En helt vanlig blogg!

Magnus Weideskog - We Found Love

Kategori: YouTube

När tålamodet tar slut

Kategori: Allmänt

Det känns som att det inte riktigt har varit min helg den här helgen. För det första hoppade mitt vänstra knä ur led (& tillbaks igen som tur var) igår när jag var ute på promenad med hundarna. Dom råkade springa rakt in i mina ben, och då blev det som det blev. Så det var bara att halta hemåt för att spendera resten av dagen med att göra absolut ingenting, skittråkigt.
Jag som hade tänkt skrubba lägenheten från golv till tak eftersom jag inte skulle jobba något, men det blev ju inte riktigt så. Största delen av lördagen spenderades framför datorn och tvn, mer än vanligt alltså.

Sen idag hade svullnaden på knät lagt sej lite och då fick jag den superbra iden att jag skulle ta en liten promenad med hundarna. Dom måste ju få röra lite på sej liksom. Sagt och gjort, allt gick bra. En liten stund.
När vi hade promenerat ett tag släppte jag lös hundarna så att dom skulle få leka lite, och träna på att gå lösa. Det gick ju inte som jag hade tänkt. Det slutade med att dom stack in på en gård och snodde åt sej lite fläsksvålar som hängde på ett träd... Då fick jag mitt första vredesutbrott.
Efter den incidenten åkte kopplen på igen, om man inte uppför sej får man inte gå lös. Så det så! Så småningom mötte vi en person som var ute och gick med sin hund. Varpå mina charmtroll blir väldigt exalterade och börjar dra i kopplet, så jag tänkte att jag skulle stanna och sätta dom ner så att dom fick lugna ner sej medans den andra hunden passerade. Det gick ju inte heller som planerat.... Då fick jag ett vredesutbrott från helvetet...

Summa summarum; det är ingen bra ide att promenera med hundar, varav den ena är mitt uppe i trotsåldern, när man har ett svullet och stelt knä. Det blir inte alls som man tänkt sej. Uppenbarligen.

Men inget ont som inte för något gott med sej.

Eftersom jag är en liten toalettfilosof började jag ju genast fundera över hur alla mina vredesutbrott påverkar hundarna egentligen och varför jag får sådana utbrott ibland. Efter att ha filosoferat och rannsakat mej själv den senaste timmen har jag kommit fram till en hel del faktiskt. Men jag ska inte sitta och dela med mej av allt jag har kommit fram till, det skulle leda till ett alldeles för långt och ointressant inlägg.
Det största "genombrottet" är att jag måste skaffa självdisciplin och få saker och ting gjorda, allra helst när det kommer till hundarna och deras träning. Där har jag verkligen legat på latsidan dom senaste månaderna. Allt gick så himla bra när jag gick på valpkurs med Spike. Då var vi på brukshundsklubben och tränade varje torsdag, och däremellan hade vi läxa att träna på. Men sen tog valpkursen slut och min motivation försvann.
Men nu ska det bli ändring på det, så fort jag får tag på en fungerande bil så ska jag, Jackson & Spike bli "stammisar" på brukshundklubben.

Självdisciplin here i come!

Min obekväma sanning

Kategori: Allmänt

När jag har tråkigt brukar jag få lite konstiga ideer, som till exempel i morse. Då satt jag och filosoferade över föryngrande plastikkirurgi medans jag åt frukost.

Men nu är det ju inte mina tankar om just föryngrande plastikkirurgi jag hade tänkt dela med mej av. En annan sak jag brukar göra när jag är uttråkad är att göra kalkyler av olika slag i Excel. Och just idag gjorde jag en kalkyl där jag räknade ut hur mycket pengar jag lägger på godis & sånt varje månad. Och jag måste säga att resultatet blev skrämmande, så pass skrämmande att jag genast förflyttade kalkylen till papperskorgen och tryckte på "töm papperskorgen". Med andra ord nästan lika läskigt som The Shining...

I genomsnitt lägger jag mellan 700-1000(!) kronor varje månad på onyttiga, och helt onödiga, inköp. Godis, chips och lite mera godis. Helt absurt om man tänker efter. Upp till 1000 kronor på godis. Helt galet.
Jag har alltid varit en godisråtta, men att det skulle spåra ur så här pass mycket hade jag aldrig trott. Vissa är beroende av alkohol, andra av nikotin. Själv missbrukar jag godis. Jag vet att det låter konstigt för många att missbruka godis, socker är ingen drog i sej.
Men har man under en lång tid vant hjärnan, och kroppen, vid godis känner man (i alla fall jag) ett enormt sötsug, nästan så man är beredd att ställa sej med en matsked och äta ur socker paketet. Bara för att stilla sötsuget. Hemskt men sant.

Vad ska jag då göra åt detta?

Nu har jag gett mej fan på att dra ner på godiset rejält. Att sluta äta godis helt och hållet är uteslutet, i alla fall än så länge, eftersom jag vet att jag inte har tillräckligt med "jävlar anamma" för att sluta "cold turkey" som dom så käckt säger i Amerika. Hädanefter blir det mera frukt och mindre godis. Wish me luck! :)

Och förresten, hur många av er förväntade er ett tårdrypande, lätt sentimentalt inlägg när ni läste rubriken? ;)

Ravenscry - Nobody

Kategori: YouTube

Hell yeah!

Kategori: Allmänt

Tänk att det gick precis som jag ville i kvällens Melodifestival, Dead by April och Loreen gick direkt till final. Lyckan är total.
Att Torsten Flinck och Sean Banan gick vidare till andra chansen gör mej inget, dom har ändå ingen chans att vinna finalen om dom mot förmodan skulle gå vidare från andra chansen. :P

Nu ska jag ta mitt lyckorus och surfa vidare. Jag funderar starkt på att läsa alla hatiska kommentarer om kvällens Melodifestival på Aftonbladet och Expressen, det är underhållning i min smak. :)

Ja, jag ska

Kategori: Allmänt

Ja, jag ska börja blogga igen. Så småningom. När lusten faller på som man så fint brukar säga.

Nu undrar ni trogna läsare (jag ser på statistiken att ni fortfarande tittar in lite då och då, tack för det!) vad som har hänt sedan jag bloggade sist?
Ärligt talat har jag ingen koll på allt som har hänt sedan sist vi "bloggades" (vad tycker ni om mitt nya ord, ska vi skicka det till svenska språkakademin så kanske det kommer med i nästa ordbok?). Inte för att jag lever ett särskilt händelserikt och extremt spännande liv, jag kommer helt enkelt inte ihåg vad som har hänt sedan sist. Mitt minne är ungefär lika välutvecklat som en fiskpinnes luktsinne.

Men en sak som jag kommer ihåg är att det är Melodifestivalen i kväll. Äntligen! Jag har väntat på det ända sedan dagen efter finalen i Eurovision (den är i maj för er obildade). Som ni nog förstår har min inre schlagerbög hunnit bygga upp en hel del abstinens under dom senaste månaderna, som han äntligen kommer få utlopp för i kväll. Underbart om jag får säga det själv.

Så i kväll kommer jag sitta spikad framför tvn klockan 20:00 med mobilen i "röstarhanden" och en Marabou Premium i andra handen. Så om ni inte har ett melodifestivalen-relaterat ärende förbjuder jag er att smsa eller ringa mej i kväll.

Nähäpp, nu är det dags att sluta sitta här och försöka göra lite nytta i stället. Ni missar väl inte Melodifestivalen i kväll? :P