En helt vanlig blogg!

Svettiga hundtassar & Tre Apor

Kategori: Allmänt

Jag känner att jag börar få tillbaka lusten att blogga, så nu kommer jag förmodligen att uppdatera i alla fall några gånger i veckan. Förhoppningsvis.

I helgen kommer det inte att bli någon uppdatering för då är jag ute på äventyr. Det är nämligen dags för Lycksele vårmarknad och då har jag och några av mina klasskamrater från gymnasiet som tradition att alltid åka dit och umgås över helgen. Och festa lite grann så klart.
 
Jag har precis packat ner det mesta inför helgens bravader, det sista får jag slänga ner i morgon. Tandborste och sånt där annat krafs som man inte vill vara utan, samt mina systempåsar (varav en innehåller en dunk Tre Apor, därav rubriken.)
 
Hundarna ska få bo på hundhotellet i Sörbygden över helgen, om ni ska åka bort och inte har hundvakt så rekomenderar jag det starkt. Billigt och mycket prisvärt, det ligger lite avsides men det är absolut inte svårt att hitta dit. Mina grabbar tycker att det är väldigt skoj att vara där, det brukar alltid finnas någon/några fina flickor i hundgården bredvid man kan flörta lite med. Haha.
Nu börjar det bli dags att väcka jyckarna och ta en liten kvällspromenad. Jackson ligger i soffan på rygg och snarkar och Spike ligger vid mina fötter och luktar fotsvett. Han får jämt tassvett när han sover, charmig värre.
 
Och med dom orden tar jag och avrundar detta totalt ostrukturerade inlägg och önskar er alla en förbannat trevlig helg. För det vet jag att jag kommer att ha. :)

State Of Drama - Cant Find You Anywhere

Kategori: AllmäntNu ska jag ta och ge hundarna lite mat samt laga lite mat åt mej själv. Idag får det bli makaroner och falukorv, otroligt kulinariskt. Sen blir det städning resten av kvällen, det ska dammsugas, skuras och dammtorkas. Jag ska även göra en rensning av garderoben och slänga ut lite kläder jag inte använder på Tradera.

Söndag 24/2-13

Kategori: Allmänt

Då var det söndag, igen. Ibland flyger veckorna bara förbi utan att man riktigt hinner med känns det som. Men det är väl som man brukar säga, tiden går fort när man har roligt. Så med andra ord måste jag verkligen älska mitt jobb (vilket jag självklart gör! :)) eftersom jag har spenderat större delen av veckan där. Idag är jag i alla fall ledig, vilket är ganska skönt faktiskt. Dock har jag lyckats knåpa ihop en ganska lång "to do-list" , så jag har nog i princip hela dagen fylld med sånt som måste göras. Bland annat återvinna, jag förstår inte varför jag jämt sparar så länge med att gå iväg och återvinna. Det är ju inte precis långt, ett par hundra meter bara. Men ibland är man bekväm (läs lat)
 
Igår kväll var det som bekant den sista deltävlingen i Melodifestivalen, nu återstår bara andra chansen innan det är dags för final.
Jag är väl inte 100 % nöjd med resultatet igår, men jag behöver i alla fall inte äta medecin för att sänka blodtrycket (det var väldigt nära för det i förra veckan när dom där Ravioli gubbarna gick till final!) och det är ju skönt.
Ralf Gyllenhammar och Ulrik Munther gick direkt till final, inga konstigheter där. Till andra chansen gick Beherang Miri och Robin Stjernberg (visst heter han så?). Det enda jag blev besviken på igår var att Terese Fredenwall inte gick vidare, jag tycker faktiskt att hon var värd en plats i andra chansen åtminstone.
Sen är jag helt överlycklig att Army Of Lovers åkte ut, dom var ju helt urusel. Jag kommer att drömma mardrömmar om dom flera veckor framöver, särskilt om Alexander Bard. Jag är rädd för han, det har jag varit ända sen jag var liten. Han är skrämmande på något sätt.
 
Nähäpp, nu ska jag sluta skriva här och göra lite nytta. Diskberget kallar på mej, bokstavligen. Disken har stått i flera dagar så nu har den fått eget liv och börjat planera för världsherravälde. Och det kan jag ju inte tillåta!

Melodifestivalen 2013 - Deltävling 3 - Kvällens resultat

Kategori: Tv & Film

Precis som jag trodde skulle det bli en hel del skrällar ikväll. Varken Eddie eller Amanda gick till final (eller andra chansen) och dom var favorittippade båda två. Att inte Eddie gick vidare kan jag glömma och förlåta, men att Amanda inte gick vidare vet jag inte riktigt om jag kan förlåta. Fy skäms på er svenska folket!'
 
Om jag hade fått bestämma hade jag skickat Amanda och State Of Drama direkt till final och Elin och Eddie till andra chansen. Men i vanlig ordning fick jag ju inte helt som jag ville.

Det enda jag är nöjd med i kväll är att State Of Drama gick till final, dom var riktigt bra. Sen förstår jag verkligen inte hur folk kunde rösta på dom där Ravaillacz, det är ju den pinsammaste låten på länge. Huga!
Till andra chansen skickade vi (vi och vi, jag röstade inte på någon av följande artister. :P) Caroline af Ugglas och Martin Rolinski. Inga favoriter för mej, jag hoppas att dom blir utslagna i andra chansen båda två.
 
Usch vad jag känner mej negativ för tillfället. Nu får jag ta och rycka upp mej och se det positiva i det hela, State Of Drama gick ju vidare i alla fall. :)
 
Nähäpp, nu ska jag sluta sprida opositiva ord om kvällens Mello resultat här och gå ut på kisspromenad med jyckarna istället. Sen blir det nog att kolla på lite film. Tänkte kolla på Smala Sussie (jag hoppas att ni är medvetna om att det är världens bästa svenska film, någonsin!) men jag upptäckte att den är borta! Så jag kan ju passa på att lägga ut en liten efterlysning här på bloggen, har ni lånat den av mej så hojta till. Saknaden är enorm!
Då återstår den svåra frågan, vad ska jag kolla på då? Ska jag leta reda på någon annan rolig film eller ska jag gå all in på depparspåret och kolla på Brokeback Mountain? Eller kanske något annat? Haunting In Conneticut, Inglorius Basterds, Zombieland, Seven? Ja, det finns många frestande valmöjligheter. Om jag inte hittar något som passar kan jag ju alltid kolla på lite Buffy eller Angel. :)

Melodifestivalen 2013 - Deltävling 3

Kategori: Tv & Film

Ja, jag vet att jag inte har bloggat på ett tag och jag glömde helt bort att dela med mej av mina åsikter om förra veckans Mello. Men nu skiter vi i det och siktar in oss på kvällens spektakel istället. :)

I kväll tävlar en hel del kända ansikten, men även ett gäng helt okända artister tävlar. Så det finns chans för skrällar även i kväll, för vad vore Melodifestivalen utan alla dessa skrällar?
 
Så här ser startfältet ut i kväll:
1. Eddie Razaz - Alibi
Han var med i Idol för x antal år sedan och jag tror att han har kvar en hel del av sina Idol fans. Mina högst oproffesionella gissningar säger att han går till final eller andra chansen, så länge hans fans inte sviker honom.
2. Elin Peterson - Island
Här har vi en av kvällens "okändisar". Hon har skrivit sin låt själv och den är helt okej. Dock tror jag inte på någon finalplats för henne. MEN det finns en risk att hon blir kvällens skräll och tar sej till andra chansen, eller rent ut av final.
3. Ravaillacz – En riktig jävla schlager
Kvällens absoluta bottenskrap om ni frågar mej! Här blir det att ta fram den stora skämskudden och gömma sej i tre minuter. Dock envisas ju svenska folket med att rösta på sån här dynga, så har vi otur går dom till final. Men jag hoppas att folket inser hur dåligt det här egentligen är och låter bli att rösta på dom, trots att Tommy Körberg och dom andra gubbarna är kända...
4. Amanda Fondell - Dumb
Här har vi en av mina favoriter i kväll. Tjuvlyssnade på låtarna tidigare och jag fastnade lite för den här låten, så jag hoppas att hon går till final. Jag kanske till och med rent utav röstar på henne, förutsatt att kvällens framträdande motsvarar alla förhoppningar jag fick när jag tjuvlyssnade. :)
5. Martin Rolinski - In And Out Of Love
Han har varit med några gånger förut med gruppen BWO, men i kväll gör han solo debut. Jag tycker inte om hans låt i kväll, men det finns såklart ändå en risk att han går vidare. Final tror jag inte riktigt på, men vad vet man? Andra chansen kanske?
6. Caroline af Ugglas - Hon Har Inte
Jag har aldrig varit något stort fan av henne, och inte blir det ändring på det i kväll!
7. State of Drama - Falling
Här har vi ännu en låt som verkar helt okej efter en snabb tjuvlyssning. Kan kanske skrälla till andra chansen?
8. Janet Leon - Heartstrings
Hon var med i nåt program på Fyran för några år sen om jag inte missminner mej helt. Sen dess har det varit tyst om henne. Låten ja, den är väl en ganska typisk popdänga. Så där lagomt svängig och klämmig.

Så vad tror jag om kvällen då?
Rent spontant säger min första gissning Eddie och Amanda till final och Martin och Janet till andra chansen. Men det känns väldigt osäkert i kväll, det kan både bli favoriterna som går vidare eller så kan det skrälla rejält. Med andra ord kommer det bli väldigt intressant att kolla i kväll. :)

Ps.
Eva, jag gillar inte att Sean Banan gick till final. Jag försöker att förtränga det med all min tankekraft, men den verkar inte räcka till. Så snart bokar jag tid hos psykolog! ;)
Ds.

Melodifestivalen 2013 - I kväll smäller det!

Kategori:

I kväll börjar årets omgång av Melodifestivalen, programmet hela Sverige älskar (eller åtminstone har en åsikt om!). Så i kväll är det ingen ide att försöka kontakta mej, undantaget om ni vill disskutera Mello såklart! Då är det helt okej att smsa. :)

Igår kollade jag och Pernilla upp vilka som ställer upp i år och vi konstaterade ganska fort att medelåldern bland årets tävlande är ganska hög. Bla Sylvia Vrethammar och Rikard Wolff. Men nu ska vi inte sitta och döma ut artisterna efter deras ålder, så fördomsfulla och politiskt inkorrekta kan vi ju inte vara. Eller?

Aja, nu ska jag sluta sitta här och ordbajsa och försöka göra lite nytta i stället. Jag tror bestämt att jag har en maskin tvätt att hänga.
Glöm inte att kolla på Mello i kväll då, kl 20:00 på SVT1. :)
 
Över & ut!