En helt vanlig blogg!

Tvångs uppdatering

Kategori: YouTube

Dessan skickade en länk till YouTube på msn till mej och nu tvingar hon mej att lägga upp klippet på bloggen. Det är bäst att jag gör som hon säger, jag vågar inte trotsa hon. Jag minns hur hennes humör var när hon slutade röka en gång (eller var det "bara" pms du hade?), och det var inte vackert! :)

Tryck här så kommer ni till klippet. (Det går inte att bädda in klippet på bloggen, för dom otrevliga upphovsmännen har inaktiverat den funktionen. Inte okej!)

Snooze

Kategori: Allmänt

Jag gillar sovmornar. Punkt slut.

Lömska kalhyggen!

Kategori: Allmänt

Kära vänner, idag har jag lyckats med något väldigt klantigt. Jag har gått vilse på ett kalhygge. Eller vilse och vilse, jag hamnade inte där jag trodde att jag skulle hamna helt enkelt.

Jag var ute med hundarna och fick för mej att gå in på ett kalhygge och låta dom busa lite. När jag hade gått en liten bit stannade jag till och kollade mej runt. "Om jag går där, svänger där och där så borde jag komma ut på vägen ungefär där. Perfekt!" Så gick tankarna i mitt huvud när jag traskade vidare.
Dessvärre gick inte dom gamla traktorspåren som jag trodde och jag hamnade lite fel. Jag hamnade inne i skogen i stället för på utkanten av hygget. Men jag brydde mej inte om det utan fortsatte traska inne i skogen i stället, när jag gått en liten bit bestämde jag mej för att gå ut till vägen.
Men det var lättare sagt än gjort. För det första var det nedfallna träd överallt som jag var tvungen att klättra över och sen, precis när jag nästan var ute på vägen igen är det ett gigantiskt, översvämmat surhål. Då blev jag lite deprimerad. Varför var det tvunget att vara ett surhål precis där jag skulle gå?

I ren frustration vände jag om och gick tillbaks samma väg som jag kom. Om jag, mot förmodan, går där någon fler gång ska jag svänga "där" istället för "där". Då slipper jag klättra över nedfallna träd och bli upprörd över översvämmade surhål som är i vägen för mej.

   

Hur orkar folk....

Kategori: Allmänt

...lägga så mycket energi på att hata Anna Anka?

Jag förstår det inte. Men jag ska inte klaga, det är ju trots allt ganska kul att läsa allt folk skriver om henne i kommentarsfältet på t ex. Aftonbladet, eller på någon blogg.
Själv väntar jag med spänning på den dagen då hennes stjärna börjar dala. Jag tycker det ska bli riktigt intressant att se hur hon desperat kommer försöka hänga kvar i rampljuset (med hjälp av TV3 så klart!).


Visst är låten lite små klämmig? Den är ju som klippt och skuren för Allsång på Skansen! :)

South Park

Kategori: YouTube

Rösta mera

Kategori: Allmänt

Jag snubblade in på Gemensam Styrka's hemsida och där har dom en tävling där man kan rösta på olika människors idéer. Där bland alla idéer hittade jag en ide som enligt min mening är helt superb. Självklart röstade jag på den, och tycker självklart att ni ska göra detsamma.

Tryck här för att komma till presentationen av min favorit ide, glöm inte att rösta på den. :)

Oproduktiv promenad

Kategori: Allmänt

När jag var ute på promenad med hundarna förut kände jag mej otroligt oproduktiv och lat. Och varför gjorde jag det?
Jo, för att i vartenda hus var det någon ute och krattade, klyvde ved, skrubbade trädgårdsmöbler eller friserade sina buskar. Varför är alla så himla produktiva och idkar trädgårdsarbete just när jag är ute och går med hundarna? Det är precis som att dom vill få mej att känna mej som en soffpotatis som är rädd för trädgårdsarbete. Fast vänta nu, jag är ju en soffpotatis.
Men min rädsla för trädgårdsarbete är faktiskt obefintlig. Jag är mer rädd för typiska "mans-sysslor" som att byta däck, meka med bilen, klia sej på pungen och äta 1,5 kilos biffar.


Flyleaf - The Kind

Kategori: YouTube

I städartagen

Kategori: Allmänt

Jag känner mej riktigt huslig idag, ungefär som en hemmafru på crack.

Om en liten stund, när jag har läst lite bloggar, ska jag börja mitt städrace med att dammsuga. Sen ska jag gå ut och hänga lite tvätt. Efter det vet jag inte riktigt vilken städ-syssla jag ska ta tag i. Det får tiden utvisa. Min inre latsmurf försöker få mej att skippa städandet och kolla på Dollhouse i stället. Håll tummarna för att jag klarar av att stå emot grupptrycket i mitt huvud.
Okej, det där lät stört. Grupptryck i huvudet? Hur schizofren är inte jag på en skala 1-10 om mina andra personligheter utövar grupptryck på mej?

Brum brum

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit på halkbanan i Östersund och kört lite bil. Ärligt talat var det inte så roligt som alla påstår, fast det kanske beror på att jag egentligen inte tycker att det är kul att köra bil...
Jag och han som jag körde med var i alla fall bäst(enligt oss själva i alla fall), en övning gick ut på att man skulle köra mellan konor på blött väglag i lite högre hastighet än vad vi klarade att häva en sladd i(=det var alltså meningen att man skulle sladda där). Gissa vad, även fast vi snurrade runt några varv lyckades vi ändå sladda in mellan konorna vi egentligen skulle ha kört igenom nästan varje gång. Stilpoäng eller vad? 


På bussen hem ville inte min älskade Trocadero ligga still, så jag spände fast den.
Min körlärare skulle bli så stolt om hon såg att spände fast "lasten" ordentligt. :P


After Forever - Energize Me

Kategori: YouTube

Jag är sämst på att uppdatera, jag vet. Men här får ni en låt i alla fall. :)

Abstinens

Kategori: Allmänt

Jag har abstinens.

Jag surfade in på CDON.COM för att kolla när säsong 3 av Dexter släpps (man kan förhandsboka den nu, i fall ni undrade :P). Och när jag satt där och dagdrömde om alla dvd-boxar jag ska införskaffa någon gång i framtiden såg jag en annons som triggade igång min tv-serie-abstinens.
Man får köpa 3 boxar för 399 kronor! Jag blev så psykad av den annonsen att jag stängde ner internet. Jag kollade inte ens vilka boxar som ingick i kampanjen. Jag garanterar att det finns någon eller några boxar där som skulle passa bra i min lilla samling. Det känns som det var en evighet sen jag köpte en tv-serie sist, även fast jag nyss har köpt första säsongen av Being Human. Men, är man en tv-nörd så är man.
Om det är någon som har 399 kronor till övers så kan ni gärna sätta in dom på mitt konto. Det skulle verkligen hjälpa mej att stilla min abstinens.

Som ett brev på posten

Kategori: Allmänt

Kolla vad jag fick på posten idag! Jag är överlycklig. Äntligen kan jag kolla på första säsongen igen, i väntan på säsong två. Det deprimerande är att det bara är 6 avsnitt, men å andra sidan är det ju alltid lite extramaterial på dvd-boxar.


Nu ska jag ta en snabbdusch, sen ska jag slänga mej i sängen och kolla på ett avsnitt. Jag slår vad om att jag kommer somna inom en kvart. Jag är infernaliskt jävla trött.

Deklarera mera

Kategori: Allmänt

Idag ska jag deklarera för första gången i mitt liv. Im so excited!

Först fattade jag inte varför jag hade fått brev från Skatteverket, men sen tändes det en liten 25 watts lampa. När man är över 18 räknas man som ju som vuxen, och är man vuxen ska man deklarera. Min deklaration kommer vara väldigt snabbt avklarad eftersom jag inte har haft något jobb efter studenten. Nu ska jag surfa in på Skatteverkets hemsida och godkänna att allt stämmer.

No smoking!

Kategori: Allmänt

USA har fått lite moralpanik nu när snus har börjat spridas på den amerikanska marknaden och mer och mer människor har börjat snusa. Kolla in det här klippet från CBS 60 Minutes där Lesley Stahl intervjuar folk om deras åsikter om snus. Hon intervjuar även två svenskar, en doktor av något slag och Martin Timell. Ja, ni hörde rätt. Hon intervjuar Martin Timell. Väldigt fascinerande.
Själv förstår jag inte varför dom verkar vara så anti-snus. Jag menar, i USA har dom ju tuggtobak. Det är väl ändå inte så stor skillnad på snus och tuggtobak? Eller?

Även om ni som jag egentligen är totalt ointresserad av folks åsikter om snus, kolla på det ändå. Det är roligt att höra amerikaner säga snus. Det är inte varje dag man hör amerikaner säga snus liksom.

Don't smoke and fly, snus and die!*

*Denna mening är ett bevis på min otroligt dåliga humor. :)

Shane Dawson x 2

Kategori: YouTube

Bara för att det är påsk ska jag bjuda på dubbelt upp av Shane Dawson, kan det bli så mycket bättre? Nej, skulle inte tro det. Han är grym. :)Fascination på hög nivå

Kategori: Allmänt

Vänner, jag har just sett något man inte ser varje dag här i Bispgården. Jag såg en polisbil köra förbi ute på vägen! Det är inte varje månad man ser en sån här, men ibland är dom på genomresa och då kan man få en skymt av dom. Jag måste erkänna att jag blir lite exalterad över att se en polisbil här hemma, det känns lika nytt och spännande varje gång. Haha.

Glad påsk

Kategori: Allmänt

Glad påsk på er alla!
Hoppas ni får en bra påsk.

Adam Lambert

Kategori: YouTube

Adam Lambert har varit ett ganska hett samtalsämne på många bloggar den senaste tiden, men det är inte förns nu jag har kommit mej för att lyssna på hans musik. Hans musik tillhör inte den genre/genres jag brukar lyssna på, men han har ändå fått den stora äran att hamna på min Spotify playlist.

Det här med att fira påsk

Kategori: Tankeverkstad

Om jag ska vara ärlig så har jag urusel koll på det här med påsk. Sist jag filosoferade över det var någon gång i fjol, och då gjorde Dessan (jag tror det var hon i alla fall) ett tappert försök att lära mej hur allt låg till. Dessvärre minns jag inte det och känner därför ett tvång att filosofera över det ytterligare en gång, i hopp om att någon ska lämna en kommentar och förklara hur allt hänger ihop.

Idag är det skärtorsdagen, det vill säga början av påskhelgen. Vad skärtorsdagen har för funktion har jag ingen aning om, hör den ens i hop med den kristna påsken?
I morgon är det långfredagen och det var då dom spikade fast Jesus på korset och lät han hänga där och jobba på solbrännan. Så långt är jag med. Jesus hängde där en några timmar tills han kände för att dö. När han hade dött förmodar jag att dom begravde han någonstans.
Nu har vi kommit till påskafton, då alla firar och äter alldeles för mycket mat. Sen är det påskdagen, det är dagen när vissa är bakis efter gårdagens festande och några andra lovar sej själva att börja banta i morgon. Nu har vi kommit till påskens sista dag, annandag påsk. Om jag har förstått allt rätt så är det då Jesus hamnar på alla löpsedlar när han plötsligt bestämmer sej för att återuppstå från dom döda. (Snacka om att hans "grav-granne" måste ha blivit sur när han återuppstod utan att ta med en kompis!)

Nu till mitt största frågetecken:
Varför firar vi påskafton? Jag menar, att fira dagen efter Jesus död måste ju på ett sätt betyda att man firar hans död? Jag trodde att Jesus var alla kristna människor idol och det känns lite fel att ha påskfest dagen efter sin största idols död. Jag anar en bugg i systemet, eller ska jag säga en bugg i bibeln?

Till sist har jag bara en fråga: vaför är folk så förtjusta i påskmat? Det är ju i princip samma sak som julmat, den enda skillnaden är att vi blir överösta med diverse äggrätter på påsk.

Nej, det här med kristendomen är inte min starka sida.Jag fick just en flashback till någon gång i fjol när jag precis hade fått en genomgång av Jesus liv, död och återuppståndelse. Jag har till och med letat igen ett inlägg från just den dagen, läs det här.