En helt vanlig blogg!

Idol 2009

Kategori: Tv & Film

Jag har gått och blivit en riktigt Idol-fjortis, jag har sett alla avsnitt den här veckan. Det är verkligen inte likt mej, i vanliga fall kollar jag bara på uttagningarna för att få se alla som inte kan sjunga och gör bort sej i tv. Ibland kollade jag på en och annan fredagsfinal. Det har även hänt att jag har kollat på den stora finalen också.
Varför jag har kollat så mycket på Idol i år skyller jag på att det är några som är riktigt bra; Mariette och Erik Grönwall. Dom är klart bäst, jag hoppas att det kommer stå mellan dom två i den stora finalen. Jag håller tummarna för dom. Jag får inte glömma att hålla tummarna lite för Rabih heller. Fast han hejar jag mest på för att han kommer från Lycksele. (Jag kan stolt säga att jag har köpt mat på Frasses när han har jobbat.) Dock tyckte jag inte att han var särskilt bra i kväll, jag hoppas han gör bättre ifrån sej på fredag.
På fredag kommer jag att sitta och hålla tummarna för mina tre favoriter. Fan! Jag insåg just att jag behöver en extra tumme för att kunna hålla en tumme för varje favorit. Hur ska jag lösa det? Är det någon som har lust att donera en tumme till mej? (Ni får tillbaka den när Idol-cirkusen är över. Jag lovar.)

Fuck it!

Kategori: Allmänt

BLÄ! Nu har jag suttit och skrivit på mitt CV i över en timme. Jag är nästan klar med det, det är bara målsättning, främsta egenskaper och intressen kvar. Det gör jag senare i kväll, eller i morgon. Jag är förbannat less på det där förbannade CV:et, det är så otroligt drygt att skriva.

Innan jag slutar skriva här ska jag ge er läsare en liten uppmaning. I kväll ska ni rösta på Rabih Jaber i Idol. Nu undrar ni säkert varför ni ska göra det. Svaret på den frågan är enkel, han kommer från Lycksele. :) Så, glöm inte att rösta på Rabih i kvällens idol.

Mary Jet/Mariette

Kategori: YouTube

Hon är nog den bästa i årets Idol.

Filmtitlar

Kategori: Tv & Film

Jag tycker att dom här alternativa filmtitlarna speglar filmernas innehåll ganska väl. Vad tycker ni? :)


Bregottkossa

Kategori: Allmänt

Kära vänner, jag måste säga att jag är riktigt besviken på mej själv just nu. Tidigare i kväll fick jag för mej att koka en sats marsansås från grunden, det går ju inte att äta äppelkaka utan marsansås liksom. Det har jag gjort några gånger tidigare med rätt så lyckade resultat, dom har gått att äta i alla fall. Men just i kväll var det dömt att misslyckas. Allt gick bra tills jag hällde upp såsen på avsvalning i en skål, då såg jag att det var lite bränt i botten av kastrullen. Eftersom jag inte hade rört med vispen i botten av kastrullen hoppades jag att såsen inte skulle smaka bränt. Nu när den hade svalnat var det dags att smaksätta den med vanilj. När jag hade vispat ner vaniljen provsmakade jag. Såsen smakade bränd bregottkossa. Usch vad deprimerad jag blev då.
Jag tänker minsann inte koka marsansås från grunden på ett bra tag nu. Hädanefter är det pulver-marsan som gäller...ett tag i alla fall.

När jag ändå sitter här och skriver ska jag passa på att skryta lite över Jackson. Jag var ute och gick en snabbis med han för en stund sen och när jag var på väg hem fick jag ett infall att träna han att gå lös. Det gick hur bra som helst. Han gick fot lös ända från bron över ån och hem utan att bry sej om människan som gick bakom oss. Det enda han reagerade lite på var en hund som stod i en hundgård och skällde, men då stötte jag bara till han lite i sidan så skärpte han till sej. Jackson är riktigt duktig bara han vill.

Nu ska jag ta en bit äppelkaka med en slev bränd bregottkossa på och sätta mej framför tvn.

Jobbcoach med rätt att döda

Kategori: Allmänt

Jag har precis kommit fram till att jag är lite lätt korkad. För en liten stund sen tog jag en dusch för att mildra min lätt svettiga odör. Nu när jag sitter här och skriver kom jag på att det inte var ett särskilt smart drag eftersom jag ska ut och gå långpromenad med hundarna om nån timme. Då blir jag ju svettig igen. Aja, det är sånt som händer. Alla har något blond-moment ibland. Det är bara att ta en liten snabbdusch efter promenaden. Jag borde inte bli så himla svettig, det är kallt ute och blåser. Så jag borde lyckas hålla en någotsånär normal kroppstemperatur. Typ..

I kväll måste jag verkligen ta och skriva det förbannade CV:et. Om jag inte skriver det ikväll kommer jag att skjuta upp det ännu mer och inte hinna skriva det innan mötet på onsdag. Då är jag rädd för att jobbcoachen kommer att döda mej. I jobbbeskrivningen för jobbcoacher finns det en liten finstilt rad som antyder att dom har rätt att döda. "Jobbcoach, med rätt att döda.
Jag hatar att skriva CV, det är ett djävulens påfund om du frågar mej. Men det är ju trots allt en nödvändighet om man vill få jobb/praktik, så det är bara att skriva och se glad ut. Fast jag tänker inte se glad ut, jag tänker gå emot samhällets alla normer och se riktigt sur ut och muttra svordomar när jag skriver.

Nej, nu ska jag spela lite Sims innan jag tar en sväng om med dammsugaren.

Sonic Syndicate - My escape

Kategori: YouTube


Med den här låten säger jag god natt. Nu ska jag ta datan och kolla på ett avsnitt True Blood och sova. Fast om jag känner mej själv rätt så somnar jag efter 10 minuter.

Svenska Hollywoodfruar

Kategori: Allmänt

Svenska Hollywoodfruar fascinerar mej. Dom är verkligen amerikanska i sitt sätt att tänka och leva. Det bästa i kvällens avsnitt var nog när Maria berättade om deras fantastiska system. "Vi har ett jättebra system, Cameron betalar allt. Toppen!" Jag håller med hon, det låter verkligen som ett fantastiskt system.
Sen har vi ju Anna Anka som mer eller mindre tvingade sina barn att bli modeller. Hon släpade med dom på en modellagentur som "en kul grej", men när hennes son inte längre ville vara med på kort så blev hon sur. Det roliga med det hela var att hon hotade han med att han inte skulle få något godis på svenska, medans hon försökte uppmuntra han på engelska. Hon är bra speciell den där fru Anka. Man kan nog säga att hon lämnar ingen oberörd. Hon ger upphov till någon slags hatkärlek.
Sist men inte minst har vi Agnes-Nicole som inte gjorde särskilt stort väsen av sej i kvällens program. Btw, jag tycker att hon är den enda frun som har jobbat för sina pengar, hon äger trots allt ett produktionsbolag. I kvällens avsnitt försökte hon sälja en film hon har producerat och spelar huvudrollen i. Med andra ord gjorde hon inget anmärkningsvärt. Hoppas hon gör något mer spännande nästa vecka.
Vad tycker ni om våra svenska hollywoodfruar? Har ni också en slags hatkärlek till Anna Anka?

Back to basic

Kategori: Allmänt

Om en liten stund ska jag installera Sims 2 och börja nörda det igen. Fy på mej! Jag har inte spelat det på extremt länge. Jag har nästan saknat att sitta och bygga hus i flera timmar, det roligaste med Sims är ju att bygga. Min Sims nörd börjar sakta men säkert växa fram på nytt och ta kontroll över mina hjärnceller.
Fast innan jag installerad djävulens spel ska jag klippa klorna på mina byrackor.

Simma i bajs!

Kategori: Allmänt

Jag glömde att berätta en extremt viktig sak i mitt förra inlägg. Som ni kanske minns så var det lite "bråk", enligt mej var det mer som kärleksfull munhuggning än bråk, mellan min klass och samhällsklassen vid studenten. Bland annat skrev dom något i stil med att det enda jobb vi djurvårdare kunde få var att simma i bajs på deras otroligt intellektuellt stimulerande blogg. Det kontrade vi med att det enda jobb dom kunde få var på ICA. Självklart blev dom lite smått upprörda över det och svarade att dom kunde få vilket jobb som helst.
Det roliga med ovanstående historia är att i fredags fick vi se att en från den samhällsklassen jobbar på ICA i Lycksele. När vi såg han stå där och jobba fick vi en enorm endorfin-kick och en "haha, vad var det vi sa"-känsla. Det var helt underbart! :)

Nu ska jag gå och duscha, jag känner mej lite smått svettig och slemmig.

Smått och gott från helgen som gått

Kategori: Allmänt

I fredags kom jag upp till Lycksele runt 16-tiden och möttes av Emma, Anna-Karin och Malin på bussterminalen. Vi slängde in alla saker i bilen och begav oss ut till Busjön, byn utan mobiltäckning, för att inmundiga lite mat. Det bjöds på spagetti och köttfärssås á la mamma Busjön. Efter middagen slappade vi ett tag och klappade på hundarna, jag klappade mest på Zita eftersom hon är bäst. Sen for vi in till stan för att socialisera med lite folk. Anna-Karin och Emma nummer två gick på KU (Kyrkans unga) och jag, Emma och Malin åkte och hälsade på Marielle och Hanna. När vi klev in genom dörren hos Marielle och Hanna möttes vi av en hel del onda blickar från deras kompisar. Det vara bara Marielle, Hanna och Frida som var vänligt inställda till våran entre, alla andra gav oss onda ögat. Deras kompisar hade sagt tidigare att dom inte ville att vi skulle komma dit och hälsa på, dom tyckte att vi var konstiga. Det roliga är att vi aldrig har träffat dom någon gång. Vi stannade inte kvar där särskilt länge eftersom dom stirrade elakt på oss så fort vi var i närheten, mysko människor. Vi bestämde oss för att fara och hälsa på Anna-Karin på KU en stund. När vi var på KU kände jag mej precis lagomt malplacerad, jag är inte van vid att umgås i ett rum med två präster (jag tror i alla fall att båda två var präster). Jag koncentrerade mej mest på att inte svära eller vanhelga någon religös symbol. Jag, Emma och Malin roade oss med att kolla på när dom lekte lekar och spelade Alfapet. Just ja, vi åt massa pepparkakor också. :)

På lördagen åkte vi in till Lycksele och gick på marknaden en stund. När vi var less på marknaden åkte vi upp till elevhemmet och kollade på en mysko film. Jag orkar inte berätta vad filmen handlade om, men slutsaten var i alla fall att man inte ska dansa på gravar och läsa ramsor samtidigt. Det slutar helt enkelt inte bra.
När filmen var slut var det dags att äta, för min del blev det en kebabtallrik. Mumsigt! Sen åkte vi ut till Busjön igen och sminkade oss. Eller, jag och Emma sminkade oss inte. Men dom övriga i ensembelm gjorde det. Sedan bar det av in till Anna i Lycksele för att lägga grunden för kvällens alkoholkonsumtion. Efter en stunds förfestande och en "Tjingeling"-omgång senare bar det av till krogen. På krogen hade vi det i alla fall jätte trevligt, bland annat träffade vi Malle där. Trevligt trevligt. Kvällen flöt på och klockan slog stängning. Eftersom man lätt blir lite fyllehungrig så där på natten åkte vi över på Statoil för att inhandla lite proviant. Det var överdrivet mycket folk inne på Statoil. Vi köade i 1 timme för att få oss en korv. Men det var det värt! Finns det något godare än en french hotdog med mango-raja efter en kväll i alkoholens tecken?
Vi landade i Busjön runt 3:30 och skuttade i säng för att sova några timmar.

Idag klev vi upp runt 10 och käkade lite frukost, sen skjutsade Emma in mej och Malin till stan. Malin gick till bussen och jag gick ner på stan för att möta upp mamma och Linda. Dom kom upp för att gå på marknaden och hämta mej. Vi gick runt på marknaden en stund innan vi åkte på Dollar. Sen åt vi lite mat, jag åt kebab igen. Chockerande va?
Slutligen vill jag tacka alla medverkande för en jätte trevlig helg. Tack Emma, Anna-Karin, Malin, Dessan, Sofia, Anna, Malle, Olivia, Jolle och Tobbe. Och tack till mamma och Linda för skjutsen hem till byn. :)

Mot nordligare breddgrader

Kategori: Allmänt

Om några minuter ska jag åka iväg och sätta mej på bussen till Lycksele. Jag vet inte om jag kommer att blogga något i helgen, om inte annat uppdaterar jag kanske lite granna när jag kommer hem på söndag kväll. På söndag kommer mamma och company upp och hämtar mej, tur att man har en snäll familj. :)


Det ska bli riktigt kul att träffa några av "mina djurvårdare".

Shaving

Kategori: Allmänt

Wilma gjorde illa tassen lite grann i går när vi var ute i skogen, så för hennes del blir det ingen långpromenad idag. Det betyder att jag får vara lat resten av kvällen. Jag har varit ute med Jackson i elljusspåret tidigare idag, så han är redan motionerad.
Om en liten stund ska jag, som rubriken antyder, gå och raka mej. Sen borde jag börja trycka ner lite kläder i en väska så jag slipper göra det i morgon innnan bussen går. Fast det är ingen brådska med det, det är ju flera timmar kvar tills jag ska sova. Nej, nu ska jag surfa vidare och sluta pladdra strunt här.

12:06

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag och fördriver tid på datan, som vanligt. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Idag blåser det i alla fall inte lika överdrivet mycket som igår så jag funderar på att gå en sväng med Jack och hitta på något, finslipa lite på "skall" och kanske börja med något nytt. Sen blir det en promenad ner till Stadsforsen någon gång senare idag. Men vad ska jag sysselsätta mej med resten av dagen?

I morgon åker jag upp till Lycksele. Sug på den ni! Det blir lite marknad och krogen på lördag kväll. Det blir jag, Anna-Karin, Emma, Mini, Dessan också kommer Sofia ner från Boden och hälsar på oss en sväng. Vi ska bo hos Anna-Karin vilket betyder att jag får umgås med AK's underbara hund Zita. :)

Dramatik på hög nivå

Kategori: Tv & Film

Tidigare i kväll visade Kanal5 dom två sista avsnitten från säsong 5 av Grey's anatomy som en liten "uppfräschare" inför premiären av säsong 6 nästa vecka. I brist på annan kvalitativ tv-underhållning, och för att undvika Kändisdjungeln, kollade jag på det. När säsong 5 visades tidigare i år var jag slarvig med att följa serien, vilket jag ångrar nu när jag såg kvällens avsnitt. Herregud vad dramatiskt det sista avsnittet var. Izzie ligger för döden och George likaså. Hur ska det gå för dom? Båda två kan inte dö, det vore en för stor förlust för serien. Men jag tror att en av dom kommer att dö, även fast jag innerst inne hoppas på att båda ska överleva. Jag längtar till premiären av säsong 6 nästa vecka. 

Nu ska jag kolla på kvällens avsnitt av True Blood och sniffa på mina nytvättade sängkläder.

Gamla godingar

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag och återupplever Aqua's alla gamla godingar på Spotify. Det svänger lika mycket som det gjorde under deras glansår. Jag säger bara en sak; jag vill också vara en Barbie girl! Eller ska jag satsa på en karriär som Doctor Jones? Vad säger ni, är jag en Barbie Girl eller en Doctor Jones? :) Hehe.

Stewie Griffin - The untold story

Kategori: YouTube

Baby lycka!

Kategori: Allmänt

Sarah Michelle Gellar och Freddie Prinze Jr. har blivit föräldrar. I söndags födde hon en liten flicka som ska heta Charlotte Grace. Om ni, gud förbjude, har missat vem Sarah är så kan ni börja med att ta en marmorkavel och slå er själva hårt i huvudet. Sarah är ju allas våran vampyrdödade Buffy. Om ni aldrig har sett Buffy så tycker jag synd om er, det är trots allt en kultserie. Jag önskar dom lycka till med den lilla ungen. Inte för att nån av dom läser det här, men ändå. Det är tanken som räknas.
Aftonbladets artikel om Sarah's barn. 

Livets alla måsten

Kategori: Allmänt

Jag borde egentligen skriva på mitt CV nu, men jag vill verkligen inte göra det. Det är så otroligt tråkigt att skriva CV, dessutom tycker jag att det är ganska svårt. Man ska ta fram sina bästa sidor utan att vara för skrytig, vilket inte alltid är så lätt när man fick höra "du/ni ska inte tro att du/ni är bättre än andra" i princip varje dag i skolan. Varför propagerar lärarna för det så mycket i grundskolan? Det är väl ganska korkat, särskilt eftersom man måste kunna prata/skriva bra om sej själv i framtiden. Mysko. Jag skyller det på att lärarna var hjärntvättade av nedtryckande kristna värderingar. För det är väl i kristendomen man inte ska tro att man är bättre än någon annan? Det är väl nästintill en dödssynd.
För att inte tala om vad bibeln säger om starka kvinnor som går sin egen väg i stället för att underkasta sej mannen. Lilit är ett bra exempel på det. Hon var Adams första fru enligt vissa källor, men hon vägrade att underkasta sej honom och blev därför utkastad ur "paradiset". Lilit ersattes av Eva som var av mycket fogligare natur. Jag tycker att det är ganska fascinerande att "såga" (läs granska) bibeln och kristendomen. Inget illa menat till er kristna där ute. :)

Lilit i Bibeln:
Lilit nämns endast två gånger i Gamla Testamentet, i Jesaja och i Job.
I Jesaja sägs:
"Det blir ett tillhåll för ökendjur och hyenor, en plats där gastar möts. Där håller också Lilit till och finner en plats att vila." Jes 34:14 (Bibel 2000)
I septuaginta översätts Lilit som Lamia. I engelska King James bibel och i den svenska folkbibeln har man valt att översätta Lilit som tornuggla, för att passa in i sammanhanget av ökendjur och hyenor. Lilits namn förekommer även i Job 18:15, men den masoretiska bibeltexten anses här vara otydbar. I 1917-års svenska bibelöversättning utelämnades Lilit ur Job, men i Bibel 2000 har man valt att inkludera henne.
"Lilit intar hans hem, svavel sprids över platsen där han bott." Job 18:15 (Bibel 2000)

Lilit i judendomen:
I judisk mytologi spelar Lilith en framträdande roll. Allra närmast förknippas hon med födsel och spädbarnsdödlighet. I äldre texter, som den judiska bibeln, omnämns hon som en bifigur utan någon förklaring till hennes bakgrund. Precis som i sammmanhanget av gilgamesh-eposet kan detta tolkas som att hon redan var välkänd från en muntlig berättartradition. Det sägs också att Lilit var Adams första hustru, men hon var precis som Adam självständigt formad ur lera av Gud och välsignad med den fria viljan. Så när hon vägrade lyda Adams order ersattes hon av Eva som formades av Adams och inte fick en fri vilja.
I den medeltida texten Ben Siras alfabet, uppfattas Lilit som Adams första hustru. Enligt denna tradition skapades hon av Jahve långt före Eva som en helt självständig varelse. Eftersom Gud skapat henne av jord, precis som Adam, menade hon att hon var jämlik med honom och när han ville ha samlag med henne vägrade hon att ligga underst och därmed underordna sig honom. Självrådig svek hon snart Adams önskan och uttalade Guds namn (vilket är tabu inom judendomen), och flög iväg.
Efter att Lilit flugit iväg berättade Adam detta för Gud i en bön. Gud skickade då tre änglar för att hämta tillbaka henne, och uttalade att ifall hon inte återvände till Adam skulle hundra av hennes barn, lilim, dö varje dag. En av Lilits döttrar (som också hette Lilit) blev demonen Asmodeus' maka. De tre änglarna förföljde henne och hann ikapp henne ovanför röda havet. Hon vägrade dock att vända tillbaka med dem. De hotade med att dränka henne i havet. Hon sade åt dem att lämna henne, och förklarade att alla spädbarn, i åtta dagar från födseln om de var pojkar och 22 dagar från födseln om de var flickor, tillkom henne, men att hon lovade att skona dem ifall de bar amuletter med änglarnas namn.
Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Lilith

Ibland måste man ju bara älska Wikipedia. :) Det här inlägget började med att jag inte ville skriva mitt CV och slutade med lite text om Lilit. Hur många visste att Lilit var Adams första fru? Aja, hoppas att ni lärde er något nytt av det här inlägget.

Fisk

Kategori: Allmänt

Jag och Celia sitter och ritar tillsammans, jag ritar fiskar och sen tar hon en krita och kladdar över dom och säger "HAHA!". Jag tror att det är hennes sätt att berätta att jag inte har någon framtid som konstnär. Fast det är ju ganska gulligt när min lilla gangster hånskrattar.

En O'boy älskares bekännelser

Kategori: Allmänt

Förlåt mej fader, ty jag har syndat. Efter att ha sörplat juice ett tag har jag fallit tillbaks i gamla vanor, i går kväll och i morse drack jag O'boy. Föga anade jag att syndens dryck hade ett sådant järngrepp om mej. O'boyen stod i skafferiet och hånade mej med sin söta och chokladiga smak. Jag kunde inte stå emot den. Jag blev tvungen att hämnas den efter det oartiga hånandet genom att dricka den och fösvaga dess hypnotiserande krafter. Tyvärr fungerade det inte särskilt bra, jag tror att O'boyens hypnotiserade krafter växte av mitt patetiska försök till hämnd. Nu kan jag bara förlita mej på att min Gud hjälper mej genom denna otroligt svåra period i mitt liv.

Dock vet jag inte vem som är min Gud. Det står mellan Joss Whedon, Marc Cherry, Ingvar Kamprad och Osiris. Svårt val. Joss Whedon har gett mej mångra underbara avsnitt av Buffy, Angel och Dollhouse. Marc Cherry har skapat Desperate Housewives och på så sätt gett mej flera timmar av kvalitets underhållning. Ingvar Kamprad har gett mej IKEA, behöver jag säga något mer? Osiris är den bästa guden i Egyptisk mytologi. (vill ni läsa lite om vad Osiris var för gud, tryck här.) Herregud, vem ska få äran att bli min gud? Jag tror att alla ovanstående genier får bli gudar i min nya religion, det har dom gjort sej förtjänt av. Min nya religion kommer bli den bästa. När man dör får man sitta på IKEA och kolla på massa underbara tv-serier. Vem joinar min nya religion?


Nu är det dags att ta på sej munkjackan och gå ut på promenad. Ner till Stadsforsen blir det, det är en lagom "mitt på dagen"-promenad för hundarna.

Skall!

Kategori: Allmänt

Det blev inget fritt följ på promenaden, jag gick till elljusspåret i stället och leka lite med Jack. Även fast vi inte tränade något fritt följ tog jag tillfället i akt och började träna skall. Det gick riktigt bra, nu skäller han på kommando. Jag ska bara finslipa det lite, sen är jag nöjd och Jack har ett till tricks på sin meritlista.


Jack ligger och chillar på en träningsbänk..eller vad fan man ska kalla det.

 
Styrkestationen i elljusspåret ser ut att behöva lite reparationer.

Diskproblematik

Kategori: Allmänt

Just nu sitter jag och brottas med ett extremt I-lands problem. Jag har precis plockat i diskmaskinen och den vart nästan helt full, bara nästan! Det får plats några glas till innan den blir full. Usch, det gillar jag verkligen inte. Hur normalt är det att gnälla över att diskmaskinen inte blev riktigt fullastad? I och för sej är det bara att vänta någon timme och sen gå på "diskjakt". :) Me love the diskmaskin!

Annars händer det inte så mycket idag. Om en liten stund ska jag gå och raka mej, jag ser ut som en orakad BTS:are alternativt en stubbig fordonspojke från Lycksele. (Det är bara fordonsprogrammet karaktäristiska(stavning?) jacka som saknas.) Det går verkligen inte för sej. Näste man till rakning: jag.
Sen ska jag ta Jackson och gå på en liten förmiddags promenad, jag funderar på att träna lite fritt följ då. Om jag känner mej på träningshumör vill säga. Jag fyller på godisfick i förebyggande syfte. Vem vet, jag kanske får världens träningsinspiration.

Utfodring

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag och väntar på att dagens föda ska ställas fram på bordet. Idag serveras det stuvade makaroner och stekt falukorv. En gammal svensk klassiker som alltid smakar lika gott, dessutom går det inte att misslyckas med den ack så simpla rätten. Dock kommer det dröja en stund till eftersom Linda blev tvungen att fara upp på Ica och inhandla lite laktosfri mjölk till stuvningen (Celia är ju laktosintolerant).
Nu skymtar jag Linda komma insvängandes på gården, det betyder att det är dags att börja med maten. Smaklig måltid till alla läsare, vad ni nu än äter till middag. :)

K's Choice - Virgin state of mind

Kategori: YouTube

En gammal klassiker för oss inbitna Buffy-nördar.

Underbart

Kategori: Allmänt

Linda tipsade mej om en sida där man kan kolla på massa tv-serier gratis, vilket är helt underbart för en nörd som jag. Hon hade hittat den när hon var less på den norska televisionen, den är tydligen inte lika bra som den svenska. Sidan heter WatchXOnline och innehåller en hel del bra tv-serier. Bland annat True Blood och Supernatural. Jag vet att jag kommer bli stamgäst på den sidan. Tack för tipset Linda.

Just do it!

Kategori: Allmänt

Kära läsare, surfa in på Avfall Sverige och spela sop spelet. Då får ni reda på hur duktiga ni är på att sortera farligt avfall och elavfall från vanliga hushållssopor. När ni har spelat det så lämna en kommentar om hur det gick. Jag spelade det alldels nyss med lite hjälp av Doris och lyckades komma till nivå 9. Kom igen nu, jag vet att ni kan slå mitt patetiska rekord. :)

Sysselsättning på låg nivå

Kategori: Allmänt

Usch, jag har verkligen inget vettigt för mej just nu. Gissa vad jag precis har gjort? Jag hittade nåt muppigt "hur snabbt skriver du?"-test som jag gjorde. Resultatet visar på att jag inte skriver sakta, men inte heller särskilt snabbt. Jag är en medelmått med andra ord.

Nej, nu ska jag ta och stänga av datan och göra något vettigt. Jag kanske skulle ta och städa lite?
Jag får se hur det blir med städandet. När Linda kommer hem från Anders och Celia (hon for upp och överraskade dom, dom visste nämligen inte att hon är hemma) ska jag i alla fall ta hundarna och gå ut i solskenet och svettas.

Vulgärt värre!

Kategori: Allmänt

Dagens fräckis med en lätt homosexuell antydan, eller ska jag säga kompis kärlek? 
Känsliga läsare varnas.

  "Det var tre killar som var ute i skogen och tältade. En morgon när de vaknade sa den ena killen:
- Jag drömde en så jädra go dröm i natt, jag drömde att en skit snygg brud runkade av mig helvilt.
- Konstigt, sa den andra killen, jag drömde exakt samma sak.
Då sa killen som hade legat i mitten:
- Det drömde inte jag, jag drömda att jag var ute och åkte vasaloppet!"

Söndag 20/9-09

Kategori: Allmänt

Idag klev jag upp tidigt, jag skulle till och med vilja kalla det "pensionärs-tidigt". Klockan 06:30 klev jag upp, eller jag masade mej upp rättare sagt. Det är alldeles för tidigt för min smak. Jag förstår mej inte på folk som är morgonpigga, vad ska man sysselsätta sej med så tidigt på morgonen?
Jag gick och la mej i soffan och kollade på Nanny och diverse andra 90-tals sitcoms som dom visar tidigt på morgonen. Även lilla Doris låg och kollade på tv med mej. Mer eller mindre i alla fall, hon gnagde på mina fingrar mestadels av tiden. Nu börjar det synas att det bor en kattunge i huset, jag har några små rivsår på händerna.
Så, vad ska jag sysselsätta mej med resten av dagen? Förslag?

Natt bloggande

Kategori: Allmänt

Fy på mej! Det här är andra dagen i rad jag sitter och skriver dagens första inlägg mitt i natten. Så får det ju bara inte gå till. Men det blir det ändring på i morgon, eller ska jag säga senare idag? Då ska jag nämligen vara duktig och kliva upp tidigt.

Idag har jag inte gjort så mycket extraordinärt. Jag vaknade, åt lite frukost/lunch, rullade runt inne, promenerade med hundarna, duschade, åkte och hämtade Doris och sen när jag kom hem åt vi mat. Vi åt morotsbiffar, panerade laxfileer och purjolöksröra. Det var riktigt gott, en rätt ni borde testa att äta. En nästan helt vanlig dag med andra ord.
Just ja, det är en sak till jag måste berätta. Uffe hade kommenterat här på bloggen i går och som namn hade han skrivit "Ulf-Magnus". Jag trodde att han var oseriös och bara hittade på det namnet för att förvirra mej lite grann. Men idag har jag fått reda på att hans riktiga namn är Ulf-Magnus. Opps! Det kändes lite smått pinsamt. Hoppas han inte vart alldeles för upprörd av att jag kallade hans namn "det käckaste dubbelnamn jag någonsin hört" och skickar en arme av ilskna smurfar på mej. Fast, att ha ett käckt dubbelnamn är väl ändå en liten komplimang?

Om ett tag kommer min kära "norska" syster hem på visit, självklart har hon med sej sin lilla norsk också. Dom blev lite försenade eftersom bilen inte samarbetade riktigt. Det vart nåt bajs i turbon, typ.. Aja, det var nåt bajs i motorn som var lite smått defekt. Shit happens. Dom får ju låna en hyrbil medans den andra är på lagning, så dom ska inte klaga. Dom slipper ju i alla fall sova på ett öde Pshyco-motell mitt ute i den norska ödemarken.

Mitt namn är Doris

Kategori: Allmänt


Idag har det här lilla busfröet flyttat in. Mamma döpte hon till Doris som
en slags hyllning till Doris i Hitta Nemo. :)

Stoppa pressarna!

Kategori: Allmänt

"Men dom skulle stycka massa älg så han kunde inte skjuta mej"....men DET var väl ändå bra, Olof?
- kommentar från Ulf-Magnus


Jag tror bestämt att tryckfelsnisse har varit framme tidigare idag och skuttat på mitt tangent bord. Fy på dej tryckfelsnisse! Tur att det finns uppmärksamma människor där ute, som Ulf-Magnus (som förövrigt har ett av dom käckaste dubbelnamn jag någonsin hört). Dock blev jag lite konfunderad över är att Ulf-Magnus bloggadress var www.sandraberglin.blogg.se . Hörredu Ulf-Magnus, har du också haft besök av tryckfelsnisse? :)

Daughtry - Over you

Kategori: YouTube

Extremt uttjatad låt, men den är fortfarande rätt så bra.

Kött vs. morötter

Kategori: Allmänt

Idag var jag som sagt på mitt första möte med min jobbcoach. Det gick riktigt bra, hon förklarade vad coachningen gick ut på och så vidare. Jag fick i läxa att börja skriva på ett CV tills nästa möte som är om cirka två veckor. På nästa möte ska vi kolla på CV och hon ska hjälpa mej att finslipa på den. Hon sa även att jag ska börja kolla upp lite praktikplatser så att jag "är beredd" att söka praktik när jag går med i ungdomsgarantin. Den går jag med i den 6 oktober. (Nu kan jag börja räkna dagarna tills jag går med i den) Själv tycker jag att det hade varit lättare om jag hade gått med i garantin den 1 oktober, men dom har ju sina smått udda bestämmelser.

När vi kom hem från Hammarstrand så hade pappa varit och lämnat massa älgkött åt oss. Så då var det bara för mamma att börja paketera det medans jag började vispa en våffelsmet. När jag stog och kollade på allt kött som skulle pakteras påmindes jag om att jag inte är någon "köttmänniska", jag tycker både att färskt kött luktar och ser äckligt ut. Fast jag måste erkänna att vissa kötträtter är goda, jag skulle inte överleva utan älgfärs. Också är det ju gott med en grillad köttbit då och då. Jag är ingen kötthatare, jag tycker bara inte om kött lika mycket som "normala" människor. Nej, i morgon blir det morotsbiffar och bönor till middag.

Eva kom och hälsade på en liten sväng mitt uppe i allt kött paketerande och våffelvispande. Hon och Hannes fick avnjuta en bit exprimentell svartvinbärs kaka med vaniljsås. Kakan var inte helt misslyckad, bären var lite sura men det var allt. Om man dränkte kakan i sås så var det fullt ätbart.
Efter dom hade åkte så åt jag och mamma middag, våfflor med sylt och grädde. Inte världens nyttigaste middag, men det är ju gott i alla fall. Man kan ju inte äta efter kostcirkeln varje dag. :)

Jag har kommit fram till att Anna-Karin är en ganska känslosam människa. Hon frågade om jag skulle komma upp på Lycksele marknaden och jag svarade "typ". Då sa hon att hon vart arg på mej. Ibland är hon lite knäpp, men jag gillar dej ändå AK. Haha.

Budapest. Jag vill dit, men jag har fortfarande inte fått fingrarna ur arslet och frågat pappa om ett litet lån. Det var tänkt att jag skulle göra det idag eftersom han skulle skjutsa mej till Arbetsförmedlingen. Men dom skulle stycka massa älg så han kunde inte skjuta mej. Och knäpp som jag är vill jag inte ringa och prata om det över telefon. Särskilt inte nu när det är helg. Det går inte att få ett vettigt svar av han när det är helg.

Det här måste vara ett av dom längsta inlägg jag någonsin har skrivit, hoppas att ni orkade läsa hela. Nu ska jag ta och skutta ner och kanalsurfa i hopp om att hitta något sevärt på tvn. Dock tvekar jag på att det är något bra på tv i kväll, varför är det aldrig något bra på tv på fredagar? Aja, om det inte är något som stimulerar mina nördiga hjärnceller så kollar jag på lite Buffy. Att kolla på Buffy är alltid lika stimulerande.
Nu ser jag att föregående mening inte alls låter särskilt bra. Jag lovar er, det lät mycket bättre i mitt huvud.

Red - Never be the same

Kategori: YouTube

Socker

Kategori: Allmänt

Jag är överdrivet sockersugen just nu. Jag har suttit och övervägt att gå och köpa en påse Polly sen klockan 18. Men för en liten stund sen fick jag en fix ide om att vara duktig och ha en sockerfri kväll, det är inte likt mej. I love socker! Med andra ord har jag sparat 30 spänn i kväll genom att inte springa och köpa en överdrivet dyr påse Polly. Fast om jag springer nu (kl. 19:54) så hinner jag fortfarande in på Statiol. Nej, jag ska vara duktig i kväll.
Nu ska jag rulla in till tvn och kolla på Simpsons och dricka juice för att stilla mitt sockerbegär. Fast det är ju inget tillsatt socker i juicen, men det är ju lite naturligt fruktsocker i den. Det är alltid något.

Tv-middag

Kategori: Allmänt

Idag blir det en tv-middag bestående av köttfärspaj och ett Buffy avsnitt. Det är vid såna här tillfällen man skulle vilja ha en tre rätters middag så man hinner kolla på flera avsnitt. Nej, nu ska jag gå och värma pajen. Tack gode gud för rester.

Toodiloo

Kategori: Allmänt

Idag är ännu en otroligt spännande dag i mitt arbetslösa liv. Mamma är inne i Östersund på grund av jobbet och hon vet inte när hon kommer hem. Med andra ord är jag hemma med hundarna, vilket jag i och för sej är varje dag, men nu måste jag umgås med Assar hela dagen utan att ha i hjäl han. Assar har en tendens att gå mej på nerverna ibland. Men han har uppfört sej hittills i alla fall, det bådar gott. Men om jag känner han rätt så kan det vända snabbt. Aja, om jag blir less på han så gör jag som jag brukar: slänga ut han i hundgården!

I övrigt ser dagen ut som vanligt, jag ska snart agera lite hemmafru. Jag har även lagt in en mental påminnelse om att jaga rätt på syster och samtala lite med hon angående all post som ligger här. Det ser ut som massa räkningar, det låter väl roligt kära syster?

Just det, heja Dessan! Lycka till med traktorkörandet och kom ihåg "kör sakta och sikta som aldrig förr". :)

Dexter

Kategori: YouTube

På måndag är det säsongsavslutning av Dexter, gissa om jag kommer sitta klistrad framför tvn. Jag längtar tills säsong fyra kommer till Sverige.

"Wanna know a secret? Daddy kills people."

Tänk om man var rik?

Kategori: Allmänt

Ibland är jag ganska seg. Nu såg jag att jag hade fått ett sms av My för några timmar sen där hon frågade om jag skulle med till Budapest eller inte. Fan! Jag vill med men jag har inte frågat pappa om pengar än, seg som jag är. Han ringde förut idag, men innan jag hade samlat mental styrka att fråga om pengar hade han redan lagt på luren. Varför har jag så svårt att be någon, i det här fallet min egen pappa, om pengar? Det är ju trots allt bara ett litet lån. Jag vet att han har råd att låna mej pengarna som behövs, men det känns ändå lite fel att fråga. Det känns som att jag tigger. Undra om det hade varit lättare att be om pengarna om vi hade haft en sån där perfekt pappa och son relation man ser på tv?

Jobbgaranti för ungdomar

Kategori: Allmänt

"Du får utvecklingsersättning om du är 18–24 år, deltar i jobbgaranti för ungdomar och inte uppfyller villkoren för ersättning från a-kassan. Du får 134 kronor per dag om du har ett slutbetyg från gymnasiet."

När jag har gått med i ungdomsgarantin får jag 134 kronor/dag fem dagar i veckan. Med lite snabb matematik får jag resultatet 2680 kronor i månaden. Hallelujah! Då kan jag betala räkningar OCH ha lite pengar över. Så Emma, Anna-Karin och Mini Malin förbered er på en Angel helg om nån månad. Hehe.
När jag är på AF på fredag ska jag försöka komma ihåg att fråga hur länge det är kvar tills jag får gå med i ungdomsgarantin. Jag tror att jag måste skriva en liten käck påminnelse lapp och sätta den i pannan på mej själv, annars kommer jag säkert att glömma det.
Nej, nu ska jag gå ner och leka pyroman i pannan.

Jobbcoach

Kategori: Allmänt

Nu har jag fått en tid för mitt första möte med en jobbcoach. Det låter väl otroligt spännande? Jag ska vara där på fredag klockan 13 och bli coachad. Dock ser jag mer fram emot när jag får gå med i ungdomsgarantin, jag räknar dagarna. (Även fast jag inte vet hur många dagar det är kvar, men jag räknar ändå.)
Aja, det är bara att vänta och se vad jobbcoachen säger på fredag. Nu ska jag surfa vidare och läsa massa bloggar. Btw, Bloglovin är fantastiskt!

Skabbigt värre

Kategori: Allmänt

Gaah! Jag håller på att bli galen på riktigt nu. Det kliar nå så gud förbannat på vänstra handen och på högra fotsulan. Jag har fått något litet skabbanfall så här på kvällskvisten, det är väldigt irriterande ska jag säga er. Klådan på handen har jag nästan lyckats klia bort, jag tror jag saknar några millimeter hud just på handen. Men det är smällar man får ta. Har man tillfällig skabb så har man. Foten däremot kliar fortfarande överdrivet mycket och eftersom jag är lite lätt äcklad av fötter, jag tycker till och med att mina egna fötter är lite äckliga, vill jag helst inte sitta och klia på den så mycket. Det har jag löst genom att jag sitter och gnuggar fotsulan mot skrivbordsbenet, riktigt effektivt faktiskt! Nu slog det mej att min fot kan liknas med en liten överkåt hund som juckar på allt i sin närhet. Usch, jag som hatar små överkåta och juckande golvmoppar. Jag tror jag ska kastrera min fot så att den slutar med det överdrivna juckandet.

Puts och stånk!

Kategori: Allmänt

Om en liten stund ska jag och mamma fara upp och göra en sista "putsning" i Lindas gamla lägenhet samt hämta all post som ligger där. Jag ska springa in på Ica en sväng också, min juice förråd börjar tryta. 
Sedan jag började dricka juice till frukost har jag knappt varit sugen på O'boy, vilket är ganska fascinerande eftersom jag drack extremt mycket O'boy. Det tolkar jag som att det är ganska lätt att bryta gamla vanor. Så nu behöver jag en annan vana att bryta. Några förslag? Man kanske ska bli ett litet hälsofreak och sluta äta godis...på veckodagar i alla fall. Kanske. Jag menar, helger är ju till för att svulla på.

Matchbox Twenty - How far we've come

Kategori: YouTube

En riktigt käck låt.

Överbevisad

Kategori: Allmänt

Moder natur har överbevisat mej; det måste inte blåsa bara för att det är höst. Det var tur att jag trotsade mej själv och gick ut utan jacka, i solen var det någonstans mellan 15 och 20 grader och det blåste nästan inget. Ibland är det bra att gå emot sej själv. Just nu känner jag mej som en suspensoar efter en hockeymatch; svettig och illaluktande. (Jag brukar smyga in i omklädningsrummet och lukta på suspensoarerna efter en match, det är en liten hobby jag har.) Jag hoppas att ni förstod ironin i föregående parantes.
Nu ska vi snart äta lite kulinarisk middag bestående av korv och makaroner. Finns det någon bättre "usch-jag-vill-verkligen-inte-laga-mat-idag-mat"? Sen ska vi åka upp till Lindas gamla lägenhet och göra ett sista puts-ryck så att den är redo för besiktning i morgon. Resten av kvällen ska jag nog bara lata mej som vanligt, jag kanske rent utav kollar på något Buffy-avsnitt. Vem vet, det får tiden utvisa.

Solfan är framme!

Kategori: Allmänt

Nu ska jag gå ut och motionera hundarna i, håll i er nu, solskenet. Solskenet till trots, jag tror nog att jag tar på mej jackan. Jag förmodar att det blåser ute, som det har gjort den senaste tiden. Kan det inte var höst utan blåst?

Nörd varning!

Kategori: YouTube

Min inre Buffy nörd kom ut ur sitt ide och tog mej i besittning. Gissa vad nörden gjorde? Jo, han surfade in på YouTube. Det är sant, mer eller mindre. Det första klippet fick jag av Emma, hennes inre nörd går aldrig i ide tror jag. Det andra klippet är bara en liten favorit i repris. :)


Attack!

Kategori: Hundliv

Wilma ligger och snarkar...sen kom jag och väckte hon med kamera-
blixten. Fy på mej!

Jag försökte få en bild på Jack också, men han samarbetade inte.
Han borrade bara ner huvudet ännu djupare i bädden.

Nej, nu ska jag göra som Wilma och lägga mej och snarka.

Sveriges mest dubbade film

Kategori: Allmänt

I kväll kollade jag på "Kommisarien och havet - den du inte ser" i brist på annat. Herregud vad besviken jag blev! Väldigt många personer i filmen är dubbade till svenska eftersom dom spelas av tyskar. Och inte var det särskilt bra dubbat heller. Jag kollade bara klart på filmen av ren fascination för den dåliga dubbningen, ungefär som när man ser något jätte äckligt och bara inte kan låta bli att peta på det. Den sortens fascination hade jag för kvällens film. Så kan det gå när svenskar och tyskar gör film tillsammans, det här var nog första och sista gången jag ser på en svensk/tysk film. Filmen hade varit avsevärt bättre om den hade varit utan dåligt dubbade tyskar, en helsvensk produktion helt enkelt. Till och med eftertexterna kändes dubbade.
Filmens höjdpunkt var nog när jag upptäckte att Sveriges egen svettkock Per Morberg spelade i filmen. Avslutningsvis har jag en liten fråga: är Per Morberg skådespelare på riktigt eller var han bara med för att dom tyska skådespelarna tog tillfälligt slut?

En känslosam återförening

Kategori: Allmänt

Nu ska jag åter stifta bekantskap med dammsugaren. När jag ändå håller på tror jag att jag ska stifta bekantskap med skurmoppen också. Önska mej och mina nyfunna vänner Sugis och Skuris lycka till i kampen mot smutsen!

Jace Everett - Bad things med en släng av Sookie & Bill

Kategori: YouTube



Lördag

Kategori: Allmänt

Idag har jag inte gjort så mycket, jag sov typ halva dagen och sen degade jag runt lite hemma. I eftermiddags for jag över till Sönneråsen för att avnjuta lite tacos. Det var lika gott som vanligt! Tydligen hade någon liten fågel viskat i Uffes öra att jag åt mycket när det bjöd på tacos. Själv tycker jag inte att jag äter så mycket, jag äter så där lite lagomt mycket.
Moster och My föreslog att jag skulle följa med dom till Budapest vecka 44. Väldigt frestande! Så jag funderar seriöst på att klämma en liten tår när jag träffar pappa nästa gång och be om ett litet resebidrag och ett litet lån. Vem kan motstå en sådan deal? Fast först måste jag samla mod, att be någon om pengar är bland det värsta jag vet. Innan jag ber om pengar kanske jag ska vara en "duktig son" och klippa gräset åt han, det är väl sånt söner förväntas göra enligt alla stereotyper? Eller så följer jag helt enkelt med han på älgjakt några gånger, han har försökt få med mej ut i skogen X-antal år. Då borde han väl bli glad och villig att donera lite pengar?
Dock förstår jag inte riktigt charmen med att kliva upp överdrivet tidigt på morgonen och sitta i skogen och vänta på att det ska gå förbi en älg. Det känns lite urtidsmänniska tycker jag. Dessutom består hans jaktlag till största delen av byfånar. Ett riktigt charmigt gäng, på sitt eget sätt.


Budapest by night.

Regnigt värre

Kategori: Allmänt

Suck, det är inte kul att ha hundar när det regnar. Dom små liven måste ju ut och göra ifrån sej ändå. Aja, hoppas bara att det har slutat regna innan det är dags för promenaden till Stadsforsen. Om det regnar då blir det en lite avkortad promenad. Jag gillar verkligen inte att vara ute och gå i regn, man blir så förbenat blöt av det tycker jag. Jag lyckas bli blöt även om jag har på mej regnkläder, hur jag lyckas med det vet jag inte riktigt. Sist jag promenerade med regnkläder var i Lycksele och när jag kom in hade jag ändå några blöta fläckar (och nej, det var inte svettfläckar.).

Roast på Berns

Kategori: YouTube

Jag måste lägga in en mental påminnelse så att jag kommer ihåg att kolla på Roast på Berns på måndag.

Kändisdjungeln

Kategori: Allmänt

Herregud vilket menlöst program! Där satt jag och hoppades på att få se ett Robinson liknande program med kändisar. Men så var inte fallet. För det första var det bara tre av kändisarna jag kände igen, Karl-Petter, Ann Söderlund och Rafael Edholm. Resten av kändisarna är inte kändisar i min mening. Okej, Pippi tanten är väl lite kändis material. Även fast jag inte visste vem det var förns mamma berättade det för mej.
Det enda dom ska göra där ute i djungeln är att tävla om lite mat, inga utslagstävlingar eller liknande. Dom ska inte ens rösta ut varandra. Nej, jag känner på mej att det där kommer vara ett av dom tråkigaste program Tv4 någonsin har visat. David Hellenius och Tilde de Paula gjorde verkligen ett nerköp när dom gick med på att vara programledare för Kändisdjungeln.

Unika erbjudanden

Kategori: Allmänt

Idag har det hänt igen, jag har fått ett unikt erbjudande från Ellos. Som vanligt känner jag mej så utvald att jag genast vill handla för 1000 spänn ur katalogen.
Ja, det är ju så det är tänkt att alla "personliga och unika" erbjudanden som man får i postlådan var och var annan dag ska fungera. Synd för dom bara att det inte funkar på mej. Det var länge sen jag synade den bluffen.
Dagens unika erbjudande gällde "värmande vintertrender". (Dom hade passat på att klämma in en liten spännande rea-katalog i mitten också.) I brist på annan sysselsättning kollade jag igenom det en gång i ren tristess. Då slog det mej att det bara fanns damkläder i dagens massutskick av unika erbjudanden och realisationer, vilket jag personligen inte tycker är särskilt intressant. Det är till och med tråkigare att titta på damkläder än att titta på herrkläder. Nej, dagens Ellos reklam slängde jag i återvinningen. Den gör mer nytta där än vad den gör i mina händer.

Inspirationen som försvann

Kategori: Allmänt

När jag surfade in på blogg.se hade jag mycket att skriva om, men nu när jag sitter och försöker skriva så har inspirationen försvunnit. Jag ska trotsa mitt tomma huvud och försöka kladda ner några rader ändå, för skrivandets skull. Hur många gånger har jag ursäktat mina totalt onödiga inlägg med "för skrivandets skull"?

Jag sitter och väntar på att pappa ska komma och hämta mej. Jag ska åka snålskjuts, om man nu kan kalla det snålskjuts när det är jag som kör, upp till Hammarn. Jag ska på banken och sätta in lite Herbalife pengar till syster och sen ska jag på Granngården och köpa hundmat. Man fick värsta erbjudandet för några dagar sen, 19 kilo Eukanuba Everyday för 99 spänn! Extremt billigt, Eukanuba är ju dessutom bra hundmat. Sen får man köpa säck nummer två för 199 kronor. Så fortsättningsvis kommer hundarna få äta Eukanuba, jag kommer ha råd att köpa det när jag går med i Ungdomsgarantin. Det var väl intressant att veta vad hundarna äter för mat?
Jag tror jag ska passa på att köpa lite kattmat också när jag ändå är på Hammarn. Mamma har gått med på att ta kattungen bara hon fick bestämma namn på den. Så vecka 38 flyttar en liten kissonge in till oss. Grannarna måste tro att vi är nå galna djursamlara, tre hundar och snart en kattunge.

Idol 2009

Kategori: YouTube


Det här var ju klart det bästa från Idol i kväll, var det bara jag som
vart grundlurad? Jag trodde att det var på riktigt. :)

Sportbilagan

Kategori: Allmänt

Äntligen har jag hittat ett vettigt sätt att använda sportbilagan på. Den är perfekt att tända upp i pannan med!
Det var väl ungefär det jag ville förmedla med det här inlägget och att jag faktiskt gör lite nytta idag. Diskmaskinen håller på att diska åt mej, tvättmaskinen tvättar och jag ska stifta bekantskap med dammsugaren.

Här var det dött

Kategori: Allmänt

Ja, det är en ganska bra beskrivning på min blogg för tillfället. Jag har inte haft något fascinerande att skriva om på några dagar, i och för sej brukar inte det jag skriva vara särskilt fascinerande, men ändå. Det kommer nog vara dött här i några dagar till, tills jag har något halv vettigt att skriva i alla fall. :)

Emma har tjatat på mej att fara upp till Lycksele i slutet av månaden på marknaden. Hon och Anna-Karin har till och med mutat mej lite smått, dom har sagt att dom kan betala min bussresa tur och retur. Så generöst! Då återstår bara att fixa fram lite pengar till krogen och mat för min del. Min ide är att knocka någon gammal gubbe i huvudet och sno hans pengar, alternativt göra ett snabbt könsbyte plus diverse skönhetesoperationer och bli fotbollsfru. Vilka röstar på att jag ska operera mej och bli fotbollsfru?
Det här inlägget vill jag avsluta med några enkla ord: frivilliga donationer mottages!
Haha. Ibland tror jag att jag är störd på riktigt.

Rubrik efterlyses

Kategori: Allmänt

Nu ska jag skutta ner och dammsuga lite granna, ovanligt va? När jag är klar med dammsugandet blir det nog ett litet Buffy avsnitt i väntan på att mamma slutar jobba. När hon slutar jobba ska vi fara upp på Ica så att jag kan lämna ett Herbalife-paket.

Desperate Housewives

Kategori: YouTube

Den sjätte oktober börjar äntligen säsong sex av DH att visas i Sverige. Är det bara jag som längtar?

Aha!

Kategori: Allmänt

Efter att ha letat igenom X-antal kartonger fyllda med allt från kastruller till småpåsar med skruvar hittade jag den, fjärrkontrollen till dvd:n. Det mina vänner är ett hallelujah moment i min smak, ungefär som när Lisbeth i
"Män som hatar kvinnor" kör upp dildon i arslet på sin äckliga överförmyndare. Det är ungefär likvärdigt. 

Nu ska jag förmedla ytterligare en liten sak, Sofie har delgett mej sin tolkning av "Jack, I swear". Ni vet, repliken jag hakade upp mej på i Brokeback Mountain. Tur att det inte bara är jag som har en tendens att haka upp mej på sånt och sedan sitta och fundera över vad reggisören vill förmedla med just den repliken. Hon hade en ganska klok tolkning av det, så jag tänker vara fräck och skriva in hennes kommentar här.

"Brokeback Mountain är fin, den är alltid trög första gången, man måste se filmen en gång till för att uppskatta den.
Det finns ingen direkt förklaring till varför han säger "Jack, I swear", det lämnas öppet för egen tolkning. Själv tolkar jag det som att Enis lovar att iten låta sitt liv gå till spillo och att han ska bli den Jack såg honom som."
- Sofie,
www.generalmoraltant.blogg.se
Tack för den kommentaren Sofie. :P

 

För övrigt känns det som att jag har bloggat om alldeles för mycket onödigt idag. Därför ska jag ta min nyfunna vän fjärrkontrollen och gå ner och kolla på ett avsnitt Buffy. Sen ska jag nog gå ut och motionera hundarna.

Grattis!

Kategori: Hundliv

Idag blir Wilma tre år, hon börjar bli rena rama gammtanten.
Wilma är ute och skuttar, fast just här sitter hon still, i snön, kortet
är taget någon gång i våras. Tror jag...

Why?

Kategori: Allmänt

Jag startade tv, tryckte på DVD:n och matade in Buffy säsong ett, skiva ett och satte mej i soffan och lyssnade till det käcka ledmotivet. Det första avsnittet flöt på bra och jag satt där och mumlade lite repliker för mej själv, jag kan inte rå för att jag är lite nördig. När det var dags att byta avsnitt skuttade jag glatt fram till dvdn för att byta, det finns ingen dosa till Lindas dvd, och började knappa. Till min frustration upptäcker jag att det bara går att bläddra upp och ner. Jag fortsätter knappa frenetiskt och känner frustrationen bubbla. Till slut ger jag upp och känner ett behov av att skrika "nooo" som dom gör i amerikanska skräckfilmer.
Så gick det med mitt försök att kolla på Buffy, jag som kände ett behov att kolla igenom hela serien igen. Men men. Nu har jag en liten fråga till dej kära syster, har du aldrig haft någon dosa till din DVD eller slängdes den bort i flytten?

Nu ska jag förmedla lite kommentarsvar, spännande va?
Mattila, juicen jag köpte innehåller inget tillsatt socker eller konstiga kemikalier (E-ämnen räknar jag som kemikalier). Det enda socker juicen innehåller är det naturliga fruktsockret från apelsinerna, vilket enligt förpackningen är ungefär 9 gram på två liter. :P
Linda, det känns lite muppigt att börja med Herbalife bara för att få en nyttig frukost. Eller går det att bara dricka en shake till frukost plus några nyttiga piller?

Blandade nyttigheter

Kategori: Allmänt

Idag har jag gjort en sak som förtjänar vuxenpoäng enligt mej själv. Jag köpte apelsinjuice i stället för O'boy. Så nu förväntar jag mej lite vuxenpoäng från er läsare. Min "nyttiga" teori är att det är lite nyttigare att dricka apelsinjuice till frukost i stället för att sockerkicka igång dagen med O'boy. När jag har lyckats avvänja mej själv från O'boyen till frukost så ska jag ta nästa steg. Då ska jag sluta äta bullar/kakor direkt efter frukosten. Gud vad jag kommer sakna mina sockerkickar!

Papa Roach - Scars

Kategori: YouTube

Lördag

Kategori: Allmänt

Idag har jag absolut inget att blogga om, så jag ska låta bloggen sova vila idag. Typ.

Dollhouse

Kategori: YouTube

Snart kommer säsong två, äntligen!

Bryta tillbaks

Kategori: Allmänt

I kväll har jag kollat på Brokeback Mountain för första gången i mitt liv. Jag vet, jag är lite lätt kulturellt efterbliven som ser filmer flera år efter deras premiärer. Innan jag börjar gnata om filmen måste jag bara ge er ett litet citat från mamma, "Brokeback, bryta tillbaks". Så löd mammas översättning av Brokeback, hon trodde det var två ord (typ). Då fick jag förklara lite pedagogiskt att det var namnet på ett berg och att det var ett ord. :)
Den var riktigt bra tycker jag, även fast den var lite långsam stundvis. Jag tycker att det är bra att den inte har något överdrivet lyckligt Hollywood slut. Jacks död var deprimerande men samtidigt ganska verklighetstrogen, det är ju bara att inse att folk blir dödade för sin sexuella läggning lite då och då.
När filmen var slut sa jag "Den var bra, men lite långsam", vilket mamma kontrade med "Vad var det för bra med den där filmen?" Vad svararade jag då på det? "Du förstår dej inte på film." sa jag. (Vilket nu i efterhand låter som en liten förolämpning. Förlåt mamma. Hehe.)
Slutligen vill jag bara ge er en liten fråga. Ennis sista ord i filmen vad "Jack, I svear." Vad var det han svor på?Snälla bloggläsare som har sett Brokeback Moutain, vad syftade han på när han sa det?

Mystiska ljud

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit med om en sak jag aldrig trodde jag skulle få uppleva; skatslagsmål i köket. Jag satt och pillade på datorn inte ont anande när jag hörde mystiska ljud från nedervåningen. Först trodde jag att det bara var hundarna som busade, men sen kom jag på att alla hundar ligger bakom mej. Då vart jag lite lätt konfunderad och återgick till datorn. Det var tyst i några minuter, sen kom ljuden tillbaks ungefär 10 gånger kraftigare. "Mysko" tänkte jag och kände ett tvång att gå ner och kolla vad det var som lät. När jag står i dörröppningen till köket ser jag två skator som slåss på golvet. "Va fan! Dumma fåglar, komma här och slita fjädrar av varandra på golvet" tänker jag och planerar mitt nästa drag.
När jag som bäst håller på att försöka schasa ut skatorna kommer Wilma till undsättning; hon höjer svansen, fokuserar med blicken, tar några snabba skutt mot fåglarna och drar av några voff. Det var det sista jag såg av skatorna, dom flög ut genom altandörren med en jävla fart.
Nu tänker jag inte öppna altandörren på resten av dagen, i förebyggande syfte liksom. Hur normalt är det att ha två skator som slåss i köket? Nej, nu ska jag gå ner och städa så att vi inte smittas av någon mystifik skat-sjukdom.

ComfortWipe

Kategori: YouTube

En produkt tillägnad folk som inte vågar torka sej själv i arslet. Det är såna här saker som får mej att tänka "Amerikaner är ju fan inte riktigt normal." Kolla på videon och döm själv.

Väder

Kategori: Allmänt

Idag var jag lite duktig! Jag klev upp 09:20, ovanligt tidigt för att vara mej. Heja mej! Hehe. När jag klev upp märkte jag att det regnade ute och jag fick lust att sova lite mer. Men jag stog emot frestelsen och masade mej upp. Så, vad gör man när man kliver upp "tidigt" på morgonen?

Bär & Bingo

Kategori: Allmänt

I dag har jag och mamma varit ute och plockar lite lingon och blåbär. Det fanns några stackars blåbär kvar faktiskt. Vi plockade inte så jättemycket bär, sammalagt vart det lite drygt 10 liter. När vi satt och rensade alla bär så var jag väldigt nära att få ett nervöst sammanbrott. Fy vad hemskt det är att sitta och rensa bär, hur långtråkigt som helst ju. Man fick huvudvärk bara man kollade på dom. Med andra ord så rensade mamma det mesta av bären. Jag började bli så aggresiv att det var bäst att sluta innan jag tog ut mina aggresioner på bären och mosade dom. Hehe
Nu har jag precis inventerat Lindas Herbalife lager och skickat ett "lagerstatus" till hon. Är jag inte duktig ibland så säg? Hehe. Jag ska i alla fall lämna dom två beställningarna jag fick igår om ett tag, hoppas att dom jobbar. Annars får jag fara upp på byn i morgon igen.
Kvällen ska spenderas i en bil med mamma och Eva. Vi ska fara på bilbingo i Hammarn och vinna storkovan. Håll tummarna för att vi vinner 10.000. :)

Neverending White Lights - Age of Consent

Kategori: YouTube


Den sista delen i triologin.

Desperate for True Blood

Kategori: Allmänt

Jag är verkligen besatt av True Blood, det är en av dom bästa vampyrserier som finns. (Så säger jag om alla vampyr serier jag gillar, men ändå!) Alla karaktärer är så bra, Lafayette, Tara och farmorn är nog dom roligaste i hela serien. Sookie och Bill är det klassiska "människa blir kär i vampyr" paret, det finns ett sånt par i typ alla vampyr filmer och serier. Konstigt att man inte tröttnar på det konceptet.

Dessutom längtar jag extremt mycket tills Desperate Housewives kommer tillbaks. Jag måste få veta vem det är Mike gifter sej med, Susan eller Katherine. Vilken han än gifter sej med kommer jag bli aningen deprimerad. Om han gifter sej med Susan tycker jag synd om Katherine, då rasar ju hennes liv i hop i princip. Samtidigt tycker jag inte att Susan och Mike ska vara ihop, det är mycket roligare om dom får kuta runt och sukta efter varandra. Om dom nu ska gifta sej så ska det vara i den absolut sista säsongen av Desperate. Tillbaks till giftermålet, om han gifter sej med Katherine kommer jag tycka lite synd om Susan. Då rasar hennes liv ihop...igen. I och för sej är det ganska underhållande att se när Susan blir deprimerad, hon är deprimerad på ett roligt sätt. Om ni förstår vad jag menar.
Wisteria Lane får en helt ny familj också, den itialienska familjen Vitale joinar gänget. Mamman, Angie Vitale, spelas av Drea De Matteo som tidigare har varit med i Sopranos och Joey. Det ska bli kul att sen vem hon kommer catfightas med, själv hoppas jag på att Angie tar till en del maffiametoder. :)
Julie kommer även tillbaks i säsong 6. Undra jag vad hon har för nya snaskiga hemligheter att komma med?
En deprimerande sak med säsong sex är att Shawn Pyfrom, han som spelar Andrew, hoppar av. Han kommer vara med i några avsnitt under säsongen. Fast självklart kommer komma tillbaks och gästspela lite då och då.
Är det bara jag som längtar tills det börjar sändas?

Värme och blåst

Kategori: Allmänt

Nu har jag precis kommit in efter att ha motionerat hundarna i det soliga och blåsiga höstvädret. Om det inte hade varit blåsigt hade jag trott att sommaren kommit tillbaka. Hade det inte varit trevligt med sommar i nån vecka till? Nää, förresten. I september ska det inte vara sommar, det är ju en höstmånad trots allt.
Om en liten stund ska jag packa två Herbalife beställningar jag fick av Linda tidigare idag, jag är hennes Herbalife langare nu när hon bor i Florö. Fast utlämningarna får nog vänta tills i morgon, just nu är jag alldels för illaluktande för att beblanda mej med folk.

Neverending White Lights - Angels & Saints

Kategori: YouTube


Del två i triologin.

Sesam öppnade sej

Kategori: Allmänt

För en liten stund sen gick jag ut för att hämta posten, självklart följde Wilma med, hon är min trogne posthämtar kompis. Med andra ord blev Jack och Assar ensamma inne, vilket brukar gå hur bra som helst. Det tar trots allt max 1,5 minut att hämta posten. När jag var uppe vid postlådan hör jag hur dörren öppnades och ut kommer Assar tätt följd av Jack. Fan tänkte jag, Assar springer rakt ut på vägen när han är lös.
Då var det bara att ta Wilma och gå/halvspringa ner och he in Wilma och Jack. Assar hade redan hunnit upp på trottoaren, som tur var så stannade Jack kvar på gården. Jag kastade in Wilma och Jack och ryckte åt mej Assars koppel, smällde igen dörren och siktade in mej på målet, Assar. Där står han i diket och äter gräs och ser helt oskyldig ut. Jag börjar lite pedagogiskt och lockar på han, ingen reaktion. Efter ett antal misslyckade inkallningsförsök blir jag less och börjar jaga han på trottoaren. När jag nästan hade han gjorde han en mysko manöver och sprang ut i vägen och blev nästan påkörd, tur för han att bilen körde långsamt. Gubben i bilen bara skrattade och vinkade till mej. Själv tyckte jag inte att situationen var lika rolig, nu stog Assar hos en av grannarna och tuggade gräsklipp. Med bestämda steg skuttade jag över vägen och halvskrev "Nu lägger du dej ner hundjävel!". Han la sej ner och låg still tills jag hade kopplat han, helt fantastiskt!
Nästa gång jag lämnar han inne ska jag ta med en nyckel och låsa dörren, även om han bara blir ensam en minut. Igår låste jag inte dörren när jag hämtade posten och då försökte han inte ens öppna dörren. Konstig hund det där.

Neverending White Lights - The Grace

Kategori: YouTube


Här har ni video nummer ett i en triologi, jag slänger in del två i morgon
och del tre i morgon kväll..eller i övermorgon.

Jag är speciell!

Kategori: Allmänt

Jag har fått ett specialerbjudande från Ellos idag, jag känner mej så utvald. I reklamen står det till och med "ett unikt erbjudande till dig i Bispgården". Jag tycker det är ganska mesigt med alla dessa specialerbjudande tillägnade just Dig, det är lite väl genomskinligt tycker jag. Ta till exempel Ellos reklamen idag, hur svårt är det att lista ut att det är ett massutskick där dom bara byter ut personnamnen och ortsnamnen byts ut efter vilket postnummer man tillhör? Aja, nu ska jag sluta tjata om det och berätta något väldigt spännande. Bispgården ligger mitt i Härjedalen! Om man nu kan lite på den käcka Sverige kartan som var på Ellos reklamen vill säga, pricken som symboliserar Bispgården ligger som sagt mitt i Härjedalen. När jag upptäckte det så kollade jag lite noggrannare på kartan och upptäckte en hel rad geografiska felaktigheter. Bland annat sitter Hälsingland och Härjedalen i hop, Medelpad existerar inte och det är ett nytt landskap/län inklämt mellan Västerbottens län och Norrbottens län. Riktigt fascinerande.....på ett geografiskt felaktigt sätt. Jag ska vara generös och slänga in en mobilbild på kartan, ni får ursäkta den dåliga kvaliten, med några små kommentarer.

Tre månader

Kategori: Allmänt

Nu tycker jag att tiden ska gå fort och det ska bli den sjätte oktober, då har jag nämligen nästa möte på Arbetsförmedlingen. Om min snabba huvudräkning stämmer så har jag varit arbetslös i tre månader då och det betyder att jag får gå med i ungdomsgaranti-grejen. Med andra ord är det då man börjar få en liten ersättning för att man är arbetslös, vilket är väldigt välkommet från min sida. Då kan jag börja betala mina räkningar själv, vilket jag inte har kunnat gjort på några månader. Jippie! Det är inte så många som jublar över att betala räkningar, jag är en av dom få som gör det. När man har varit utan pengar nog länge är det ett rent nöje att betala räkningar. Fast det är länge kvar tills jag får den första utbetalningen, men ändå.
Nu har jag varit lite duktig i jobbsökandet. Jag har registrerat ett konto på Granngårdens hemsida så att jag kan söka jobb på Granngårdens egna "söka jobb" sida. Dessutom har jag pillat lite på CV:n på Arbetsförmedlingen och kommit fram till att det är svårt att skriva ett bra CV. När jag ändå var inne på AF's hemsida så kollade jag igenom Platsbanken och i vanlig ordning fanns det inget jobb som passade mej, eller "är behörig att söka" som det så fint kallas. Jag kollade igenom Ragunda, Sollefteå och Bräcke kommun. Men men, nu ska jag sluta sitta här och klaga. Jag kommer nog få ett jobb till slut. Jag kanske ska svälja min stolthet och börja jobba på Nipängen?