Nothing Else Matters". Jag gillar hennes version, eller vad det nu kallas, på den här låten. Lyssna och sjung med!

Grönt

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit riktigt flitigta här nere i Bispfors. Jag, mamma och Linda har tapetserat klart "gröna rummet". (Det är ett rum som ligger typ mellan alla andra rum, jätte konstigt.) Som ni nog förstår på namnet så är det gröna tapeter, svårt att lista ut? Hehe. Tapetseringen har gått jätte bra, vi är riktigt proffesionella. Det är inga glipor eller liknande i skarvarna, som det är i nästan alla andra rum här i huset. Det tog ganska lång tid med det ser bra ut i alla fall, bortsett från "rynkan" jag lyckades göra på ett ställe. Som tur var är "rynkan" på ett ställe som man inte kollar på, tur i oturen liksom. Hehe.
Jag är stolt över vårat arbete, vi är trots allt tre stycken som inte har tapetserat särskilt mycket förut. Så med tanke på att det är tre amatörer som har tapetserat ser det nästintill förjävligt bra ut! Jag sa till mamma att nu när det är bevisat att vi fantiskt kan tapetsera kunde vi ta och tapetsera lite mera runt om i resten av huset. Mamma tyckte inte om min ide, jag tror att sa "Jag ska aldrig mer tapetsera i hela mitt liv!"
Jag måste passa på att skryta lite mera när jag ändå håller på. Jag tappade inte tålamodet så mycket när vi höll på, bara några gånger. Bara jag får svära lite granna och hålla på och jävlas ett tag så går det mesta, fast ibland gedde jag upp helt. Då fick mamma eller Linda ta över medans jag lugnade ner mina nerver genom att lyssna till Spotifys ljuva toner.

YouTube: Kvarteret Skatan

Kategori: Allmänt

Kvarteret Skatan - Föräldrautbildning

Ragunda Kommun har betalningsanmärkningar

Kategori: Allmänt

Varför blir jag inte förvånad? Det som förvånade mej var att dom bara hade tre stycken. Det var glatt överraskande. Jag trodde att dom var lika kass på att sköta ekonomin som dom sköter resten av kommunen. Men tydligen är dom ganska duktig på ekonomi, bortsett från att dom brukar ha budgetunderskott hela tiden. Men men. Dom är då i alla fall inte sämre än Strömsunds kommun som har femton anmärkningar, skärpning! Om ni är nyfikna på hur dom andra kommunerna i Jämtland har det med betalningsanmärkningar, klicka här.

Tapetsering

Kategori: Allmänt

Idag har jag och mamma sysselsatt oss med lite tapetsering på kvällskvisten. Vi har tapetserat en vägg, det går sakta men säkert framåt. Resten av rummet tar vi nog i morgon, eller, vi tar så mycket vi känner för. Här stressas det inte i onödan inte. Hehe. Om jag kommer ihåg det så slänger jag in en bild på rummet när det är färdigt, så får ni skåda mina och mammas grymma tapetserar-färdigheter. Vi är nästan proffesionella. Hehe.

YouTube: Yrrol

Kategori: Allmänt

Jag har kommit in i en Yrrol fas, det är så sjukt underhållande. Konstig humor framförd på ett konstigt sätt, kan det bli bättre?

Nazisten WonderbaumDen här vet jag inte riktigt vad jag ska kalla, stört är det i alla fall!

Rain rain, go away, come again another day, all the world is waiting for the sun

Kategori: Allmänt

Visst fick jag till en poetisk rubrik? Jag ska vara ärlig och säga att jag snodde den från en låt. Fy mej, inte sno så där från låtar.
Som ni nog förstår av rubriken så regnar det ute, väldigt deprimerande. Och om man ska tro på prognoserna i alla skvallerblaskor, även kallade "kvällstidningar", så ska det regna hela veckan. Vissa tidningar påstog att det kunde komma upp till 100 mm under veckan. Det är snart dags att ta fram optimistjollen med andra ord. Haha.
Så, vad ska man sysselsätta sej med en regnig dag som denna? Nu är det ett sånt här tillfälle när jag bara vill sitta och spela Sims hela dagen, men jag har inte Sims på min data. Gaah! Nu fick jag abstinens efter The Sims 3 också. Bajs. Men men, jag får försöka klara mej utan Sims. Jag har ju faktiskt varit "Sims-nykter" väldigt länge nu. Haha. Nej, nu ska jag ta och hitta på något vettigt att göra i stället för att sitta här och gnälla om Sims som en kändis på rehab.

YouTube: Det "bästa" från idol

Kategori: Allmänt

Det bästa med Idol är alla auditios med folk som verkligen är dåliga. Faktiskt så är det det enda jag kollar på, auditionen alltså. Resten av Idol är inte så mycket att se. Här får ni tre klipp med diverse fantastiska autitions, med fantastiska menar jag självklart dåliga. :)

Idol 2004 - Fittan sticker fram


Idol 2008 - Jag blev full på min Coca-Cola

Idol 2006 - Ring ring

Vem kan glömma den klassiska Ring ring? :)

Junsele

Kategori: Allmänt

Snart bär det av mot Junsele för att spendera en dag på djurparken. Det blir jag, Linda, Celia, moster, My, Sandra och Felix. Jag har inte varit till Junsele sen jag var liten, undra om det är sej likt?

Kvällen så långt

Kategori: Allmänt

Diggiloo ikväll var bra, det var värt pengarna. Fast i teorin så lade jag ju inte ner några pengar eftersom jag vart bjuden, men ni förstår nog vart jag vill komma. Jag orkar inte sitta här och rescensera hela showen, men några kommentarer måste jag skriva. Oroa dej inte Eva, du får en lite utförligare beskrivning när jag träffar dej nästa gång.
Arja Saijomas (stavning?) engelska var inte den bästa, men det är nog inte så lätt att sjunga på engelska när man i vanliga fall pratar svenska med en finsk brytning. Självklart sjöng hon "Högt över havet", ni vet "Vem är du, vem är jag, levnade charader"-låten. Det var enligt mej det bästa hon gjorde på hela kvällen.
Alla älskar Brolle. Utom jag. Jag tyckte inte att han sjöng några speciellt bra låtar i kväll. Men som sagt är jag inte något stort Brolle fan. :P
Thomas Petterson är min nya idol! Han var riktigt rolig, "....det där med att älska varandra i nöd och lust. När det verkligen är nöd så vill aldrig frugan!" HAHA! Skämt med en antydan till sex går alltid hem hos mej. 
Mojje var över förväntan. Man kanske ska börja kolla på Lattjo Lajban igen?
Kvällens joker-artist var E-type. När han var på scen fick jag flashbacks till min E-type period jag hade när jag var typ 10. Jag minns att jag var mest fascinerad över hans pyroteknik, självklart hade han lite sånt i kväll också. Som dom flesta nog vet är han inte den starkaste sångaren, men en stor del av publiken klappade i takt när han drog i gång. Så jag gissar att hans musik fortfarande går hem.
Nu får ni inte veta så mycket mer om artisterna, det känns som att inlägget skulle bli alldels för drygt om jag skriver om alla. Om ni är nyfiken på vilka som är med, gå in på Diggiloo's hemsida. Jag får inte glömma att nämna deras hyllning till Micheal Jackson, dom sjöng "We are the world".
Just ja! Thomas Petterson "sjöng" La Voix när dom sjöng låtar från årets Melodifestival. Det var vackert på sitt sätt, underhållande var det i alla fall. Dom gjorde "Tingaling" också....mina känslor för Tingaling är väldigt blandade. Den är så dålig att den är bra, men i kväll så var den mer bra än dålig. Jag måste vara lite schizofren i huvudet.
När jag går nästa år, jag är ganska säker på att jag kommer att göra det, ska jag göra några besök i öl-tältet. Då kommer allting bli mycket roligare. :)
Nu ska jag sluta ordbajsa här och sova lite granna. I morgon bär det av till Junsele för en dag på djurparken med säckgänget.

Diggiloo

Kategori: Allmänt

Nu var taco-middagen avklarad och min mage har svällt upp en storlek. Så nu ska jag bara ta det lungt och invänta moster och company för att rulla ner till Diggiloo. Hoppas att det är bra. :)

Årets första kams

Kategori: Allmänt

Jag, mamma och momma åkte till kamsfesten på Sönneråsgården och där mötte vi Linda, Celia, Moster, Sandra, Felix och My, det vart nästan en liten släktträff. Hehe. Så nu har jag äntligen fått avnjuta årets första kams, det var lika gott som vanligt. Det enda deprimerande var att sötosten smakade ingeting, den smakade ungefär som kokt mjölk. Som det hörs på namnet så ska sötosten vara söt. Men men, shit happens!
Gissa vad? Jag ska på Diggiloo i kväll. My och Sandra skulle gå men dom ville ha med någon mer och där komer jag in i bilden. Min snälla moster bjuder mej på inträdet. Tack moster! 
Innan Diggiloo ska jag hinna med att laga mat, äta (Linda och Celia kommer ner och ska äta tacos), dammsuga uppe och duscha. Tur att jag inte behöver stressa, det är ju flera timmar kvar. Så jag kan ta det lika lungt som vanligt. Hehe.  Man ska inte stressa i onödan, det är ett av mina kloka motton här i livet.

YouTube: Finger Eleven

Kategori: Allmänt

Finger Eleven - Paralyzer

Bilder från en annan tid

Kategori: Allmänt

Det känns som det var en evighet sen jag tog studenten, men det är bara lite mer än en månad sen. Går tiden för sakta, för fort eller är det bara jag som inte har någon tidsuppfattning? Jag tror mest på det sista alternativet. :)
Tidigare i kväll fick jag lite bilder av Sofia från brännbollsturneringen vi deltog i dagen före studenten. Nu tänker jag vara generös och bjussa på några bilder från den dagen.


Jag hade lite problem med mina bröst, dom ramlade ur hela tiden. 
Dessutom hade mina bröst olika temperatur, den ena vattenballongen var fylld med
varmvatten och den andra med kallvatten. Damn you, Emma!

Ett gäng glada tuttlisor. :)

Anna-Karin, Linnea (vi lånade hon från Np2) & Malin J.

Hur gick det med själva brännbollen då?
Låt oss säga så här, vi förlorade med stil!

Scream 4

Kategori: Allmänt

Jag satt och slösurfade på Expressen när jag såg en liten artikel som väckte mitt intresse; Fjärde "Scream"-film i startgroparna.  Jag vart självklart lite nyfiken och vart bara tvungen att läsa den. Att kalla det artikel är att överdriva, dom få menigar som står där är mer att kalla utfyllnad enligt mej. Men man fick ju reda på lite info om Scream 4. Även fast jag inte är något stort Scream-fan så känner jag ett behov av att se den. Det ska bli intressant att se om den håller samma klass som föregående Scream filmer eller om den har "hoppat" upp en klass. Men det dröjer ett tag innan jag får reda på det, filmen är ju trots allt bara i startgroparna.

Bondbränna och pizza

Kategori: Allmänt

Idag har jag inte gjort så mycket. Jag var till Hammarn med mamma och momma, då passade jag på att hämta ut mitt nya anti-pollen-knark också. Så nu är det upp till bevis, hoppas att det är bra knark. Hehe. Medans vi var på Hammarn så fick hundarna vara i hundgården uppe hos momma eftersom våran hundgård inte är särskilt rymningssäker. Och eftersom det är så fint väder i dag så tog jag Jack och promenerade hem från momma. Det var riktigt skönt promenadväder, strålande sol med några fläktande brisar. Så nu har jag jobbat lite på min bonnbränna. Hehe.
Snart är det middagsdags hör i huset, vi ska äta pizza som vi gjorde i går. Orka laga mat när det finns rester i kylen liksom.

I morgon är det Diggiloo här på byn. Om jag hade haft råd så hade jag gått på det, inte för att det är så många bra artister med. Men ändå, man måste ju gå när det är sådana saker här på byn. Det händer inte ofta ska jag säga er. Fast jag är mest fascinerad över att Diggiloo är här på byn, i år är det tredje året i rad. Jag får väl hoppas att dom kommer nästa år också, då ska jag banne mej gå!
Men jag får göra en rolig sak i morgon i alla fall, jag ska äta kams! Det blir min första kams i sommar. Underbart, som jag har längtat efter lite äkta jämtlands-kams. Hehe. Jag, mamma och momma ska fara och mumsa i oss kams på Sönneråsgården. Det ska bli gött det. En sak som jag tycker är konstigt är att typ inga ungdomar här hemma äter kams, om dom bara visste vad som går miste om. Uppe i Lycksele är det tvärtom, där är i princip alla överkåta i palt. Unga som gamla. Varför är det sån skillnad? Det har jag funderat på ett tag, har ni några bra teorier?

Ett litet kusinbarn

Kategori: Allmänt

Idag har det tillkommit ett barn i släkten, jag har fått mej ett litet kusinbarn till. Malin har fött ett litet flickebarn. Det blir mitt sjätte kusinbarn, om jag nu inte har glömt någon. Aja, mina räknekunskaper hör inte hit. Grattis säger jag till Malin och Uffe som har blivit föräldrar igen och grattis till storssyster Sandra och storebror Felix.
Förresten, om ni är nyfikna på framtida bebisbilder så kika in på Sandras blogg. Jag misstänker att det kommer ploppa upp diverse bebis bilder där. :)

YouTube: Yrrol

Kategori: Allmänt

Yrrol är fantastiskt underhållande. :)

"Människan är rasist"

En otroligt spännande lista

Kategori: Allmänt

När kommer jag gifta mig?

[x] Du vet hur man kokar kaffe
[ ] Du använder dig av en kalender
[ ] Du äger mer än ett kreditkort
[x] Du vet hur man byter olja i bilen
[x] Du tvättar dina egna kläder
[/] Du röstar
[x] Du kan laga mat själv
[ ] Du tycker att politik är intressant
TOTALT: 4,5

[/] Du kommer till skolan/jobbet tidigt varje dag
[ ] Du har alltid en penna på dig
[x] Du har aldrig fått kvarsittning
[ ] Du har glömt din egen födelsedag minst en gång
[x] Du gillar att gå ut och gå själv
[x] Du har tittat på pratshower
[ ] Du dricker kaffe minst en gång i veckan
TOTALT: 3,5

[x] Du vet hur man diskar
[x] Du kan räkna till 10 på något annat språk
[/] När du säger att du ska göra något så gör du det
[x] Dina föräldrar litar på dig
[x] Du kan klippa gräset
[/] Du kan få vuxna att skratta utan att skämma ut dig
[x] Du kommer ihåg att vattna blommorna
[ ] Du pluggar när du måste
[/] Du slöar inte i skolan/på jobbet
[x] Du kommer ihåg att mata dina husdjur.
TOTALT: 7,5

[x] Du kan stava till "erfarenhet" utan att kolla upp det
[x] Du tränar regelbundet (Om promenader med hund räknas?)
[ ] Människorna på Starbucks vet vem du är
[ ] Din favoritmat är hämtmat
[ ] Det första du gör på morgonen är att få i dig coffein
[x] Du kan gå och handla utan att köpa något du inte behöver
[ ] Du förstår politiska skämt första gången de sägs
[x] Du kan skriva snabbt
TOTALT: 4

[x] Du har förstått att vädret ändras för varje timme
[ ] Dina enda vänner är från din arbetsplats
[ ] Du har varit på ett tupperwear party
[x] Du har förstått att ingen tar dig seriöst sålänge du inte är över 25 och har ett fast jobb
[x] Du har fler räkningar än du kan betala
[ ] De flesta av dina vänner är äldre än du
[/] Du kan säga nej till att stanna uppe hela natten
[x] Du använder Internet varje dag
[ ] Din garderob har inte rensats på ett tag
[/] Du kan läsa en bok och faktiskt avsluta den
TOTALT: 5

Svar: Jag skall gifta mig vid 25,5 års ålder. Jag som inte hade tänkt gifta mej eftersom att det är så dyrt med skilsmässa. :)

Fanta, en fruktig njutning!

Kategori: Allmänt

Något som har stört mej väldigt länge är reklamen för Fanta som påstår att Fanta är en fruktig njutning utan dess like. Redan när jag såg den reklamen första gången synade jag rakt genom bluffen, min första tanke var "Jag slår vad om att den innehåller mer socker än apelsin." Idag har jag läst på  eninnehållsförteckningn och då fick jag reda på att jag hade rätt från allra första början. Fanta innehåller inte särskilt mycket apelsinjuice. Fanta innehåller 6 % apelsinjuice från koncentrat, drickan innehåller betydligt mer socker än apelsin. Vid snabb huvudräkning kommer jag fram till att en halvliter Fanta innehåller innehåller lite mer än en matsked apelsinjuice. (Mina mattekunskaper är inte så bra, så jag ursäktar om jag har räknat fel) Jisses vilken fruktig njutning det är att dricka Fanta. Man får ju rena rama vitamin-chocken av att dricka det. Så nu uppmanar jag er; skippa apelsinen till mellanmål och drick Fanta i stället!
Till Fantas försvar måste jag påpeka att alla läsker innehåller mycket socker, ofta alldeles för mycket. Socker brukar i regel stå på andra plats i innehållsförteckningen. Ni vet väl att ingredienserna står i fallande ordning i innehållsförteckningen?

Jag måste berätta en sak som absolut inte har något att göra med ovanstående text. När jag och mamma skulle sätta oss och äta för ett tag sen så hörde jag ett mysko ljud från trappan. Gissa vad det var? Det var Jack som kom och släpade sin bädd nerför trappan. Han såg jätte stolt ut där han kom släpandes på bädden. Haha. Han var förmodligen less på att ligga däruppe alldeles ensam. När han låg där i sin ensamhet måste han ha kläckt den genialiska iden att släpa ner bädden och ligga nere och sova. Det är tur att man har han som lite underhållning ibland. Hehe. :)

YouTube: Nural

Kategori: Allmänt

Nural - The Curse

Med det här klippet säger jag god natt och på återseende!

Jag vill!

Kategori: Allmänt

Jag vill fara upp till Bureå och vara med på Angel-helgen, äta massvis med onyttigheter, skratta och socialisera med vårat lilla trogna Buffy gäng. Men som det ser ut nu så har jag inte råd. Är det ingen som har lust att ge mej ett par hundra spänn?
Den här videon tillägnar jag er i Buffy gänget. (Gud vad jag låter nördig och sentimental, men det skiter jag i)

(Jag gillar låten i videon, värsta klämkäck!)

Knark

Kategori: Allmänt

När jag skulle hämta ut mitt anti-pollen-knark på Apoteket så säger hon i kassan "Oj, det här är visst slut." Då vart jag lite smått deprimerad, jag hade sett fram emot att få lite knark som tar bort den irriterande rinnsnuvan. Men så vart det inte. Jag skulle komma tillbaks på fredag efter lunch, då skulle tydligen mitt knark ha kommit in. Så jag får fortsätta hålla mej inomhus och snyta mej var tionde minut i några dagar till. Jippie, precis när det börjar bli bra väder ute. Men men, that's life! Jag får hoppas att det bra vädret håller i sej så jag kan gå ut och jobba på min bondbränna någon gång. Haha. :)

Nu börjar det bli hög tid at tillaga lite mat här i huset. I dag ska jag och mamma äta våran kulinariska egenhändigt påhittade kycklingwok. Det låter väl gott? Den är i alla fall väldigt enkel att göra. Stek kycklingbitar och krydda med lite smått och gott, släng i massa wokgrönsaker och sist häller man i kokta äggnudlar. När man blandar ihop allt det så slänger man på sötsur sås och soya och "wokar ihop" det. Det kanske inte låter så himla gott, men tro mej det är gott.
I stället för att sitta här och beskriva maten ska jag skutta nerför trappan och hjälpa mamma att tillaga den. Jag tror att hon får sköta kycklingen så sköter jag kokningen av nudlarna. Det låter väl som en rättvis fördelning?

Onsdag

Kategori: Allmänt

Snart bär det av mot Hammarn för att gå på Apoteket och hämta ut lite anti-pollen-knark. Hoppas att det är bra knark. :) Doktorn som jag pratade med i morse sa att jag skulle boka in ett allergi-test i höst/vinter, dom gjorde inte några såna tester under sommaren av någon anledning, för att se lite mer exakt vad jag är allergisk mot. Tydligen hade dom inte gjort något sådant test när jag var liten, dom hade bara konstaterat att det var pollen jag var allergisk mot enligt mamma. Det är bra att dom är noggranna och tar reda på all fakta, eller inte. (Jag börjar förstå att Eva kallar vårdcentralen för cykelverkstad.) Tänk om jag är allergisk mot något annat, typ korkade sommarturister?
Men för mej återstår den stora frågan: Hur ska jag komma ihåg att boka in det där allergi testet? Det är ju långt kvar till hösten/vintern. Aja, den som lever får se hurvida jag kommer ihåg det eller inte.
Nu ska jag sysselsätta mej med att gå ut och kasta in lite ved medans jag väntar på att det ska bli varmvatten så jag får duscha. Önska mej lycka till med det nya knarket och gå inte vilse ute i cyberrymden!

Inkommande samtal

Kategori: Allmänt

Jag känner ett påtryckande behov av att blogga lite om morgondagens äventyr.Äventyret består av att sitta vid telefonen och invänta ett spännande samtal. Nu vart ni nyfikna va? Tro mej, det behöver ni inte vara för samtalet är långt ifrån spännande. Det ska ringa någon doktor och prata snor med mej. Det låter väl intressant? Hehe. Om ni inte redan visste det så är jag allergisk mot pollen och nu har jag gått runt och snorat ner allt i min omgivning i några veckor, trots att jag äter medecin. Så i dag vart mamma less på mitt snörvlande och ringde vårdcentralen, dom sa att dom skulle ringa upp mej i morgon. Hur illa är det när ens mamma ringer doktorn åt en? Jag är trots allt 19 år, borde jag inte göra sånt själv? Inte jag inte. Dock måste jag till mitt försvar påpeka att den sortens tjurighet mot att gå till doktorn ligger i släkten. Jag menar, tänk bara på alla gånger morfar skulle in på sjukhuset. Hur tjurig var inte han egentligen? (Svaret är: väldigt tjurig) Och mormor är inte så mycket bättre på den fronten heller, så man kan säga att jag har det i blodet. Hehe. Nu ska jag sluta ordbajsa om mitt snor och sova några timmar innan det spännande samtalet ska äga rum.  

Quiz

Kategori: Allmänt

Jag har precis gjort ett "Hur länge skulle du överleva i en skräckfilm"-quiz på Facebook. Resultatet blev:


You die in the middle...

Middle_profile

Sadly, the killing has lost it's novelty and the producers are not quite ready to wrap up yet. Because of this, your death is fairly inconsequential. At least it would be if you were just some stock character used to fill up screen time, instead, you are the one person that the survivor does not want to be stuck with. You were worst enemies before the bood and guts started splattering the camera lens and, by some unfortunate (but predictable) twist of fate, you have been thrown together and must depend on each other for survival. Beware though, the moment that you start to become friends, which is inevitable, you will be killed. Sorry... 


Jag vill inte dö i mitten, jag vill leva så länge att jag får se mina kompisar dö. Jag blev nästan deprimerad när jag fick se resultatet. Hoppas jag inte dör så tidigt när jag blir jagad av en psykopat  i verkligheten. :)

YouTube: MadTv

Kategori: Allmänt

I kväll får ni avnjuta en MadTv parodi på Greys anatomy och House. Inte den mest underhållande jag har sett, men den fick mej att skratta lite i alla fall. Enjoy!

"Ska du dra dej en bäckis?"

Kategori: Allmänt

För en liten stund sen kom jag hem från Kälsjön. Jag följde med pappa upp en sväng för att han ville ha lite hjälp med att skruva på altanen dom håller på att bygga. Fast jag förstår inte varför han behövde min hjälp att skruva, han skruvade cirka tio skruvar och sen var det klart. Han ville nog ha med mej som lite sällskap skulle jag tro. Jag gjorde lite nytta när jag var där faktiskt, jag hjälpte han att dra upp båten på land och tömma ur allt vatten. Det var väl snällt?
Självklart hade jag med mej Wilma och Jack, dom måste ju få inspektera skogen runt stugan. Dom sprang runt där och dampade och lekte med pinnar. Jag försökte få Jack att bada genom att kasta ut pinnar i vattnet, det gick inte så bra. Det är så långgrunt där att han kunde gå ut och hämta alla pinnar och dom jag kastade långt ut kollade han bara på och fnös åt mej. "Ska jag bada i det där kalla vattnet?" Ungefär så såg han ut att tänka när jag kastade pinnarna långt ut. Men men, jag ska få Jack att bada innan sommaren är slut. Det har jag bestämt. Jag tror faktiskt att Wilma tog sej ett litet dopp, när jag och pappa var uppe vid stugan och grejade så sprang hundarna ner till sjön. Och när dom kom upp igen så var hela Wilma blöt, första gången hon badar sen jag fick hon och det missar jag. Nästa gång vi är vid en sjö tror jag att jag ska kasta både Wilma och Jack i sjön. Vad ondskefull jag är. Haha.
När vi for från Kälsjön så for vi en snabb sväng till Finnabäcken för att pappa ville bäckmeta lite granna. Sagt och gjort, när han hade metat nån minut så säger han "Ska du dra dej en bäckis?" . Artig som jag är (ibland) tar jag spöt och metar lite granna, eller "dra en bäckis" som pappa kallar det. Dock lessnade jag ganska snabbt eftersom jag inte fick någon fisk. Då fick pappa fortsätta meta medans jag står och beudrar naturen. Tro det eller ej, pappa fick upp två små öringar under lopppet av typ 10 minuter. Väldigt orättvist, men dom var så små att dom inte duger till så mycket annat än kattmat. Haha. Vi fick oss även en liten "naturupplevelse" när vi stog där och filosoferade, det kom en mink och simmade i bäcken. Första gången jag ser en vild mink, jag vart lite smått fascinerad. Pappa vart mest sur på minken eftersom den skrämde bort all fisk för han. Hehe. Han gedde upp hoppet om att fånga sej en storöring och vi tog Volvon och körde hemöver. Jag gillar hans Volvos, 745 power! Det enda jag inte gillar med den han hade idag är att den har överväxling. Man ska trycka på en knapp på växelspaken för att lägga i femman. Så onödigt avancerat, jag håller på att glömma bort det varje gång jag växlar. Den andra 745 är bättre, den har normal växling. Som avslutning vill jag bara fråga er en sak: är att fara ut och dra en bäckis kvalitetstid far och son emellan?

YouTube: Being Human

Kategori: Allmänt

Jag längtar tills i kväll när jag får kolla på nästa avsnitt av Being Human. Jag rekommenderar att ni som inte kollade på det förra veckan kollar på det idag. Så bänka er framför tvn klockan 21:00 och slå på SVT1. Det är bara avsnitt två, så ni behöver inte oroa er för att ni inte ska "komma in" i serien. Jag lovar att ni kommer tycka att Being Human är en underhållande tv-serie. Nu ska jag bjuda er på en trailer, så att ni får lite försmak.

Ondskan, en av dom bästa svenska filmerna någonsin

Kategori: Allmänt

I kväll har jag slappat i soffan och kollat på Ondskan. Det är en av dom bästa svenska filmerna genom tiderna tycker jag. Varje gång jag har ser den blir jag förbannad, sen blir jag deprimerad när Pierre slutar och sen blir jag glad när Pontie spöar skiten ur dom i rutan. Varje gång blir jag dessutom lätt illamående när dom kastar bajset på varandra. Det bästa av allt är nog att han klarar av att gå klart skolan där, då blir jag lite glad igen. Men allra gladast blir jag nog när han spöar upp styvpappan och kastar ut han. Det är filmvåld i min smak det!

Annars har det varit en lugn dag idag. Jag har mest bara lallat runt som en 60-tals hippie på sommarbete. 
Nu sitter jag framför datorn och kikar runt på lite bloggar, som vanligt. Haha. Om en liten stund blir det YouTube innan jag ska nanna kudde. Jag hade tänkt försöka gå och lägga mej före klockan 01:00 i dag, det säger jag nästan varje dag. Men om jag känner mej själv rätt kommer jag kolla på klockan när den är 01:30 och bli förvånad över att tiden går så fort. Typiskt mej. Jag ska försöka komma ihåg att ställa väckaren och kliva upp i någorlunda vettig tid i morgon, före tio med andra ord. Önska mej lycka till mej det.
Nej, nu kallar YouTube på mej. Bäst jag lyder och klickar mej in dit för att avnjuta några underbara videos av varierande genre. (Stavas det genre eller genere?) Vem vet vad som kan hända om jag inte lyder rösterna i mitt huvud, då kanske jag blir attackerad av en galen kattant. Jag kanske borde överväga att sluta kolla på Simpsons? Dock är det en omöjlighet för mej, det är alldeles för underhållande för att sluta kolla på.

Ögonkontakt

Kategori: Allmänt

Förut när jag var ut med Wilma så tränade vi på ögonkontakt. Det gick ganska bra, över förväntan faktiskt. Hon förstod ganska snabbt vad jag ville att hon skulle göra. Så nästa gång ska jag fortsätta med att träna ögonkontakt och även börja lite smått med att hon ska ha ögonkontakt när hon går fot.

Chokad av det fina vädret

Kategori: Hundliv

Det regnar inte idag! Idag är det till och med lite sol ute, dock är det inte så himla varmt. Men det är inte kallt heller, det är något slags mellanting mellan strålande sol och kallmulet. Så nu känner jag mej inspirerad att ta en promenad och börja med Wilmas träning, jag började aldrig med det uppe i Digerlemmen eftersom det var bajsväder hela tiden. Nu blir det lite kontaktövningar med min lilla byracka. Jag uppdaterar lite senare idag om hur Wilma reagerade på kontaktövningarna. Nu ska jag skynda mej att fylla fickan med hundgodis, koppla Wilma och skutta ut med klickern i högsta hugg innan det blir bajsväder igen.

YouTube: Dollhouse

Kategori: Allmänt

Efter att ha nördat på YouTube en stund snubblade jag över ett litet Dollhouse klipp. Så i kväll bjuder jag på ett litet klipp från avsnitt 13. Enjoy!

Bloglovin

Kategori: Allmänt

Nu har jag blivit medlem på Bloglovin, så nu kan alla mina trogna, och otrogna, läsare följa min blogg via Bloglovin. Smart va? Jag tycker att den sidan verkar ganska bra, man slipper sitta och klicka sej in på alla bloggar man brukar läsa för att upptäcka att dom inte har uppdaterat. Nu behöver jag bara logga in där så ser jag direkt vilka som har uppdaterat. Helt fantastiskt! Jag har märkt att jag blir väldigt lätt fascinerad över vad dagens teknik kan åstadkomma. Min fascination över tekniska saker skyller jag helt och hållet på mitt inre skogsmongo som framträder med jämna mellanrum.  Aja, dags att sluta sitta här och skriva konstigheter. Det är dags att nörda lite YouTube innan jag ska skutta vidare mot sängen.

Sundsvall

Kategori: Allmänt

Idag for jag och mamma ner en snabbsväng till Sundsvall för att inhandla lite färg. Det är inte så kul att fara till dit och inte ha några pengar att handla för, men jag roade mej med att kolla på när mamma handlade. Hon handlade inte bara till sej själv, hon köpte en ny bädd till Jack också. Med andra ord har jag börjat snylta på mammas pengar. Hehe. Jack är i alla fall lycklig och ligger och snarkar i sin nya bädd.
Nu ska jag dra mej från datan och gå ner och städa lite granna. Det ser ut som ett bombnedslag här i huset, det är grejer och hundhår överallt. Undra jag vad allt hundhår kommer ifrån? Hmm..  Jag tror att det är grannen som smyger in hit på nätterna och placerar ut hundhår på strategiskt valda ställen. Nej, nu ska jag sluta dela med mej av mina konspirationsteorier och börja med städningen.

Fattig

Kategori: Allmänt

Nu har jag betalt räkningen för datan och bredbandet så nu är jag fattig på riktigt. Jag har ungefär 15 kronor på kontot, jippie! 15 kronor räcker till en hel trocadero! Helt fantastiskt vad man kan få för 15 spänn i dagens samhälle.
Eftersom jag är pank på riktigt nu så börjar jag bli desperat efter jobb, ge mej ett jobb! Dock får jag skylla mej själv som tecknade abbonemang när jag fortfarande gick i skolan. Hur smart är det egentligen? När man fick studiebidrag, inackoderingstillägg och underhållsstöd så kunde jag betala allt utan problem. Jag tänkte inte på att man bara får underhållsbidraget tills man tar studenten, jag trodde man fick det tills man fyllde 20 typ. Men så var inte fallet, uppenbarligen. Men men, det är inte så mycket att göra åt det nu. Socialbidrag nästa?

YouTube: Angtoria x 2

Kategori: Allmänt

Angtoria är ett helt underbart band, me like deras musik. (Snygg svengelska jag fick till där, haha.) I kväll känner jag mej så där överdrivet generös som tomten blir när han har sniffat lite för mycket renlav, så jag bjussar på två Angtoria låtar. Enjoy!
Angtoria - God has a plan for us all


Angtoria - Do you see me now

Munkar

Kategori: Allmänt

I dag kom vi hem från Digerlemmen efter att ha spenderat nästan hela tiden i stugan. Det var skitväder i princip hela tiden, mulet, regn och blåst. Jag frös som en banan på Grönland, det konstiga är att jag inte brukar frysa. Men men, jag gissar på att det är för att jag håller på att bli gammal jag har börjat frysa. Haha. Jag skulle vara duktig och börja med Wilmas träning där uppe, men eftersom det var bajsväder så kände jag ingen inspiration. Jag får ta och börja med hennes träning när det är fint väder någon dag.
Direkt när vi kom hem från Digerlemmen så for jag hem och sprang in och hämtade lite kläder. När kläderna var nertrycka i en påse bar det av upp mot syster för att ta en dusch. När jag hade duschat av mej tre ton "skogssmuts" och blivit av med den pikanta rökdoften gick jag, Linda och Celia ut på byn för att inspektera Forsdraget. I vanlig ordning var det inte särskilt mycket drag, men det kanske lite beror på det mulna och blåsiga vädret. Jag tror att Forsdraget håller på att dö ut, jag förstår inte vad dom som arrangerar marknaden tänker med. I fjol hade dom Leif "Loket" Olsson som stog för underhållningen, och i år stog det någon nisse (jag tror han var från Allt för byn) och hade någon slags allsång(?). Han hade hela 10 personer i publiken, helt fantastiskt! Om inte arrangörerna skärper till sej och gör något bra av det lilla av marknaden som är kvar kommer den att vara helt utdöd inom några år. Jag tror jag ska ta och starta ett företag så jag får vara med att planera Forsdraget, dock är det  väldigt svårt att få ett företag att gå runt här på byn, och sitta och bråka lite med dom andra företags gubbarna. Hehe. Skämt åsido, dom borde anstränga sej lite mera och inte bara ta hit samma gamla knallar år efter år. Bortsett från Krokens Munkar, om dom byter ut han bojkottar jag hela marknaden. Nu har jag klagat på Forsdraget, vad ska jag skriva om nu?
Egentligen har jag inget mer att skriva om, så jag ska skona er från mitt ordbajsande och gå ner och disskutera en viktig fråga med mamma. Den frågan lyder: vad ska vi äta till middag? Hon funderade på att beställa pizza från hotellet, men nu känner jag ett sug efter lite thaimat från Forsgrillen. På grillen finns det världens godaste friterade kyckling, den smakar inte som på asiatiska resturanger. När hon har doppat kycklingen i den vanliga frityrsmeten så doppar hon den en gång till i någon slags panering....typ. Det är i alla fall skit gott. Nej, dags att sluta skriva här och gå ner och disskutera mat frågan med mamma. Hejdå och gå inte vilse ute i cyberrymden!

Hur man utför ett böjprov på sej själv.

Kategori: Allmänt

Trots min höga ålder har jag i kväll lyckats genomföra ett "böjprov" utan några som helst bestående men. Tidigare idag när jag och mamma höll på att måla tak, lister och dörrar så lyckades jag självklart söla massa färg som jag senare kliver i flera gånger. Och vad händer när man kliver i färg? Jo, man får ett antal mystifika färgfläckar på fötterna. Nu i kväll när jag duschade så skulle jag gnugga bort färgen från fötterna. När jag väl har gnuggat klart en fot så att den är lika löddrig som Saddam Hussein är skäggig, så ställer jag bara ner den på det blöta golvet. (Jag tänkte inte på att det hade varit smart att skölja av den löddriga foten innan jag ställde ner den på ett blött och halt golv.) I samma veva den löddriga foten nuddar golvet så lyfter jag på den andra foten. Och vad tror ni händer när jag lyfter på foten?
Det säger pang och där ligger jag på rygg med det enda benet upp efter väggen och det andra benet böjt under mej. När jag låg där och studerade min otroligt oergonomiska ställning kom jag fram till att jag är nog ganska böjbar trots allt. Efter min lilla dusch incident har jag inte fått ett enda blåmärke eller minsta lilla ont. Väldigt fascinerande om jag får säga det själv. Jag tycker att alla ni där ute också ska utföra ett böjprov á la Olle.  

Packning på g

Kategori: Allmänt

Nu ska jag börja packa det som ska med till Digerlemmen i morgon, det blir en väldigt liten packning för min del. Vi ska  ju trots allt bara vara där från i morgon (tisdag) till torsdag morgon, två nätter på ren svenska. Min packning kommer i princip bara bestå av lite kläder, självklart ett par nya strumpor för varje dag. En sak jag har uppmärksammat dom senaste åren vi har varit till Digerlemmen är att det bara är jag som byter strumpor varje dag. Klå den ni! Mina kära skogs-mulle-kompanjoners starkaste motargument är "Vi är ute i skogen, vem bryr sej om man byter strumpor varje dag?". Jag förstår deras tankegångar, men skogen till trots, jag vill byta strumpor varje dag!
Jag återkommer till bloggvärlden på torsdag efter att vi har återvänt från "storskogen". Om jag inte har uppdaterat senast torsdag kväll så har jag blivit uppäten av inavlade skogskannibaler. Man vet ju aldrig, det kanske dyker upp några freaks från Wrong Turn filmerna.

Officiellt arbetslös..igen

Kategori: Allmänt

Idag blev jag officiellt arbetslös, igen. Sist jag skrev in mej vart det massa bajs med datorerna så jag försvann ur deras system. Men i förmiddags var jag upp på Arbetsförmedlingen och skrev in mej igen. Det mest spännande som hände på AF var att jag fick vänta  cirka 45 minuter på att komma in, deras väntrum är jätte tråkigt. Kritvita väggar, tre datorer, ett litet bord med alldeles för många stolar runt och en stackars malplacerad blomma mitt på golvet. Inte särskilt inspirerande, mer deprimerande.
När jag hade skrivit in mej på AF så mötte jag upp syster på Ica för att inhandla diverse livsmedel till våran årliga Digerlemms tripp. Till middag blir det pannkaka ena dagen och biffar med pasta och sås den andra dagen, klassisk Digerlemms mat med andra ord. Visst är det intressant att jag berättar vad vi ska äta till middag ute i "storskogen"? Haha. I alla fall, i morgon åker vi till Digerlemmen och blir där tills på torsdag morgon. Vi blir inte borta så många dagar, men det spelar ingen roll. Att åka upp till Digerlemmen och bo några dagar på sommaren är en tradition, ingen sommar utan Digerlemmen. Även fast jag brukar inte fiska så mycket tänker jag ta med spöt. Utifall jag känner för att blöta kroken en gång.
En annan sak jag ska ägna mej åt när vi där uppe är lite hundträning. Wilmas träning ska få en nystart och jag ska ta hjälp av boken "Klickerträning och lugnande signaler" skriven av Emma Parson, en amerikansk hundtränare. Jag har läst kommentarer om den ute på nätet och folk med hundar med liknande problem som Wilma har lyckats träna bort problemen. Så jag tycker att det är värt ett försök, plus att jag får användning för min klicker som jag köpte för ungefär ett år sedan. Jag hade tänkt göra dom första övningarna med Wilma uppe i Digerlemmen, lite kontaktövningar om jag inte minns helt fel. För er som inte vet vad Wilma har för problem kan jag ge ett litet exempel; om vi är ute på promenad och möter en hund börjar hon skälla och även i vissa fall morra/resa ragg. Nu har ni fått en liten och kort redogörelse av hennes beteende. Jag funderar dessutom på att börja blogga om Wilmas träning, vad tror ni om det? 

YouTube: Family guy

Kategori: Allmänt

Family guy är brutalt underhållande. I det här klippet är dom i New York och besöker Ground Zero. Även om ni inte gillar Family Guy så måste ni kolla på det här klippet. Det är ett kort klipp, så eran "dyrbara" tid går inte till spillo. Kolla på det, snälla?

Svar på tal

Kategori: Allmänt

Svar till dej som kommentarade mitt förra inlägg: Självklart kollade jag på den nya vampyrserien, Being human, som visades på ettan tidigare i kväll. Jag måste få säga att det var en helt underbar serie. Jag är redan fast i den trots att jag bara har sett  det första avsnitten, som vanligt när det gäller mina älskade tv-serier med andra ord. Haha. Till alla er som inte kollade på Being human, gå in på SvtPlay eller kolla upp när reprisen går. Det är en order! Jag menar, ni vill väl inte gå miste om en sådan bra serie? Den innehåller både vampyrer, varulvar och ett te-drickande spöke. Kan det bli så mycket bättre?

Tänk

Kategori: Allmänt

Tänk vad snabbt det går att måla tak och lister när det inte är någon karl i närheten. Jag och mamma är mycket bättre än Martin Timell.

YouTube x 2

Kategori: Allmänt

Jag har blivit en YouTube knarkare. Det känns nästan lite tjatigt att jag sitter här och laddar upp YouTube-klipp på bloggen varje dag. Jag kanske borde begränsa mej till 5 klipp i veckan? Personligen vet jag att jag inte skulle klara det. Som med det mesta andra här på bloggen får ni ha lite överseende med mitt missbruk av YouTube, någon gång kommer jag förhoppningsvis över det. Haha. I kväll bjuder jag på två klipp, visst är jag generös?

Shane Dawson - Lady Gaga tried to kill me!


Hole - Celebrity skin

Jag känner igen den här låten från någonting. Är den med i nån film/tvserie?

Min gamla blogg

Kategori: Allmänt

Jag har upptäckt att jag har kvar min gamla blogg. Sitter och läser den nu, det är ganska underhållande faktiskt. Om ni inte har något bättre för er så kan ni kolla in den genom att trycka här. När jag läste det första inlägget så slog det mej att jag inte började blogga av "egen vilja". Det var Anna-Karin som tvingade mej att skaffa en blogg. Så det är hon ni ska skälla på, eller ge en liten berömmande klapp på huvudet, för att jag bloggar.

Jag som skulle vara duktig idag

Kategori: Allmänt

Jag hade planerat att jag skulle kliva upp tidigt idag. Med tidigt menar jag före klockan 10. Tror ni jag lyckades med det? I vanlig ordning stängde jag av väckaren i sömnen och sover vidare. Jag klev upp klockan 10:45 och konstaterade att jag inte var så duktig som jag hade tänkt. I princip har jag sovit minst till 11 alla dagar ända sen jag flyttade hem igen. Varför vet jag inte, jag brukar sova så länge ibland. Men inte varje dag. Nej, i morgon är det jag som ställer väckaren på 8:30 (då har jag lite snooz-tid), sätter den på högsta volym och lägger den i andra änden av rummet. Då borde jag vakna, förhoppningsvis. 
Som kompensation för min sovmorgon ska jag bege mej ut och stapla lite ved. Jag är less på den gigantiska vedhögen som ligger på gräsmattan, det ser lite tattar-aktigt ut tycker jag. Haha. Önska mej lycka till med veden! 

YouTube: Hey Baberiba

Kategori: Allmänt

Dirty Dancing á la Kungafamiljen

Flashbacks

Kategori: Allmänt

Jag gjorde ett litet fynd i en garderob för en liten stund sen. Gissa vad jag hittade? Har ni gissat färdigt? Och nej, jag hittade inte Leif "Loket" Olsson, jag vet att många av er hoppades på att jag skulle hitta han i en garderob och hjälpa honom till en comeback. Men tyvärr, jag förlorade min respekt för honom i fjol när han stog och lottade ut vattenmeloner och Löfbergs lila på marknaden. För att inte tala om hans allsång, det var bland det värsta jag någonsin har hört. Han hade verkligen inte någon bra sångröst. Haha. Nu ska jag sluta mobba Bingolottos forna stolthet, the one and only; Leif "Loket" Olsson.  
Tillbaks till verkligheten. Jag hittade "grejen" jag hade på benet i fjol sommar för att hålla knät på plats och hålla benet still. Jag vart tvungen att testa den en gång, for old times sake liksom. I samma ögonblick som jag spände åt den sista remmen fick jag flashbacks. Alla andra for runt och badade, vilket inte jag fick göra pga. "grejen". Jag lyckades roa mej själv ändå, till och med på dagarna när alla andra i hushållet jobbade. Då skuttade jag runt på kryckor och städade i min ensamhet. Det var lite svårt att dammsuga trappan med ett stelt ben och kryckor, men jag lyckades utan att ramla. Är jag inte duktig så säg? Nu ska jag sluta dela med mej av mina flashbacks från förra sommaren och bjussa på en bild på "grejen". (Ni får ha överseende med att det är hundhår på den. När jag tog ut den ur garderoben kom Wilma och gjorde en noggrann inspektion av den, därav allt hundhår.)

Visst ser den skön ut?

YouTube: Taproot - Wherever i stand

Kategori: Allmänt

Voila! Här har ni ett litet musikstycke av Taproot. Ett band som jag hittade av en slump idag på Spotify. Egentligen var det ingen slump, dom stog under "Artists you may like". Jag gillar Spotify!

Data trubbel

Kategori: Allmänt

Ibland älskar jag datorer så mycket att jag funderar på att konvertera till en Jolt drickande CS-nörd. Det låter väl som en bra livsstil för mej? Sitta i ett mörkt rum, Jolt flaskor ligger utspridda över hela rummet och datorn är min enda riktiga vän. Nej, usch vad jag är elak! Det är helt okej att vara en CS-nörd, det enda jag inte förstår är deras outtröttliga passion för Jolt cola. Jolt är ungefär lika äckligt som Dr Pepper. Tacka vet jag Trocadera och Portello, det är drickor i min smak. Notis: det ska vara Vasa bryggeriers Trocadero/Portello. Slut på notis.
Tillbaks till min rubrik, Arbetsförmedlingen ringde förut. Dom sa att jag var tvungen att komma upp på ett möte för att kunna skriva in mej. Tydligen så funkar inte inskrivningen via internet för mej. Det konstiga är att jag kan logga in på hemsidan och kolla efter jobb utan problem. Jag gillar inte när datorer krånglar, jag får lust att kasta dom i väggen då. Dock tänker jag inte kasta min data i väggen, jag har börjat utveckla lite moderskänslor för den.
På måndag tänker jag fara upp dit och prata med dom så jag blir inskriven på riktigt. Undra om jag ska vara duktig och ta ännu ett steg in i vuxenlivet på måndag? Jag funderar på om jag ska skriva in mej på körskolan. Det är lika bra att få det överstökat, det kan inte ta så lång tid att ta ett litet körkort. Fast först måste jag prata med pappa och se till så att han är redo att betala mitt körkort nu.
Nej, dags att sluta skriva onödigheter här och göra något vettigt. Gå inte vilse i cyberrymden!

YouTube: Touch me!

Kategori: Allmänt

Här kommer en gammal klassiker. Inte en klassiker för alla, men det är definitivt en klassiker för alla som är lika nördiga som mej.. Typ Emma. Haha.

Amber Benson - Creature of the night (från Rocky Horror Picture Show)

Nu har jag visat att jag fortfarande lever, bloggsvackan till trots.

YouTube: Takida - As you die

Kategori: Allmänt

En låt från Takidas nya album som släpps i September. Det är inte världens bästa ljud på videon, ni får höja volymen lite grann. Till alla Takida fans där ute, enjoy!