En helt vanlig blogg!

Regina Spektor - Samson

Kategori: YouTube

Jag har fått en låt på hjärnan, vilken låt det är har ni nog redan listat ut. Om inte så får ni en liten ledtråd här, låtens titel och artist finns i rubriken till detta inlägg. :)Alice Hagenbrant (ni vet hon som var med i Idol förra året men hoppade av) sjunger den här låten ganska bra också, YouTuba eller Spotifya henne om ni nyfikna. :P

Breaking Benjamin - What Lies Beneath

Kategori: YouTube

Oscarsgalan

Kategori: Tv & Film

I kväll är det Oscarsgalan. Jag vill verkligen se på den, men eftersom den håller på ganska länge, typ halva natten, så blir det ingen Oscarsgala för mej ikväll. Om jag skulle vara vaken och se på den skulle jag vara mer död än levande på jobbet i morgon. Och det går ju inte för sej.

Jag får kolla på sammandraget i morgon kväll i stället. :)

Jag suger...

Kategori: Allmänt

Herregud, jag har varit usel på att gissa vilka som går vidare i Melodifestivalen i år. Med risk för att låta självgod, men jag brukar vara bättre. Faktiskt.

Jag skyller mina dåliga gissningar på att jag är ur form och dessutom röstar svenska folket helt fel. Så det så.
Hade det varit fel att rösta Melody Club till final? Va? Va? Va? Är det för mycket begärt att ha en låt man blir glad av att lyssna på i finalen? Nu lägger jag allt mitt hopp till att The Monkier går vidare till final från andra chansen, för jag blir lite småglad av hans låt också. :)

Nu ska jag sluta sprida mina småsura ord här ute i cyberrymden och göra något konstruktivt och givande, nämligen kolla på film.
Just ja, nu får vi säga grattis till Dessan som har vunnit våran inofficiella Melodi-kamp. Jag kan omöjligt ta igen alla poäng hon ligger före med, för nästa vecka när det är andra chansen blir det ingen tippning. Dels för att det är lite svårt att tippa när det endast är massa dueller, men mest för att vi är i Lycksele och förfestar järnet (& kollar på andra chansen såklart!) vid det tillfället.

Nu ska jag kolla på Smala Sussie, vilket är en av dom bästa filmer som någonsin gjorts.

Melodifestivalen 2011: Fjärde deltävlingen

Kategori: Tv & Film

Ikväll är det dags för den fjärde deltävlingen i den cirkus vi kallar Melofifestival. Är det inte spännande så säg? (nej, jag var inte ironisk. Melodifestivalen kan faktiskt vara spännande :P) Återigen är det då dags för mej att tjuvlyssna på kvällens låtar och gissa vilka som går vidare.
Love Generation - Dance Alone - inte riktigt min smak. Men vem vet, den kanske hamnar i andra chansen.
Julia Alvgard - Better Or Worse - inte heller den här låten är någon favorit för mej. Jag tycker den är ganska tråkig. Den hamnar som bäst i andra chansen.
Linda Pritchard - Alive - hmm...låten skulle ha haft lite mera "power", då skulle jag ha fetdiggat den. Trots att jag hade velat ha lite mer "power" i den tror jag att det kommer gå ganska bra för Linda i kväll.
Linda Bengtzing - E Det Fel På Mig -en typisk "Linda Bengtzing goes Mello"-låt. Den går i samma stuk som hennes tidigare bidrag, lagomt klämkäcka och med en refräng som fastnar på hjärnan. Nu undrar jag bara en sak, har hon aldrig övervägt att sjunga på engelska? Bara en liten funderan. Eftersom hon brukar gå vidare när hon deltar gissar jag att hon gör det även i kväll, frågan är hon hon hamnar i final eller andra chansen?
Anders Fernette - Run - den här låten tycker jag faktiskt är helt okej. Men det är ju ingen Eurovision-kvalitet på den. Andra chansen, om jag fick bestämma. :P
Melody Club - The Hunter - svängigt värre. Eftersom inte Le Kid gick vidare kräver jag att ni röstar Melody Club vidare, helst direkt till final. Det är sån här musik man blir glad av, jag gillar det!
Nicke Borg - Leaving Home - själva låten är det väl inget större fel på, men även här skulle jag ha velat ha lite mer "power" i låten. Jag tror inte att han går vidare.
Lasse Stefanz -  En blick och nånting händer - nej, nej och åter nej. Varför låter dom sån här skit ställa upp? Som ni märker gillar jag inte den här låten och skulle helst se att dom kom sist. Men svenska folket är opålitligt, andra chansen kanske?

Nu till själva gissningarna.
 Jag tror att folket röstar Linda Bengtzing & Melody Club till final och Lasse Stefanz & Linda Pritchard till andra chansen.

Jag vill att Linda Pritchard & Melodyclub ska gå till final och Love Generation & Nicke Borg till andra chansen.

Glee's första egenskrivna låtar

Kategori: Tv & Film

OMG! Im so excited, vilket jag blir titt som tätt när det händer något extraordinärt i någon bra tv-serie, eller film för den delen. Nu är det så att Glee har fått sina första två helt egenskrivna låtar till serien, hittills har dom bara gjort covers. Men nu har dom fått sej två egna låtar. Är det inte fräsigt så säg. :)

Surfa in här om du vill läsa en artikel och tjuvlyssna på låtarna. Om du inte vill läsa någon artikel, utan bara lyssna på låtarna så behöver du bara scrolla ner lite grann och trycka på play. Ha tålamod, det är lite prat innan och efter låtarna. Låten i första klippet heter "Loser Like Me" och låten i andra klippet heter "Get It Right". :)

Konsten att byta kön över en natt

Kategori: Allmänt

Ibland står det riktigt spännande saker i tidningen. Idag till exempel är det en liten artikel om en man som ringde till polisen och gjorde en anmälan. Det var ingen vanlig anmälan, vad man nu kan klassa som vanlig anmälan? I alla fall, den här mannen ringde till polisen och rapporterade in att någon har ändrat hans kön under natten.

Jag är seriös. Mannen säger att han kännde sig annorlunda när han vaknade upp och har kallat sig själv för kvinnonamn under dagen. Dessvärre tänker polisen inte utreda saken närmare, dom verkar inte ta det hela på så stort allvar. Tänk om det är en "serie-könsändrare" lös i stan, som signaturen "/B" skriver i kommentarsfältet.
Jag däremot gissar att det helt enkelt är Cryptosporidium (stavning?) som har muterat lite grann och nu byter kön på folk i stället för att ge dom en helvetes magsjuka. Vad har ni för teori?

Läs artikeln här!

Läsvärt

Kategori: Allmänt

Oj, vilken otroligt spännande rubrik jag fick till idag då. Och med risk för att göra mina allra trognaste läsare besvikna: det är inget filosofiskt/konstigt inlägg signerat mig själv i stil med det här, det här eller varför inte det här inlägget?
Okej jag erkänner, det där var väl knappast dom mest underhållande inläggen. Men jag orkade faktiskt inte leta nå mer, så ni får nöja er med dom. Alternativt läsa igenom vartenda inlägg på bloggen i jakt på just erat favoritinlägg. Om ni nu har så mycket dötid vill säga. :P

Åter till saken. Dagens läsvärda inlägg kommer Lady Dahmer, en blogg som stundvis kan vara riktigt underhållande och intressant. Enligt mina preferenser i alla fall.
Idag har hon skrivit ett inlägg om Disney och deras väldigt stereotypa könsroller som dom uppvisar i typ alla filmer. Läs inlägget här.
Så, surfa genast in där och läs inlägget. Det är en order.


Nu ska jag göra mej lite tidig middag (att äta middag före klockan 19 är tidigt för mej) och bara lata mej innan jag skuttar i väg till Ica för att räca runt med skurmaskinen.

Oh, horror!

Kategori: Allmänt

Idag fick jag ett extremt otrevligt brev på posten.

En kallelse till tandläkaren närmare bestämt. Dom har bokat tydligen bokat en tid för mej. På en måndag. Klockan 07:20. Är dom inte kloka? Vem tusan går till tandläkaren klockan tjugo över sju på morgonen? Inte jag i alla fall, jag är nog morgon-hatisk som det redan är. Inte tänker jag göra morgonen värre genom att gå till tandläkaren och bli misshandlad. Nej, här ska ringas och bytas tid.

När jag ändå är inne på ämnet tandläkare, finns det något värre än att gå till tandläkaren? Jag tror faktiskt inte det. Eller vänta lite nu, det finns en sak som är läskigare än alla dessa ondsinta tandläkare: läskiga clowner. Jag gillar verkligen inte läskiga clowner, bara jag tänker på filmen "Det" får jag mardrömmar. Mer eller mindre.

Huvva. Vet ni vad jag kom att tänka på nu? Tandläkarclowner.....
Tänk om man skulle gå till tandläkaren, och när man satt sej ner i stolen och med skräckfyllda ögon synar alla tortyrredskap som ligger prydligt uppradade på den där brickan, inser man att tandläkaren inte är någon vanlig tandläkare, utan egentligen är det en mordisk tandläkarclown som tänker döda dej....

Som sagt, jag gillar inte tandläkare och anser att alla tandläkare är ondskefulla varelser som endast är ute efter att plåga dej.

Four Star Mary

Kategori: YouTube

Ibland när jag känner mej nördig, vilket är ganska ofta, brukar jag surfa in på YouTube och lyssna på musik från tv-serier och filmer jag gillar. Jag vet, jag är konstig. Men ni måste erkänna att även ni normala människor har några låtar från någon/några tv-serier och/eller filmer i eran spellista. :)

I alla fall, här kommer det två klipp med en grupp som heter Four Star Mary. Deras musik används i Buffy några gånger, det är Four Star Mary's musik som Oz's band (som heter Dingoes Ate My Baby i Buffy) spelar. Hängde ni med? :P

Höll på att glömma...

Kategori: Allmänt

Jag höll på att glömma bort att jag la upp en liten frågesport för några dagar sen och att ni kanske vill ha svaren på den också. Här kommer svaren:

1. Det 100-åriga kriget varade i 116år - från 1137 till 1253.
2. Panamahytten uppfanns i Equador.
3. Oktoberrevolutionen avslutades den 7 november.
4. Kung Georg IVs riktiga namn var Albert. Kungen ändrade sitt namn 1936.
5. Kanarieöarna är uppkallade efter en storväxt hundras som funnits på öarna.

Nu är frågan : Hur mycket klokare du är än blondinen...?! (scrolla ner några inlägg så ser du blondinens svar)

Hur gick det här till egentligen?

Kategori: Tv & Film

Som jag sa tidigare blev det bara bajs med mina gissningar om kvällens Melodifestival. Jag fick bara ett enda rätt, och det var att Eric Saade skulle gå direkt till final. Usch, det är nästan så jag skäms över mej själv.

Kvällens resultat: Eric Saade & The Playtones direkt till final och Shirley's Angels & Sara Varga till andra chansen.

Jag säger bara det, hur gick det här till egentligen? Hur kunde folk rösta vidare Sara Varga, hennes låt var ju inte ens bra. Jag är faktiskt glad att jag inte kollade på Melodifestivalen i kväll, jag skulle bara ha blivit upprörd när dom presenterade resultatet. Det var mycket trevligare att vara hos moster och äta middag och socialisera.

Nej, nu ska jag sluta skriva här och kolla på den sista stunden av QX Gaygala på fyran.

Melodifestivalen 2011: Deltävling 3, mina gissningar

Kategori: Tv & Film

Jag och Dessan har som sagt ett litet vad, eller vad man ska kalla det, som går ut på att man ska tjuvlyssna på låtarna som är med i Melodifestivalen innan det direktsänds på kvällen och gissa vilka som går vidare. Och förra veckan råkade jag fuska och tippa vinnarna under tiden programmet sändes, fy på mej! Så den här veckan ska jag vara laglydig och gissa nu. :)

Simon Forsberg - Tid att andas - garanterat den tråkigaste låten i kväll. Han går absolut inte vidare.
Eric Saade - Popular - att Eric Saade går vidare är lika självklart som att Danny och Brolle gick vidare. Final för hans del, sämst hamnar han i andra chansen.
Linda Sundblad - Lucky you - svårtippad låt. Antingen final eller andra chansen.
Sara Varga - Spring för livet - boooring. Hon går knappast vidare.
Shirley's Angels - I thought it was forever - ja, ännu en svårtippad låt som pendlar mellan finalplats och andra chansen.
Sara Lumholdt - Enemy - det här med att göra comeback i Melodifestivalen är som sagt ganska populärt, sen om det går bra eller inte är en annan femma. Antingen hamnar hon i final eller andra chansen. Gaah!
The Playtones - The king - not my piece of cake. Men det finns ju andra som kan gilla deras låt, dock tror jag inte att det är tillräckligt många för en plats i finalen. Andra chansen max.
Sebastian - No one else could - inte riktigt min stil. Men det finns garanterat andra som väljer att rösta på honom. Andra chansen kanske?

Så, vad har jag då kommit fram till av ovanstående svammel? Jo, att kvällens tävling är riktigt svårtippad. Det till trots ska jag nu försöka mej på att gissa. Wish me luck!
Jag tror att Eric Saade & Sebastian direkt till final samt Sara Lumholdt & Linda Sundblad till andra chansen.
Nu till det som är ännu svårare än att gissa vilka folket kommer att rösta vidare, vilka tycker jag ska gå vidare?
Jag tycker att Linda Sundblad & Shirley's Angels förtjänar en plats i finalen och Sara Lumholdt & Eric Saade kan få slåss i andra chansen.

Jag känner redan nu att det kommer gå åt pipsvängen med mina gissningar. Men men, man kan ju inte ha alla rätt jämt. ;)

Flyleaf x 2

Kategori: YouTube

En helt vanlig torsdag

Kategori: Allmänt

Bara för att jag ska hålla vanan att blogga vid liv tills jag återfinner min blogginspiration ska jag berätta om min otroligt spännande dag idag.

Jag hade planerat att kliva upp i normal tid och motionera hunden lite innan det var dags att jobba. Men så blev det inte, jag råkade sova till klockan 11. Eftersom jag råkade sova lite längre än planerat blev det ingen promenad innan jobbet. Istället gick jag ut på en liten promenad, drack lite frukost och duschade innan jag gick till jobbet.
När jag hade jobbat klart skuttade jag hem, kopplade hunden och begav mej ut i det översnöade skoterspåret (ingen har kört där på typ två veckor...) på en promenad. När jag kom hem fick jag ett litet städryck och diskade, skrubbade badrummet och dammsög. Ibland kan till och med jag vara flitig! Men det händer inte så ofta. :)

Efter middagen gick jag och jobbade lite till, läs städade på jobbet. Inte helt fel. Det är faktiskt ganska kul att städa där, det är nog tack vare skurmaskinen jag tycker det. Om jag köper en skurmaskin till lägenheten kanske det blir kul att städa här hemma också? Eller vad tror ni?

När jag kom hem igen parkerade jag arslet i soffan, startade tvn (som förtillfället visade Simpsons :P) och surfade in på Facebook för att "gilla" folks små, men ack så informativa, statusuppdateringar. Och den senaste timmen har jag spenderat med att läsa ett väldigt intressant examensarbete. Det handlade om Cesar Millan och hans metoder, så om ni är hundintresserade tryck här och läs det. Det var faktiskt riktigt intressant läsning, tycker jag i alla fall. :)

Så där, nu har jag gjort en totalt onödig och tämligen ointressant uppdatering här. Är ni nöjda nu Anna-Karin, Sofie med fler?

Är du smartare än en blondin?

Kategori: Allmänt

Eftersom jag tycker att blondinskämt kan vara förträffligt roliga ibland, kommer här en frågesport för blondiner. Försök svara på dessa frågor och få mer poäng än en blondin.

1. Hur länge varade det 100-åriga kriget?
a) 116år
b) 99år
c) 100år
d) 150år?
(Blondinen väljer möjligheten att inte svara.)

2. I vilket land uppfann man Panamahytten?
a) Brasilien
b) Chile
c) Panama
d) Equador
(Blondinen ber publiken om hjälp.)

3. I vilken månad avslutade ryssarna oktoberrevolutionen?
a) Januari
b) September
c) Oktober
d) November
(Blondinen utnyttjar möjligheten att få hjälp via telefon och ringer til en annan blondin.)

4. Vad var Kung Georg IVs riktiga namn?
a) Albert
b) Georg
c) Emanuel
d) Jonas
(Blondinen väljer att ta bort två felaktiga svar.)

5.Vilket djur har givit namn till Kanarieöarna?
a) Kanariefågeln
b) Kägurun
c) Råttan
d) Hunden
(Blondinen svarar fel och är ute ur spelet.)

Lämna en kommentar med dina svar, eller memorera dom i din hjärna, så lägger jag upp svaren en anna dag. :)

En liten kvällsupdate

Kategori: Allmänt

Usch vad jag är dålig på att blogga. Jag som hade bestämt mej för att elchocka bloggen och uppdatera den några gånger i veckan. Det har jag ju totalt misslyckats med. Så kan det gå när man är en trippelarbetande dubbelbarnsmamma.
Okej, jag erkänner. Jag är varken trippelarbetande eller dubbelbarnsmamma. För det första tror jag inte att någon normal människa orkar, eller mår bra av att, "trippeljobba"(läs ha tre jobb). Och för det andra är det fysiskt omöjligt för mej att ploppa ut två ungar. Så vitt jag vet i alla fall.

Nu är det typ 18 dagar kvar till Lycksele Marknad. Det vill säga, bara 18 dagar kvar tills jag åker upp till Lycksele för en helg fylld med festande, socialiserande, "nördande" och skratt som leder till träningsvärk i bilringarna. Lövely! :)

Melodifestivalen 2011 Deltävling 2

Kategori: Tv & Film

Dom här låtarna tror jag går vidare
Brolle - går förmodligen direkt till final tack vare sina trogna tonårs-fans.
Loreen - går vidare till andra chansen.
Sanna Nielsen - går direkt till finalen eftersom hon oftast brukar göra det. Sämst tror jag hon hamnar i andra chansen.
The Monkier - hamnar nog i andra chansen.

Dom här låtarna vill jag ska gå vidare
Loreen - jag tycker att hon förtjänar en plats i andra chansen. Låten är inte riktigt i min smak, men det är ju inte bara jag som bestämmer.
Sanna Nielsen - eftersom hon jämt brukar gå vidare till globen tror jag även att hon gör det i år.
The Monkier - kan få joina Loreen i andra chansen eftersom han sticker ut så pass mycket från dom övriga artisterna. Plus att låten är ganska klämkäck och fastnar på hjärnan.
Christian Walz - får gärna gå vidare till final för min del.

Priset för kvällens pinsammaste bidrag går till Babsan - Ge Mej En Spanjor. Jag gillar den inte alls, men jag är ganska säker att jag kommer gå och nynna på den refrängen ändå.

Cloetta Pops Crunchy

Kategori: Allmänt

OMG! Om ni inte redan har smakat dom här godisarna, så skutta genast iväg och köp en påse eller två. Dom är löjligt goda, har man tagit en kan man inte sluta.

Snart är det dags igen

Kategori: Allmänt

Hunden är promenerad, tvätten är torr och fint ihopvikt(läs nedslängd) i en blå IKEA-kasse och jag har parkerat mitt sittfläsk i soffan för att invänta kvällens Melodifestival. Den här veckan har jag inte tjuvlyssnat på låtarna som tävlar, så jag vet inte vad som är bra och vad som är dåligt. Jag hoppas innerligt att kvällens tävling är bättre än förra veckans, för förra veckans delfinal var verkligen dålig. Så det så.

Nu ska jag sluta ordbajsa här och ladda upp med Pink Lady(förmodligen ett av dom godaste äpplen som finns), vindruvor och naturgodis.

Snow Aid Stockholm

Kategori: YouTube

Det är något speciellt med humor som driver med stockholmare. Man kan liksom inte låta bli att småskratta när någon driver med invånare från den kungliga huvudstaden. :)

Mystifika YouTube-videos...

Kategori: YouTube

Ni som är medlem, precis som jag, på YouTube vet att YouTube brukar rekommendera olika videos till dej. I dom rekommendationer kan man hitta precis vad som helst. Nu när jag surfade in på YouTube för att frossa i musik kollade jag först igenom vad YouTube hade för spännande rekommendationer till mej idag, precis som jag brukar göra. Ibland är YouTube riktigt bra på att rekommendera videor, men så var inte fallet idag......
Idag tyckte dom att jag skulle kolla på videon "Emil -  Nej, jag är inte gay, bara med dej". Och eftersom jag är så otroligt nyfiken blev jag tvungen att kolla på den. Och ja, den var inte ens rolig. Den var bara konstig...

Just ja, gissa varför YouTube rekommenderade det här klippet till mej?
Under rutan stod det "för att du tittade på Shane Dawson - Emo breakup"... Shane Dawson och det här klippet har inget gemensamt, Shane Dawson är i alla fall rolig. :) Klicka här för att se det udda klippet.

Det gick inte så bra för mej i kväll

Kategori: Allmänt

Det gick inte så himla bra för mej att gissa i kväll, scrolla ner så får du se mina gissningar (två inlägg). I vanliga fall brukar jag vara ganska duktig på att gissa rätt, men inte i kväll. I kväll blev det rena rama räserbajset av mina gissningar, men jag skakar av mej det och skyller på att dom som röstade Danny & Swingfly direkt till final har usel musiksmak. Jag får helt enkelt nöja mej med att Jenny Silver gick till andra chansen.

Nu zappar jag över till fyran och kollar på Erin Brockovich resten av kvällen.

Melodifestivalen 2011 Deltävling 1

Kategori: Allmänt

Nu har det äntligen börjat. :) Så här kommer några extra kommentarer.

Dilba - Try Again - faller mej inte riktigt i smaken. Men jag känner mej ganska säker på att hon kammar hem åtminstone en plats i Andra Chansen, eller kanske till och med en finalplats.
Swingfly - Me And My Drum - förmodligen det sämsta jag hört på länge. Så det så!
Jenny Silver - Something In Your Eyes - det luktar finalplats. Jag menar, hennes låt påminner om ABBAs musik och dessutom har hon snott Carolas fläkt. What could possibly go wrong?
Jonas Mattson - On My Own - jag skrev tidigare att jag smådiggade den här låten och att jag tyckte att det var lite Jason Mraz över det hela. JAG TAR TILLBAKS ALLT DET! Usch, det här var inte alls bra.
Le Kid - Oh My God -svängigt värre, eller klämkäckt som jag också brukar säga. Jag börjar nästan tro att dom är med i fighten om finalplats i kväll. Ärligt talat, jag diggar det faktiskt. Särskilt dom där gigantiska muffinsen som hängde från taket, det kan man ju inte alls misstolka. :P Haha.
Rasmus Viberg - Social Butterfly - om det här hade varit på Facebook hade jag tryck på "ogilla", om det nu hade funnits en "ogilla"-knapp. Det är vid såna här låtar det är lämpligt att ta kisspaus.
Pernilla Andersson - Desperados - jag brukar gilla låtar med lite "country-feeling", men inte nu. Det känns som att jag bara sitter här och gnäller, men det verkar som att dom har samlat dom tråkigaste låtarna i en och samma tävling i år.
Danny - In The Club - som jag sa tidigare, att Danny kommer gå vidare är det väl inget snack om. Han har en trogen skara fans som kommer att slita ut sina pekskärmsmobiler i kväll när dom smsröstar på han. Själv tycker jag inte att han är särskilt bra, men han kommer nog ändå att knipa en finalplats. Som sämst hamnar han i andra chansen.

I mitt tidigare inlägg tippade jag vilka jag tror går vidare i kväll, nu ska jag berätta vilka jag tycker ska gå vidare, bara för att vara jobbig liksom. :)
Jag tycker att Jenny Silver och Le Kid ska gå till final. Egentligen spelar det ingen roll för mej vilka som går till andra chansen, men jag tycker att Dilba och Danny kan förtjäna att hamna där.

Nu ska jag sluta ordbajsa här och fokusera på tvn och invänta röstresultatet...och den otroligt dryga duellen. Är det bara jag som är less på alla dessa dueller hit och dit?

Minnet är bra men kort...

Kategori: Tv & Film

Så här en stund innan Melodifestivalen börjar så kom jag på att jag och Dessan har ett litet vad (eller vad man nu ska kalla det). "Vadet" går ut på att surfa in på SvtPlay och tjuvlyssna på alla låtar i dagens deltävling och gissa vilka som går till final.

Här har ni mina gissningar:

Swingfly - Me And My Drum - personligen tycker jag, ärligt talat, att den här låten suger. Jag tror inte att den går till final, den tar sej max till Andra Chansen.
Dilba - Try Again - det är alltså den här låten Dilba tänkt göra comeback med. Dåligt val Dilba, dåligt val. Jag tycker inte att den varken är bra eller dålig, den är så där lagomt medioker. Enligt mej är den inte värd en finalplats, men eftersom Dilba varit borta från strålkastarljuset i flera år (bortsett från att det är hon som sjunger "Go Easy" i Rusta reklamen.) tror jag att svenska folket kommer att rösta hon till final, som sämst tror jag att hon hamnar i Andra Chansen. Själv hade jag hellre sett att hon sjöng en ballad, eller kanske en gammal hederlig schlager?
Rasmus Viberg - Social Butterfly - svårtippad låt. Det är inget jag gillar. Men det finns nog andra som gillar den här låten. Själv tror jag inte att den går vidare överhuvudtaget.
Danny - In The Club - att Danny kommer gå vidare är väl ganska självklart? Jag menar, även om han skulle stå på scen och sjunga falskt så skulle hans fans rösta han vidare ändå. Så jag känner mej ganska säker på att Danny går direkt till final. Dessutom känner jag på mej att den här låten kommer spelas en hel del på krogen, ironiskt att en låt som heter "In The Club" spelas på krogen va? :P Haha.
Jonas Mattson - On My Own - det är nästan lite Jason Mraz varning över den här låten. Jag smådiggar den på något konstigt sätt. Samtidigt känns den väldigt svårtippad, det är liksom antingen går det bra eller så går det åt fanders. Har han tur går han vidare till Andra Chansen, men förmodligen åker han ut direkt.
Le Kid - Oh My God - äntligen en låt med lite fart i. Men den faller mej inte heller riktigt i smaken. Dock tror jag att folket kommer bli lite exalterade av den här låten och rösta den vidare. Kanske till och med direkt till finalen?
Pernilla Andersson - Desperados - jag gillar den inte. Långsam och tråkig om jag får säga det själv. Jag tycker inte att den ska gå vidare, men eftersom det inte enbart är jag som bestämmer så finns risken att den går vidare. Till Andra Chansen i alla fall, någon finalplats tror jag inte att den får.
Jenny Silver - Something In Your Eyes - här svänger det. Någorlunda i alla fall. Det är som att någon har stoppat ABBA och Carola i en mixer och mixat 30 sekunder på högsta effekt och fått ett högst oväntat svängigt resultat. Jag tror nog att Jenny kniper en finalplats i kväll.

Så vad kom jag då fram till med detta högst oproffesionella svamlande?

Till final:
Jenny Silver & Danny

Andra Chansen
Dilba & Le Kid eller Pernilla Andersson & Swingfly. Jag har lite svårt att bestämma mej..

Vilket som, jag kommer göra en uppdatering/ny tippning under programmets gång. Det är svårt att gissa vilka som går vidare genom att bara lyssna på dom, man måste ju väga in deras framträdanden också. :P

Ni har väl inte missat?

Kategori: Tv & Film

Ni har väl inte missat att Melodifestivalen börjar på lördag? Im so excited, precis som jag blir den här tiden på året. Det är något särskilt med Melodifestivalen, man måste liksom se på det.
Idag när jag var på jobbet tjuvläste jag lite i Aftonbladets Schlagerbibel, 132 sidor om enbart Melodifestivalen. Jisses. Min första tanke var "hur kan dom redan ha så mycket att skriva om? Det har ju inte ens börjat än." Och mycket riktigt, det var inte enbart skvaller om årets festival. Dom första sidorna bestod av massa bilder från fjolårets tävling (både svenska mello & eurovision). Och när jag trodde att jag hade bläddrat förbi alla bilder från ifjol kom det ännu fler bilder från i fjol. Den enda skillnaden var att nu korade dom dom bäst klädda artisterna från ifjol. Borde dom inte ha korat dom ifjol, när det hela var lite mer aktuellt?
När dom hade korat dom bäst klädda artisterna från Melodifestivalen 2010 började det (äntligen!) att handla om årets festival. Till min stora besvikelse var det inte särskilt spännande lektyr. Man fick lite fingervisningar om vilka låtar som kritiker/journalister tycker om, lite info om den nya röstningsritualen samt några intervjuer med några artister. Men det var typ allt. Hur Aftonbladet lyckades dryga ut det hela till 132 sidor har jag ingen aning om.

Nu ska jag sluta ordbajsa här och läsa lite bloggar. Btw, ni kan väl aldrig gissa vad jag kommer göra på lördag kväll? :P


*Svar på ovanstående "gåta": jag kommer sitta bänkad i soffan med en påse naturgodis
och kolla på Melodifestivalen. Och ja, jag kommer förmodligen blogga lite om det också. :P

Dubbelt upp med Breaking Benjamin

Kategori: YouTube

I Will Not Bow


Give Me A Sign

Att gå på vatten har aldrig varit enklare

Kategori: Allmänt

Äntligen har jag kommit på hur Jesus gjorde när han gick på vatten. Jag har funderat på det i flera år, ja i princip ända sedan jag var liten och jag fick höra talas om att den där Jesus kunde minsann gå på vatten för första gången.

Han väntade helt enkelt tills det blev vinter och vattnet frös till is. När det väl var is på vattnet passade han på att skutta över.
Nu tänker ni nog "men Jesus bodde ju i .....(vart han nu än bodde) och där fryser inte vattnet till is på vintern. Hur korkad är du egentligen?"
Ärligt talat så är jag precis lagomt korkad, om jag får säga det själv. :) Med det sagt, vill jag framföra ett motargument. Om Jesus nu var så extraordinär som många påstår så var det väl ingen konst för han att frysa en liten sjö, hav, flod eller vad det nu var för vatten han bestämde sej för att korsa tillfälligt? Nä, precis.

När jag ändå är inne på Jesus kan jag passa på att dela med mej av min teori om hur han gjorde vatten till vin.
Enkelt, först ordnade han en sjujävla fest och söp alla under bordet med massor av vin. Sedan när alla var så pass fulla att dom började ha förtroliga samtal med sina  bordskamrater, tog Jesus fram sin tillbringare med vatten och bjöd laget runt. Och eftersom alla var så fulla märkte dom ingen skillnad. Det, plus att Jesus kan vara väldigt övertygande.