En helt vanlig blogg!

Gröna tapeter

Kategori: Allmänt

Japp, det är gröna tapeter på mitt rum. Nu vet ni det också.
I kväll har Dessan frågat om jag skulle komma på Åsele marknaden. Jag vill, men jag har inte råd. Nackdelen med att vara arbetslös är att man inte får några pengar, med andra ord är man ständigt pank. Jippie! Jag älskar livet som arbetslös. Aja, nu ska jag sluta gnälla om det och gnälla om något annat.
I samma veva som Dessan smsade så smsade Emma och sa att hon och Anna-Karin höll på att planera en Angel helg. Gaah! Emma fick samma svar som Dessan, med andra ord svarade jag att jag är lite smått pank. Jag vill ju nörda Angel och svulla onyttigheter. Vem vet, jag kanske hinner tigga ihop lite pengar så jag kan fara på både Åsele marknaden och Angel helgen. Nu måste jag bara hitta några lämpliga tiggar-offer. Haha.
Jag vet, alla mina kära bloggläsare kan donera lite pengar till mej. Det tycker jag låter som en superb ide. Tycker inte ni?
Förresten, har ni märkt att jag har börjat länka väldigt mycket till andra bloggar?  Det är ganska kul att länka, ni får ha överseende med mitt frenetiska länkande ett tag till. Det är bara en liten fas jag går igenom, en sorts bloggar kris. Haha.
Usch, det här inlägget vart verkligen gnälligt och konstigt. Bäst att jag slutar skriva innan jag börjar gnälla på något annat, stockholmare tillexempel. Finns det något konstigare folk i Sverige?  Nu tycker ni nog att jag är lite elak mot stockholmarna. Till mitt försvar måste jag säga att det är en medfödd defekt som dom flesta norr om Sundsvall har.

Gubbar i toaletten

Kategori: Allmänt

I natt drömde jag en väldigt mysko dröm. Det var små gubbar i toaletten! Jätte läskigt, dom bodde i "vatten-grejen" på toaletten. När jag lyfte på locket och kollade på dom så började dom att hoppa ut, och det var inte bara några stycken. Det var flera hundra små gubbar. Då vaknade jag och fattade ingenting. Till slut kom jag fram till att det var väldigt varmt  inne på rummet, min hjärna måste alltså ha blivit överhettad. Jag masade mej upp och öppnade fönstret. Sen drömde jag inget mer om små, förmodligen ondskefulla, gubbar i toaletten.
Är det någon som kan tyda den drömmen åt mej? Min teori är att det bor små gubbar i avloppen som planerar att ta över världen en dag. Vad tror ni?

Arbetsförmedlingen

Kategori: Allmänt

Idag har jag tagit ett steg närmare vuxenlivet. Jag har skrivit in mej på Arbetsförmedlingen, vuxenpoäng till mej. Dom skulle skicka hem några papper till mej också skulle dom boka ett möte åt mej med en handledare. Det är bara att vänta och se när det mötet blir av. Så från och med idag är jag officiellt arbetslös, det känns väldigt upplyftande. Jag menar, det finns så många spännande jobb i Ragunda kommun. För tillfället finns det två jobb ute på Arbetsförmedlingen, två försäljar jobb. Ett för nåt wellness företag och det andra för något livsmedelsföretag. Jippie! Nu ska jag inte sitta här och vara pessemistisk, någon gång kommer jag få ett jobb. Jag planerar att söka jobb i Sollefteå också, där borde det finnas några fler jobb än här hemma. Är det någon där ute som har ett jobb till mej? Se, nu passade jag på att skriva in lite smygreklam om mej själv. Smart va? Haha.
Nej, nu är det dags att sluta slösurfa och göra lite nytta.

YouTube: Buffy vs. Twilight

Kategori: Allmänt

Jag fick den här videon av Emma på msn och jag känner ett starkt behov att förmedla den vidare. Så här har ni ett stycke video där två bra världar möts, Buffy och Twilight. Den här videon är skit rolig, så alla Buffy/Twilight nördar måste kolla på den. Enjoy!

Ovanligt mycket kommentarer

Kategori: Allmänt

Mitt förra inlägg, som handlade om precis ingenting, fick ovanligt mycket kommentarer. Väldigt fascinerande om jag får säga det själv. Nu har jag bestämt mej för att jag ska fortsätta blogga, dock kan det bli lite glest mellan inläggen ibland. Det får ni ha lite överseende med tills min "bloggar-gnista" har kommit tillbaks.
Nu ska jag slita mej från datorn och gå ut och invänta moster. Hon ska nämligen komma hit och hämta en gräsklippare och ville ha lite hjälp med att lyfta in den i bilen. Är jag inte snäll som hjälper min lilla moster?
Dags för mej att sluta skriva här och skutta ut i solskenet. Hejdå och gå inte vilse ute i cyberrymden!

Lifebike, nu kan du cykla utan att anstränga dej!

Kategori: Allmänt

Nu kan man tydligen cykla utan att anstränga sej, är inte den moderna tekniken helt fantastisk? Om du köper en Lifebike-cykel behöver du bara trampa för att hålla batteriet igång. Är det bara jag som tycker det är lite konstigt med en eldriven cykel? Visst kan det vara skönt ibland, vem har inte önskat att cykeln hade en motor när man är mitt i en jobbig uppförsbacke. Men jag trodde inte att någon skulle göra slag i saken och börja tillverka såna cyklar. Tji fick jag! Undra jag om man skulle ta och köpa sej en sån cykel. Jag tycker inte att den borde kallas för cykel. Jag tycker mer att det iknar en hybrid mellen en cykel och moped. Kanske man kan döpa dom till Cyped?
Nu har jag gjort en till alldeles onödig, konstig och totalt ointressant uppdatering här. Med andra ord kan jag sova lungt i natt. Nu på sista tiden har det bara blivit konstiga inlägg, det kanske är dags att jag tar en bloggar-paus i några dagar? Eller jag kanske ska ta och lägga ner bloggen helt och hållet? Hmm, vad tycker ni; bloggarpaus eller nedläggning? :P
I och för sej tror jag inte att jag klarar av att lägga ner bloggen, det är liksom ett litet tvångssyndrom för mej att blogga lite då och då.
Se, nu vart det här inlägget ännu flummigare och konstigare. Nej, nu ska jag sluta skriva här och filosofera över ett stort världsproblem; Hur man på bästa sätt utrotar alla världens ondsinta Tellietubbies.

Michael Jackson är död!

Kategori: Allmänt

Läste precis en artikel på Aftonbladet där det stog att Michael Jackson har dött. Tydligen hade han fått en hjärtattack, läs hela artikeln så får ni mer "kött på benen". Bland det första jag tänkte, hemsk som jag är, var "Kan hans kropp förmultna ordentligt efter alla hans plastikoperationer?"

  R.I.P King of pop

Herr Hemmafru

Kategori: Allmänt

Idag har min inte hemmafru varit fram och visat sej en sväng. Det var på tiden tycker jag, det var länge sen Herr Hemmafru uppenbarade sej för mej. Jag funderade nästan på att sätta upp "försvunnen" lappar runt om på byn i fall någon hade sett han/hon. Är min inre hemmafru en kille eller tjej? Eller kan det vara så enkelt att jag är lite lätt schizofren? Vad tror ni? Det blir en svår nöt att knäcka. Typ....
I alla fall så uppenbarade sej han/hon i dag när jag kutade runt i huset och placerade ut blommorna från min lägenhet. Då fick jag den helt fantastiska iden att bära ut alla blommor i hela huset och duscha av dom ute med vattenslangen. Visst är jag smart ibland? När alla blommor stog ute och torkade efter duschen tyckte jag att vi skulle passa på att putsa fönstrena och dammtorka. Det är ju lätt att göra det när alla fönster är tom liksom. Med andra ord har jag och mamma varit riktigt duktiga idag. Duschat blommor, putsat fönster, dammtorkat hela nedervåningen och placerat ut alla blommor igen. Hör och häpna, i fönstrena står nu matchande krukor. Eller matchande var kanske att överdriva, men det är i alla fall färgkoordinerat. Haha. (Det är jag som har en liten tvångstanke och vill matcha blomkrukor. Jag är inte riktigt normal tror jag, hur många 19-åriga killar stör sej på om det är omatchande/olika färg på krukor i fönster?  Jisses, jag borde nog överväga terapi.) I morgon är det övervåningens tur att få sej en omgång med fönsterputs och dammtorkning, är vi inte flitiga här i Jämtland så säg. Nu ska jag sluta ordbajsa här och surfa runt lite på den enorma internetvågen innan det är dags att nanna kudde.

Gnälliga lappar

Kategori: Allmänt

Jag har en kort grej jag måste gnälla om idag. Som sagt så var vi upp och tömde och flyttstädade min lägenhet i Lycksele idag. När vi hade tömt lägenheten och städat den noggrant så att den var ren och fräsch bestämde vi oss för att fara och äta lite mat innan besiktningen. Vi for och åt på Laponia, om inte mamma får äta där när hon är i Lycksele blir hon ledsen. I vanlig ordning åt jag en kebab-tallrik, mums! I like kebab. Nog om våran lilla matstund och åter till kvällens gnäll-ämne. När vaktmästaren/besiktningsgubben kom och kollade runt i lägenheten så började han med toan. Där hittade han lite damm på några rör som vi helt hade glömt bort att städa. Så det sa han att vi skulle torka rent, och det var helt okej tycker jag eftersom vi hade missat det. Nu kommer jag till det värsta. När han besiktade köket så öppnade han ett skåp och kollade snabbt in där och säger "Här var det ju inte torkat någonstans i köket, det är bara att städa om alla skåp. Inuti och luckorna."  Han dömde ut hela köket eftersom att han ansåg att ett skåp var dåligt städat. Han orkade inte ens anstränga sej och kolla alla dom andra skåpen. Till saken hör att skåpet var rent. Inte en enda liten fläck eller dammkorn någonstans. Suck, den där gubben gillar vi inte. Han är otrevlig och ser smuts som inte någon annan ser. Han borde sluta som vaktmästare och börja jobba som städexpert tycker jag, kan ni tänka er vad rent det skulle bli när han städar? Eftersom han ser smuts inte någon annan normal människa ser.
Nej, nu har jag avreagerat mej färdigt här på bloggen. Hoppas ni överlevde att läsa det här väldigt konstiga inlägget.
Nu är det lite natt/sen kvälls fika som gäller för mej, sen ska jag nog gå och lägga mej. Det är nog inte fel att lägga sej i tid ibland.

Udda resonemang

Kategori: Allmänt

Suck. Pappa ringde förut och pratade lite granna angående Lycksele-resan i morgon, vi ska fara upp och tömma och städa ur min lägenhet. Nu har pappa fått för sej att hans bil inte kommer att orka köra fram och tillbaks till Lycksele av någon anledning, så vitt jag vet är det inget fel på den bilen. När mamma frågade varför den inte skulle orka svarade han "Jag är inte den som servar bilar" Det tycker jag var ett väldigt udda svar. Den bilen har fungerat bra ända tills nu, undra jag vad det har blivit för akut jätte fel på den? Han tyckte att vi skulle ta Lindas bil i stället, vilket hade varit ett ganska bra alternativ om hans bil nu hade varit trasig. Nackdelen med Lindas lilla "Pym" är att bagaget är i princip obefintligt, och när man flyttar är det bra att ha ett bagage det går att lasta lite grejer i. Men men, det finns inte så mycket jag kan göra åt saken. Det är bara att vänta och se vilken bil vi tar i morgon, om inte annat får vi väl ta gamla Bettan. Då skulle vi nog bli lite lätt hörselskadade, men den har ett stort bagage. Hehe. Jag ska avsluta med att säga en sista sak, gamla Bettan är någonstans runt 30 år och går fortfarande framåt (och bakåt om man så vill). Så varför ska inte pappas bil orka en liten sväng till Lycksele då den är betydligt "yngre" och fräschare? (Förlåt för piken mot Bettan, mamma. :))

YouTube: Dubbelt upp med Shane Dawson

Kategori: YouTube

Shane Dawson - The waitress


Shane Dawson - Fred is dead

Är huvudet dumt, får kroppen lida

Kategori: Allmänt

För en liten stund sen kom jag in från en cykeltur med Jack. Jag kände mej så pigg så jag tänkte ta och motionera hundarna lite granna, Jack fick sej en cykelrunda och Wilma skulle jag ta och gå runt Järåstigen med. Men för Wilmas del blev det ingen kvällsmotion, jag upptäckte att hon var halt alldeles nyss. Hon måste ha gjort nå "snesteg" när vi var ute i skogen förut, så för hon blir det en lugn slappar kväll. Ska klämma lite på hon sen och kolla läget.
Kvällens käcka rubrik riktar jag mot mej själv. Eftersom jag kände mej så pigg så tog jag en liten cykelsväng (som jag redan har skrivit, gud vad jag upprepar mej) Nu när den är avklarad så känner jag mej inte fullt lika pigg längre, jag är i princip helt slut och jag börjar ana lite feber. Suck. Som sagt, är huvudet dumt får kroppen lida. Men men, det är inte så mycket att göra åt det nu. Resten av kvällen ska spenderas inomhus, förmodligen framför tvn och datan.

Den förkylda cyklopen

Kategori: Allmänt

I morse, läs förmiddags, när jag vaknade tyckte jag att jag såg ovanligt lite, allt var liksom halvt. Då upptäckte jag att mitt ena öga var igenkletat av sån där gegga. Fattar ni vad jag menar? Sån där gegga man kan få i ögonen när man är förkyld typ. I alla fall hade jag sån gegga fulla högra ögat så jag kunde inte öppna det, jätte mysigt. Eller inte.... Jag bestämde mej i alla fall för att masa mej upp ur sängen och gå på toa och tvätta ögat. Det var när jag såg mej själv i spegeln på toa jag upptäckte att jag såg ut som en förkyld cyklop. Nej, nu måste jag sluta skriva om min "ögon-gegga"-upplevelse. Bortsett från det så är jag ganska pigg idag, för er som inte vet så har jag varit lite förkyld i några dagar. Men nu är jag bara lite snorig och allmänt slö. Trots min slöhet har jag hunnit med att göra lite nytta, jag har tvättat lite och kom precis in efter att ha hängt ut tvätten.
Det är strålande sol ute och cirka 15-20 grader och jag pallar inte att vara ute, det är illa. Jag brukar vara ute när det är varmt. Orka värme när man är förkyld liksom. Jag har bestämt att det här är min sista sjukdag och i morron ska jag vara pigg. Nej, nu ska jag sluta skriva onödiga saker här och surfa vidare i cyberrymden!

Dagens YouTube

Kategori: Allmänt

Jag slänger in ett litet klipp bara för att visa att jag fortfarande lever. Dock visste jag inte vad jag skulle slänga in för klipp, så det blir en liten filmtrailer. Gissa vem som har huvudrollen? Jo, Sarah Michelle Gellar (Buffy). Haha. Jag sitter just nu och funderar på om man ska orka kolla på den filmen eller inte.  Det får återstå att se, här har ni i alla fall trailern till Veronika Decides To Die.

Midsommar

Kategori: Allmänt

Nu är den här igen, den svenskaste helgen av dom alla, midsommar. Jag menar, förutom köttbullar, IKEA och smörgåsbord så är väl den svenska midsommaren något av den svenskaste som finns. Det är i alla fall så jag har fått för mej att omvärlden ser på Sverige, är jag helt ute och cyklar eller är jag inne på rätt spår?
Nog om omvärldens syn på Sverige och tillbaks till dagens huvudämne; midsommar! Jag har gjort lite snabb research på Wikipedia om varför man firar midsommar. Inte helt oväntat så upptäckte jag att midsommar är en högtid för att fira sommarsolståndet. Förr i tiden tror jag (jag vill tro i alla fall) att midsommar hade en stor betydelse för alla bönder runt  om i landet, i vissa delar av landet kunde man skörda dom första pärerna. Ja, ni förstår nog vart jag vill komma med mitt filosofiska resonemang. Nu för tiden däremot firar man inte midsommar av någon särskild anledning. Jag tycker mest att hela midsommarhelgen är en enda stor ursäkt för folk att festa och supa skallen av sej. Hur många sitter och firar sommarsolståndet egentligen? "Skål för sommarsolståndet!" Nej, jag är ganska säker på att det inte är så det låter runt om i Sverige idag. Jag tror mer på att det är "Helan går" som sjungs (läs vrålas) runt om i Sverige idag när svenska folket tar sej en nubbe.
Som ni nog har märkt så är jag inte ett särskilt stort fan av midsommar. Som jag tidigare sa tycker jag att det är ännu en ursäkt för folk att festa och supa skallen av sej. Jag är inte en midsommar-hatare, jag ser mej själv mer som en "neutral-midsommar-firare". Ibland firar jag det, men oftast gör jag inte en så stor grej av det. Det bästa med midsommar är att det är en helgdag, vilket betyder lite extra ledighet. Om man nu behöver mer ledighet när man är arbetslös.
Årets midsommar blir lugn för mej, äta grillat med mamma, Linda och Celia. Och lite kladdkaka med glass till efterrätt. Sen på kvällen vet jag inte vad som händer, den som är vaken får se. Hehe. Nej, nu ska jag sluta ordbajsa här och ta och assistera lite med matlagningen.

Halstablett

Kategori: Allmänt

Här sitter jag och suger på en halstablett, det smakar citron. Bara så ni vet. Jag har absolut inget vettigt att förmedla till alla er ute i cyberrymden just nu, jag skriver bara för att visa att jag fortfarande lever. :) Nu vet ni i alla fall att jag lever, så nu kan jag ta och göra lite nytta. Jag ska faktiskt städa mitt rum och byta vatten i akvariet. Är jag inte duktig så säg?
Hejdå och gå inte vilse ute i cyberrymden!

Frukost bekymmer

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit vaken en liten stund och funderar på att äta lite frukost. Det är bara ett problem, jag packade ner hela köket i går. Inte tänkte jag på att det skulle vara kul att äta lite frukost idag. Jag funderar skarpt på att ta och slita upp den kartongen och tjuvlåna en mugg, så jag får mej min lilla dagliga sockerkick. O'boy alltså. Det ska jag banne mej ta och göra, vart ställde jag den kartongen? Hmm.. Tur att jag har gjort så otroligt informativa märkningar på kartongerna. På varje kartong står det typ "etc". När jag packar upp dom kartongerna någon gång i framtiden kommer jag nog låta ungefär så här, "Wow, i den här kartongen är det tallrikar OCH etc!"
Nej, nu ska jag sluta skriva strunt här och faktiskt göra lite nytta. Men först ska jag leta rätt på en mugg och inmundiga lite frukost. Nu kom jag på en lite smått jobbig sak. Jag måste modifiera om min packning lite granna så jag får plats med datan. Jippie. Tur att bussen inte går förns 13:00, jag har några timmar på mej.

The Red Jumpsuit Apparatus - Your Guardian Angel

Ett litet buss-missöde

Kategori: Allmänt

Idag skulle jag egentligen ha åkt hem till Bispgården, men självklart försover jag mej överdrivet mycket. Jag vaknar av att mamma ringer klockan 12:30 och undrar vilken tid jag kommer hem. Med andra ord skulle jag inte hinna med bussen jag skulle åka, den går 13:00. Så jag vart kvar i Lycksele en dag extra, men det gör i och för sej inte så mycket. Då hinner jag packa klart det sista och göra en liten snabbstädning. Om det inte hade regnat ute så hade jag kunnat putsa fönstren också, men det får allt vänta tills vi tömmer lägenheten.
I morgon ska jag inte försova mej, det har jag bestämt. Jag vill hem till mina små byrackor, det är lite smått tråkigt utan en hund att gå ut med. Jag håller på att bli lite smått försoffad här uppe. Hehe.
Nej, nu väntar flyttkartongerna på mej. Dom skriker "packa mej!". Typ.... Aja, jag ska i alla fall sluta ordbajsa här och göra lite nytta.

Sommarfrisk

Kategori: Allmänt

Idag har jag tvättid, eller hade i alla fall, från klockan sju till elva. Sagt och gjort, jag släpade mej ner till tvättstugan i ett zombie-liknande tillstånd och startade två maskiner. När jag hade gjort det så tyckte jag att jag hade varit så duktig att jag förtjänade att halvsova framför tvn tills maskinerna är klara. Jag menar, hur hemskt är det inte att kliva upp sju på en söndag morgon? I alla fall så ställde jag ett alarm på mobilen, slängde mej på sängen och startade tvn. Jag minns inte ens vad det var på tv, så fort somnade jag. Gissa vilken tid jag vaknar? Jo, klockan 10:25 när det är typ en halvtimme kvar av tvättiden. När jag är i behov att tvätta, så sover jag bort hela tvättiden. Lyckat! Då vart jag lite småsur på mej själv. Då var det bara att gå ner till tvättstugan och ta upp all tvätt, så nu hänger det tvätt överallt  lägenheten och doften av sköljmedel gör mej lätt hög. "Sommarfrisk, den bästa doften!"  Gud vad störd jag är, sitter här och säger att jag blir hög på sköljmedel. Jag kanske borde överväga rehab?

YouTube

Kategori: YouTube

The Red Jumpsuit Apparatus - Disconnected

Aldrig mer en flum-måndag

Kategori: Allmänt

Nu är det definitivt, vi kommer inte ha någon mer flum-måndag på skolan. Ingen mer  fredags eftermiddag när alla är trötta och less och bara sitter och flummar. För vi har tagit studenten! Det känns lite sorgligt att inte få sitta där och flumma bort en hel lektion, till lärarnas förtret. Oftast hade vi Lennart när vi var som flummigast, hur orkade han med oss i tre år?
Igår var en väldigt lyckad dag med massor av skratt och en och annan alkoholhaltig dryck som svalkade strupen. Vårat flak var det snyggaste i hela Lycksele och min gammsoffa fick en värdig sista resa. Nu ska den dö, äntligen! Så jag har längtat efter den dagen, den soffan har varit ett litet hatobjekt i mitt liv. Haha.
Kvällen var också väldigt lyckad. Först var vi hos Mini en stund  och laddade upp. Sen gick vi ner på stan en sväng och hejade på Malle när hon red på den mekaniska tjuren, hon var riktigt duktig. Men nere på stan var det inte så mycket för oss, så vi var lika fort uppe hos Mini igen och "laddade" vidare. När vi hade laddat ett tag så kom vi på den superba iden att skriva en liten lapp till Lennart och tejpa den på hans dörr. Vilket vi även gjorde, så nu har han ett sista minne av oss. Hoppas att han sparar den. :)
Sen gick vi ut på krogen en sväng och det var första gången jag fick stå i kö för att komma in på hotellet. Vi hade väldigt kul där och vi hade även några små grin-stunder. Fast jag lyckades hålla mej från att grina då, men det var väldigt nära. Gud vad jag kommer sakna Np3a. Igår fick jag även ett litet udda studentminne från hotellet. När jag var på toa en gång så var det två andra där inne och när jag kom in så började som sjunga "För vi har tagit studenten". Självklart hakade jag på. Så där stog vi och pissade och sjöng, helt normalt. Jag har ingen aning om vem nån av dom var, men dom hade också tagti studenten (av studentmössorna att döma).  
När vi gick från krogen så kom vi på att vi var lite smått hungriga, Statiol nästa! Det var den godaste French Hotdogen jag någonsin har ätit. Vi funderade på att fara och äta en pizza också, men det var typ fullt överallt. Så vi for och köpte varma chips i stället, mums! Transfetter är så gott. När jag, Emma och Mini  kom till min lägenhet så låg Dessan och sov på bäddsoffan och Anna typ satt och sov i sängen. Haha. Med andra ord vart det ingen efterfest, folk började fara från hotellet redan vid tolv typ. Men det gör inget, jag hade ändå den bästa tänkbara student man kan ha!
Tack alla ni som var med och firade min student igår! Och tack för alla presenter.
Det här inlägget känns väldigt konstigt och ostrukturerat, jag hoppas att ni klarade av att läsa det utan att era ögon fick någon mystisk sjukdom orsakad av konstiga bloggare. Ni får ha lite överseende med det, det är ganska svårt att skriva när man vet att man inte kommer få träffa dom man har spenderat tre år tillsammans med på en väldigt lång tid. Om ni är sugen att kolla på lite bilder från studenten, gå in på bilddagboken. Där har jag det otroligt käcka namnet KebabJesus. Det kommer ploppa upp mer bilder där under några dagars tid. Så håll koll om ni är intresserade av att se Np3a in action!

Studenten

Kategori: Allmänt

Det känns så overkligt. Det känns som att det var igår man satt där på skolan för första gången. Jag, precis som dom flesta andra, var nervös inför vad dom kommande tre åren skulle bjuda på. Jag minns den dagen ganska väl, dagen jag upptäckte att klassen bestog av 15 tjejer och jag. Det första jag tänkte då var "Hur fan ska det här gå, umgås med tjejer i tre år".  Den första dagen flöt på ganska smärtfritt som jag minns den, alla satt där tysta som möss och kollade runt på dom vi skulle spendera tre år tillsammans med. Utom Hanna förstås som jämt är så trevlig och pratar på. Det var nog hon som pratade mest första veckan, nog för att hon fortfarande pratar mycket. Men nu hinner vi andra få en syl i vädret också, oftast. Så fort vi hade lärt känna varandra släppte vi lös lite mera och började "leva" ut våra olika personligheter. Desto mer vi umgicks desto mer trivdes vi tillsammans, vilket jag tycker är ganska logiskt nu när jag hör hur det låter. Men den meningen får stå med som lite utfyllnad.
Jag minns våra bowlingkvällar. Fast oftast vart det inte så mycket bowling. Våran bowling gick mest ut på att psyka varandra till att missa, vilket ledde till att vi satt dubbelvikta och skrattade. Och efter varje bowling gick vi till Tre Kronor och svullade i oss onyttig mat, det är ett under att vi inte vart jätte tjocka och rullade fram. Apropå Tre Kronor, minns du smset jag skickade till en viss person från din mobil Anna? Haha.
Jag minns alla våra filmkvällar och Buffy-helger. Så underbart roligt vi hade och kan man vara mer onyttig än vad vi var? Vad händer om man tar en "sur-flask-godis" och dricker dricka? Jo, då blir det en liten reaktion mellan godisen och drickan som leder till att det sprutas dricka över Mini-Malins balkong, fönster och halva lägenhet.
Jag får absolut inte glömma att nämna när vi var på Kolmården. Shortbus på bioduk, det var en upplevelse man sent kommer att glömma. Fast det bästa var nog att åka nattåg, det låter nog inte så kul. Men det blir lite vad man gör det till, och vi gjorde det till en upplevelse utöver det vanliga med hjälp av massvis med godis och Dextrosol. Haha. Minns ni "Åh, vi är hemma på byn. Nu ska jag visa pappas hus." Alla la sej och kollade ut genom fönstret typ en minut. Sen utbrister jag "Oj, det var på andra sidan!" Är jag inte skicklig så säg.
Om jag ska sitta här och berätta om alla underbara minnen så kommer det här inlägget bli alldeles för långt. Så nu får det vara slut med gamla minnen och jag ska försöka avrunda det här på ett bra sätt.
Jag är helt säker på att jag kommer sakna alla i Np3a. Dom här tre åren har varit bland dom bästa i mitt liv, och det har jag ER att tacka för. Tack. Mina tankar just nu är långt ifrån lik mina tankar första dagen. Nu tänker jag mest "Hur ska jag klara mej utan alla dom här personerna?"  Som tur är har jag alla minnen, väldigt många och bra sådana. Nu ska jag sluta skriva här och sova några timmar innan det är dags att kliva upp och ta studenten. Det känns fortfarande overkligt, även fast jag vet att det bara är några timmar kvar.
Som avslutning vill jag bara säga; Tack alla i Np3a för tre underbara år. Om det är sant att ett skratt förlänger livet, då kommer vi att leva för evigt.

Dagens bästa

Kategori: Allmänt

Det är så underbart! Alla som läser det här inlägget måste gå in på den här bloggen och läsa inlägget "Hata Np3a". Det är så underhållande att man dör av skratt. Hur kan folk vara så humorlösa? Herregud, jag sitter fortfarande och skrattar åt det och det var 10 minuter sen jag läste det. Jag tycker att flotten ser mycket bättre ut nu när det står Np3a på den i stället för Sp3. Det står jue fortfarande Sp3 på den, bara det att det är vänt åt hållet som inte syns. Haha. Och jag säger bara det, 42 minuter mot era 7 timmar. Hur svårt är det att få en flotte att flyta? Nej, nu var jag nästan elak. Haha. Dessutom är Hanna en mycket excellent simmare. :)

Ännu ett meningslöst inlägg

Kategori: Allmänt

Precis som rubriken lyder kommer här ännu ett meningslöst inlägg. Det är trots allt den sortens inlägg jag är bäst på. Jag skriver bara eftersom jag känner ett behov av att lägga in ett YouTube klipp. Och eftersom det är tisdag, även kallad Desperate-dagen i min kalender, blir det en liten parodi på Desperate.

Vuxenpoäng & YouTube

Kategori: Allmänt

Jag har hunnit med allt  på min "att göra" lista jag skrev tidigare i kväll, jag har till och med gjort en sak som inte stog på listan: dammsugit! Är jag inte duktig så säg? Jag har packat ihop några kartonger och till och med skrivit vad som är i dom. Vuxenpoäng till mej. Nu har jag skrivit några totalt meningslösa rader och det är dags för mej att sluta skriva här och hänge mej till den sista stunden av My Name Is Earl. Men först, ett litet YouTube klipp. Det är samma snubbe som igår, jag tror att han är min nya YouTube-idol. Om man nu kan ha en YouTube-idol? Skit samma, han har i alla fall störd humor och min humor är ungefär lika störd.

Shane Dawson -  American Idol Spoof

Kvällens att göra

Kategori: Allmänt

Börja flytt-packa
Ut med Jack i elljusspåret
Städa toan
Gå ut med gamla saker till grovsoporna
Diska?
Sist men inte minst, LATA MEJ! :)


 

YouTube

Kategori: Allmänt

Det här klippet var på förstasidan när jag klickade mej in på YouTube och jag vart tvungen att kolla på det. Och det är så stört att det är underhållande. Haha.

Sick of Twilight & Susan Boyle

Nu var det avklarat!

Kategori: Allmänt

Nu är båda mina ben vaxade. Och jag säger bara en sak, det var första och sista gången jag vaxade benen. Jag förstår inte hur folk kan rycka bort håret från benen frivilligt, för att inte tala om dom tokstollar som vaxar bikinilinjen. Jag vill inte ens tänka på hur smärtsamt det är att vaxa den. Haha. Nu kommer jag att vara hårlös väldigt länge, det stog i instruktionerna att effekten av vaxningen varade i cirka fyra veckor. Jag kommer bli lite smått mobbad för mina glänsande hårlösa ben. Men det gör inte så mycket,  mina vaxade ben får bli ett litet minne från min tid i Lycksele innan studenten.

Idag har jag varit på Ica och handlat för sista gången också. Jag passade på att handla så jag klarar mej resten av veckan, det känns lite sorligt att jag kanske aldrig mer får knata i väg på Ica Södermalm.  Nu börjar jag bli sentimental över alla gånger jag har gått på Ica, det är illa. Väldigt illa. Hur sentimental kommer jag inte bli på fredag då, när man står där och tar studenten. Undra om man kommer att  fälla en tår eller två? Skit i tårarna, jag är i alla fall säker på att studentdagen kommer bli en av dom bästa i mitt liv.
Usch, nu vart jag så där överdrivet känslosam. Ni måste säga åt mej att sluta skriva när jag blir så. Nu tycker jag att det ska sluta regna så jag kan ta mina vaxade ben och  motionera Jack.

Vaxad

Kategori: Allmänt

Nu så har jag och Emma vaxat benen. Fast vaxet räckte bara till varsitt ben, så jag kutar runt med ett slätt ben och ett hårigt. Jätte snyggt! Vi ska ner på stan i morgon och köpa lite mer vax och vaxa klart. Det gjorde inte så där jätteont som jag trodde, bortsett från vissa ställen på benen. Typ vid knänan och nere vid fotknölarna var det mest smärtsamt.
Och Linda, varför vi gör det har jag inget bra svar på. Det är nog mest bara en dum grej vi kom på. :P
Jag slänger in en bild på mina halvfärdiga ben. Det syns inte så bra, men det ena benet är vaxat och det andra är inte vaxat. Ni får ha lite överseende med mina bleka ben. XD

Nu ska jag ta och göra lite mat, det får bli makaroner och köttbullar. Väldigt kulinariskt. Haha.

Sovmorgon

Kategori: Allmänt

Idag tog jag mej en ordentlig sovmorgon, så jävla skönt. Jag sov till typ halv elva och låg och drog mej till typ kvart i. Gudomligt! Haha. Sen masade jag mej i alla fall upp och gick ut med Jack en sväng, det lilla monstret är morgonpigg och försökte få upp mej vid åtta men jag bara vände på mej och snarkade vidare. Jag gick en bit och sen stannade jag ens stund på mitt "boll-kastar-ställe" och kastade lite boll med byrackan. När jag var där och skuttade runt med Jack så kom det ett helt gäng pensionärer och invaderade mitt "boll-kasar-ställe". Dom är inte lite fräcka dom där pensionärerna! Haha. Dom kom fram och pratade lite grann och hälsade på Jack. Gissa vad dom skulle göra? Jo, dom skulle ha picknik eftersom det var så fint väder. Och det är väl inget fel med ett gäng pensionärer som har picknik men det är långt ifrån fint väder. Det är runt 10 grader, grått och blåsigt. Tycker ni att det låter som bra picknik väder?

Idag har jag inget inplanerat överhuvudtaget, jag ska bara ta det lungt och lata mej. Nu ljög jag för er, jag har en sak inplanerad idag kom jag på nu. Idag är det dagen V, jag och Emma ska vaxa benen. AJ, FY FAN! Dom tre orden summerar mina känslor angående vaxningen ganska bra. Hon har sparat ut håret på sina ben i två månader och har bara nå jävla bäbis fjun. Det känns lite orättvist eftersom mina ben har passerat bäbis-fjun stadiet för X-antal år sen.

Nu är det mindre än en vecka kvar till studenten och jag är klar med allt! Så skönt, nu kan man bara ta det lungt resten av tiden. Bortsett från att jag måste börja packa ihop lägenheten och städa. Det tror jag att jag ska börja med i morgon, packa saker känns som ett bra söndags-nöje. Just ja! Är det någon som vet om man kan slänga gamla kläder i grovsoprummet eller vart slänger man sånt? Jag har upptäckt att det är jätte mycket gamla kläder i min garderob som bara har hängt med i varje flytt, såna kläder som är så gamla/fula/slitna att man inte ens kan skänka dom till Röda Korset.
Nej, nu ska jag försöka äta något matnyttigt till frukost. Frukost klockan 12:14, jag är inte riktigt 100 i huvudet tror jag. :)

Dagens YouTube

Kategori: Allmänt

American Pie The Wedding - Stifler & Bears Dance Off
Jag måste kolla på The Wedding i kväll. :)

Vid närmare eftertanke

Kategori: Allmänt

Det blir en diss i kväll, så jag kommer alltså inte att gå och kolla på när alla lyckliga bal-par går på podiet. Av någon anledning hade jag sjukt mycket tvätt, cirka två IKEA-kassat. Hur kan jag lyckas spara på mej så mycket tvätt? Dessutom blåser det ute så det är inte så frestande att stå still i flera timmar för att kolla på folk. I och för sej hade det kanske varit kul, men det känns inte så viktigt när allt kommer kring. Eller hur man säger. I stället för att kolla på bal-folk funderar jag på att gå på Ica och köpa lite chips och dip, som belöning för att jag tvättar och städar på en fredag. Det ska jag banne mej göra, så fort dom första maskinerna är klara ska jag trotsa blåsten och bege mej mot Ica. Tur att man bor nära Ica. :)

Fredag den 4

Kategori: Allmänt

Idag är det en vecka kvar till studenten, pirrigt? Jo, en aning kanske. Vad ska man göra efter studenten, ska man sova bort all tid eller? Haha. Nej, så illa kommer det inte att bli. När jag har flyttat hem så ska jag masa mej upp på Hammarn och skriva in mej på Arbetsförmedlingen och körskolan. Så min sommar kommer till en stor del bestå av arbetssökande och bilkörning. Det är det enda jag har planerat i sommar, resten får man ta som det kommer.

Idag är det fredag och idag satte även lärarna alla betyg. Jippie! Eller, så spännande är det väl inte med betyg. Jag är ett typiskt G-barn, konstigt nog så nöjer jag mej med att få G i betyg. Fast jag har inte bara G, jag har några VG och MVG också, som tur är. Det viktigaste för mej är att jag får ut ett fullständigt betyg i alla fall, så nu ska jag sluta skriva massa ointressanta saker om mina betyg.
Senare idag ska jag gå till hotellet och kolla på alla finklädda människor, och alla snygga bilar,  som går på balen. Men först ska jag dammsuga en sväng, jag vart lat och orkade inte göra det igår, och börja tvätta. Lyckliga jag har tvättid från 15-21, så min kväll kommer bestå av tvätthängning och tvättvikning. Jippie, jag håller på att förvandlas till värsta tvättmarodören som blir hög på ångorna från torktumlaren.

Dagens YouTube

Kategori: Allmänt

Guano Apes - Pretty In Scarlet

Hur hade det varit?

Kategori: Allmänt

Jag satt och läste tidningen nyss och då hade dom en lista med alla som tar studenten i Jämtland. Självklart vart jag tvungen att skumma igenom den, bara för att leta efter namn jag kände igen. Gud vad jag är nyfiken! Det var ju en hel del namn man kände igen, massa folk från Bispgården och en hel del gamla klasskompisar. Då slog det mej att jag knappt har någon kontakt alls med dom jag har gått skola med, vissa gick jag med ändå från förskolan till nian med. Fast å andra sidan har inte dom hållit kontakten med mej heller. Och dessutom brukar jag inte umgås med dom nu för tiden, jag förstår inte riktigt nöjet med att sitta i en bil och åka fram och tillbaks mellan Ica och rondellen, lyssna på dunka dunka, fylla bilen till bristningsgränsen med fjortisar och ha en överdriven mängd Wunderbaum hängandes i framrutan. Det är ungefär så det ser ut varje gång jag ser någon av mina gamla klasskompisar, av det manliga könet, ute på byn. Om jag blir så när jag har tagit körkort och skaffat bil, snälla ta bilnycklarna av mej!

När jag kollade igenom den listan så kollade jag självklart på vilka som tar studenten på Torsta, även kallat Åsbygdens naturbruksgymnasium. Det gjorde jag bara av ren nyfikenhet, för att se vilka jag hade kunnat gått i samma klass som. När jag såg alla namn som stog där så började jag fundera på hur det hade varit om jag hade gått gymnasiet i Östersund. Hade jag trivits? Hur hade klassen varit, jag såg att det var två killar i klassen jag skulle ha gått i. Hade jag umgåtts mer med mina gamla klasskompisar från grundskolan? Ja, ni förstår nog vart jag vill komma. Det var massvis med toalett-filosof frågor som ploppade upp i mitt huvud helt enkelt. Jag ska fundera på det nästa gång jag sitter på toaletten. Det var ju trots allt väldigt nära att jag började i Östersund, jag kom in i Lycksele en vecka innan skolan började. Jag ångrar verkligen inte att jag valde Lycksele istället för Östersund, jag tror inte att man kan ha så mycket roligare än vad vi i Np3a har haft under våra tre år tillsammans.

What can i say?

Kategori: Allmänt

Idag har jag en sån där otroligt upplyftande dag, eller vad man nu ska kalla det. Jag ska i alla fall skriva dom sista raderna på PA-rapporten och skicka in den och jag ska även skriva klart uppsatsen "Day I Was Born" till engelskan. Det låter väl som en otroligt givande dag? Jag håller mej ju sysselsatt i alla fall, och det är väl bra.
Sen måste jag gå på Ica en sväng och inhandla mej lite lunch tills i morgon. Vi ska nämligen fara till Umeå i morgon och vara med och kolla på när en hästveterinär undersöker hästar. Inte det roligaste jag vet, men vad gör man inte för att låtsas vara intresserad? Haha. Det jobbigaste av allt är att vi ska fara från Lycksele klockan 06:45 i morgon, alldeles för tidigt för min smak. Det betyder att jag måste kliva upp ungefär 05:30 om jag ska hinna ut med Jack och äta frukost innan jag halvspringer till skolan. Jag känner redan nu att jag kommer försova mej och inte hinna äta någon frukost. Fast vem vet, jag kanske går emot mej själv och är jättepigg i morgon?

God natt!

Kategori: Allmänt

Nu ska jag snart ta och bege mej mot min älskade säng för att sova X-antal timmar innan det är dags att kliva upp. Tur att man har sovmorron i morgon, vi börjar inte förns 11:30. Lyxigt! Fast om jag känner mej själv rätt så kommer jag att vakna typ klockan sju och vara pigg, vilket jag inte brukar vara när jag ska kliva upp den tiden annars. Det är väldigt irriterande. Det är tur att jag inte har några problem med att somna om, jag vänder bara på mej och somnar om. Fast när jag gör så så brukar jag lyckas sova lite för länge och det är inte bra. Hehe. Jag måste lära mej att kliva upp på morron, hemska tanke!

Idag har det inte varit en särskilt händelserik dag. Var på skolan i några timmar och hade PA-redovisning, det är ganska drygt att sitta och lyssna på folk som pratar i flera timmar. Jag fattar inte att lärarana orkar sitta och se intresserade ut och antecka. Vi hade i alla fall den mest osammanhängande redovisningen i världshistorien, typ. Haha.
Jag har kommit fram till en sak i dag. Jag har inte råd att köpa några skor till studenten, så det får bli gympaskor och kostym. Det låter väl som en trevlig kombination? Fast spelar det egentligen någon roll om man har "fina" skor eller gympaskor på studenten? Hmm, det kanske det gör. Men jag ska i alla fall gå emot traditionerna och vara mer annorlunda än jag annars är. Och jag kan vara ganska annorlunda, fråga bara mina kära klasskompisar.

Nej, nu borde jag sluta ordbajsa här och gå och lägga mej. Fast jag är inte trött än, jag måste sluta somna på soffan om dagarna. I och för sej somnar jag inte frivilligt, det är oftast "jag ska bara blunda i reklamen". Och alla vet väl hur sånt brukar sluta. Om jag slutar kolla på tv kanske jag kommer till botten med mitt  "somna på soffan"-problem. Dock skulle jag inte klara mej utan tv, tänk alla underbara program man skulle gå miste om! Katastrofalt.

Dagens YouTube

Kategori: Allmänt

Breaking Benjamin - So Cold

Skivat eller oskivat?

Kategori: Allmänt

Efter skolan så var jag på Ica och handlade en sväng. Och ine på affärn hörde jag en väldigt "smart" konversation. Det stog två killar vid osten och funderarde över vilken ost dom skulle köpa. Skulle dom köpa färdigskivad ost eller inte? Den ena ville köpa det eftersom det var billigare medans den andra pekade på att man fick mer för pengarna om man köpte en oskivad. Det diskuterade dom första gången jag gick förbi, sen kom jag på att jag skulle köpa ost. Så då gick jag tillbaks till osten och tog en. Gissa vad? Dom stog fortfarande kvar och diskuterade om vilken ost dom skulle köpa, men nu hade dom i alla fall börjat kolla på priserna och jämförde kilopriserna. Det hade gått typ fem minuter sedan jag gick förbi dom första gången. Haha. Jag handlade vidare och då fick jag en tvångstanke att gå förbi ostdisken igen för att kolla om dom fortfarande stog och diskuterade. Självklart gjorde dom det! Jag kom precis i tid för att lyckas tjuvlyssna på deras slutsats. Killen som villa köpa färdigskivad ost gav upp och sa "Okej, vi köper en sån där. MEN DU FÅR DISKA OSTHYVELN!". Då höll jag på att dö av skratt, dom stog och diskuterade vilken ost dom skulle köpa i typ 10 minuter. Seriöst. xD


I kväll ska vi jag gå till elevhemmet och plugga med Emma, Anna och Malin. Vi ska förbereda våran PA-redovisning tills i morgon. Jippie! Vi kommer äga sönder alla på redovisningen, eller inte! Våran redovisningsfilm vi skulle ha gjort har skitit sej totalt. Det var i princip omöjligt att hitta en data som kunde läsa skivan allt är ispelat på. När vi väl hittade en dator som kunde läsa skivan så kunde den inte öppna filformatet. Jävla fucking bajs! Aja, det är inte så mycket att göra åt det. Vi får koppla in videokameran direkt i datan och spela upp allt oklippt/oredigerat på det sättet.

Undra om jag ska ta och äta lite mat snart. Idag ska jag vara "kreativ" och göra chili con carne med taco-chips till. Är det nån mer än jag som äter taco-chips till chili con carne?