En helt vanlig blogg!

Att bygga om en lägenhet till solarium

Kategori: Allmänt

Min lägenhet är olidlig på sommaren, det är sol på alla fönster från morgon till kväll vilket leder till att det är ungefär +35 grader inomhus. Äckligt varmt! Så jag har funderat lite granna..om jag öppnar mina fönster så lyser solen rakt in i lägenheten. Då kan man lägga sej på golvet och sola. Hur smart är inte den iden? Ligga inomhus och sola utan massa onödigt starka lysrör som normala solarium har? Jag ska bygga om min lägenhet till ett solarium med naturlig sol, det låter väl som en bra affärside?

Nu ska jag ta och städa lite granna, jag ska dammsuga och skura en sväng. Sen måste jag plugga lite granna. Jippie! Ska jag skriva på PA-rapporten eller ska jag skriva uppsatsen "The Day I Was Born" till engelska b? Båda dom alternativen är lika tråkiga och känns inte alls frestande. Suck...

Jag hittade en video på YouTube som jag känner ett behov av att förmedla vidare till er ute i cyberrymden. Gissa vad det är för klipp? Det är inte Buffy, Angel eller musik. Det är något helt annat...nyfikna? Haha. Det är ett Scrubs klipp från säsong 8. Enjoy!

Dagen efter

Kategori: Allmänt

Idag är det dagen efter och jag mår skit bra! Tur att man har så bra gener att man inte blir bakis. Hehe. Som vanligt är jag bara lite seg...och aningen uttorkad. Haha.
Igår var det i alla fall skitkul på krogen, tur att man har kompisar som hänger med ut på krogen. Tack för en lyckad födelsedag. :) Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer, jag hade tänkt skriva ett halv-långt inlägg men inspirationen försvann. Om ni vill ha en lite mer detaljerad info om igår, läs Dessans blogg  

Happy Birthday To Me!

Kategori: Allmänt

Idag blir jag ett år äldre och tar ett steg närmare vuxenlivet. Vuxenlivet, fan vad jag lät vuxen nu. Men låt inte mina konstiga ordval och meningsbyggnader lura er. Jag är fortfarande en liten konstig pys som bara är "vuxen" när jag känner för det. Haha.
Vad har jag för planer i dag då? Jo, det ska jag genast berätta för er.
Vi ska på Djurparken och leka lite granna om en stund. Mest för att utnjyttja vårat frikort en sista gång. Också är det ganska kul att leka. Sen ska vi äta massa mat och bli feta. Tacos tror jag att det blir, mums! Och som avrundning på kvällen ska vi ut på krogen.

Igår var jag på stan och köpte en kostym till studenten. Självklart hade jag med mej några smakråd, Emma, Anna och Desirée var mina "personal shoppers". Allt som allt gick hela kalaset på 1658 spänn. Det kändes i plånboken ska jag säga! Men det är ändå inte särskilt dyrt för en hel kostym så jag ska inte klaga. Nu ska jag vara en liten fjortis och slänga in en "outfit"-bild på kostymen.

Nu var det färdigt

Kategori: Allmänt

Nu har Dessan suttit och pillat på min blogg ett tag och nu är den färdig. Så, vad tycker ni? Lämna en kommentar om vad ni tycker om designen.
Just ja! Jag kan ju passa på att säga att det är Buffy-gänget som är uppe till vänster och uppe till höger är det Angel-gänget. Där i mitten är det ingen mindre än lilla Wilma.
Nej, nu ska jag vara social med Dessan och Sofia. Sofia kom nyss in genom dörren, Dessan for och hämtade hon alldeles nyss.

Design by Dessan

Kategori: Allmänt

Nu ska Dessan till att designa runt lite på min blogg. Så nu ska det bli ändring på utsseendet här, så nu får ni säga vad ni tycker om designen. Designen kommer snart att ploppa upp här på bloggen.

Flashback!

Kategori: Allmänt

Förut somnade jag på soffan en sväng och då hade jag en sån där dröm man kan få när man är någonstans emellan att sova och vara vaken, fattar ni? Så där när det känns som att det är på riktigt. I alla fall var min dröm någon slags flashback till när jag gick ut nian. Det konstiga var att det var "snabbspolning" på drömmen, det började på morgonen och det sista jag såg var att jag klev in i bilen och berättade för mamma att jag hade "tuggat tuggummi". Sen vaknade jag och tänkte "Fan! Jag tar snart studenten."
För er som inte förstår vad "tuggat tuggummi" egentligen betyder följer här en snabb förklaring; när vi gick ut nian så slank det ner några cider på avslutningskvällen. Och för att alla föräldrar som var ute och "vaktade" oss på Hammarn inte skulle märka att vi hade druckit så tuggade vi tuggummi frenetiskt under hela kvällen för att dölja lukten. När mamma hämtade mej på natten så frågade hon nåt i stil med "Har du druckit nåt då?". Jag "Nää...."  Mamma "Vad är det som luktar då?" Jag "Jag har tuggat tuggummi" Nåt i den stilen var det, jag minns inte ordagrannt vad vi sa. Men att jag berättade att jag hade tuggat tuggummi minns jag i alla fall. Hur dum var vi egentligen, trodde vi verkligen inte att alla skulle märka att vi hade druckit för att vi tuggade överdrivna mängder tuggummi? Så här i efterhand känns det mest som korkad fjortis-logik. Eller vad säger ni?
 Så, Np3a ska vi "tugga tuggummi" på studenten?

Teknikens under

Kategori: Allmänt

Fuck Tele2 säger jag bara! Mina kanaler skulle ha börjat fungera senast idag sa dom på supporten, men inte fan fungerar mina kanaler inte! Nu börjar jag bli irriterad på riktigt. Jag ska skicka ett mejl till supporten, jag tror till och med att jag ska använda svordomar. Hur svårt ska det vara för dom att köra det där förbannade startskriptet som felade?
Jag gillar verkligen inte "teknikens under", jag skulle nog passa bäst på stenåldern utan tekniska prylar.

Dagens YouTube

Kategori: Allmänt

Hey Baberiba - Politiker JackAss

Regn,regn och ännu mera regn.

Kategori: Allmänt

Suck. Idag har det regnat hela dagen i princip, några små uppehåll då och då. Just nu är det faktiskt ett uppehåll, helt fantastiskt! Nackdelen med regn är att man blir så blöt när man går ut, jag kanske skulle ta och skaffa mej ett paraply?

Studenten närmar sej med stormsteg och gissa vad jag har kommit på? Jag har inte köpt någon kostym än.... Jag funderar på att köpa den på fredag, då får man ju pengar så då har jag råd. I alla fall måste jag göra det innan lördag, för då slutar Dressmann med sitt student-erbjudande. Någon som vill shoppa kostym med mej på fredag?
Dessutom fyller jag år på lördag och då känner jag inte för att kuta på stan och köpa kostym. På lördag blir det krogen och eventuellt ska vi gå och leka på djurparken under dagen. Vi måste ju utnjyttja vårat frikort någon gång. Haha.
Jag hade något "vikitgt" att förmedla till alla er ute i cyberrymden, men det är helt bortblåst. Som om någon har kört en lövblåsare i huvudet på mej. Aja, jag kanske kommer på det sen och gör en uppdatering till. Nu ska jag nämligen ta och rosta mej några frallor och dricka O'boy. Onyttigt men gott!

Arga mejl till supporten

Kategori: Allmänt

Nu har jag mejlat i väg ett lite smått elakt mejl till Tele2s support. Det är nämligen så att drygt hälften av mina kanaler funkar inte, lagomt irriterande, och har inte gjort det på en vecka. Jag har dragit ur all kablar och pluggat in dom igen, gjort kanalsökningar, tagit ur "programkortet" och stoppat in det igen...och självklart har inget av mina tappra försök hjälpt. För varje misslyckat försök har min irritation byggts upp, men snäll som jag är tänkte jag "Äh, det kan få vara en dag till." Men nu i kväll fick jag nog och mejlade iväg ett litet mejl till deras support, det ska bli spännande att se vad dom svarar. Det värsta av allt är nog att jag missar mina desperata hemmafruar i kväll. Aja, jag får ta igen det genom att kolla på alla avsnitt flera gånger om när jag köper säsong fem.

Nu höll jag på att glömma en väldigt viktig sak. Jag, och alla andra, klarade "uppkörningen" med traktor idag. Jippie! Det betyder att det är slut på dom totalt meningslösa traktor-lektionerna. Eller, vi ska ha en lektion till. Men då ska vi bara kolla på när han leker med alla sina maskiner, inte så ansträngande med andra ord. Dock är det inte en så stor bedrift att klara "uppkörningen", det är en ganska meningslös bedrift egentligen. Det är ju trots allt bara ett litet påhitt av våran "älskade" traktor-lärare. Det enda den var bra för är att visa upp att vi kunde koppla släp, harv och skopor. Mitt slutgiltiga omdöme av det vi kallar traktor-kursen (tror den heter "basmaskin, körning" eller nåt på riktigt) på Tannbergsskolan är; Totalt meningslöst tidsslöseri. När vi ändå har den kursen borde skolan erbjuda oss att ta traktorkortet. Dessutom borde dom anställa en lärare som inte är en gammal militär som är kär i sina traktorer.
Aja, nu ska jag sluta gnälla om det och gå vidare med mitt liv. Och var så säker, jag ska styra mitt liv så långt bort ifrån traktorer som möjligt. :) Haha.

Simpsons

Kategori: Allmänt

Nu är jag tillbaks i Lycksele för att göra mina sista skoldagar. Om jag inte räknar helt fel så är det cirka tre veckor kvar och det blir 15 skoldagar. SHIT! Det är inte särskilt mycket om man tänker efter. Sen efter det så kanske man aldrig mer träffar sina klasskamrater mer. Nu ska jag inte sitta här och vara känslosam och tjata om "vi kommer aldrig träffas mer, vi måste hålla kontakten"-känslosam. Det är det man har studentkvällen till, med lite alkohol i blodet är det okej att vara så känslosam. Hehe.
I kväll blir det en lugn kväll med tvn som mittpunkt, just nu kollar jag på Simpsons med ett öga och på datan med det andra ögat. Jag känner mej som en skelögd get ungefär. Men snart blir det helt fokus på tvn när det blir Family Guy, det är så underbart stört att det är genialiskt.
I morgon har jag "uppkörningen" på traktorkursen. Jippie! Eller inte. "Uppkörningen" går i alla fall ut på att koppla en harv, ett släp och två skopor på en kvart. Inte så himla svårt egentligen, men jag är lika teknisk som en älg så jag kommer förmodligen spränga traktorn eller nåt. Eller, så dålig är jag inte. Men jag kommer säkert sitta och ta alldeles för lång tid på mej. Men men, det märks väl om våran lilla traktorgubbe godkänner mej eller inte. Om han inte gör det så kommer det förmodligen komma ett smått ilsket och personkränkande inlägg riktat till han.
Nej, nu ska jag fokusera på tvn och invänta Family Guy.

Hemfärd

Kategori: Allmänt

Idag far jag hem till Bispgården en snabbsväng, kommer tillbaks till Lycksele på söndag kväll. Så nu håller jag på att packa för fulla muggar och lyssnar på Spotify. Me like Spotify!
Jag ska inte ta med datan hem heller, chokerande va? Jag orkar inte släpa med mej den nu, känns onödigt att släpa på två väskor när jag halvkutar till bussen i sista minuten. Så det blir en så kallad "bloggarpaus" över helgen. På måndag kan ni förvänta er ett totalt meningslöst inlägg nästa gång...kanske.
Nej, nu ska jag ta och klia Jack på magen, fortsätta packa, äta frukost, dammsuga, vattna blommorna och duscha innan jag rullar mot bussterminalen.

Med risk för att låta tjatig

Kategori: Allmänt

Men jag måste lägga in ett till YouTube klipp idag.  Jag satt på YouTube och kollade runt och då fick jag plötsligt en tvångstanke att jag måste hitta ett klipp med Buffy och Faith som jag såg för länge sen. Och tillslut hittade jag det. Så här slänger jag in det till alla som är lika nördiga som jag. :) Musiken i videon är Three Days Grace -  Time Of Dying.

Rubriks kub

Kategori: Allmänt

Det är en sån där irriterande grej som jag absolut inte har tålamod med. Däremot så har jag bestämt mej för att ge mej på något som jag inte heller har tålamod, eller kunskap, för. Jag ska försöka mej på att designa bloggen, igen. Sist tog det stopp efter att jag hade valt stilmall. Men nu ska jag försöka att inte ge upp på en gång. Så det finns en risk att det kommer vara lite "rörigt" här.

Marilyn Manson - This Is Halloween

Kategori: YouTube

Jag brukar inte gilla Marilyn Manson, men det här är nog det enda bra han har gjort. Annars tycker jag bara att han är läskig, han ger mej "psykotisk-mördar-clown" vibbar. Och jag hatar mordiska clowner! Men strunt i mina mysko resonemang och sjung med i låten.

Onsdag

Kategori: Allmänt

Idag har jag bara en lektion, lyxigt! Dessvärre är det engelska och vi ska ha nationellt prov, hörförståelse delen var det idag. Det kommer nog gå ganska bra, det är ju bara att lyssna och svara liksom. Och man kan inte riktigt plugga till nationella heller, dom proven är ju bara till för att läraren ska få en bild av vad man kan och inte kan. Typ..
Nu ska jag snart ta och rosta mej några mackor och dricka lite cappucino. Jag har blivit en cappucino-hora nu den senase veckan, kan det bero på att min O'boy är slut? Haha.
När jag har ätit min ack så (o)hälsosamma frukost/lunch ska jag duscha av mej lite svett. Jag vart lite svettig när jag var ute och gick med Jack förut. Det är väldigt bra väder ute, strålande sol och 15 grader i skuggan ungefär. Sommaren är på intågande.

Turbo-städning!

Kategori: Allmänt

Nu har jag turbo städat lägenheten som en liten duracell-kanin på heroin, och tro det eller ej. Jag hann med allt på min "att göra" lista. Helt fantastiskt. Jag är nästan stolt över mej själv.
Och jag kan åka hem i helgen! Pappa förbarmade sej över mej och donerade lite pengar så jag kan åka hem. Skönt, då slipper jag sitta i Lycksele och uggla. I och för sej hade jag kunnat plugga, men jag tycker att jag ligger ganska bra till så jag tänker ta en ledig helg. Det blir den första pluggfria helgen sen jag kom upp till Lycksele. Så nu ska jag bara kolla upp vilken buss jag ska åka. Ska jag fara på onsdag eller torsdag, extremt tidig morgon, morgon eller förmiddag? Ja, frågorna är många. Och ingen mindre än ResPlus ska få besvara dom åt mej, för er som inte förstår vad jag pratar om: jag ska gå in på www.resplus.se och kolla vilka bussar som går. :P

Just nu är jag väldigt förbannad på min digitalbox! För den vill inte att alla kanaler ska funka, typ hälften av alla kanaler funkar inte. Självklart fungerar inte femman eftersom jag vill kolla på Desperate Housewives. Jag hatar tekniken! Den förstör min traditionella Desperate Housewives kväll.
Skit samma. Jag får väl sysselsätta mej med något annat, typ nörda framför datan. Jippie.....

Kvällens att göra

Kategori: Allmänt

  • Diska
  • Dammsuga
  • Skura
  • Dammtorka
  • Städa toan

 När jag är färdig med det så ska jag bänka mej framför tvn och kolla på Desperate Housewives och gråta en skvätt. För er som inte vet så är det i kväll Edie dör och avsnittet är "tillägnat" henne med massa tillbakablickar etc, det är Edie som pratar i början också istället för Mary-Alice. Nu ska jag ta och ta itu med diskberget, önska mej lycka till!

Dagens YouTube

Kategori: Allmänt

The Red Jumpshirt Apparatus - Face Down

Kristi Himmelfärdsdag

Kategori: Tankeverkstad

På torsdag är det kristi flygar dag och i vanlig ordning blir man ledig från skolan. Lyxigt! Men nu har jag börjat fundera lite över varför man har en Kristi Himmelfärdsdag.
I morse så pratade vi lite om det på skolan och då frågade jag varför man firar den. Och jag fick till svar "Jesus steg upp till himlen." Då utbrister jag "Va?! Dog han igen!?" Till svar på det fick jag massa skratt, tur att jag är snäll och underhåller min klass lite granna. Men jag är fortfarande inte riktigt säker på om jag har förstått varför man firar det. Jag tycker mest det låter som en helt onödig helgdag, jag säger inte att jag inte gillar onödiga helgdagar. Tvärtom, jag älskar onödiga helgdagar eftersom man får ledigt eller ofta jobbar en kortare dag. Tillbaks till mina funderationer.
Så här har jag uppfattat Jesus liv, och död för den delen. Han föds på julafton och lever i x-antal år. Sen dör han på långfredagen och återuppstår på påskdagen. Sen flyter livet på och han skuttar glatt runt och frälser folk hit och dit, bortsett från homosexuella och diverse syndare som inte har accepterat gud som sin frälsare. Sen helt plötsligt bestämmer han sej för att dö igen, därav Kristi Himmelfärds dagen. Hur trovärdigt är det? Först dör han, sen återuppstår han och sen dör han igen. Varför väljer han att dö på riktigt den andra gången? Om jag var Jesus så skulle jag ha återuppstått en gång till, hur skoj kan det vara att vara död?
Nej, jag tror inte riktigt på all den här Jesus propagandan om återuppståndelse och död hit och dit. Jag ska starta en egen religion, Kebab-religionen. I min religion dyrkar man den allsmäktiga Kebaben och den fabulösa falafeln. Vilka joinar min religion?

Klockan 21:43

Kategori: Allmänt

Jag har precis haft ett litet städryck. Jag har kutat runt och plockat grejor, vattnat blommorna, hämtat upp tvätt från tvättstugan och vikit och lagt in och dammsugit. Dammtorkningen och skurningen får vänta till i morgon, man måste ju hålla sej sysselsatt i morgon också.
Jag har faktiskt varit ganska duktig idag, jag har nämligen skrivit ett utkast på projekt rapporten. Så nu har jag mejlat den till Liza så hon får kolla igenom den och ge feedback. Sen när jag får tillbaks den så är det bara att skriva ännu mera på den. Det känns som om det kommer bli en väldigt lång rapport, utkastet är på 8 sidor (inräknat framsida och innehållsförteckning). Med andra ord är det cirka 6 sidor text. Jisses.
En annan sak jag lyckades med idag, eller rättare sagt dom gamla rören lyckades med, var att det började läka vatten under min diskbänk. Jätte trevligt. Jag hällde av spagettin i diskhon och då kände jag att det rann lite vatten på mina fötter. Vattnet lyckades spruta ut genom springan mellan skåpdörrarna, hur ofta händer det? Jag öppnade sopskåpet och såg att det droppade vatten från rören från diskhon. What the fuck! Då upptäckte jag även att hela sopskåpet var lite lätt blött. Så det var bara att ringa till vaktmästaren och säga att det läckte vatten. Så det kom en vaktmästare hit och bytte lite rör under min diskbänk. Så nu är det utbytt och fixat. Han hade även med sej en sån där "vatten-skade-kollar-apparat" och kollade om vattnet hade trängt ner i golvet etc. Men det hade det inte, som tur var så var det bara en liten läcka som hade bara läkt i några timmar.
Aja, nog tjatat om min dag. Nu är det en liten snabbdusch som gäller innan jag bänkar mej framför tvn eller datan resten av kvällen.

Grattis Norge!

Kategori: Allmänt

Då var Eurovision över för i år och det är dags för min inre schlagerbög att gå i ide tills Melodifestivalen drar igång på nytt. Tills dess säger jag bara: Grattis Norge!
Min personliga åsikt är dock att Norges låt inte var så bra att den förtjänade att vinna. Men det är jag tydligen ganska ensam om eftersom hela Europa älskade låten. Det är en sån där låt man får på huvudet och jag känner på mej att "Fairytale" kommer att förrölja oss ett bra tag. I alla fall hela sommaren tills han återgår till att vara "bara" kändis i Norge.
Vad gäller Sverige och Malena Ernman så trodde jag aldrig att det skulle gå särskilt bra, men man hoppades ju ändå på att hon skulle vinna. Men jag måste säga att hon hade förtjänat en lite bättre placering än den hon fick. 21 plats är rent utsagt dåligt. Hon hade i alla fall förtjänat en placering mellan 10-15:onde plats, det är så där lagomt mittemellan bra.
Vad tycker ni, vann rätt låt? Förtjänade Sverige en bättre placering?

Saturday night....live?

Kategori: Allmänt

Hälften av alla mina grannar sitter ute och grillar och här sitter jag och äter köttbullar och makaroner. Rättvist? Nej, jag tycker att någon välvillig granne hade kunnat grillat ett par majskolvar till mej åtminstone. För grannsämjans skull liksom.
Kvällens höjdpunkt blir Eurovision finalen som går av stapeln klockan 21:00. Heja Sverige! Som det verkar nu så kommer Norge att vinna, eller i alla fall komma bland topp fem. Alla är som besatta av den låten, av någon anledning. Visst, den är käck och man får den på hjärnan. Men jag tycker inte att den är så bra som alla påstår, den har blivit glorifierad av folket. Han som sjunger den är inte så himla bra på att sjunga heller, ge han en svårare låt och han klarar inte av att "leverera" den. Aja, nog om det. Eller jag måste bara säga en sak till. Dom borde tona ner kören som sjunger bakom Malena, när dom sätter igång så hör man inte Malena riktigt. Och det är väl hennes opera man ska höra, det är det som är hennes starka sida.

Till veckan är det en kortvecka på skolan eftersom det är "kristi-flygar-dag" på torsdag. Och i vanlig ordning blir fredagen en klämdag. Jag gillar klämdagar, vi borde skaffa fler såna. Men andra ord blir jag ledig fyra dagar i rad, lyxigt! Den enda nackdelen är att jag inte har råd att åka hem. Så det blir att sitta här i Lycksele och uggla i lägenheten, i princip alla från klassen far hem eftersom vi är "långlediga". Men men. Jag får väl sysselsätta mej med något. Typ nörda framför datan och tvn i några dagar.

Nu ska jag ragga dammsugare och duscha. Jag hoppas att ni sitter bänkade framför tvn i kväll och hejar fram Sverige till vinst i Eurovision Song Contest.

I'm a sexy little bitch!

Kategori: Allmänt

Ni förstår rubriken om ni kollar på videon. :P Låt mej presentera Raskemenn, norsk humor när den är som bäst.


Sova?

Kategori: Allmänt

Nu ska jag gå och lägga mej, alldeles strax i alla fall. Först ska jag bara blogga lite granna. Men vad ska jag blogga om? Nu minns jag! Jag skulle bara informera er om att jag har gett upp hoppet om att designa om min blogg. Jag känns varken ha tid, ork eller lust för det just nu. Så den får se ut så här ett tag till, om det inte är någon snäll människa därute i cyberrymden som vill göra en design åt mej?

Nej, nu regrederar jag!

Kategori: Allmänt

Skolarbeten svämmar över och vad gör jag? Jo, jag sitter på datan och drömmer om hur livet vore utan rapporter, kompleteringsuppgifter och analyser. I mina fantasier är det underbart! Nu slog det mej att det livet är nära, det är så livet ser ut efter studenten. Det är cirka 20 skoldagar kvar till studenten och dom kommer att vara över på ett ögonblick. Sen står man där, arbetslös, och måste komma fram till vad man ska göra med sitt liv. Jag är ganska säker på att jag ska börja jobba, det känns inte så frestande med mer pluggande. Men vad ska man jobba med, hemma i Bispgården finns det inte särskilt många jobb, om ens något, jobb som faller mej i smaken. Och jag vill bo i Bispgården, det är faktiskt världens bästa håla. Är det någon där ute i cyberrymden som har ett bra och roligt jobb åt en snart nyutexaminerad djurvårdare?

En månad

Kategori: Allmänt

Idag är det som bekant den 12 Maj och det betyder att det är en månad till studenten. En månad är inte så mycket tid, särskilt om man tänker på allt som ska vara klart. GAAH! Hur ska vi hinna? Rapporter som ska skrivas hit och dit, analyser, projketarbete, projekt & företagande uppgiften, lite mer projektarbete...ja ni förstår nog att det är ganska mycket som måste vara klart innan studenten. Och sist men inte minst ska ju studenten planeras, fast det är delvis gjort. :) Men jag ska försöka hålla mej optimistisk och tänka att allt ordnar sej.
Om en månad smäller det, är ni redo Np3a?

Sovmorgon

Kategori: Allmänt

 Jag börjar inte förns 14:50 och då har jag lektion i en timme, sen slutar jag. Riktigt lyxigt.  Hur ska jag då fördriva dom resterande timmarna av min sovmorgon? Det ska jag tala om för er, jag ska dammsuga, duscha, läsa traktorteori och läsa lite mer i engelskaboken. Jag är stolt över mej själv, jag har snart kommit igenom halva boken! Så snart kan jag börja med analysen av den, jag känner redan nu att den analysen kommer ha en väldigt låg kvalite. Men men. Annars svär jag bara över min data, word har slutat funka! När jag startar upp det kommer det upp en ruta där det står att man ska fylla i produktnyckeln man fick med datorn vid köpet. Sagt och gjort, jag letar upp produktnyckeln och skriver in den. Trycker på "OK" och väntar med spänning....vad tror ni händer? "Du har angivit en felaktig produktnyckel". Hmm, jag tänker att jag kan ha skrivit fel och testar att skriva in den på nytt. Samma sak hände igen och jag fortsätter att försöka. Efter ett antal misslyckade försök svär jag en ramsa om den förbannade tekniken. Så nu har jag gett upp hopper om det. Hur ska man kunna skriva arbeten utan Word? Det finns WordPad på datan men det är långt ifrån bra att skriva arbeten på tycker jag. Jag vill ha Word! Eller jag är beroende av Word rättare sagt, hur ska jag annars kunna skriva Projektarbetes-rapporten? Förhoppningsvis lyckas jag knåpa ihop rapporten ändå.

Traktor helvete!

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag och pluggar lite till teoriprovet vi ska ha på traktor kursen. Och det går väl inte så överdrivet bra, jag är väldigt säker på att jag kommer få IG på det. Men men, vad ska man göra åt det? Det är inte ett vanligt teori prov, som man gör om man tar traktorkortet på en körskola eller genom en normal gymnasieskola. Nej, det här provet har självaste traktorgubben snickrat ihop alldeles själv. Med andra ord så har han gjort ett prov på det han tycker att vi ska kunna. Sen ska vi ha uppkörning med han, den har han också planerat själv. När man tar traktorkort normalt är det inte ens någon uppkörning! Då är det ett teoriprov och sen är det klart, precis som när man tar terrängkortet. Men så är det inte i det här fallet! Vi ska både ha ett teoriprov och en uppkörning som traktorgubben helt och hållet har skapat själv och vi får inte ens ta traktorkortet! Hur mycket får vi ut av den här kursen? Ingenting, vi elever lägger bara ner en massa tid och jobb på något vi inte har någon nytta av. Om man påpekar det för skolan så säger dom "Ni får erfarenhet av att köra traktor och det är bra". Visst är det bra att ha erfarenhet, men varför får vi inte möjlighet att ta traktorkort via skolan som i princip alla andra naturbruksutbildningar får? Det är så otroligt frustrerande.
Traktorgubben är en urusel lärare dessutom. Han blir sur ganska ofta och om man frågor om hjälp kommer han och visar hur man ska göra genom att trycka på kanppar/dra i spakar etc. i en hastighet av 110 km/h och säger "gör så". Som ni nog förstår är det lite svårt att hinna med då. Min teori är att han är kär i sina traktorer och ser dom som sina barn. Dessutom är han en svag människa som mår bra av att trycka ner andra människor. Vad tror ni om min teori djurvårdare, visst är jag inne på rätt spår?

Inget speciellt

Kategori: Allmänt

Min blogg har varit tyst  i ett par dagar nu på grund av brist på intressanta saker att skriva. Typ... Jag har inte haft någon ork eller lust att skriva här och då resonerade jag som så att det är bättre att vara tyst än att skriva tråkiga inlägg. Eller?
Jag kan passa på att meddela er om att min blogg kommer lida av dåliga uppdateringar ett tag framöver. Men rätt vad det är så skriver jag några rader, så ni får hålla utkik efter nya inlägg.

Idag är det lördag och vad ska jag syssesätta mej med i kväll? Jo, jag ska tvätta. Oerhört skoj, jag ser riktigt fram emot att springa och släpa tvätt upp och ner för alla trappor. Medans tvättmaskinerna är igång så borde jag plugga lite granna, men jag vill inte! Kan man inte bara få skita i allt pluggande och ta studenten ändå? Det hade varit väldigt skönt ska jag säga er. Just nu känns det som att vi har fler skolgrejer att göra än dygnet har timmar. Men man ska väl inte klaga, det finns dom som har det mycket värre. Tänk bara på alla Stockholms-brats som lever på pappas pengar och blir nekade att komma in på dom hetaste nattklubbarna i Stockholm. Dom är det riktigt synd om! :)
Nej, nu borde jag försöka skriva lite granna på den förbannade projektarbetesrapporten. Önska mej lycka till!

Pissväder

Kategori: Allmänt

Regn, duggregn och en massa spöregn. Så har vädret sett ut i dag. När jag klev upp regnade det, när jag gick till skolan duggade det och nu när jag har kommit hem från skolan så spöregnar det. Jag gillar inte sånt här skitväder, mest eftersom jag inte äger något paraply. Tur att man kan åka snålskjuts under andras paraplyn. Hehe.

Idag hade vi första skoldagen sen innan sportlovet och det gick riktigt bra. Vi satt bara och lyssnade när Lennart pratade typ och sen fick vi sluta. Dessutom var engelskan inställd idag eftersom Carina skulle vara borta, med andra ord så har jag slutat för dagen. Jag hade inte ens en riktig lektion idag, lyxigt värre! Också fick vi våra studentmössor i dag, sug på den ni! Nu är det bara kostymen som saknas, sen så är jag redo för studenten.

Egentligen borde jag ta och gå en promenad med Jack, men det känns inte så frestande att gå ut i regnet. Man får väl hoppas att det slutar regna tills det är dags att bege sej ut.

Skola i morgon

Kategori: Allmänt

I morgon börjar man på skolan igen, det känns väldigt vemodigt ska jag säga er. Jag har inte varit i skolan sen vecka. 9 och det är ett bra tag sen. Tänk om man bara hade kunnat få fortsätta att ha praktik ända fram till studenten. Gud vad skönt! Men man måste väl ha lite teoretiska studier också, det är bara cirka en månad kvar av skolan så jag får hålla ut. Fast det är inte särskilt plågsamt att vara på skolan när man har en underbar klass, Np3a is the shit!
I kväll så har jag raggat runt med Dessan, Sofia och Anna i Dessans bil. Det var kul att träffa lite folk igen och bara åka runt runt i Lycksele. Dessutom lyssnade vi på musik och jag måste säga att Anna hade tvivelaktig musiksmak när hon var liten. Vi lyssnade nämligen på skivor Anna hade bränt runt 2002 och 2003. Många gamla godigar där, fast det var ännu fler konstiga låtar om du frågar mej. Jag och Sofia tänkte sjunga lite Kikki, Bettan och Lottan för dom, men då bytte Dessan låt. Aja, nog om raggarsvängen.
Eller, bara en sak till! Vi svängde in på elevhemmet en sväng och då fick jag Dollhouse avsnitt av Emma. Så nu har jag till avsnitt 11, underbart! Så nu kan jag kolla på Dollhouse och stilla min abstinens. Hehe.
Nej, nu ska jag avnjuta dom sista minutera av Desperate Housewives och sen är det till att kolla på lite Dollhouse. Sen borde jag nanna kudde. Vi börjar 08:30 i morgon, Lennart ville tydligen träffa oss så där rök våran sovmorgon. Men men, jag överlever nog det.

Jay Brannan

Kategori: Allmänt

Jag har "upptäckt" en artist! Som ni kanske förstår heter han Jay Brannan och hans låtar är väldigt deprimerande. Seriöst, dom är det. Lyssna på dom så förstår ni vad jag menar. Det är inte den här sortens musik jag brukar lyssna på, men det är så deprimerande att det är bra. Mysko. Jag brukar resa ragg när jag hör lugna och deprimerande låtar, men inte när jag av någon anledning hittade en låt med han på YouTube. Hur jag hittade den vet jag inte. Aja, nu känns det som att jag har ordbajsat klart om han. Jag bjussar på en video så kan ni själva avgöra om ni också tycker att hans musik är deprimerande.
 

Staden i Lappland

Kategori: Allmänt

Idag fick jag skjuts upp till Lycksele av min älskade mor och kära syster, tack säger jag till er! Vi kom upp hit någon gång runt 12-snåret och så slängde vi in min packning i lägenheten och for på Dollar. För ovanlighetens skull köpta jag inte så mycket på Dollar, lite småsaker och Trocadero. Trocadero är underbart. :)
Nu har jag packat upp allting och hett det där det ska vara, så jag har varit lite duktig sen mamma och Linda begedde sej hemåt Jämtland. Snart ska jag ta en liten promenad med Jack och efter det funderar jag på att vara lite mer flitig i kväll. Eller så är jag det i morgon, time will tell! Om jag inte är flitig i kväll så bli det till att parkera sej i soffan och njuta av den första säsongen av Family Guy.
Nej, nu vankas det promenad med hunden.

I morgon bär det av till Lycksele

Kategori: Allmänt

I morgon bär det som sagt av till Lycksele. Mamma och Linda ska skjutsa upp mej, värsta lyxigt! Jag ska säga er att det är väldigt skönt att åka bil i stället för att sitta och åka buss hela dagen. Självklart ska vi fara på Dollar en sväng, man brukar alltid hitta något att köpa när man är där. Okynnes shopping eller vad det kallas. Vi ska nog på en del andra affärer också, sist ska vi på Ica. Man måste passa på att handla när man får åka bil och slipper släpa alla matpåsar. Jag ska handla mycket, så mycket jag kan i alla fall. Det är inte så himla kul att handla när man bara har ett litet frysfack. Man kan inte handla saker och frysa in, lite smått tragiskt.
Nu ska jag surfa runt lite granna på nätet innan jag tar och packar ner datan och beger mej mot sängen. Jag måste lägga mej i tid i kväll, vi åker tidigt i morgon. Eller tidigt och tidigt. Vi far nån gång  runt åtta, det är inte så värst tidigt i och för sej. Men jag har inte hunnit byta vatten i akvariet idag, så jag måste göra det innan jag far. Akvariet börjar likna en ekologisk katastrof, algerna har gått till attack. Nackdelen med små akvarium är att balansen lätt rubbas, men det är smällar man får ta.
Nej, nu borde jag ta och sova kanske. Jag har i princip packat färdigt redan, då slipper jag kuta runt i morgon och packa i vild förtvivlan. Fast det kommer jag nog göra ändå, om jag känner mej själv rätt kommer jag kliva upp i sista minuten och stress packa det sista. Och göra ett slarvigt vattenbyte. :P