En helt vanlig blogg!

Smart?

Kategori: Allmänt

Ikväll var jag till mín mormor och åt middag och innan jag skulle fara hem skulle jag gå ut med soporna åt henne. Dessvärre glömde jag att slänga soporna i soptunnan och slängde i stället in dom i bilen och åkte hem. Tur att det inte var några illaluktande sopor.

Filippa Bark - Vårkänslor

Kategori: YouTube


Har jag sagt att jag inte gillar att det gick så bra för Sverigedemokraterna i valet? Om inte, så har jag gjort det nu.

Röstat & klart

Kategori: Allmänt

Jag har precis röstat för första gången i mitt liv. Im so excited!

Innan jag åkte och röstade sa jag till mamma lite skämtsamt att jag var så exalterad över att få rösta och att min röst kommer att avgöra hela valet.
Så här i efterhand inser jag att jag faktiskt är lite exalterad, det är trots allt lite spännande att få vara med att avgöra vilka som får styra Sverige dom kommande åren. Dessvärre har jag insett att min röst knappast kommer att avgöra valet, den är precis som alla andras röster endast en liten del av kakan, så att säga.

Själva röstningen blev lite schizofren för min del. Jag kunde inte bestämma mej helt för vilket parti jag skulle rösta på, så jag röstade på alla tre i den rödgröna alliansen. Miljöpartiet till riksdagen, Vänsterpartiet till landstinget och Socialdemokraterna till kommunfullmäktige.
Nu tycker säkert ni som är lite mer insatt i politiken än vad jag är att jag röstade väldigt korkat. "Håll dej till ett parti liksom!" Men det är inte så lätt när man är en lättledd förstagångväljare som jag är. Helst av allt skulle jag vilja stoppa MP, S och V i en mixer och köra några varv och på så sätt tillaga det perfekta partiet. Ungefär som när man spelade in en blandkasett när man var liten och bara tog med det bästa av det bästa. Typ.

Nu hade jag tänkt dissa datan och bänka mej framför tvn resten av kvällen. Jag håller tummarna för att alla kanaler inte sänder valvakor hela kvällen, jag sätter mitt hopp till femman och sexan.
Just ja, ni kan smsa mej när det börjar dra ihop sej för att presentera vinnarna. Jag håller tummarna för dom RödGröna. Vilka hoppas du vinner valet?

Klamydiabrevet

Kategori: Allmänt

Alla, och då menar jag precis alla, borde trycka på länken nedan och läsa texten. Texten handlar om en person som blivit utförsäkrad på grund av nuvarande regeringens otroligt konstiga regler gällande sjukförsäkringen. Läs och begrunda!

Klamydiabrevet

Vilka ska jag rösta på?

Kategori: Seriöst tjafs

Idag är det dagen D, eller ska man kalla det dagen V eftersom det är val?
 
Miljöpartiet: Jag måste erkänna att jag alltid haft en liten förkärlek till Miljöpartiet. Deras åsikter stämmer i många fall överens med mina egna. I princip det enda jag inte gillar med Miljöpartiet är att dom vill höja koldioxidskatten, vilket i sin tur bidrar till att bensinen blir ännu dyrare. Det slår väldigt hårt mot oss som är beroende av bilen. Men dom säger att dom kommer kompensera det höjda bensinpriset med ett höjt reseavdrag för oss i glesbygden.

Socialdemokraterna: Socialdemokraterna går till val på att förbättra allt som den nuvarande regeringen har försämrat. Sossarna vill skapa fler jobb och praktikplatser för unga och förbättra sjukvården. Man skulle kunna säga att sossarna satsar på välfärd åt alla. Nu höll jag på att glömma ett av deras viktigaste vallöften, dom tänker riva upp FRA-lagen.

Vänsterpartiet: Eftersom vänsterpartiet, socialdemokraterna och miljöpartiet har ingått i någon slags allians har dom väldigt lika åsikter i många frågor, därför orkar jag inte skriva vad Vänsterpartiet står för. Eller jo, en sak ska jag ta upp. Vänsterpartiet har den fenomenala iden att alla skolor ska ha en vegetarisk dag varje vecka för att minska köttkonsumtionen. Är det bara jag som tycker det är en skitbra ide? (och ja, jag är seriös) Jag menar, köttproduktionen i sig är en stor miljöbov och jag tror att barnen skulle må bra av att få i sej lite vegetarisk kost då och då i stället för att vräka i sej massa halvfabrikat beståenda av kött varenda dag.
Dessutom skulle det vara väldigt kul att se hur upprörd människor skulle bli av att barnen tvingas äta vegetariskt en gång i veckan.

Som ni kanske förstår kommer jag att rösta på något av dessa tre partier, då jag delar väldigt många åsikter med något av dom, eller rent ut av alla tre.
Nu är det bara en sak jag undrar över, eftersom MP, S och V har ingått i en allians tillsammans spelar det någon roll vilket av dom jag röstar på till riksdagen? Om jag tillexempel röstar på MP till riksdagen, räknas det som en röst på den rödgröna alliansen eller enbart som en röst på MP?

Nu ska jag sluta sitta här och försöka förstå mej på politik och iställer skutta ner på golvet och klippa klorna på hundarna.

En liten påminnelse

Kategori: Allmänt

Jag tänkte bara påminna er om att det är val i morgon, ifall ni har glömt bort det. Med andra ord måste jag ta och bestämma mej för vilka jag ska rösta på. Det enda jag är säker på är att jag inte tänker rösta på Sverigedemokraterna. Så det så. Jag förstår mej verkligen inte på deras politik.

Btw, jag hade sovmorgon i morse. Det var väldigt skönt.

"Det sa Jonte"

Kategori: YouTube


Det här var väl ett underhållande klipp? :) Haha.

9 dagar kvar

Kategori: Allmänt

Nu är det bara nio dagar kvar till valet. Det kanske är dags att jag bestämmer mej för vilka jag ska rösta på? Eller ska jag vänta med att bestämma mej tills när jag väl står där och ska rösta?`

Jag kanske ska börja med att kolla upp vad alla partier har för vallöften. Eller förresten, vallöften är inget att lita på. Ända sedan jag var liten har jag hört "dom lovar så jävla mycket innan valet, men sen när dom väl vunnit händer inte ett skit". Vilket säkert stämmer i många avseenden.
Så jag skippar nog alla vallöften, det är nog smartare att kolla upp vad partierna står för i "vanliga fall" i stället för att stirra sej blind på alla vallögner....förlåt, vallöften menar jag såklart.

Har ni andra bestämt er för vad ni ska rösta på?

Äntligen höst

Kategori: Allmänt

Nu är det äntligen höst och vi vet ju alla vad det betyder; massor av premiärer på tv! Lovely!
Det känns som att det är så mycket nya program och säsongspremiärer att man tvingas sålla mellan dom. I kväll ska jag kolla på Ullared på Kanal5 klockan 20:00 och sedan blir det nog att jag kollar på Lite Sällskap klockan 22:00 på femman.
Jag skulle vilja se premiären av svenska Biggest Loser i kväll också, men det krockar med Ullared. Deprimerande men sant.

Nej, nu ska jag sluta ordbajsa här och bege mej mot tvn. :)

Håll tummarna...

Kategori: Allmänt

..för att det ska regna priser över Solsidan på Kristallen galan i kväll. Solsidan är bland det bästa som har hänt  tv-sverige sedan Hey Baberiba.

Dagens lärdom

Kategori: Allmänt

Idag har jag lärt mej att vi svenskar är protestanter och av just den anledningen dissar vi påven.

Erkänn att ni lärde er något nytt nu, för ni kunde väl omöjligt veta att vi svenskar är protestantiskt kristna. Eller, är det bara jag som inte visste det? Om nu så är fallet ber jag om ursäkt för min dumhet med följande ord; kristendomen och bibeln har alldeles för många hål i storyn för att jag ska hålla reda på vilka som är protestanter, katoliker och frikyrkliga.