En helt vanlig blogg!

Eurovision - låtarna, del 4

Kategori: Tv & Film

Ryssland ~ Alex Sparrow - Get You


Nej, nej och åter nej. Det här var verkligen inte bra. Men vad vet jag, jag kanske har dålig musiksmak?
Betyg: 0/10

Schweiz ~ Anna Rossinelli - In Love For A While
Inte heller den här låten är någon favorit hos mej. Den är bara för lagom & gullig. Och what's the deal med den extremt lilla gitarren snubben spelar på i början? Skaffa en ordentlig gitarr liksom. :P
Betyg: 3/10

Ung vs. Gammal

Kategori: Allmänt

Och nej, rubriken syftar inte på ett YouTube-klipp där unga slåss mot gamla. Även om det hade varit smått underhållande.
Rubriken syftar på en artikel jag hittade på E24 som handlar om att äldre presterar bättre på jobbet. Det har några tyska forskare kommit fram till. Läs artikeln här.
När jag satt och läste artikeln började jag tänka lite om åldern verkligen kan påverka  om man blir anställd/hur bra man jobbar. Efter en liten stunds funderande kom jag fram till att åldern säkert kan påverka om man får jobbet eller inte och/eller påverkar hur bra man jobbar.

Exempel: om vi antar att en person sitter på en arbetsintervju. Ska inte att den personens kunskap och vilja att jobba just där vara mer avgörande för om han/hon får jobbet eller inte än dennes ålder?

När jag läser kommentarerna till artikeln kan jag inte låta bli att fascineras av folks fördomar. Den vanligaste fördomen låter ungefär så här "Äldre jobbar mycket bättre för dom har mycket mer erfarenhet än unga". Det säger ju sej självt att dom som har jobbat ett helt liv/många år har mer erfarenhet än någon som precis kommit in i arbetslivet eller varit arbetslös en längre tid, och hur ska dom kunna få erfarenhet om dom inte ens får testa att jobba?
Den näst vanligaste fördomen är att ungdomar är extremt lata och absolut inte vill jobba. Det är en väldigt orättvis generalisering tycker jag, snacka om att dra alla över en kam. Jag säger inte att det inte finns ungdomar som inte vill jobba, men den antalet är nog ganska litet om man ser till antalet arbetslösa ungdomar. Det största problemet är nog att många unga inte får en chans att visa upp sej.

Nu ska jag sluta ordbajsa här och surfa vidare. Jag rekomenderar att ni surfar in på E24, letar reda på artikeln och läser kommentarerna. Det är mycket underhållande läsning, typ. :P

Eurovision - låtarna, del 3

Kategori: Tv & Film

Nu är det dags för Turkiet & Serbien att hamna under luppen.

Turkiet ~ Yüksek Sadakat - Live It Up

Min första tanke: "Åh, äntligen Turkiet. Dom brukar skicka bra musik, mycket rock". Men när jag började lyssna på låten insåg jag att den inte var så rockig som jag trodde. Men det är ändå en av dom bättre låtarna i år, jag tycker faktiskt att den förtjänar en plats i finalen.
Betyg: 7/10

Serbien ~ Nina - Caroban

Inte riktigt min stil, men eftersom det är en lite småsvängig och glad låt tror jag att den kommer sticka ut lite grann och därför finns det en risk att Europa röstar den vidare till final. Dock tror jag inte på någon topplacering.
Betyg: 4/10

Eurovision - låtarna, del 2

Kategori: Tv & Film

Nu är det dags att tjuvlyssna på Albanien och Armenien. Enjoy!

Albanien ~ Aurela Cace - Feel The Passion


Topp tio, av dom sämsta låtarna i år. Extremt tråkig och intetsägande om du frågar mej.

Armenien ~ Emma Bedzjanjan/Emmy - Boom-Boom


Är också en av dom sämsta låtarna i år enligt mej. Men Europa brukar ju gilla sån här konstig skit, så det finns risk för att den röstas vidare till final.

Eurovision - låtarna, del 1

Kategori: Tv & Film

Nu har jag hållit mitt löfte och inte bloggat om Melodifestivelen eller Eurovision på, typ jätte länge. Ärligt talat har jag inte bloggat överhuvudtaget på länge...
Så nu är det äntligen dags att börja lyssna igenom alla bidrag i årets Eurovision, spännande va? Dessan har redan börjat med det och ligger x-antal låtar före mej, hon lägger nämligen också ut låtarna på sin blogg. Kika in hennes blogg här. 
Rent logiskt börjar jag med att lägga ut låtarna, två åt gången, från första semifinalen som går av stapeln den 10 maj.
Idag bjuder jag på Polens & Norges bidrag. Enjoy!

Polen ~ Magdalena Tul - Jestem


Ingen direkt storfavorit, eller favorit överhuvudtaget, hos mej. Dessvärre brukar Europa väldigt ofta rösta tvärtemot mina direktioner, så det finns en liten risk att den här går till final. Tyvärr.
Betyg: 3/10

Norge ~ Stella Mwangi - Haba Haba


Tro det eller ej, men det här var ju ännu sämre än Polens bidrag. Men även här tror jag att Europa kommer göra mej besviken och rösta Norge vidare till final.
Betyg: 1/10

Lady Gaga's sämsta någonsin?

Kategori: YouTube

Voila! Här har ni Lady Gagas nya låt, som har råkat läcka ut på nätet så här dagarna innan den skulle släppas. Om jag ska vara ärlig så tycker jag det är det sämsta hon någonsin gjort. Så det så. Lyssna och döm själva.

Utmanad av Dessan

Kategori: Allmänt

För några dagar sen blev jag utmanad av Dessan att kopiera en lista med frågor och svara på, men den otroligt intelektuellt stimulerande listan föll ner i glömskans ruin. Och där har den legat tills nu. Så här kommer den, hoppas du blir glad nu Dessan. :P

Svara endast med ett enda ord!
Utmana fem personer att göra testet!
1. Din mobiltelefon:
Svart
2. Din äkta hälft:
SåntSysslarJagInteMed (=ett långt och felsammansat ord)
3. Ditt hår:
Konstigt
6. Det bästa du vet:
Tv-serier (nördigt men sant)
7. Din dröm inatt:
Fest
8. Din dröm/ditt mål:
...
9. Rummet du är i:
Köket
10. Din hobby:
LiteAlltMöjligt
11. Din skräck:
Zombieclowner
12. Vill du vara om 6 år:
.....
13. Var du igår kväll:
Hemma
14. Vad du inte är:
FörtjustISånaHärListor (återigen ett felkonstruerat ord)
15. En sak du önskar dig:
.....
16. Var du växte upp:
Skogen (en liten förort till metropolen Bispgården)
17. Det sista du gjorde:
Skrev
18. Dina kläder:
Nytvättade
19. Din TV:
Av
20. Ditt husdjur:
Jackson (+två katter)
21. Ditt humör:
Lathumör
22. Saknar du någon:
Nja..
23. Din bil:
Funkar
24. Något du inte har på dig:
Strumpor
25. Favoritaffär:
IKEA
26. Din sommar:
Jobba
27. Älskar någon:
Kanske
28. Favoritfärg:
Svart
29. När skrattade du senast:
Nyligen
30. När grät du senast:
Längesen

Jag utmanar: alla som är duktiga på att svara på såna här listor på ett roligt sätt. Dvs, inte mej själv. :P

Hard Gay - Father's Day

Kategori: YouTube

Jag hittade en väldigt udda, men ack så underhållande, video på Sofie's Facebook. Jag tycker att alla ska surfa in på hennes Facebook och skriva att hon har bra humor i hennes logg. Om ni inte är vän med henne på Facebook kan ni alltid surfa in på hennes blogg och lämna en uppfriskande kommentar. :P

Men nu lämnar jag över till YouTube-klippet jag har snott direkt från Sofie's Facebook. Enjoy! :P

En gammal klassiker

Kategori: YouTube

Tom Petty - Free Falling