En helt vanlig blogg!

Vad tokigt det kan bli!

Kategori: Allmänt

Ibland blir det lite tokigt!
Under den gånga veckan har jag tisslat och tasslat med Lindas kompis Martina om en del överraskningar vi hade tänkt ordna för min kära syster nu i veckan när hon fyller 25 år. Dessvärre har vi haft lite kommunikationsproblem så det blev inte som vi hade tänkt, men vad gör väl det?  Det hela slutade ju bra ändå. :)

Vi hade tänkt att jag skulle åka ner till Sundsvall och vara barnvakt åt Celia i kväll medans Linda och Patrik (som kom upp i fredags, vilket också skulle ha varit en överraskning. Men så blev inte fallet.) var ute och åt middag.
Sagt och gjort, jag beger mej ner till Sundsvall framåt eftermiddagen. När jag kommit fram till Linda så undrar hon såklart vad jag gör där, hon fyller ju inte år förns i morgon och då ska hon ju faktiskt komma upp på byn och bjuda på tårta.
Jag säger "Fråga din luriga pojkvän vad jag gör här?". Då kommer det fram att det har blivit lite ändrade planer, som jag inte riktigt har hängt med på. Haha. Så kan det gå när inte haspen är på, som min kloka mormor brukar säga.
Jag stannade kvar där några timmar och snackade skit, åt pizza och gav Linda en present från mej. Jag orkade inte släpa hem och slå in den, lika bra att ge henne den på en gång (dessutom var det ganska avancerat att få plats med den i bilen!) liksom. För er som är nyfiken så fick hon en stor tavla från IKEA, den passade riktigt bra där ovanför hennes soffa. :)
 
Sen är det ju alltid en upplevelse att vara på Birsta en löningshelg. Herregud säger jag bara! Det är folk över allt, ivriga att bränna massa pengar i jakten på den perfekta fyndet. Sen ska vi inte prata om hur det är att köra bil i Birsta under en löningshelg...
Folk kör som idioter, parkerar som krattor och beter sej som riktigta kioskmongon bakom ratten. Tutar gör dom också. Jag har bara en sak att säga till alla er stressade bilister som tutar i bilkön: kön rör sej inte snabbare för att du tutar!
Men jag antar att det är sånt som bygger upp karaktären, så för tillfället har jag karaktär så det sprutar ut ur öronen på mej. Det är inte lätt att vara en liten lantis i Birsta under löningen, jag är faktiskt så artig att jag använder mej av kugghjulsprincipen i rondeller som man fick lära sej på körskolan.
 
Nej, nu får det räcka med bloggande för idag. Nu ska jag slänga mej i soffan och kolla på ett par avsnitt av Buffy. :) I morgon ringer väckaren strax före kl 8, då står det tvättning och städning på schemat. Känner att det är dags för det innan Anticimex kommer och dömer ut min lägenhet som en sanitär olägenhet. Det vore ju väldigt försmädligt...

Halestorm - Break In

Kategori: YouTube

Det är faktiskt inte alls särskilt kul längre!

Kategori: Allmänt

Nja, det här med FitnessFighten och att träna en timme om dagen, varje dag är nog inte riktigt min grej. Det är inte alls kul att träna längre, det känns mest som ett tråkigt måste. Men maten är ju jättegod i alla fall, bortsett från all j*vla Kesella som man ska äta. Usch! Jag klarar verkligen inte av att äta det, oavsett hur mycket bär/frukt jag äter till. Om man gör en smoothie av det kan jag tvinga i mej lite grann, men sen tar det emot. Dock har jag hittat ett användningsområde för Kesella: kalla såser! Det blir faktiskt riktigt gott, jag kan rekommendera att göra Tzatsiki på Kesella.

Den sista tiden har jag använt bloggen som en klagomur, men det får ni stå ut med. Nu ska jag lägga ner bloggandet för i dag och försöka sparka mej själv i arslet så att dagens träning blir av någon gång. Önska mej lycka till!

Kompis, det går trögt nu!

Kategori: Allmänt

Den här veckan har mitt FittnessFightande gått helt åt h*lvete, om man nu får säga så. Motivationen att träna har varit lika med noll, så jag har inte ens tränat varje dag. Fy på mej!
Och idag jag jag kånkat möbler med kära syster, så nu är i princip hela hennes bohag på plats i hennes nya lya i stora staden Sundsvall. Så idag har jag varken tränat eller ätit ordentligt, vilket är värsta dödssynden enligt FF-bibeln. Där står det klart och tydligt "Du skola icke flytta och slarva med maten på en lördag".Typ..
 
Men nu ska jag inte bara sitta här och gnälla som en gnällig liten tant. Det är bara att ta nya friska tag i morgon och försöka styra upp det hela igen. Jag har ju till och med lärt mej att tycka om Keso, på macka och till mat är det ju riktigt gott. Dock klarar jag inte av att äta det som det är, det spelar ingen roll hur mycket färska bär jag toppar med. Min nya drog är Ryvita-bröd, Keso, avokado och slänga på lite örtsalt. Det är väldigt gott.
 
Jag vet egentligen inte vad jag ville förmedla med det här inlägget. När jag skummar igenom vad jag har skrivit inser jag att inlägget saknar både handling och substans, inte för att mina inlägg brukar vara särskilt intellektuella i vanliga fall.
 
Nu ska jag ta och stänga ner min lilla datormaskin och förbereda lite kvällsfika (Ryvita med Keso och avokado såklart!) innan jag slänger mej i soffan och myser med jyckarna framför Buffy resten av kvällen. :)

FitnessFighten Dag 1

Kategori: Allmänt

Idag är det första dagen i mitt nya, lite (läs mycket) hälsosammare liv. Som ni nog redan har läst kickstartar jag det med att hoppa på FitnessFighten, ska det vara så ska det vara ordentligt.
 
Dagen har flutit på riktigt bra, dock kommer det ta ett tag innan jag har kommit in i dom nya matvanorna. All mat ska vägas och jag ska äta var tredje timme under min vakna tid. Jag skulle baske mej ha haft en sån där Mat & Sov klocka som Skalman har. Om ni har en sån till övers så tar jag gärna emot den. Tills jag har fått tag på en sån får jag nöja mej med ett handskrivet, plottrigt litet matschema. (Note to self: skriv ett matschema)
 
Dagens träning flöt på relativt smärtfritt tack vare pedagogisk assistans från kära syster. Vi gjorde ett besök på gymmet och jäsiken vad dom har förnyat sej! Så där nya och fräscha maskiner var det inte sist jag var dit för nästan ett år sen. Ska försöka masa mej dit någon fler dag i veckan, det kan ju vara trevligt att inte behöva ligga hemma på golvet och träna varje dag.
 
Ikväll stod det köttfärsröra, tagliatelle och keso på menyn. Det skulle ha varit marinerade paprikor till, men min vitvinsvinäger luktade extremt mycket vinäger så jag vågade inte marinera mina paprikor. Så jag hackade dom och slängde ner dom i färsröran istället. Lite modifiering av maten måste man väl få göra?
Det var faktiskt jättegott! Jag var väldigt tveksam till att äta Keso till köttfärsröra, men det var riktigt smaskigt. Ni borde testa det!
Maten ja, jag måste säga att det är mentalt utmattande att laga FF-mat. Allt ska vägas och mätas med största noggrannhet. Men man kommer säkert in i det efter några dagar. Hoppas jag.
 
Nähäpp, nu ska jag ta och planera om morgondagen. Den var nästan färdigplanerad, men då ringde jobbet och frågade om jag ville jobba hela dagen istället för bara eftermiddagen (vilket jag självklart ville :))
Så i morgon blir det till att försöka masa sej ur sängen någon gång mellan 05:00-05:30. Då hinner jag både äta mellanmål innan träningen, promenera med hundarna, äta frukost och duscha innan jag skuttar iväg på jobbet.
 
Över och ut!