En helt vanlig blogg!

Boyce Avenue - Firework

Kategori: YouTube

Jag är just nu inne i en YouTube fas, jag har nämligen lyssnat slut på mina gratis timmar på Spotify. Och det vette fan om jag inte tycker att det finns mer bra musik på YouTube, trots att VEVO och arga "rättighetssnobbar" har tagit bort många bra covers, än på Spotify.
I alla fall, här har ni en låt som jag lyssnat på typ sju gånger i rad nu.  Enjoy!

Grattis till Azerbadjan

Kategori: Tv & Film

Herregud vilken nervpirrande omröstning och poängutdelning årets Eurovision final bjöd på. Jag höll seriöst på att bryta ihop några gånger under poängutdelningen, men som tur är gjorde jag inte det. Om jag hade brutit ihop hade jag ju missat allt det roliga. :)

Det bjöds på en hel del skrällar i kväll, Ungern som var favorittippad hamnade på 22 plats. Jag måste säga att jag är lite besviken över att Ungern dåliga resultat, det var ju min favoritlåt liksom. Skräll nummer två är Italiens topplacering, 2:a plats, vem hade trott det liksom? Inte jag i alla fall.

Det finns mycket mer jag skulle vilja säga om kvällens Eurovision, men jag tror jag skippar det så att mina icke-eurovision-tittande-läsare slipper allt detta tjat om Eurovision. Eller så tar jag och skriver ihop ett lite längre inlägg i morgon efter jobbet, kanske ett inlägg där jag väljer ut mina egna favoriter och placerar dom på den plats jag tycker dom förtjänar? Får se hur inspirerad jag känner mej i morgon, risken finns att jag är alldels för lat för att göra det också. Aja, nu är det dags sluta sitta här och filosofera om morondagens bloggande.

Grattis till Eurovision vinnarna Ell/Nikki från Azerbadjan med låten Running Scared och ett stort grattis till Eric Saade som kom på en hedrande tredje plats, för er oinsatta kan jag berätta att det är Sveriges bästa placering sedan Charlotte Perelli (eller Nilsson som hon hette då) vann Eurovision 1999. :)

Årets vinnarlåt

Jag gillar deras låt. :)

Eurovision - finalen, vem vinner?

Kategori: Tv & Film

Jag är extremt exalterad för tillfället, det är bara 10 minuter kvar tills finalen i Eurovision börjar. Töntigt jag vet, men är man schlager-bög så är man. Eller vad säger ni Dessan och Sofia? :P Haha.

Då hoppar vi smidigt över till den eviga frågan, vilken låt ska vinna? I år tycker jag det är extremt svårt att välja bara en vinnare, det finns flera låtar som är värdiga vinnare enligt mej. Det är länge sen jag hade så många favoriter i finalen. :)

Nu ska jag presentera mina favoriter i kväll, helt utan inbördes ordning (typ).

Ungern ~ Kati Wolf - What About My Dreams (låten jag hejar mest på :P)
Sverige ~ Eric Saade - Popular
Finland ~ Paradise Oskar - Da Da Dam
Danmark ~ A Friend In London - New Tomorrow
Irland ~ Jedward - Lipstick
Tyskland ~ Lena - Taken By A Stranger
Rumänien ~ Hotel FM - Change
Georgien ~ Eldrine - One More Day
Slovenien ~ Maja Keuc - No One
Azerbadjan ~ Ell/Nikki - Running Scared

Herregud, det kommer bli mycket röstande i kväll för min del. Jag har säkert glömt någon låt också. Som sagt, det är inte ofta jag har så här många favoriter i finalen. :)

Nu ska jag sluta ordbajsa här och ta och parkera mitt barnsligt exalterade arsle* i soffan och njuta av Eurovision finalen.

*Fotnot: ja, jag inser att det låter extremt konstigt att en rumpa är "barnsligt exalterad", men nu råkade jag skriva så i brist på något annat fyndigt. :P

The Big Five - Spanien

Kategori: Tv & Film


Här har vi den sista finalisten i årets Eurovision, Spanien. Nu kanske ni tror att jag har sparat det bästa till sist, det är ju trots allt bara 15 minuter tills finalen börjar men om sanningen ska fram så har jag bara glömt att uppdatera, men så är inte fallet. Jag gillar inte spaniens låt. :P

Eurovision - Semifinal 2, vilka går vidare?

Kategori: Tv & Film

Jaha, då var det dags att gissa vilka låtar som går vidare till final från kvällens semifinal. I kvällens semifinal är det mycket hårdare konkurrens än i tisdagens, tycker jag i alla fall, vilket gör det väldigt svårt att gissa vilka låtar som går vidare. Men jag ska i alla fall göra ett försök. :P

Jag gissar på att följande låtar går vidare:

Slovenien ~ Maja Keuc - No One
Sverige ~ Eric Saade - Popular
Slovakien ~ TWiiNS - I'm Still Alive
Bulgarien ~ Poli Genova - Na Inat
Estland ~ Getter Jaani - Rockefeller Street
Danmark ~ A Friend In London - New Tomorrow
Irland ~ Jedward - Lipstick
Nederländerna ~ 3JS - Never Alone
Österike ~ Nadine Beiler - The Secret Is Love
Ukraina ~ Mika Newton - AngelThe Big Five - Tyskland

Kategori: Tv & Film

Lena - Taken By A Stranger


Tyskland har valt att skicka Lena, fjolårets vinnare, en gång till vilket kan verka lite enformigt och tråkigt. Men mej gör det ingenting, jag diggar Lena och hennes musik.

The Big Five - England

Kategori: Tv & Film

Blue - I Can


Typisk "pojkbands-pop" á la England. Det kan nog gå ganska bra för den här låten i Eurovision, min
högst oproffesionella gissning är att den hamnar bland topp tio i finalen.

The Big Five - Italien

Kategori: Tv & Film


Kära vänner, det blir inte så mycket tråkigare än så här. Som ni nog förstår tycker jag inte om den här låten.

Eurovision - Semifinal 1, vilka går vidare?

Kategori: Tv & Film

I vanliga fall brukar jag göra två listor, en med dom låtar jag vill ska gå vidare och en lista med dom låtar jag tror  ska gå vidare. Men nu har latheten tagit över och därför rafsar jag bara ihop en lista med dom låtar jag tror går vidare i kvällens Semifinal.
Värt att berätta är att jag har ändrat åsikt om vissa låtar också, en del låtar har växt tycker jag. Däribland Finlands bidrag, så bli inte brydd om jag slänger in någon låt jag inte gillat tidigare på listan över vilka låtar jag tror går vidare. :P

Följande låtar tror jag går vidare:

Ungern ~ Kati Wolf - What About My Dreams
Norge ~ Stella Mwangi - Haba Haba
Turkiet ~ Yüksek Sadakat - Live It Up
Azerbadjan ~ Ell & Nikki - Running Scared
Ryssland ~ Alexej Vorobjov - Get You
Georgien ~ Eldrine - One More Day
Finland ~ Paradise Oskar - Da Da Dam
Litauen ~ Evelina Sasenko - C'est Ma Vie
Grekland ~ Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike - Watch My Dance
Malta ~ Glen Vella - One Life

Åh herregud, nu när jag kollar över vilka låtar jag tror ska gå vidare känns det inge bra. Det känns som att jag kommer ha 9 av 10 fel. Huvva, det är nästan så jag skäms över mej själv. Men så länge Ungern går vidare så är jag nöjd. :)

Opps

Kategori: Allmänt

Nu såg jag att det har blivit lite fel bland mina inlägg. :P Jag hade lyckats lägga inlägget "Eurovision - låtarna, del 18" efter "Eurovision - låtarna del 15". Så kan det gå när jag försöker vara smart och ställa in så att bloggen "uppdaterar sej själv". Men men, huvudsaken är ju att alla låtar ligger ute på bloggen. Och det gör dom, del 16 & 17 blev publicerade efter del 18.
Så kan det gå när inte haspen är på, som man så käckt brukar säga.

Eurovision - The Big Five - Frankrike

Kategori: Tv & Film

Nu har det blivit dags att granska The Big Five's bidrag. För er som inte är Eurovision nördar kan jag berätta att det alltid är några länder som är med i finalen, oavsett placering året innan, och dessa länder kallas för The Big Five.

Vi börjar med att lyssna på Frankrikes bidrag som hör och häpna, inte sjungs på franska i år. I år sjungs Frankrikes bidrag på Korsikanska. Den ni!

Frankrike ~ Amaury Vissili - Sognu / Dream
Att han kan sjunga är det inget snack om, men eftersom jag inte är så förtjust i opera så är det här ingen storfavorit för mej.

Eurovision - låtarna, del 17

Kategori: Tv & Film

Estland ~ Getter Jaani - Rockefeller Street
Här har vi en låt som hade kunnat vara jättebra, om hon hade varit lite mer tonsäker, och ja, lite mer galen som Lady Gaga. Det till trots kan det nog gå ganska bra för henne i Eurovision.

Vitryssland ~ Anastasia Vinnikova - I Love Belarus
Nej, nej och åter nej. Det här var verkligen inte bra.

Eurovision - låtarna, del 16

Kategori: Tv & Film

Slovenien ~ Maja Keuc - No One
Håll i hatten, den här låten gillar jag faktiskt.

Rumänien ~ Hotel FM - Change
Jag tycker den här låten är lite småbra också, men någon vinnarlåt är det inte.

Eurovision - låtarna, del 18

Kategori: Tv & Film

Lettland ~ Musiqq - Angel In Disguise
Det här är vad jag kallar en "kisslåt", när den här låten spelar är det dags för kisspaus med andra ord. Och det säger ju sej självt att man inte går på toa och kissar när det är en bra låt.

Danmark ~ A Friend In London - New Tomorrow
Här har vi den, låten som är anklagad för att vara ett plagiat på Andreas Johnsons "Sing for me". Och jag måste erkänna att likheten är slående. Eftersom jag gillar "Sing For Me" borde jag, rent teoretiskt, även gilla den här låten? Och ja, det är klart jag gör.  :P

Irland ~ Jedward - Lipstick
Jag diggar den här låten. (ja, jag är seriös)

Eurovision - låtarna, del 15

Kategori: Tv & Film

Makedonien ~ Vlatko Ilievski - Rusinka / Russian Girl
Ifall ni inte förstod det under låtens gång så kan jag passa på att upplysa er nu om att han gillar ryska tjejer. Vad tycker jag om låten då? Jo, det ska jag genast berätta för er. Den suger.

Israel ~ Dana International - Ding Dong
Det här var en....ganska tråkig låt..

Eurovision - låtarna, del 14

Kategori: Tv & Film

Cypern ~ Christos Mylordos - San Aggelos S'Agapisa/I Loved You Like An Angel

Nja, ingen höjdare direkt.

Bulgarien ~ Poli Genova - Na Inat / For Spite
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den här låten, den är varken bra eller dålig. Typ.

Eurovision - låtarna, del 13

Kategori: Tv & Film

Moldavien ~ Zdob si Zdub - So Lucky

Så otroligt dålig låt...

Sverige ~ Eric Saade - Popular

Jag måste erkänna att jag inte blev sådär överförtjust när Eric Saade vann Melodifestivalen, jag gillade inte alls hans låt. Men jag har lärt mej att gilla den nu, inte så att jag lyssnar på den dagarna i ända, utan så pass att jag har slutat förbanna alla som röstade på han i Melodifestivalen. Låten är ju faktiskt ganska bra, fartig och med en refräng som sätter sej på hjärnan.
Nu är det bara att hoppas att han blir lika populär bland tonårstjejerna ute i Europa som han är här hemma i Sverige. :P

Eurovision - låtarna, del 12

Kategori: Tv & Film

Slovakien ~ TWiiNS - I'm Still Alive

En väldigt vacker och finstämd låt. Jag gillar den, frågan är hur bra den är live?

Ukraina ~ Mika Newton - Angel

En väldigt tråkig låt enligt mej....

Eurovision - låtarna, del 11

Kategori: Tv & Film

Nederländerna ~ 3JS - Never Alone
Oväntat bra låt. Jag överväger faktiskt att låta den joina min tio i topp lista, men jag är inte säker än.

Belgien ~ Witloof Bay - With Love
Belgiens låt är bara så frän att man måste gilla den. Dom använder inga instrument i låten, utan alla ljud görs av dom själv. Lite småfränt faktiskt. Även den här låten överväger jag att slänga in på min tio i topp lista. :P

Eurovision - låtarna, del 10

Kategori: Tv & Film

Då var det dags att  börja lyssna igenom låtarna i semifinal 2. Först ut är Bosnien & Hercigovina och Österike.

Bosnien & Hercegovina ~ Dino Merlin - Love In Rewind


Tack för visat intresse, men du besitter inga av dom egenskaper jag söker hos en Eurovision vinnare. Du suger på ren svenska.

Österike ~ Nadine Beiler - The Secret Is Love

Förmodligen en av dom finaste låtarna i år, den får hamna på min tio i topp lista.

Eurovision - låtarna, del 9

Kategori: Tv & Film

Kära vänner, slösurfare och schlagerhomos, låt mej presentera dom två sista bidragen som tävlar i semifinal ett i årets Eurovison. Enjoy!

Azerbadjan ~ Ell & Nikki - Running Scared

Jahapp, det här var ju en gullig låt. Det tråkiga är att det är just allt vad den är, gullig.

Grekland ~ Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike - Watch My Dance

Jag fattar inte. Här förväntade jag mej en partylåt, jag menar låten heter "Watch My Dance", och vad får jag? En rappare och en känslofull grek som står och viftar med armarna. Jag fattar verkligen inte vad det är som är bra med den här låten, eller hur Grekland kunde rösta fram den som vinnare...

Eurovision - låtarna, del 8

Kategori: Tv & Film

Ungern ~ Kati Wolf - What About My Dreams

Awesome! Äntligen en låt som faktiskt är bra. Det här får bli en av mina topp tio favoriter i år. :P

Portugal ~ Homens da Luta - A luta é alegria

Efter att ha lyssnat på Portugals bidrag vill jag dela med mej av tre ord: löjligt, uselt och patetiskt. I och för sej är det alltid något/några såna här bidrag med i Eurovison, men jag vänjer mej aldrig vid dom och kommer aldrig någonsin att uppskatta dom. Så det så.

Litauen ~ Evelina Sasenko - C'est Ma Vie
Här har vi faktiskt en riktigt bra ballad tycker jag. Men någon vinnarlåt är det inte, svårt att gissa placering på den.

Eurovision - låtarna, del 7

Kategori: Tv & Film

Kroatien ~ Daria Kinzer - Celebrate

Jag förmodar att det här är menat som en partylåt, men jag får inte minsta lilla partykänsla...

Island ~ Sjonnis Friends - Coming Home
Eh, antingen är jag väldigt kräsen eller så är det väldigt låg kvalitet på många av årets Eurovision-låtar. Som ni nog redan listat ut är jag inte så förtjust i Islands bidrag heller...

Eurovision - låtarna, del 6

Kategori: Allmänt

Malta ~ Glen Valla - One Life

Här förväntade jag mej att Malta skulle skicka en ballad, men tji fick jag. Det här var inte alls bra. Malta ska hålla sej till ballader för det gör dom (oftast) väldigt bra.

San Marino ~ Senit - Stand By

Helt okej låt, men ingen storfavorit precis.

Eurovision - låtarna, del 5

Kategori: Tv & Film

Georgien ~ Eldrine - One More Day


Inte helt fel faktiskt. Hoppas den går vidare till final. :P

Finland ~ Paradise Oskar - Da Da Dam

Nja, jag vet inte riktigt vad jag tycker om den här låten. Den är varken bra eller dålig egentligen, bara extremt intetsägande.