En helt vanlig blogg!

Dagens nyheter

Kategori: Allmänt

Trogen Aftonbladet läsare som jag är tänkte jag dela med mej av några rubriker från dagens Nöjesblad.

Anna Anka får egen julkalender - Allas våran Anna Anka får en egen julkalender, på Aftonbladet.se. Hon ska visa oss svenskar hur man firar en riktig jul. Är hon verkligen så desperat efter publicitet? Är det bara jag som ser igenom det hela och inser att det hela bara är ett sätt för Aftonbladet, och Anna Anka, att få mer läsare respektive mer uppmärksamhet. Jag kan ärligt säga att jag inte kommer titta på hennes julkalender, jag kan fira jul utan att höra henne berätta om hur man firar en lyxjul i amerika. Jag inväntar nästa säsong av Svenska Hollywood fruar i stället.

Ullared-Morgans vilda festnatt - Lagerarbetaren Morgan från femmans serie "Ullared" har åkt på en kryssning med partyfärjan Cinderella (som förövrigt är samma båt dom spelade in "Färjan" på.) Han berättar att han har kryssat med den några gånger tidigare men aldrig fått lika mycket uppmärksamhet som nu. Vad kan det bero på? Han festade hela natten och behövde aldrig öppna plånboken, så populär var han. Han fick en hel del telefonnummer med sej hem, för att inte tala om alla skamliga förslag han fick under sin partynatt på Cinderella. I artikeln säger han att han ska ringa upp några av tjejerna och "tacka för ett gott förtroende". Vilken gentleman.

Dom första artisterna i Melodifestivalen presenteras - Bland annat gör Andreas Johnson comeback efter hans och Carolas fiasko för något år sen. Sen har vi bland annat Jessica Andersson, Linda Pritchard, Ola Svensson, Dogge Doggelito och Anders Ekborg. Är det bara jag som reagerar på att Anders Ekborg ska vara med i Melodifestivalen? Kan han verkligen sjunga? 
Ett ganska neutralt startfält för dom första två deltävlingarna, jag hoppas att det kommer några mer "spännande" artister i dom andra deltävlingarna. Annars blir min inre "schlagerhomo" seriöst deprimerad.

The Shining kan få en uppföljare -  Stephen King säger att han funderar på att skriva en fortsättning som ska handla om Danny, pojken i The Shining, som nu är 40 år och fortfarande plågas av sitt förflutna. Jag blev riktigt exalterad när jag läste detta och hoppas verkligen att han skriver en fortsättning. Jag tycker verkligen att The Shining förtjänar en skitläskig och värdig uppföljare. The Shining är enligt mej en av världens bästa filmer. Så, håll tummarna för att King skriver en uppföljare som håller samma klass.

Senses Fail - Can't Be Saved

Kategori: YouTube

Knak & Brak

Kategori: Allmänt

Jag vill börja med att säga att det var den minsta julmarknad i Bispgårdens historia. Dessutom var inte "munkgubben" där heller, då vart jag lite smått deprimerad. Ingen marknad utan munkar liksom. Med andra ord måste jag vänta till Forsdraget nästa år innan jag får mumsa på Krokens delikata munkar. :)

Annars då? Det vart ingen långpromenad med Jack upp till marknade, jag var så seg i starten att jag inte hade hunnit upp innan alla andra for hem. Typ. Jag åkte snålskjuts med mamma en bit, jag och Jack hoppade av vid Östervåg och gick in i elljuspåret och bajsade. Jack alltså, själv tycker jag att det är alldeles för kallt och dragigt att bajsa i det fria. När vi precis hade kommit ut på vägen så ramlade jag och lyckades böja knät åt sidan så det knakade. Grattis till mej. Efter en lång svordoms ramsa gick jag vidare med ett stelt och lätt svullet knä. Heja mej! Väl framme på marknaden vart det inte så mycket socialträning för Jack, jag gick en liten snabb sväng och det gick bra. Det enda han gjorde var att sträcka ut nosen ibland för att lukta på folk, så han uppförde sej rätt så bra.
Nu ska jag sluta skriva strunt här och lata mej resten av kvällen så att knät fixar till sej. Det är stelt och känns lite, lite svullet.

Julmarknad

Kategori: Allmänt

Om ett tag ska jag bege mej upp till byns alldeles egna, fantastiska lilla julmarknad. Jag ska promenera med Jack upp dit, så han får lite socialträning. Det var länge sen jag var ute med han bland mycket folk, det ska bli kul att se om han uppför sej eller inte. Sist jag gick med han genom "centrum" uppförde han sej i alla fall, men det var ett bra tag sen. Håll tummarna för att han är duktig.

Nu vill jag bara säga en sak till: DET SNÖAR! Helt fantastiskt. Hoppas att det kommer ordentligt med snö nu och att den ligger kvar resten av vintern.

Självdisciplin

Kategori: Allmänt

Igår kväll när Linda, Martin och Celia kom hem satte vi oss och fikade. När vi sitter där och fikar kollar Linda på mej och säger "Vilken liten gullig mage du har fått."
Med andra ord är det dags för mej att skaffa lite bättre självdisciplin gällande promenader. Ingen hetsbantning eller så, utan bara lite fler och längre promenader. Hehe. Har man fått en "liten gullig mage" på grund av lathet den senaste månaden så har man. Haha. Men i och för sej är det ju bra med ett litet extra fettförråd inför vintern. :)

Kvällens Idol

Kategori: Tv & Film

I kväll tror jag att det blir Calle eller Mariette som åker ur Idol, tyvärr. Båda två är riktigt bra, men Mariette är snäppet bättre. Hehe. Det skrev jag mest för att reta mamma lite eftersom våra åsikter går isär gällande vem som är bäst av Mariette och Calle.
Tove var så bra i kväll att jag tror hon sitter säkert, och att Erik åker ut känns ungefär lika angeläget som att Lill-Babs skulle gå och bli världsstjärna.
Btw, är det bara jag som får mentala bilder av att Eriks huvud sprängs när han tar i och sjunger som mest?

Nu ska jag gå och duscha i väntan på utröstningen. Jag hoppas ni håller en tumme för att Mariette inte åker ut. :) Haha.

Kl. 10:56

Kategori: Allmänt

Hör och häpna, idag klev jag upp överdrivet tidigt och har fortfarande inte somnat! Är det inte fantastiskt så säg. I vanliga fall brukar jag alltid somna framför tvn när jag äter frukost och kollar på något dåligt morgonprogram. Men inte idag, i min jakt på någon vettig morgon-tv zappade jag förbi ett program jag tidigare skytt som pesten. Nämligen "Vakna med The Voice", i brist på annat (det stog mellan det och tv-shop) bestämde jag mej för att ge det en ny chans. Jag måste säga att det var ju rätt så underhållande.

Nej, nu ska jag sluta skriva strunt här och gå och dra en rakhyvel några varv runt ansiktet.

Det händer mycket i Ragunda kommun

Kategori: Allmänt

Det är otroligt vad mycket spännande det händer här i Ragunda kommun. I dagens ÖP är det en liten artikel om att Hammarstrands Rodelklubb lånade ut en av sina bobar till inspelningen av årets julkalender. Det är såna intressanta artiklar som gör att jag läser tidningen. Den som skrev artikeln måste verkligen lidit av total idetorka. 

"Och när klubben fick tillbaka boben hade en av skådespelarna i julkalendern signerat den.
– Eva Rydberg har skrivit sin namnteckning på bägge sidor, berättar Bosse Näsström.
Möjligen kan boben locka fler intresserade till rodelbanan i vinter.
"

Eva Rydbergs namteckning kommer nog locka många besökare till den gamla rodelbanan. Eller inte. Jag tror att det krävs lite mer än så för att marknadsföra en rodelbana på en så pass liten ort. Men nu ska jag inte sitta här och klanka ner på Hammarstrands rodelbana. Lite status har den allt. Det har trots allt varit både VM och EM där. I och för sej var det länge sen, på 60, 70 och 80-talet. Men ändå.
Mina "erfarenheter" från rodelbanan är från dom friluftsdagar jag och alla andra som inte ville åka slalom/bräda, skridskor eller spela curling tog en promenad upp dit. När vi var framme där åkte vi lite bob (inte en rodel-bob utan vanlig bob, även kallad "snowracer".) och satt i stugan en stund så någon lärare kunde pricka i närvarolistan. Så fort närvaron var avprickad begav vi oss därifrån så fort vi bara kunde för att hinna med den tidiga bussen hem. Just ja, jag minns att en av kurvorna i "snowracer"-spåret hette "sista skriket". Klämmigt va?

True Blood parodi

Kategori: YouTube

Del 1.


Del 2.

Money, money, money

Kategori: Allmänt

Jag är rik. Nästan i alla fall. Jag loggade in på internetbanken för att se om mitt aktivitetsstöd hade kommit, väl inne på banken såg jag "Saldo: 2800". Glad i hågen klickar jag mej in på kontoöversikten, eller vad det heter, för att se att det verkligen var sant. Väl inne på kontoöversikten upptäckte jag att det var både sant och falskt. Aktivitetsstödet är bokfört till den 1 december, men ändå visar dom att jag har 2800 kronor tillgängligt. Det är otroligt irriterande. Varför visar dom att man har pengar när pengarna egentligen inte kommer in på kontot förns om några dagar? Den lilla fadäsen gjorde att min endorfin kick avtog och jag pekade finger åt internetbanken.

Nu ska jag sätta mej mejla runt till diverse företag och säga att mina betalningar kommer några dagar senare än förfallodatumet, 30 november. Jippie. Eller inte.

Sen frukost

Kategori: Allmänt

Nu ska jag rosta mej några mackor och inmundiga en väldigt sen frukost, som vanligt med andra ord. Jag ska kolla på ett avsnitt True Blood också, det är riktigt spännande nu. Mary-Ann är en dum människa. Något mer säger jag inte, för då kommer Anna-Karin bli upprörd. :)

God natt

Kategori: Allmänt

Min kära stora syster (och några fler) har frågat när nästa filosofiska inlägg kommer. Om jag ska vara ärlig så har jag ingen aning. Jag har inte hittat något roligt ämne att vara filosofisk över. Lämna gärna en kommentar med förslag på vad jag kan vara filosofisk över.
Under tiden kan ni klicka på länkarna nedan och njuta av två "gamla godingar". :)

Kristi Himmelfärdsdag
Munkar & Nunnor

En liten uppdatering

Kategori: Allmänt

Som ni nog har märkt lider min blogg av dåliga uppdateringar. Igen. Den gör det med jämna mellanrum, jag tappar helt enkelt den så kallade inspirationen att skriva något. Otroligt fascinerande. Det enda botet mot dåliga uppdateringar är att vänta ut det, ungefär som man väntar ut en förkylning. Jag hoppas ni inte dissar min klämkäcka lilla blogg på grund av dåliga uppdateringar. Häng kvar så ska ni se att jag får fart på maskineriet igen om några dagar.

Idag har jag, äntligen, skrivit ut CV och säljbrev och slängt på posten. Eftersom det var slut på bläck i min systers skrivare, som jag tjuvlånade, gick jag upp till Eva skrev ut det där. Tur att mamma har en snäll kompis som bor nära och låter mej snylta på deras skrivare helt gratis. :) I alla fall, jag skickade i väg pappren till en djuraffär i Sollefteå. Så nu hoppas jag på det bästa. För er som inte är insatta i mitt arbetslösa liv kan jag meddela att det bästa är att jag får praktik hos dom. Så, håll en tumme eller tre för mej.

En retro upplevelse

Kategori: Allmänt

Är det bara jag som minns LunarStorms glansdagar? Hade man inte Lunar existerade man inte. Ungefär så var det. Lunar var den coolaste communityn i hela världen: man kunde skriva mejl & gästboksinlägg, gå med i grupper, skriva "Lajv" och på så sätt få lite extra uppmärksamhet också kunde man uttrycka sina åsikter i diverse "Diskusar" om man kände för det. Under låg- och högstadietiden var det i princip det enda man gjorde på internet, förutom MSN. Så här i efterhand känns det lite tragiskt att man spenderade så mycket tid på Lunar. Hade man verkligen inget bättre för sej? Okej, jag är ganska säker på att jag inte hade något bättre för mej. Men vad har alla andra gamla "lunare" för ursäkt?
För en liten stund sen loggade jag in på Lunar för att återuppleva min ungdom och Lunar är inte vad det brukade vara. Det var dött, det enda som saknades var en sån där "buskboll" som rullar runt i öken. Under tiden jag var inloggad var det inte en endaste själ som "lajvade", tragiskt. Är det verkligen så att dagens låg- och högstadie elever har bättre saker för sej än att hänga på Lunar? Skrämmande.

Förbannat

Kategori: Allmänt

Det är så typiskt. När jag väl har "snott" min systers skrivare från hennes flyttkartonger på övervåningen och lyckats installera den efter en hel del tjafs dator och mej emellan. (Min dator ville inte installera drivrutinerna. Den är nog lite rasistisk, jag har en Fujitsu Siemens och skrivaren är en Epson. Dumma rasistiska dator.)
När jag trycker på "skriv ut" ploppar det upp en ruta där det står att bläcket är slut.... Det mina vänner är ett praktexempel på att om något kan gå fel så går det fel. Murphys lag eller vad det heter. Nog för att det inte är en världskatastrof att bläcket är slut och jag inte kan skriva ut mina älskade papper, men det är ändå lika irriterande. Jag får helt enkelt åka till någon och tjuvlåna deras skrivare. Suck. Någon därute som känner sej generös och vill slösa lite papper och bläck på mej?

Pranks gone wrong

Kategori: YouTube


Är det inte kul med practical jokes så säg? :)

Tv-middag

Kategori: Allmänt

Idag känner jag mej lite miljövänlig och dissar därför allt vad kött heter till middag. Det blir vegetarisk nudelwok till mat. Mums. Nu ska jag bänka mej i soffan, leta rätt på något dåligt söndagsprogram och äta. I like tv-middag! :)

Aftonbladet avslöjar

Kategori: Allmänt

Än en gång har Aftonbladet avslöjat en av världshistoriens största bluffar. Tror dom själv i alla fall. Den här gången handlar det om Postkodmiljonären. Det har kommit fram att samma personer vunnit tittarfrågan flera gånger och på så sätt kammat hem upp till 200 000 kronor. Vissa tycker det är katastrofalt att samma personer kan vinna tittarfrågan så många gånger. Själv förstår jag inte vad dom klagar på. Tittarfrågan är en "turgrej" som styrs av en slumpgenerator. Dom som vunnit så ofta har helt enkelt haft en himla tur. Mer eller mindre. Till saken hör också att dom "överlistat" slumpgeneratorn. Överlista är kanske fel ordval, dom har hittat ett system som gör att dom släpps genom slumpgenratorn oftare än vanligt. Om man nu kan kalla det system. En av "proffsspelarna", som Aftonbladet kallar dom, ringer för ca. 2000 spänn på varje tittarfråga och brukar i regel vinna när han gör det. (2000 kronor=200 samtal.) Det är deras smarta system. Är det inte genialiskt så säg?
Jag skulle inte kalla det system, jag tycker bara det är logiskt. Desto mer man ringer desto större chans har man att vinna. Det är liksom det som är grejen med tittarfrågor. 
Jag tycker det är lite tragiskt att det finns folk som sitter och ringer så mycket till Postkodmiljonären. Det är inte bara överdrivet dyrt att ringa, 10:-/samtal, dessutom är ett sjukligt beteende som har stor risk att utmynna i ett spelberoende. Men men. Har man 2000 kronor över att ringa för, i hopp om att vinna pengar så får dom väl göra det. Jag blir inte förvånad om vi träffar på någon av dessa "proffsspelare" i nästa säsong av Lyxfällan.
Sist vill jag bara säga en sak, det heter postnummer, inte postkod!

Aftonbladets artikel "Proffsspelare blåser tittarna".

Robinson

Kategori: Tv & Film

I kväll börjar en ny säsong av Robinson och självklart ska jag kolla på det. Jag tycker det är otroligt roligt att kolla på alla färgstarka karaktärer som medverkar i programmet. Självklart har dom blandat några djurvänner som absolut inte vill döda djur, vanliga svennsons, någon riktig överlevare, brutalt ärliga människor och ett gäng som helt enkelt bara vill synas i tv. Allt för att framkalla så mycket drama som möjligt. Jag hoppas på lite klassiskt Robinson bråk redan i kväll. Alla pakter och bråk är ju det bästa med Robinson.
I år är det dessutom en från Bispgården med. Nästan i alla fall. Hon bor på Västerede, någon kilometer från byn. Så hon räknas som "byssbo" i mina ögon. Ewa Ericsson heter hon, så nu ver ni vem ni ska heja på. :)
Här har ni en lista över alla deltagare.

Äntligen!

Kategori: YouTube

Nu har jag äntligen fått en förklaring till en del från ComHems reklam med det bästa från YouTube. När hon säger "Vem var det som kasta?!" är det den här videon dom hyllar(?). Nu förstår jag nästan hela reklamen. :)

Jordnära berg och dalbana

Kategori: Allmänt

Nu har vi precis kommit hem från skogen. Eva ringde och frågade om vi skulle ta alla hundar och åka ut en sväng. Vi for till ett nytt ställe och det var ett bra ställe att motionera hundar på. Förutom att vägen vägen in var hemsk. Vägen var så dålig att jag vill beskriva den som en jordnära berg och dalbana, med väldigt mycket dalar.
Men hundarna tyckte det var roligt i alla fall och i vanlig ordning har Wilma smutsat ner sej så mycket att hon måste få en liten dusch. Suck. Det är bara hon som blir så smutsig, Grim som är helvit fick några små fläckar. Men det var allt. Som sagt, Wilma är expert på att smutsa ner sej. Kul för hon, mindre kul för mej.

Vi for en sväng på Ica också. Och gissa vad? Jag kom äntligen ihåg att köpa frimärken, heja mej. Så nu kan jag skriva ut säljbrev och CV och skicka iväg. När vi ändå var uppe på byn gick vi in på Borglunds en sväng också för att främja våra inre spelmissbrukare. Vi spelade på Lotto i hopp om att vinna några miljoner. Håll tummarna för att jag och mamma blir rika. :)

Cant Touch Me - Peter Griffin Style

Kategori: YouTube

Peter har ett djup som vi vanliga människor inte förstår.

Idol

Kategori: Tv & Film

Jahapp, i kväll var det Reza som åkte ur Idol. Jag måste erkänna att det känns lite deprimerande, jag tycker hon har en väldigt fräsig röst. Så fräsig nu en röst kan bli.
Men tvingas man duellera mot Erik så är det bara att inse att loppet är kört. Det är inte många som överlever en sångduell med han. Nu hejar jag officiellt på, namnen kommer i "storleksordning": Mariette, Erik och Tove.

Ett smörslungat Idol

Kategori: Tv & Film

Kvällens tema i Idol är kärlek och jag är inte överförtjust i temat. Det känns för smörslungat och aningen fjantigt. I kväll sjunger dom två låtar, en låt ska vara en hyllning till fansen och den andra ska vara en hyllning till någon närstående.  Anders Bagge är fortfarande sjuk och i kväll ersätts han av Martin Stenmarck. Intresant val. Typ.

Tove - Sweet dreams (are made of this) & Himlen är oskyldugt blå
Calle - Your song & To be with you
Erik - My life would suck without you & Always
Reza - You've got a friend & When I need you
Mariette - Ängeln i rummet & Time of your life


Flingor

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag och äter flingor med mjölk, sjävklart har jag lite socker på så att det inte ska smaka så mycket mjölk av det. Jag gillar inte mjölksmaken. Det är därför jag aldrig dricker "ren" mjölk, jag tycker det smakar apa. Smaksatt mjölk går däremot bra, typ Pucko, Oboy och den där jordgubbsmjölken som fanns när man var liten. Jordgubbsmjölk, det var grejer det.

Om några minuter ska jag surfa in på WatchXOnline och avnjuta ett True Blood avsnitt, men först ska jag läsa systers blogg och skratta åt den anonyma människan som kommenterar där hela tiden. Jag rekomenderar att ni kollar in hennes blogg och läser den anonymen otroligt "smarta" kommenterer. Det är riktigt underhållande.

Social Code - He Said She Said

Kategori: YouTube

Julklapps bekymmer

Kategori: Seriöst tjafs

I dag kom jag på en förskräcklig sak. Jag kommer inte ha råd att köpa en endaste julklapp i år!
I nästa vecka får jag, förhoppningsvis, min första utbetalning från Försäkringskassan. "Aktivitetsstöd" som det så fint heter, måste dom ha så fina namn på allt? Aja, tillbaks till sakfrågan. Dom pengarna kommer gå åt till att betala alla räkningar jag har hamstrat den senaste tiden och pengarna som blir över måste jag spara. Jag måste ha en liten buffert som räcker till bussresor om/när jag får praktik någonstans. Ärligt talat hade jag hellre gjort något "galet" med pengarna som blir över, som en liten Angel-helg i Bureå med Buffy gänget. Men icke sa nicke.

Min nästa utbetalning kommer komma i dagarna mellan julafton och nyårsafton. Lyckat va? Så kan det gå när man får pengarna i efterskott. Där har ni anlednigen till att det inte blir några julklappar från min sida i år. Det känns faktiskt lite tråkigt att inte ha råd att köpa julklappar till någon, i och för sej köper jag bara till dom allra närmaste i släkten. Men ändå. Vi människor har trots allt gjort julen till årets mest kommersiella högtid. Jag får ta igen det nästa år och köpa två, eller kanske till och med tre, julklappar till alla som kompensation för den klapplösa julen -09.

Torsdag

Kategori: Allmänt

Mitt undermedvetna måste verkligen hata allt som heter väckarklocka. Idag hade jag ställt alarm på mobilen, men inte vaknade jag av det inte. Som vanligt hade jag stängt av den i sömnen och fortsatt sova. Jag vaknade klockan 12:20. Det går inte så bra för mej att kliva upp i vettig tid på morgonen. Men men, någon dag kommer jag nog att kliva upp innan klockan 12. Förhoppningsvis.

Min hjärna är infekterad....

Kategori: YouTube

..av denna låt. För några dagar, när jag satt och zappade på tvn, hörde jag den här låten och sen dess har jag haft den på hjärnan. Sjukt irriterande. Det värsta är att samma sak hände första gången jag hörde låten när den var ny och fräsch och hela världen var besatt av One Tree Hill. Refrängen har etsat sej fast på mina näthinnor och smurfarna i mitt huvud steppar takten. Hjälp mej!

Damn!

Kategori: Allmänt

Jag glömde köpa frimärken när jag var på Ica i eftermiddags. Damn! Jag som skulle posta i väg massa säljbrev och CV. Aja, inte så mycket att göra åt nu. Jag får helt enkelt göra det en annan dag. Nu ska jag dränka mina sorger i saft och kaka.

Storjägarn

Kategori: Hundliv

I dag när vi var ute i skogen med hundarna hittade jag ett älgpass som var ovanligt lågt. När jag såg det tändes en liten glödlampa ovanför mitt huvud. Jag fick den brilijanta iden att slänga upp någon hund där och i vanlig ordning var det Wilma som fick agera försökskanin. Jack var lite för feg och jag orkade inte vara pedagogisk med han. Wilma behövde bara ett "hopp upp" och ett pekande finger.

Så här glad blir man när man sitter på pass.
Ps. vi såg ingen älg.

Hurra

Kategori: Allmänt

Idag klev jag upp ganska tidigt, klockan 09:35 rullade jag ur sängen. Okej, det är inte så jätte tidigt, men det är i alla fall tidigare än klockan tolv. Go team me!

Världen enligt USA

Kategori: Allmänt


Texten syns inte så jättebra, men om ni anstränger er så ser ni vad det står. :)

Brevbomb

Kategori: Allmänt

I eftermiddags ringde min nya jobbcoach (min gamla skulle flytta någonstans) och frågade hur det går för mej att söka praktik. Och eftersom jag inte har hittat någon praktikplats än föreslog hon att jag skulle göra en brevbomb. Inte den sorten som säger "pang du är död!". Utan jag ska skriva ut 2-3 säljbrev och CV och skicka till flera olika ställen. Den trevliga sortens brevbomb alltså.
Jag frågade hon om jag inte skulle ringa till ställena först och prata lite, men hon svarade "Äh, skicka brev till dom i stället. Det fungerar lika bra som att ringa, huvudsaken är att du visar att du är intresserad, sen får dom höra av sej om dom är intresserad av att ta emot dej som praktikant.
Så i morgon ska jag ägna en stund åt att skriva ut papper och slänga på brevlådan. Och självklart måste jag komma på vart jag ska skicka breven. Det är ju helt klart en fördel att ha en adress. Några förslag?

Ännu ett Facebook test

Kategori: Allmänt

Åh, dessa härliga Facebook quiz. Dom är riktigt underhållande när man är uttråkad. I kväll gav jag mej i kast med det käcka quizet "What kind of wife will you be?". Jag tycker alltid det är lika roligt att tänja lite på könsroller och stereotyper genom att göra quizer som i första hand är skapta för det andra könet. Gud vad jag babblar, nu ska jag sluta ordbajsa och komma till resultatet. Får jag be om en trumvirvel.

Fag Hag!
"You marry your gay best friend!! Your marriage is perfect! You both share the house chores and have perfect adopted children. Your both career driven and are perfectly fine having sex outside of the marriage!"

Med andra ord precis vad jag alltid drömt om. :)

Konsten att vara arbetslös

Kategori: Allmänt

Nu har jag precis läst en artikel på Aftonbladet om arbetslösheten i Sverige. I artikeln intervjuar dom tre personer som bor i den del av Eskilstuna som är värst drabbad av arbetslöshet, var femte person i det området är arbetslös. Läs artikeln här, jag lovar er att den är läsvärd.
Jag har även läst disskusions tråden som hör i hop med artikeln, det är alltid lika intressant, och i vissa fall skrattretande, att läsa folks åsikter. Läs tråden här.

Många som har skrivit i disskusions tråden säger samma sak, dom menar att om man är arbetslös är man automatiskt lat och pekar på att om "vi arbetslösa latmaskar" skulle anstränga oss nog hårt finns det alltid jobb. Jag håller med det argumentet till viss del. Visst, desto mer tid man lägger ner på sitt jobbsökande detsto större chans till jobb har man. Det säger ju sej självt. Men även om man lägger ner mycket tid på att söka jobb ökar inte antalet lediga jobb.
Ett annat återkommande argument är att invandrarna tar alla jobb. Det är så otroligt patetiskt att jag inte ens orkar kommentera det. Invandrarna söker jobb på precis samma villkor som vanliga svenskar. Punkt slut. Eller, vänta. Jag skulle till och med vilja påstå att dom har det lite svårare på grund av språkbarriären. Svenska är trots allt ett av världens svåraste språk att lära sej.
Jag hittade även en skrattretande kommentar. En person tyckte att man skulle erbjuda sej att gratisjobba på olika företag och hålla både AF och facket utanför eftersom dom bara komplicerade till allt. Gratisjobba är något man absolut inte ska göra! Om något skulle hända gäller inga försäkringar eller något. 
Den enda form av gratisjobb som "fungerar" är praktik och även då ska man ha kontakt med både Arbetsförmedlingen och facket. Även fast man är praktikant har man vissa rättigheter. Nej, att gratisjobba är ingen lösning.
Sen har vi den brännheta punkten om man ska flytta för att få jobb. Själv är jag inte beredd på att flytta till t ex. en stad för att söka jobb. Även fast det skulle öka mina chanser till jobb avsevärt. Anledningen till att jag inte vill flytta hur som helst är att jag helt enkelt inte trivs i städer, jag är en inbiten glesbygdsmänniska. Men jag skulle kunna jobba i en stad, förutsatt att det är ekonomiskt möjligt för mej att pendla till jobbet. 
Dessutom kostar det pengar att flytta. Om jag tar mej själv som exempel: jag är med i Ungdomsgarantin och får ut ca 2800 i månaden i bidrag. Det räcker knappt till hyra för en etta i till exempel Östersund. För många är det inte möjligt att flytta för att söka jobb på annan ort. Det är helt enkelt för dyrt. För dom/oss är den enda möjligheten till en flytt att dom redan blivit anställda och vet att lönen täcker alla kostnader.

Slutligen har jag bara en sak att säga till alla er som klagar på oss "lata och oengagerade arbetslösa ungdomar": förlåt oss så mycket för att vi tog studenten just när världens ekonomi är i botten. Säg upp dej på ditt jobb och testa livet som arbetslös själv. 
Nu ska jag sluta textbomba er och gå och inmundiga lite middag, idag blir det köttfärspaj. Mums!
 

Deprimerande väder

Kategori: Allmänt

Det är väldigt deprimerande väder ute just nu. Jag menar, det är mitten av november och det är inte en endaste snöflinga på marken. Den här tiden brukar det i alla fall ha kommit lite snö, men inte i år inte. Jag har redan börjat få associationer om en grön jul. Som dom flesta andra människor från den norra delen av Sverige har jag väldigt svårt att acceptera en grön jul. På jul ska det vara snö, helst i överdrivna mängder. Punkt slut.

Fast det är väl lika bra att jag börjar vänja mej vid vintrar utan snö och gröna jular. Jag har en känsla av att vi kommer få se många sådana framöver. Om inte folk börjar ta sitt miljöansvar snart kommer den svenska vintern bli mesigare än någonsin. Samerna kommer bli tvugna att byta ut sina renar mot kameler om 20 år. Tänk er att möta en flock kameler på fjällen när ni är på skidsemester...en skidsemester utan snö alltså.

Okej, det där var överdrivet. Men jag gillar att överdriva, det blir mer dramatiskt så. :)

Som vanligt

Kategori: Allmänt

Som vanligt när jag försöker kliva upp i vettig tid på morgonen misslyckas jag totalt. När jag gick och la mej i går ställde jag väckaren på 07:30 och la den långt ifrån sängen. Sen snarkade jag i några timmar.
När den ringde vaknade jag och klev upp för att stänga av den. Men gissa vad jag gör istället för att stänga av den? Jo, jag bestämmer mej för att snooza lite, bara en gång liksom. Det skulle visa sej vara ett ganska dumt beslut. I vanlig ordning lyckas jag trycka på "stäng av" i stället för "snooze" när jag fumlar på knapparna i mitt sömndruckna tillstånd. I stället för att snooza 10 minuter somnar jag om och vaknar klockan 12:30.
Så kan det gå. Jag får göra ett nytt försök att kliva upp i vettig tid i morgon.

Madina Lake - Let's Get Outta Here

Kategori: YouTube

Blondin skämt

Kategori: Allmänt

Ingemar och hans fru bor i Östersund. En vintermorgon, när de åt frukost hörde dom nyhetsuppläsaren på radion säga: - "Vi kommer att få 8-10 cm snö idag. Vi vill därför att ni parkerar er bil på den sida av gatan med jämna husnummer, bara så att snöplogen kommer fram" ..varpå Ingemars fru går ut och flyttar bilen.

En vecka senare när de än en gång äter frukost, hör de följande meddelande på nyheterna: - "Vi väntar in ett nytt snöoväder idag, och räknar med snömängder på c:a 15-20 cm. Vi vill därför att ni parkerar bilen på den sida av gatan med ojämna husnummer, bara så att snöplogen kommer fram. Ingemars fru går lydigt ut igen, och parkerar bilen på den sida vägen som nyhetsuppläsarna nämnde.

Nästa vecka utspelas samma scenario ännu en gång. Nyhetsuppläsaren meddelar att det väntas mer snö. - "Vi räknar med 14-16 cm snö idag. Vi vill därför be er att parkera era bilar på den........" Då försvinner strömmen, och radion tystnar. Ingemars fru blir mycket upprörd, och med ett bekymrat ansiktsuttryck säger hon till sin man: - "Älskling, jag vet inte vad jag ska ta mig till. Vilken sida av gatan ska jag nu parkera bilen på?! Du vet, så att snöplogen kommer fram." Med kärlek och förståelse i rösten, som alla män som är gifta med blondiner alltid har, säger Ingemar: - "Men lilla älsklingen, varför låter du inte bilen stå kvar i garaget bara?"

Skärpning

Kategori: Allmänt

Jag måste vända tillbaka dygnet, för det mesta är jag vaken till 1-2 på nätterna och sedan sover jag fram till 12 på dagen. Katastrofalt. Det är otroligt vilka dumma vanor man skaffar sej när man är arbetslös. Nej, jag måste skärpa mej. I kväll är det jag som ställer väckaren på 07:00, ställer in den på högsta volym och lägger den i andra änden av rummet. Förhoppningsvis vaknar jag och kliver upp då. Senast jag försökte med den ack så brutala metoden vaknade jag upp med mobilen bredvid mej i sängen x-antal timmar efter alarmtiden. Det roliga är att jag inte har något minne av att jag klev upp och hämtade mobilen.
Önska mej lycka till med operation uppe-före-fan-på-morgonen.

10 Years - Proud Of You

Kategori: YouTube

En väldigt bra låt av 10 Years, tyvärr hittade jag ingen riktigt bra video med låten. Så ni får kolla på den här "In loving memory of Brad Renfro" videon. Vem Brad är vet jag inte riktigt, men jag tror att han var skådis. Skit samma, njut av låten. 
 

Apokalypsen är nära

Kategori: Allmänt

Det här är nog en av dom bästa krönikor Aftonbladet någonsin publicerat. Läs krönikan här

"Ett annat exempel på hur politiskt korrekt samtiden blivit är den omåttligt populära filmserien ”Twilight”. Ni vet, vampyrsagan där ett gäng bleka fotomodeller går omkring och visar hörntänderna.
I ”Twilight” finns det inte bara goda vampyrer. De goda försöker dessutom vara vegetarianer. Det vill säga: de suger blod från djur och inte människor. Jag har inte hört talas om nåt tristare sen Björn Kjellman tog på sig ett plommonstop och tävlade i Melodifestivalen.
Vad är nästa steg? Vampyrer utan huggtänder? Som startar ett företag där de erbjuder hemnära tjänster åt den vita och stressade medelklassen?"

Ett ord

Kategori: Allmänt

Skitväder.

Morron

Kategori: Allmänt

Nu har precis Linda och Martin styrt kosan tillbaks mot Norge. Eller inte riktigt, först ska dom hämta Celia, springa in på Ica och köpa mjölk till mej och gå in och säga hej till mamma på jobbet. Sen styr dom fartvidundret mot Norge.

Själv ska jag ta och inmundiga lite frukost och bänka mej framför Buffy. Sen får jag väl se vad dagen bjuder på, just nu snöar det i alla fall. Det är inte mycket snö som kommer, men det är en början i alla fall.

Madina Lake - Here I Stand

Kategori: YouTube

Vem åker ut?

Kategori: Allmänt

Först vill jag säga att Mariette och Calles duett var helt klart bäst i kväll. Många pluspoäng till dom. Tove och Eriks duett var också bra, det var bara Eddie och Rezas duett som inte var bra i kväll. I övrigt tyckte jag alla var bra i kväll, förutom Eddie som slaktade Curly Sue. Det är i och för sej ganska skickligt att slakta en sån uttjatad låt. Fy på dej Eddie!
I kväll tror jag att Eddie och Reza hänger löst. Mest eftersom deras duett verkligen inte var bra och för att Reza hade ganska stora problem med engelskan i kväll. Vilket är synd eftersom hon har en frän röst. Jag hoppas personligen på att Eddie åker ut i kväll, det har jag hoppats på dom senaste veckorna nu. Men av någon outgrundlig anledning hänger han kvar i tävlingen.

Dagens snackis

Kategori: Tv & Film

Ja, dagens snackis verkar vara att Anders Bagge är sjuk och inte kan vara med i kvällens Idol. Han ligger däckad i feber och eftersom feber är ett symptom på svininfluensan, spekulerar tidningarna i om det är baconfeber som har smittat våran kära jurymedlem. Anders Bagge ersätts av Ulf Ekberg i kvällens avsnitt. Ulf är känd för att han är en av medlemmarna i Ace of Base och eftersom dom inte är så stora nu för tiden har jag en brinnande lust att kalla honom för föredetting. Ulf, inget illa menat, men du är en föredetting. Fast kanske inte så länge till, enligt Aftonbladet planerar Ace of Base en comeback. Vi får väl se hur det blir med den saken.

När jag ändå är inne på Idol kan jag passa på att slänga in kvällens låtar. I kväll sjunger dom först en egen låt och sen är det dags för duetter. Spännande, spännande.
Erik - Bodies (Robbie Williams)
Eddie - Curly Sue (Takida)
Reza - Halo (Beyonce)
Calle - Bad Day (Daniel Powter)
Tove - I Wish I Was A Punkrocker (Sandi Thom)
Mariette - Bleeding Love (Leona Lewis)
Reza & Eddie - If Only You (Danny & Therese)
Mariette & Kalle - Someone New ( Escobar & Heather Nova)
Tove & Erik - Kids (Robbie Williams & Kylie Minouge)

Dagens sysslor

Kategori: Allmänt

Dammsuga
Skura
Tvätta
Plocka ihop massa saker som ligger och skräpar
...men först ska jag nörda dator en stund.

En tidlös klassiker

Kategori: YouTube

Knappnytt 4: Fjortisar.

Det här är humor på låg nivå...jag gillar det.

A trip down memory lane

Kategori: Allmänt

Vad säger ni forna medlemmar av Np3a, ska vi ta på oss fejkbrösten och ta studenten en gång till? :)
Glee

Kategori: Tv & Film

I brist på annan kvalitativ tv-underhållning bestämde jag mej för att ge den nya serien Glee en chans. Även fast jag brukar vara lite anti mot amerikanska ungdomsseríer som spelar onödigt mycket på alla olika high school stereotyper måste jag erkänna att jag faktiskt drog på smilbanden några gånger under kvällens avsnitt. Det var något med serien som kittlade mitt tv-centra i huvudet.
Glee är en ovanligt rolig "må bra" serie, ni vet en sån man blir glad av att kolla på. Jag kommer kolla på det igen nästa vecka och förlusta mej i alla fräsiga karaktärer och mima till alla låtar jag känner igen.
Förlusta. Det är nog lite fel ordval för det här sammanhanget. Men det får stå kvar som en hyllning till alla mina tidigare konstiga, roliga, käckt formulerade och missuppfattade ordval.
Missa inte Glee nästa vecka på TV4 klockan 21:00. Jag lovar, ni kommer att le fånigt för er själv minst en gång under programmets gång.

Fascinerande logik

Kategori: Allmänt

Ibland förstår jag mej verkligen inte på pappas logik. Han ringde och sa att jag skulle följa med han till Hammarstrand för att jag skulle få pengar att köpa några körlektioner för. Sagt och gjort, han kommer och hämtar mej och vi åker till Hammarstrand. Väl framme åker vi på Granngården, Konsum och Systemet och pappa handlar diverse saker. När det var klart sa han att vi ska köpa körlektioner en annan dag.
Min teori är att han inte vågar säga att han vill ha sällskap rakt ut utan lindar i stället in det i något, i det här fallet körlektioner. Det tycker jag är fascinerande logik.

Det gick inte som planerat

Kategori: Allmänt

Som jag skrev i går hade jag tänkt åka upp på körskolan och kickstarta teorin. Men självklart försover jag mej och vaknar 08:55 av att mamma ropar och frågar om jag inte ska kliva upp snart. Jag kollar på klockan och konstaterar att jag inte hinner med bussen 09:25 så istället vänder jag på mej och fortsätter sova. Typiskt mej. Om jag hade studsat upp ur sängen och skyndat mej som en stressad stadsbo hade jag hunnit med bussen, men det var mycket trevligare att sova vidare.
Men det är inte så mycket att göra åt nu, jag får ta nya tag (och kliva upp i tid) en annan dag. Nu ska jag invänta att pappa slutar jobbet så ska vi fara och köpa några körlektioner.

Bye bye

Kategori: Allmänt

Emma har precis gett mej ett dödsbud, Dollhouse ska läggas ner efter säsong två. Det mina vänner är jätte deprimerande. Men man får väl vara nöjd med två säsonger. Jag hoppas säsong två kommer till Sverige, annars blir det till att skaffa den på olagligt sätt.
Jag väntar med spänning på nästa Joss Whedon projekt och hoppas det går bättre för dom, på IMDB ser man att han har några filmer på g. Joss är ett tv-geni i särklass.

Holy shit!

Kategori: Allmänt

Jag har bara ett ord att säga om True Blood: fantastiskt! Nu måste man vänta till februari när dom börjar visa säsong två. Det är en evighet kvar, typ. Varför ska Sverige vara så efterblivet när det gäller amerikanska tv-serier? Det är ju deprimerande. Men men, man kan ju alltid kolla på det på internet. Hallelujah för internet!

I morgon ska jag vara duktig. Jag ska få arslet ur vagnen(läs soffan) och åka upp på körskolan och plugga teori. Det deprimerande är att jag måste åka buss till Hammarstrand och sen sitta på körskolan och plugga tills pappa slutar jobba. Nu till det roliga, den senaste "mitt-på-dagen" bussen går klockan 09:25 och pappa slutar jobba klockan 14:00, så han är framme i Hammarstrand runt 14:30. Med andra ord kommer jag att sitta på körskolan i cirka 4-4,5 timme. Får jag lov att utbringa ett ironiskt hurra för dom extremt bra bussförbindelserna.
Jag skulle kunna åka hem till byn med 10:25 eller 13:00 bussen, men pappa tyckte jag skulle stanna kvar tills han kom upp på Hammarn. Så det är lika bra jag stannar där uppe och begraver mej i teoriboken, han far ju trots allt upp till Hammarn för att betala några körlektioner..och köpa pellets. Nej, jag får försöka se det positiva i det hela, jag slipper åka buss hem och han betalar körkortet.

Onsdag 11/11-09

Kategori: Allmänt

Idag har jag nästan känt mej flitig. Jag har dammsugit, skurat, diskat, hängt tvätt, vikit tvätt, bytt vatten i akvariet, gått långpromenad med hundarna och ätit mat. I och för sej äter jag mat varje dag, så det är inget extraordinärt med det. Jag skrev det av bara farten helt enkelt. Dessutom har jag fått en Herbalife-beställning när jag var inne på Ica. Jag måste komma ihåg att packa och leverera den nu på fredag eller lördag. Dags att lägga in en mental påminnelse. Min kära systers naturliga knark är riktigt populärt. Det fräsiga med "knarket" är att det är värsta hälsosamt och dessutom är vissa sorter jättegoda. Det är inte mycket knark som både är hälsosamt och smakar gott. :)
Nu ska jag sluta kalla Herbalife för knark innan Linda kommer hem från Norge och slår mej. Om ni känner för att vara korrekta rekomenderar jag att ni byter ut ordet knark mot hälsokost/kosttilskott/naturliga nyttigheter i ovanstående text.

Nu lämnar jag över ordet till min inre kommentar-kommentator:
Tack för ditt medlidande Madde. Du anar inte hur tufft det är att vara jag, ibland är det riktigt påfrestande att vara en arbetslös slacker. :)

Jag klarade det!

Kategori: Allmänt

Det var nära ögat, men jag vann kampen över dammråttorna. Ett tag hade dom ett rejält övertag, men jag vände det till min fördel och attackerade deras militära bas under soffan. Suck on that dammråttor!

Visst är det irriterande när diskhon är full av disk och när man väl har plockat in all disk i diskmaskinen så blir den ändå inte full. Man upptäcker att det får plats några glas till. Det är otroligt irriterande. Jag vill starta maskinen ändå, men mitt miljösamvete säger emot. Snacka om i-lands problem.
Nu ska jag läsa lite bloggar innan jag tar upp striden med dammråttorna på övervåningen. Jag är rädd för att dom är ännu fientligare än dammråttorna jag just förintat. Önska mej lycka till.

Dammråttor

Kategori: Allmänt

Nu ska jag inmundiga lite frukost innan jag börjar brottas med husets alla dammråttor. Om ni inte redan listat ut det, så betyder "brottas med dammråttor" dammsuga. När jag ändå är huslig ska jag passa på att plocka i och ur diskmaskinen, tvätta och vika massa kläder.

Neverending White Lights feat. Melissa Auf Der Maur - The World Is Darker

Kategori: YouTube


Feel free to sing-a-long. :)

Dagens snusk

Kategori: Allmänt

En kvinna låg i koma på sjukhuset. När sköterskan skulle ta hand om patientens intimhygien noterade hon att det gav lite respons på EKG. Hon prövade igen och då rörde sig kvinnan lite. Sköterskan tillkallade kvinnans man och förklarade läget: "Hur galet det här än låter så kanske oralsex kan vara en metod att väcka henne ur koman." Kvinnans man var mycket skeptisk men sköterskan gav sig inte. Maken gick till slut motvilligt med på att prova och gick in i kvinnans rum. Efter några minuter planade kvinnans EKG ut helt och hållet. Förskräckt rusade sköterskan in och skrek: "Vad hände?" Mannen svarade: "Vet inte, hon kanske kvävdes?"

Där ser man

Kategori: Allmänt

Idag har SVT presenterat programledarna för nästa års Melodifestival. SVT ville ha programledare som var "folkliga, stod för förnyelse och kunde vara lite roliga". Gissa vilka dom valde?
Måns Zelmerlöw, Christine Meltzer och Dolph Lundgren. Ja, vad säger man om den trion?
Dolph Lundgren, vad tänker dom med? Ska dom försöka höja Melodifestivalens coolhetsfaktor genom att slänga in en, enligt mej avdankad, actionhjälte? Bort med Dolph och in med någon annan.
Christine Meltzer och Måns Zelmerlöw godkänner jag som programledare. Christine är ju i alla fall rolig. Jag menar, om det krisar kan hon ju alltid imitera drottningen. Och Måns...ja, han kan ju sjunga en trudelutt eller två så blir folk nöjda.
Jag kommer i alla fall att sakna Petra Mede. Jag tillhör dom som tyckte hon var en bra programledare. SVT borde slänga in Petra Mede som pausunderhållning nästa år. :) Om dom gör det förlåter jag dom för Dolp Lundgren.

Neverending White Lights - Always

Kategori: YouTube

Jag hade beslutsångest om vilken NWL (Neverending White Lights) låt jag skulle lägga in här på bloggen. Till slut tog jag till ole-dole-doff metoden och då vann den här låten. Den förlorande låten slänger jag förmodligen in i morgon. Lyssna och njut.

Drömmar

Kategori: Allmänt

I natt kunde jag typ inte sova, jag låg vaken jätte länge och stirrade i taket och lyssnade på två snarkande hundar. Då helt plötsligt, mitt uppe i min halvsömn, fick jag en dröm. Och det var inte vilken dröm som helst, jag drömde om mammas garn och stickor. Det låter väl helt normalt?
Till saken hör att hon för någon dag sen undrade vart hennes "strumpstickor" var någonstans. Så mitt undermedvetna måste ha gett mej någon slags deja-vu dröm. Eftersom jag ändå var vaken bestämde jag mej för att kliva upp och gå på jakt. Garn jakt alltså. Jag visste att jag hade sett en kartong full med garn och sånt i någon garderob. Så jag började rota igenom varenda garderob i jakt på garnet, endast i förd kalsonger, klockan 01:30-02:00 i natt. Det låter väl helt normalt?
Varför jag inte tog på mej några kläder har jag ingen aning om. Till slut hittade jag i alla fall den där kartongen som är full av massa garn. Jag kände mej nöjd med min insats och gick och la mej med ett fånigt leende på läpparna.
Idag när jag klev upp berättade jag stolt för mamma att jag hade hittat en kartong full med garn och stickor. Hon kollar på mej och säger att hon visste om den kartongen och att stickorna hon letade efter inte var i den....mitt lyckorus avtog och jag förstog att jag inte har någon framtid som "medial-sakhittare".

Nu ska jag gå och doppa huvudet i vatten och dra en rakhyvel några varv runt ansiktet innan jag åker upp på Arbetsförmedlingen.

Snälla skona mej!

Kategori: YouTube

Jag loggade in på Bloglovin och började förkovra mej i alla olästa inlägg, när jag "plötsligt" snubblade över denna YouTube video. Om ni kollade på Ullared i måndags så känner ni nog igen han i videon. Det är han den där makeup-artisten som hade sminkprovning med sin mamma. Han och mamman hade även gymnastik med matchande tröjor med texten "blonde never looked this good". Förstår ni vem jag menar?
Skit samma om ni inte förstår vem jag menar. Här är i alla fall en musikvideo till hans låt "Skandalen. Oh Oh". Självklart kände jag ett tvång att kolla på den och ärligt talat var det bland det pinsammaste jag någonsin sett. Jag menar, finns det något pinsammare än folk som tror dom är duktiga på att sjunga och spelar in en musikvideo för att marknadsföra sej själv i hopp om att slå igenom på internet? Om han hade varit duktig på att sjunga hade det inte varit pinsamt. Kolla på videon och döm för er själv. Pinsamt eller jättebra?

Dinner

Kategori: Allmänt

Mamma var snäll och köpte en Tacopaj åt mej när hon var på Ica tidigare idag. Så jag slipper laga mat, jippie! Nu ska jag slänga in pajen i micron och starta dvdspelaren. Det blir en tv-middag bestående av tacopaj, apelsinsaft och ett Buffy avsnitt. En delikat kombination om jag får säga det själv.

Titanic 2

Kategori: YouTube

Det deprimerande är att det säkert är många som gått på det här. På YouTube finns det ganska många olika trailers för "Titanic 2". Det roliga med det hela är att folk tar sej tid och klippa ihop såna här fejktrailers. Om ni är riktiga filmnördar kommer ni kunna ta ut vissa delar från andra filmer, bland annat från Hulken. Om jag inte misstar mej är det även en liten snutt från Romeo & Julia(den med Leonardi DiCaprio) med.


Håller ni inte med om att det är ganska kul med fejkade filmtrailers?

En sak

Kategori: Allmänt

Jag måste få säga en sak; Team Pontare var mycket bättre än dansbandsfjanten i kvällens Körslaget. Så, då har jag sagt det. Är det någon som är av annan åsikt rekommenderar jag att ni vänder er till www.skitsnack.com. Hehe. Aja, dom kom till semifinal i alla fall. Det är inte illa pinkat.
Allt som allt har det varit en dålig tv-vecka för Lycksele (fast nu när jag tänker efter, hur ofta har Lycksele en bra tv-vecka?), först åkte Rabih ur Idol och nu åkte Lycksele ut ur körslaget. Min plan var att dissa både Idol och Körslaget nu när det inte längre är några från Lycksele med. Men jag är väldigt säker på att jag kommer misslyckas med det. Jag kommer fortfarande sitta klistrad framför Idol för att heja på Mariette och Erik. Dom två är så j*vla bra. Sannolikheten att jag fastnar framför Körslaget nästa lördag är också ganska stor. Damn you vanebildande musikprogram på TV4!


Emma, är det en ekorre hon föreställer i slutet av ComHem reklamen? Jag trodde hon föreställde en psykiskt instabil snobb eller något i den stilen.

Onyttigheter

Kategori: Allmänt

I kväll ska jag äta mej tjock på maränger och glass medans jag kollar på Körslaget och sjunger med i låtarna. Eller förresten, jag tar tillbaks det där med sjungandet. Det är nog bäst för allas mentala hälsa att jag håller tyst. Men jag ska i alla fall kolla på Körslaget och se hur det går för Pontare och alla Lycksele människor.

For old times sake

Kategori: Allmänt

Jag hittade ett kollage som Kim (hoppas han inte stämmer mej för att jag publicerar hans bild :P) gjorde efter att vi hade gått ut nian när jag rotade runt i en mapp med gamla bilder på mammas dator. Det var några år sen jag gick ut nian nu. När jag såg bilden började jag känna mej gammal och att 40-års krisen närmar sej. Självklart är även en ölmage på g. Skämt åsido, det är nästan så jag saknar AO. Med betoning på ordet nästan. Hemkunskapen och cafeterian är väl det jag saknar. :)
 9A Rest In Peace (eller ska jag säga Rest In Pieces?)

ComHem

Kategori: Allmänt

Är det bara jag som inte förstår mej på ComHem's nya reklam? Är det någon slags hyllning till populärkulturen mellan 1999 och 2009?
Även fast jag inte riktigt förstår den tycker jag att den är ganska "klämkäck". Förövrigt tycker jag att svenska folket använder ordet klämkäckt alldeles för lite. Det är ett fantastiskt ord, "fabulöst" kan inte mäta sej med detta fantastiska ord. Själv säger jag klämkäckt titt som tätt. Hjälp mej sprida ordet klämkäckt. Tillsammans kan vi göra det till det nya fabulöst. :)

What the fuck!

Kategori: Allmänt

Min inre Idol-fjortis blev väldigt upprörd när Peter Jidhe sa att Mariette hängde löst. Hon är ju hur grym som helst! Att Rabih hängde löst förvånade mej inte det minsta. Han var helt enkelt inte bra i kväll. Tyvärr.
När Mariette och Rabih duellerade ignorerade jag min inre Lycksele-patriot totalt. Jag höll tummarna för Mariette. Och inte helt oväntat åkte Rabih ut. Även fast jag tycker att Mariette är en bättre sångare blev jag lite ledsen när Rabih åkte ut. Där försvann Lyckseles hopp liksom. Men men, det är inte så mycket att göra åt. Rabih gjorde det väldigt bra som kom så här pass långt. Särskilt med tanke på att han själv sagt att han inte kan ett dugg om tonarter och sånt. Nu kan jag börja heja på Mariette och Erik på heltid. :)

Nu ska jag återgå till mitt tv-tittande. Jag ska kolla på slutet av Purpurfärgen och avgöra om den är värd att hamna på min "filmer-att-köpa"-lista. Med andra ord dissar jag Flash Forward, jag kollar på det nästa vecka i stället.

Oinspirerande rubrik nr. 233

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag och kollar på lite på Purpurfärgen i väntan på att Idol ska börja igen. Det är en riktigt bra film, jag tror jag ska skriva upp den på min lista över filmer jag ska köpa. Fast först måste jag hitta igen den listan. Den har försvunnit på något mystiskt sätt.

Aja, nu är det dags att återvända till tv. Reklamen tog slut. I kväll tror jag att Rabih och Eddie hänger löst. Min magkänsla säger att det är Rabih som åker ut i kväll. Men min magkänsla har haft fel förut.

Kim Richey - Those Words We Said

Kategori: YouTube


Country musik är bra käckt ändå. :)

Dagens nyheter

Kategori: Allmänt

Ojojoj, vilka otroligt kompetenta politiker och anställda vi har på Ragunda Kommun. Det är nästan så att jag blir stolt. Inte. Jag har precis läst om en handikappad flicka som for väldigt illa eftersom kommunen inte gjorde något.
"I stället för en madrass fick flickan sova på sopsäckar som var stoppade med kläder. Hon fick inte mat utan försökte i stället stilla sin hunger genom att försöka få tag på godis. Men socialutskottet gjorde ingenting."
- utdrag ur "
Politiker anmäler sitt eget utskott - flicka fick sova på sopsäckar" från ÖP.

Kommunen hade fått in flera anmälningar om vad som pågick i familjen utan att ta till några åtgärder. Istället bollar dom runt ärendet mellan varandra och vill inte ta något ansvar. Tur att dom är "engagerade" i sitt arbete och är intresserade av att hjälpa folk. Om man jobbar på socialutskottet/nämnden går väl ändå jobbet ut på att hjälpa folk? Jag tycker det är ganska uppenbart att familjen i fråga var i behov av hjälp.
Den enda åtgärd kommunen gjorde för denna familj var att bevilja en stödfamilj. Det är i och för sej bra, men långt ifrån tillräckligt. Vad hjälper en stödfamilj när flickan tvingas sova på sopsäckar och inte får tillräckligt med mat? En stödfamilj kan inte finnas där för flickan hela tiden. (eller har jag missförstått det hela?)

Jag brukar inte "lägga mej i" såna här frågor eftersom jag inte är politiskt engagerad eller har den minsta förståelse i hur såna här ärenden sköts av kommunen. Men i det här fallet tycker jag det är tydligt att kommunen inte har gjort tillräckligt. Jag tror det är dags för ett personalbyte på socialutskottet/nämnden. Jag är övertygad om att det finns betydligt mer kompetent personal att anställa.
Läs artiklarna "Politiker anmäler sitt eget utskott - flicka fick sova på sopsäckar" och "Handikappat barn tvingades sova på sopsäckar".

När jag ändå är inne på ämnet nyheter ska jag passa på att berätta en sak till, bara 59 % av alla gymnasieelever i Ragunda klarar gymnasiet på tre år. Det är tydligen näst sämst i hela Sverige. Dessutom har vi lägst andel elever som klarar grundläggande behörighet för högskola och universitet. Betyder det att vi är korkade eller bara totalt ointresserade av att plugga?
Läs "Gymnasieeleverna i Ragunda på bottennotering" om ni känner för att frossa i statistik.

Typiskt

Kategori: Allmänt

När jag var på väg att gå ut med hundarna på promenad börjar det spöregna. Är det inte typiskt? Om inte annat är det väldigt irriterande.

Robert Gustavsson som Jonas Gardell

Kategori: YouTube

Robert Gustavsson är verkligen underhållande. Dessutom tycker jag hans imitation av Jonas Gardell är riktigt verklighetstrogen i det här klippet. :)

Teorierna flödar

Kategori: Allmänt

I kvällens avsnitt av Desperate Housewives råkade Susan skjuta Katherine i armen med en pistol som Julie lånat av Danny. Som tur var fick Katherine bara en liten, liten skråma och behövde inte åka till sjukhus. Däremot blev Angie lite panikslagen eftersom Danny hade lånat ut deras pistol till Julie. Pistolen var registrerad i Angies riktiga namn! Sug på den ni.
När Angie sa det började teorierna flöda i mitt huvud. Man har tidigare fått se att Angie har ett stort ärr på kroppen och hon har även nämnt något om en explosion. Hur är dom inblandad i explosionen? Är familjen Bolen en maffiafamilj på flykt från lagens långa arm? Eller är det så att dom är vittnen till något och är på så sätt med i ett vittnesskyddsprogram, därav deras "fejknamn"? Ja, teorierna är många och jag längtar tills jag får veta vad familjen Bolen har för snaskiga hemligheter.
Hemligheter har en tendens att vara kortlivade på Wisteria Lane och jag hoppas att familjen Bolens förflutna uppdagas snart.

Nio säsonger av Desperate Housewives?

Kategori: Tv & Film

Ja, det är mycket möjligt att det blir hela nio säsonger av denna underbara tv-serie. Marc Cherry (skaparen av Desperate Housewives) har nämligen skrivit ett nytt kontrakt med ABC. Kanalen vill ha kvar honomn ända till 2013.
Jag känner mej lite kluven till hela nio säsonger, även fast jag nästintill avgudar serien. Jag tror att serien kommer tappa "stinget" av så många säsonger. Enligt mej är det bättre att avsluta med stil i stället för att låta serien fortsätta i det oändliga.
Jag tycker det räcker med en eller två säsonger till, sen är det dags för ett avslut i äkta Desperate-anda. Sen efter några år kan dom ju alltid knåpa ihop en film med våra älskade hemmafruar. :)

Ni glömmer väl inte bort att kolla på Desperate Housewives i kväll? I kväll försöker Gabrielle desperat bevisa att hon är en bra förälder, Julie dumpar sin älskare och ett litet skottdrama kommer äga rum. Det låter som ett väldigt underhållande avsnitt.

Smuts

Kategori: Allmänt

Så här fint smutsstreck på halsen kan man få om man rullar runt på marken i skogen. När det blir varmvatten ska fröken Wilma få sej en välbehövlig dusch. Hon har diverse andra smutsfläckar på kroppen också. Hon är mästare på att smutsa ner sej. :)

Stimulerande frågesport

Kategori: Allmänt

Om ni inte har något bättre för er kan ni surfa in på Oxie.com och ägna er åt lite frågesport en stund. Jag har precis gjort ett nytt nick där (jag har glömt bort mitt gamla) och spelat en stund. Jag måste säga att jag varkligen är "ur form", det gick jätte dåligt. Jag minns när vi satt uppe i Lycksele och nördade Oxie på varenda håltimme. Hehe. :) Those were the days.

Green Day - 21 Guns

Kategori: YouTube

Ullared

Kategori: Allmänt

Just nu sitter jag och kollar på Ullared och jag måste säga att det är väldigt många färgstarka karaktärer som handlar där. Det är väldigt underhållande.

Tidigare i kväll har vi ätit en mysko bärkaka med svarta vinbär. Den blev mysko eftersom alla bär sjönk ner till botten i blixtfart. Kakan såg ut som en experimentell bär tårta när den låg på tallriken. Dessutom vart vaniljsåsen totalt misslyckad, den var tjock när den var färdigkokt. Sen när den hade kallnat lite grann vart den jättelös, nästan lika blaskig som lättmjölk. Jätte mysko. Men det gick att äta även fast det vart lite misslyckat.
Nu ska jag återgå till Ullared och kolla på allt roligt folk. :)

Scream Awards 2009

Kategori: Allmänt

Jag glömde bort att kolla på Scream Awards natten till idag, tragiskt men sant. Här följer några av vinnarna.

Best Horror Movie: Drag me to hell
Best Tv-show: True Blood
Best Horror Actress: Anna Paquin, True Blood
Best Horror Actor: Stephen Moyer, True Blood
Best Supporting Actress: Jennifer Carpenter, Dexter
Best Foreign Movie: Let the right one in (Låt den rätte komma in)
Best Villian: Alexander Skarsgård som Eric Northman, True Blood

Om ni vill se hela listan med alla vinnare, tryck här. Som ni ser var det ett litet prisregn över True Blood och skådespelarna. Det tycker jag är riktigt bra. True Blood är trots allt en genialisk serie.
Det är lite kul att "Låt den rätta komma" in fick pris för bästa utländska film. Själv har jag inte sett den.
Det enda som gjorde mej deprimerad var att Eliza Dushku inte vann pris för "best science fiction actress" och att Dollhouse inte fanns representerad i någon kategori. Men men. Dollhouse är en bra serie ändå.

Dagens bedrifter

Kategori: Allmänt

Jag sov. Pappa ringde. Mamma svarade. Mamma väckte mej. Jag klev upp. Mamma sa att pappa ville att jag skulle följa med och stycka lite älgkött. Jag slängde i mej lite frukost och åkte iväg.
Väl framme i slakteriet gick jag in och började karva i köttet. Det är lika bra att göra pinan kort tänkte jag. Pappa stannde kvar utanför och pratade med några gubbar. Sen kom han in och sa att han skulle fara hem. Han kunde inte vara med och stycka eftersom han är väldigt förkyld, men jag fick låna hans mobil så jag kunde ringa när vi hade styckat klart. Innan jag hann säga "va" hade han redan farit.
Så där stod jag i ett slakteri omgiven av pappas jaktkompisar. Som jag varken känner eller kan namnen på. Eller jo, jag kan namnet på två av dom. Jätte trevligt. 
Till saken hör att pappa sa att det bara var lite kött som skulle styckas. Gissa hur mycket det var? Två kalvar och två kor. I och för sej är det inte så jätte mycket, men det är inte lite heller. Pappa måste ha en annorlunda syn på ordet "lite".  :)
Jag kände mej väldigt malplacerad där jag stog och pillade på köttet. Fast det var ganska underhållande att lyssna på vad alla pratade om. Bland annat kom jaktledarens fru fram till att hon är rädd för knivar och att det är synd om folk som inte har syskon. Om man inte har syskon har man ingen att retas och slåss med sa hon. Jag hoppas att hon menar "lekslåss", om inte måste hon ha haft en väldigt hård uppväxt.
Dessutom har jag fått ett nytt smeknamn av en gubbe där. Han började kalla mej för Lill-Åke och dom andra hakade självklart på. Otroligt charmigt.

Tragiskt

Kategori: Allmänt

Jag har bläddrat igenom alla kanaler flera gånger om och inte hittat en enda bra skräckfilm. Det mina vänner är tragiskt. Jag hittade inte ens en dålig splatterfilm. På Halloween borde dom ju visa några bra skräckisar, men inte då. Efter en stunds bläddrande fastnade jag framför The Haunting på femman. Den är inte särskilt bra, men den går att se på i alla fall. Just nu har den onda gubben kommit ut ur tavlan för "the final fight". Riktigt spännande. Eller inte.
Nu ska jag ägna mej åt dom sista minuterna av The Haunting innan det är dags att sova.