En helt vanlig blogg!

Magnus Weideskog

Kategori: YouTube

Fråga mej inte varför, men jag är mer eller mindre besatt av han. Inte på ett läskigt psykopatiskt sätt, utan jag sitter på YouTube och lyssnar på hans låtar. Det roliga är att dom flesta låtarna är covers på sånt jag i vanliga fall inte lyssnar på. Men hans versioner lyssnar jag på. Fascinerande.


Är det någon som håller med mej om att han är bra? :)
ps. surfa in på YouTube och kolla in hans andra låtar. ds.

Confessions of a tv-nerd

Kategori: Allmänt

Kära läsare, jag har en sak att erkänna. Jag kollade på Anna Anka söker assistent tidigare i kväll, min hatkärlek för henne tog över och som genom ett trollslag hade jag bytt kanal. Vänta nu, det känns fel att kalla min fascination över Anna Anka för hatkärlek. Jag varken gillar eller ogillar hon, min syn på Anna Anka som person är ganska neutral.
Det som underhåller mej mest är att folk reagerar så starkt på i princip allt hon säger. Alla har rätt till att ha egna åsikter. Sen att hon ofta framför sina åsikter på ett för många provokativt hör egentligen inte till, tycker jag. Jag tror att hon lägger fram det på ett sådant sätt med flit för att hon vet att folk reagerar då. Men jag klagar inte, jag tycker det är kul att gå in på exempelvis Aftonbladet och läsa folks kommentarer om allas våran Anna Anka.

Gud vilken onödigt lång utläggning det blev om Anna Anka nu då. Det hade jag ju inte planerat. Jag måste lära mej att lägga band på mitt överdrivna ordbajsande.

I alla fall, nu ska jag säga vad jag tyckte om själva programmet.
Var det bara jag som tyckte att Anna Anka var ovanligt snäll och tråkig i kvällens avsnitt? Hon varken sa eller gjorde något extraordinärt, vilket var lite tråkigt om ni frågar mej. Hon är trots allt mest underhållande när hon säger saker som upprör en tredjedel av Sverige.
Jag hoppas att hon blir lite mer lik sitt forna, lätt bitchiga jag, som hon visade upp i Svenska Hollywood fruar i nästa avsnitt. Annars blir det en diss för min del, det finns trots allt bättre program på tv den tiden på en onsdag: Family Guy! :)

Högerregeln vs. vänsterregeln

Kategori: Allmänt

Idag ställde jag en otroligt intelligent fråga till min körlärare. Eller, den kändes intelligent just då. Någorlunda.
Så här var det, vi var ute och brummade i bilen och helt plötsligt fick jag en otroligt irriterande tanke i huvudet, ni vet en sån som vägrar försvinna hur mycket man än försöker tränga bort den. Typ som när någon målar upp en mental bild av något riktigt äckligt och bilden etsar sej fast på näthinnann för resten av dagen. Ungefär så var det. Till slut fick mina hjärnceller nog och tanken bara flög ut ur munnen på mej.

"Hette högerregeln vänsterregeln när Sverige hade vänstertrafik?"
"Ja, det kan du ta och fundera på en stund."

Nu undrar jag, ville hon inte svara på frågan för att den var extremt korkad eller är det så att hon inte vet svaret själv?
Jag lägger min röst på att högerregeln hette vänsterregeln när Sverige hade vänstertrafik. Vad tror ni? :)

Ännu en parodi

Kategori: YouTube

Jag har ingen lust att skriva, så ni för nöja er med diverse YouTube-klipp tills jag återfunnit min blogg-inspiration. Damer och herrar, låt mej presentera Patrik 1,5 cm.

MadTV - Laguna Biotch

Kategori: YouTube

MadTV är fenomenalt om ni frågar mej. Om ni inte har kollat på det förr så surfa genast in på YouTube, det finns en hel del underbart underhållande klipp där. Men först tycker jag att ni ska kolla på det här klippet, det är lite av en klassiker enligt mej. :)

"Jessica Jessica Jessica Jessica Jessica Jessica Jessica Jessica Jessica"
"It's like a drama couch."

Earth Hour 2010

Kategori: Allmänt

Ikväll mellan klockan 20:30-21:30 är det Earth Hour. Ni glömmer väl inte att släcka alla lampor?

Bird is the word!

Kategori: Allmänt

Jag vet, jag har varit usel på att uppdatera den senaste veckan. Men jag har absolut inget att skriva.
Ni får helt enkelt nöja er med att läsa andras bloggar så länge tills jag känner för att skriva något här igen, alternativt sitta och läsa gamla inlägg. Dock skulle jag rekomendera att ni läser andras bloggar i stället för att rota igenom alla mina gamla inlägg. Om ni börjar rota i mina gamla inlägg finns det en risk att ni går vilse bland konstiga ordval, obscena meningsbyggnader och omoraliska utfyllnadsord. Och tro mej, det är det sista ni vill göra. Dom där utfyllnadsorden är riktigt bitska.

Chat Roulette

Kategori: YouTube


Hahaha. Det här var underhållande att kolla på. :)

Socker, socker & lite mera socker

Kategori: Allmänt

Jag är överdrivet sockersugen. Jag vill stå emot, men jag vet inte om jag klarar det. Det känns som jag inte har ätit godis på en evighet. Ska jag springa iväg på macken och köpa lite godis? Eller ska jag göra en raid i skafferiet?

Jag klarar det inte längre, jag måste ha socker!

Trots en raid i skafferiet hittade jag inget med tillräckligt högt sockerinnehåll för att stilla mitt begär. Lätt panikslagen börjar jag fundera på hur jag ska lyckas stilla mitt sockerbegär.
Svaret kom som en blixt från klar himmel; O'boy.
Så nu sitter jag här och sörplar sakta i mej denna underbara dryck. Det är bara att konstantera, jag kommer aldrig att bli vuxen och dricka kaffe. Jag kommer att dricka O'boy till den dag jag dör.

Twilight parodi

Kategori: YouTube

En liten parodi på bal scenen från Twilight. Väldigt underhållande, om man nu gillar parodier lika mycket som jag. :)

Frukost konversation

Kategori: Allmänt

Min syster är hemma på besök från Norge och när hon är hemma är även hennes dotter, Celia, här. Så här lät det när vi satt och åt frukost för en liten stund sen.

Celia: Olle, du vill ha ägg?
Jag: Nej, jag äter inte ägg.
Celia: Okej. Olle äter bara makaroner.

Haha. Det var väl väl gulligt sagt? Det var väldigt underhållande i alla fall. :)

Fantasilös rubrik

Kategori: Allmänt

Jag struntar i att åka till körskolan idag. Jag stannar hemma och agerar städtant i stället, jag tror nästan det är roligare att dammsuga än att nörda teori. Som straff för att jag inte var på körskolan idag ska jag vara duktig och läsa några sidor i teoriboken, vilka jag ska läsa vet jag inte riktigt. Men förmodligen läser jag nåt lätt kapitel som inte kräver så mycket hjärnkapacitet.

Damn you snooze!

Kategori: Allmänt

Gissa vad? Jag "över-snoozade" i morse och missade bussen. Bajs säger jag bara. Så kan det gå om man är lite för nära kompis med snooze knappen. Det där lät ju bara lite perverst....

Vad ska jag sysselsätta mej med istället för att sitta på körskolan och nörda teori då?
Jag skulle kunna läsa lite i körkortsboken, men jag tror jag skippar det. Det är alldeles för ambitiöst för min smak. I och för sej kan jag åka upp till körskolan med mamma senare idag när hon ska åka och handla. Jag tror nästan att jag gör det, jag hinner ju med några urtråkiga teori-frågor medans mamma handlar och grejar.

Nu ska jag ta en liten "bus-promenad" med hundarna så dom får dampa lös lite med varandra.

Petra Mede Show

Kategori: Allmänt

Jag måste säga att jag är lite besviken på Petra Mede. Jag hade högre förväntningar på hennes program. Hon var inte alls lika rolig som hon brukar vara, deprimerande men sant.
Ärligt talat var programmet så tråkigt att jag inte kommer att följa det. När jag väljer att dissa ett tv-program är det illa. Jag hoppas att Petra tar sitt förnuft till fånga och återgår till sitt vanliga, smått elaka jag. :)

Nu ska jag sluta slösurfa och kolla på lite Scrubs innan jag somnar.

Arbetsförmedlingen & teori

Kategori: Allmänt

Idag har jag haft ett möte med min handledare på Arbetsförmedlingen. Det hade jag totalt glömt bort, tur att dom skickar ut ett påminnelse-sms dagen innan varje möte. Annars skulle jag förmodligen missa vartenda möte. I alla fall, mötet var ungefär lika intetsägande som vanligt. Så här brukar ett möte med min handledare låta ungefär:
"Hej" "Vilka jobb har du sökt/planerar att söka?" "Funderat på att plugga vidare?" "Praktikplats?" "Då säger vi så också ses vi om några veckor"
Otroligt givande med andra ord. Tycker ni inte?
Det som stör mej mest med min handledare är att han missbrukar frasen "Och hur tänker du då?" När jag berättade att jag skulle söka ett semestervikariat som "mattant" på äldreboendet här på byn yttrade han precis dom orden. Så säger han i princip hela tiden, oavsett vilken fråga man svara på. "Hej, hur mår du?" "Jag mår bra" "Hur tänker du då?"
Okej, det var inget praktexempel. Men det är ungefär så det är. Hehe. Nu ska jag sluta sitta här och hänga upp mej på att handledar-gubben missbrukar frasen "och hur tänker du då?".

När mötet var avklarat skuttade jag vidare mot körskolan för att plåga mej själv med lite teori. Jag har inte varit på körskolan på en evighet, fy på mej! Jag måste sluta vara så lat och oengagerad.
Härmed ger jag alla läsare (som har mitt nummer, dööh!) tillåtelse att sms-bomba mej varje vardagsmorgon runt 8:00 så att jag kliver upp i tid och hinner med bussen till körskolan.

Nu ska jag sluta ordbajsa och gå ut och motionera hundarna. Jag avslutar det här inlägget med "en gammal klassiker":

Hejdå & gå inte vilse i cyberrymden!

Sen uppdatering

Kategori: Allmänt

Jag vet att jag är seg på att uppdatera. Det bara blir så liksom, jag glömmer bort att blogga.
Jag tänkte skriva ett inlägg igår efter Melodifestivalen och förmedla min glädje över att Anna Bergendahl vann, men jag hann inte uppdatera igår.
Direkt efter Melodifestivalen tog jag en snabbdusch, sen tiggde jag skjuts av mamma till kusin My för att kolla på lite film. Så nu har jag äntligen sett Luftslottet som sprängdes, dock sov jag lite till och från under början/mitten av filmen. Men jag hängde med rätt så bra i handligen ändå och Luftslottet som sprängdes är minst lika bra som dom två första. Millenium-triologin är nog dom bästa filmer Sverige producerat på väldigt länge (bortsett från Smala Sussie).

Idag när vi vaknade fick My en kreativ vision och vi började att möblera om hennes rum. När vi hade möblerat klart gick vi ut och körde lite skoter. Vi hade tänkt "tolka" med bob efter skoter, men vi hittade inget bra rep. Deprimerande.

Nu ska jag sluta sitta här och ordbajsa och slänga in Anna Bergendahl's låt som en liten segergest. :)

Djungelhuset

Kategori: Allmänt

Nu har jag precis kommit hem från Östersund, jag följde med min syster och hennes barn till ett lekland(=Djungelhuset). Vi har bland annat åkt rutschkana, ätit kulglass och blivit beskjutna med bollar av små barn i en hoppborgsliknande anordning. 

Celia tyckte inte om att hoppa i hoppborgen, tyvärr. Jag som ville hoppa hoppborg och återuppleva min barndom. Jag får göra det en annan gång, när Celia är lite tuffare. Hehe. :)

En dålig bloggar dag

Kategori: Allmänt

Jag har absolut inget att berätta idag (som vanligt). Jag har till och med kollat igenom både Aftonbladet och Expressen i jakt på något snaskigt skvaller att kommentera här på bloggen, men jag hittade inget spännande. Förvånande? Nej, inte särskilt.


Lyssna på den här låten innan ni surfar vidare i cyberrymden.

Ingen rubrik...igen

Kategori: Allmänt

Vad är detta?
Jag har spottat ut en massa totalt onödiga och ointressanta inlägg hela dagen, det är inte likt mej. Eller, okej, det är likt mej att skriva ointressanta inlägg. Men inte så här många på en dag. Vad är det med mej? Sockerhög? Nej, faktiskt inte. Jag har varit "godis-ren" sen jag kom hem från Lycksele, om man inte räknar glass som godis?

Om drygt 45 minuter är det Sveriges värsta bilförare. Det är väldigt underhållande att kolla på, men samtidigt skrämmande. Hur fan klarade dom sina uppkörningar?
Dom kör ju fan sämre än mej, och jag har inte ens tagit körkortet än, men ändå lyckas jag hålla mej på vägen. Aja, jag klagar inte på att det finns folk som är så dåliga på att köra bil att det går att göra tv-underhållning av det. Men visst måste dom överdriva lite? Produktionsteamet "hetsar" dom säkert att köra uselt. Men ändå. Jisses!

Latheten själv

Kategori: Allmänt

Precis när jag var på väg ut med hundarna blev jag jättetrött och bestämde mej för att dissa promenaden. Och tur var väl det, för nu spöregnar det. Usch! Är det bara jag som inte gillar sånt här slaskigt "det-håller-på-att-bli-vår"-väder?
Om det blir bättre väder i kväll blir det en promenad då istället. Om jag orkar.

Lyckan har anlänt!

Kategori: Allmänt

JIPPIE!

Nu har jag precis pratat med Telias kundtjänst och hon jag pratade med sa att mitt internet skulle fungera felfritt om senast några timmar. Finally!

Im so happy!Jag har tappat all lust att städa, jag som var på sånt städhumör tidigare i dag. Det blir inget mer städande för mej idag, jag tar hundarna och går ut på promenad i stället. Mycket trevligare än att städa. :)

Struket & klart

Kategori: Allmänt

Idag känner jag mej så där "hemmafru-duktig", ni vet när man bara känner för att städa, städa och städa lite till. Dock har jag ett problem, jag vet inte vart jag ska börja! Katastrofalt.

Jag har dammsugit, tvättat (är inne på andra maskinen nu), diskat och strukit kläder. Eftersom det var så lite kläder att stryka gick jag lös på strumporna. När jag ändå höll på passade jag på att stryka mina kalsonger också. Inget går upp mot känslan av ett par nystrukna boxers!

Okej, det där lät konstigt. Men det är sant, testa att stryka dina underkläder en gång så får du känna skillnaden själv. :)

Vart ska man börja?

Kategori: Allmänt


I vilken ände ska jag börja städa? Diskmaskinen & tvättmaskinen är redan igång.
Man kanska ska börja med att ta sej en sväng om med dammsugaren?

God morgon

Kategori: Allmänt

Usch, det känns ovant att kliva upp så här tidigt. Idag klev jag faktiskt upp kl 08:45. Otroligt tidigt för att vara mej.

För tillfället leker Celila "kalas" med hundarna, men nu kom alla hundar nerspringandes. Så jag förmodar att hundarna inte ville leka kalas längre.
Nu ska jag ta Wilma och Jack och gå ner till en lägda och släppa dom så att dom får morronbusa lite granna.

Resten av dagen har jag tänkt spendera med diverse hemmafru-sysslor. Kanske. Om jag känner för det.

Jävla internet!

Kategori: Allmänt

Idag fick jag äntligen mitt nya USB-modem (det inbyggda modemet i min dator har dött, så jag var tvungen att köpa ett nytt) Lyckan är fullständig!

När alla nya drivrutiner är installerade känner jag ett begynnande lyckorus, "yes, äntligen fungerar mitt internet igen!". När jag har knappat in min pinkod och tryckt på "anslut" uppenbaras något fasanfullt. Det ploppar upp en ruta som informerar mej om att anslutningen har misslyckats. Jävla skit!
Efter ett antal försök att ansluta på nytt, starta om datorn och flyttat runt modemet mellan olika USB-portar ger jag upp och bestämmer mej för att kontakta Telias support.
Sagt och gjort, jag kopplar in mammas internet i min dator och surfar in på Telias chatt-support. Snubben jag chattade med sa att jag skulle avinstallera programmet jag använde för att ansluta till internet med mitt gamla modem och om inte det funkade skulle jag stoppa i det nya sim-kortet som följde med det nya modemet.
Jag tackar chatt-snubben för hjälpen och ser åter en strimma hopp. Glad i hågen avinstallerar jag det gamla "anslutnings-programmet" och startar om datorn. När jag testar att ansluta igen fungerar det inte, så jag testade att byta sim-kort. Men inte fan fungerade det! Otroligt irriterande.

I hopp om ett mirakel fortsatte jag att jävlas en stund till. Helt utan resultat.
Då blir jag lite lätt aggresiv och surfar åter igen in på Telias chatt-support för att bli av med lite aggressioner. Efter att jag gnällt lite på gubben i chatten kommer han fram till att han inte kan hjälpa mej, utan jag måste ringa supporten i morgon. Just den personen jag skulle prata med jobbar bara till klockan 16:30. Typiskt.

Fast det är nog tur att den jag ska prata med bara jobbar till 16:30. Om jag skulle ringa han/hon nu finns det en risk att jag skulle börja skrika i telefon av ren frustration och ta ut alla mina uppdämda aggressioner på den stackarn.

För tillfället hatar jag allt som har med mobila bredband, usb-moden och datorer att göra.

Mat dags

Kategori: Allmänt

Jag börjar bli lite småhungrig nu, så jag ska sluta missbruka Facebook och laga mej lite mat. Idag får det bli kycklingfile, pasta och en sås av något slag. Vad tror ni om en kall yogurt/creme fraiche sås? Jag tror jag satsar på det. Önska mej lycka till med mitt kulinariska experiment. :)

När min kulinariska mat är uppäten ska jag bara lata mej mer än vanligt och invänta kvällens premiär av Svenska Hollywoodfruar. Ni har väl inte missat att det börjar i kväll?

Flyleaf - Again

Kategori: YouTube

Bättre sen uppdatering än ingen alls....eller?

Kategori: Allmänt

Även fast jag inte kollade på Melodifestivalen i lördags (jag/vi var upptagna med att "värma upp" inför krogen) måste jag få uttrycka min upprördhet över att Pain Of Salvation inte gick vidare till final. Fy på er som röstade i lördags!

Nu har jag totalt glömt bort vad jag skulle skriva, så det är nog bäst att jag avrundar innan jag börjar svamla alldeles för mycket.

Mot nordligare breddgrader

Kategori: Allmänt

Om en liten stund ska jag bege mej mot bussen till Lycksele. Det är marknad i Lycksele och då passar man på att fara upp och träffa lite folk, gå på marknaden och festa lite granna. Så jag kommer att vara mer oaktiv än vanligt här på bloggen dom närmaste dagarna.
Hoppas att ni får en bra helg, det vet jag att jag kommer ha i alla fall. :) Inget kan gå snett när man umgås med några forna medlemmar av NP3A...och folk ur nuvarande NP3A. :P

Musik á la Scrubs

Kategori: Tv & Film

Är det bara jag som tycker att det är mycket bra musik i tv-serier(& filmer för den delen)? Jag menar, hur ofta får man inte små flashbacks, eller som i mitt fall: små dagdrömmar, när man hör en låt från en bra tv-serie/film?
Ex. varje gång jag hör "Goodbye to you" med Michelle Branch tänker jag på Willow och Tara (jag vet, jag är en Buffy-nörd. en stolt sådan). Det är bara en av mina flashbacks/dagdrömmar, jag har ett antal på lager i huvudet.
Nu ska jag sluta ordbajsa och istället bjuda på två låtar från Scrubs. Gruppen heter Fountains Of Wayne och den första låten heter "Hey Julie" och den andra heter "All Kinds Of Time". Enjoy!

Kvicktänkta försäljare

Kategori: Allmänt

Igår var vi ner till Birsta en snabb sväng för att inhandla lite färg. Vi ska måla om en hall härhemma + måla klart tvättstugan som jag och mamma började med för ett bra tag sen. Aja, nog om våra målar-projekt här hemma och åter till saken.

När vi hade varit på Bauhaus och inhandlat dom sista burkarna färg svängde vi in på Coop en sväng för att mormor ville handla lite. När vi hade handlat klart och var på väg ut blev vi "påhoppade" av en försäljare för GodEl. Han pekade på loggan på sin tröja och frågade om mamma kände igen den, mamma svarade att hon kände igen loggan men hon inte var intresserad. Då var försäljaren fyndig och svarade: "Av mej eller loggan?"

Haha. Ni måste hålla med om att försäljaren var lite fyndig när han sa det? :)

Pain Of Salvation - Road Salt

Kategori: Allmänt

Det har varit många dåliga låtar i årets Melodifestival. Trots det har några låtar etsat sej fast i hjärnan på mej. I år är det Road Salt(Pain of salvation), This Is My Life(Anna Bergendahl) och Heaven Or Hell(Crucified Barbara) samt refrängen till Manboy(Eric Saade) som har infekterat min hjärna. Vilken konstig blandning.

Konstiga partier

Kategori: Allmänt

I år är det valår och för första gången i mitt liv får jag gå och rösta. Jippie! Även fast jag redan är ganska säker på att Miljöpartiet  har min röst (det låter "miljövänligt" & dom verkar ha vettiga åsikter om det mesta) så skadar det inte att ha lite koll på vad andra partier tycker och tänker. Hoppas ni inte dör av att läsa lite politik-babbel. :)

För en liten stund sen fick jag en länk av en kompis på msn till en artikel om att det är några nya partier som ställer upp i valet. Dom flesta ställer inte upp i riksdagsvalet, utan bara i kommun och landstingsvalet. Aja, nog om det och åter till kärnämnet.
Vad sägs om Spritpartiet, Frihetspartiet eller varför inte Landsbygdspartiet? Dom har i alla fall väldigt speciella namn. Ta Spritpartiet till exempel, det första jag tänkte på när jag läste det namnet var att det enda dom vill är att sänka skatten på sprit, ta bort Systembolagets monopol och så vidare. Men så är det inte, deras enda valfråga är att halvera Sveriges spritkonsumtion. Är det bara jag som tycker dom har valt lite fel namn?

Värst av alla nya partier måste ju vara Svenskarnas Parti.
"...och Svenskarnas parti, som vill att bara människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet ska kunna vara svenska medborgare och icke-svenskar ska inte tillåtas ha maktpositioner i det svenska samhället." - utdrag ur artikeln "Nya partier ställer upp i valet", Dagens Nyheter, 2010-03-01

Jag hoppas att folk tar sitt förnuft till fånga och inte röstar på "Svenskarnas Parti". Fast det är bara att inse att dom kommer på några röster, tyvärr. Se bara på Sverigedemokraterna.

Läs artikeln här.

Äntligen!

Kategori: Tv & Film

OS börjar äntligen lida mot sitt slut och släpper därmed sitt järngrepp om tv-tablån (till och med dom "os-fria" kanalerna har ändrat sina tablåer och hållit inne med sina tv-serier. Ingen nämnd, ingen klämd. Men jag pekar lite diskret mot femman) I och med att OS är inne på slutspurten börjar det ploppa upp säsongspremiärer här och där. Bara Kanal5 har 10 säsongsstarter/premiärer nu i veckan, underbart! Sen har ju dom andra kanalerna också en del säsongsstarter. Jisses, vilken tv-vecka det här kommer att bli. Jag kommer sitta bänkad framför tvn mer än vanligt den här veckan.

Måndag
20:00: Guldfeber med Erik & Mackan - PREMIÄR (TV6)
21.00: CSI - säsongspremiär (Kanal 5)
21.55: Boston Tea Party - säsongspremiär (Kanal 5)

Tisdag
20:00: The Simpsons - säsongspremiär (TV6)
20.00: Dating in the Dark - PREMIÄR (Kanal 5)
21.00: Desperate Housewives – säsongspremiär (Kanal 5)
21.55: Cougar Town - PREMIÄR (Kanal 5)
22:00: The Mentalist - säsongspremiär (TV3)
 
Onsdag
21.00: Greys Anatomy – säsongspremiär (Kanal 5)
21.55: Sex Rehab med Dr. Drew - PREMIÄR (Kanal 5)
22:00: True Blood - säsongspremiär (SVT 1)
 
Torsdag
20:00: Sveriges värsta bilförare - säsongspremiär (TV4)
21.00: Criminal Minds - säsongspremiär (Kanal 5)
21.55: US Kitchen Nightmares - säsongspremiär (Kanal 5)
 
Söndag
19.00: Gossip Girl - säsongspremiär (Kanal 5)

Programmen i fet stil är dom jag med all säkerhet kommer att kolla på, dom i "snestil" kollar jag på i brist på annan kvalitativ tv-underhållning.