En helt vanlig blogg!

Ett huvud på min fot

Kategori: Allmänt

För tillfället ligger Wilma och sover (och snarkar) under bordet med huvudet liggandes på min fot. Det ser inte så himla skönt ut, eller ergonomiskt för den delen. Men hon verkar inte störas så mycket av det, så jag ska låta hon fortsätta sova en liten stund till. Vi var och hämtade min lilla älskade byracka i Ramsele igår. Hon vart så där jätteglad och viftade på hela bakkroppen, vi har ju inte träffats på typ nio veckor. Men nu är Wilma hemma på byn igen och jag kan säga att jag har saknat hon lite granna. När jag ändå är inne på Wilma så kan jag berätta för er att Wilma ska duscha i kväll när hon har varit ut och pissat sista gången. Hon är nämligen väldigt smutsig runt halsen (där halsbandet sitter) och pälsen är bortskavd där lite grann också. Det betyder alltså att hon har haft på sej halsbandet nästan hela tiden, hon blir smutsig när hon har på sej halskedjan. Hur jobbigt är det att ta av en hund halsbandet? Och Wilmas sele ligger i volvon, så det kan jag inte använda eftersom volvon är i Bjärtrå på lagning. Men men. "Bajs händer" som jag brukar säga, det är bara att duscha hon och vänta på att pälsen växer ut igen.

Tänk om

Kategori: Allmänt

Tänk om man skulle börja att packa? Det hade varit bra att börja med det i tid för en gångs skull.

Hey Babariba - Parodi på Carola

Brum brum

Kategori: Allmänt

Jag får åka bil hem i morgon! :) Mamma ringde för ett tag sen och sa "Jag tycker inte du ska sätta dej på bussen i morron, det är roligare om du åker med mej och Eva". YEAH! Värsta nice. :)
Tänkte bara meddela er den glada nyheten så att ni ska kunna glädjas åt min lycka. Eller nåt i den stilen.
Min storstädning idag vart inte så stor som jag hade tänkt, men nästan. Jag har dammsugit, dammtorkar och skurat. Så det är väl någorlunda rent i alla fall och relativt undanplockat.
Så i morgon ska jag köpa lite munkar på marknaden, det bästa med marknader är att det finns munkar i överflöd. Jag gillar munkar!
Nej, nu ska jag ta och slita mej från datan.

Dagen före hemfärd

Kategori: Allmänt

Min "att göra" lista för idag är ganska lång, dock är det inte så värst ansträngande saker. Det är mest massa städning, måste storstäda innan jag far hem och är hemma flera veckor. Så när jag lyckas slita mej från datan så är det städning för hela slanten som gäller.
Dessan var så snäll att hon skjutsade mej till skolan en sväng så jag kunde lämna lite papper och hämta lite saker. Tack Dessan! Och jag måste säga, hon var en riktigt bra förare. Det är ju så man blir stolt över hon. Hehe. När jag gick ut till bilen så satt hon där bakom ratten med en keps. Hon såg värsta coolt ut, det bara sken "Yeah! Jag har tagit körkortet" från hon. Typ...
Nej, nu måste jag verkligen ta och börja städa så jag inte blir uppe halva natten. Jag funderar på att ta 05:45 bussen i morgon, om jag orkar det vill säga.

Jerry Springer

Kategori: Allmänt

Det är nog det mest patetiska programmet jag vet, det är riktigt pinsamt att kolla på. Dom tar dit gäster som frivilligt sitter och skriker och bråkar i tv, alltid om saker som är så bisarra att man tror att dom är påhittade. Och publiken sitter och jublar, applåderar och skriker för fulla halsar. Jag förstår inte vad publiken ser för underhållning i det hela, förstår ni?
Idag zappade jag förbi det när jag satt och åt frukost och dagens tema var "Im a pregnant prostitute", alltså handlade det om prostituerade som var gravida. Ofta med någon av deras kunder. Det var väl i alla fall ett lite seriöst tema, men det jag inte förstår är att dom prostituerade hänger ut sej i tv.
Efter att publiken har suttit och skrikit saker som "äckliga hora" och andra saker jag inte törs skriva här på bloggen så var det dags för Jerry att avrunda programmet. Han sätter sej och kollar in i kameran och försöker se allvarlig och pålitlig ut, själv tycker jag att han aldrig lyckas med det. Hans sista ord var i alla fall "Med det här programmet menar vi inte att man ska tvinga prostituerade som är gravida med en kund att göra abort. Men vi vill inte heller avråda från prostitution."
Han måste alltså vara för prostitution eftersom han inte avråder från det. Det var bland det dummaste jag har hört, hur kan han sitta i tv och säga att det inte är något fel med prostitution?

Tvättmedelstjuven

Kategori: Allmänt

Igår eftermiddag så hade jag tvättid och när jag hade tvättat klart och stog och vikte in tvätten i garderoberana så kom jag på "Fan! jag glömde tvättmedlet i tvättstugan!". Så jag sprang ner i tvättstugan och bankade på dörren i hopp om att den som hade tvätiden efter mej skulle vara snäll att släppa in mej. Som svar på mina bankningar fick jag "Det är jag som har tvättid nu, gå!". Jag svarade "Jag glömde mitt tvättmedel där inne, kan jag få hämta det?". Personen där inne "Otur. Du får hoppas den står kvar nästa gång du har  tvättid". Då vart jag allmänt irriterad och gick upp till lägenheten igen. Eftersom vi har chiplås på alla dörrar i tvättstugan så kunde jag inte precis låsa upp dörren och gå in och hämta det heller. Man kan bara komma in i tvättstugan när man har tvättid. Suck! Och nu när jag kom hem från skolan så såg jag att det var en gammal tant som gick ner i tvättstugan, så då tänkte jag att hon skulle nog låta mej komma in och hämta mitt tvättmedel. Och mycket riktigt, jag fick komma in och kolla om det var kvar. Gissa vad? Självklart är det någon som har snott det. Alltså, hur svårt är det att låta bli en förpackning tvättmedel som det är uppenbart att någon har glömt kvar?
Jag förstår mej inte på folk. Hur snål får man vara? Nu ska jag i alla fall bli en sån jobbig person som anmärker på minsta lilla ludd i torktumlaren och sånt. Allt för att hämnas på den som snodde mitt tvättmedel. Fast att jag anmärker på allt blir lite som kollektiv bestraffning. Men skit samma. Jag slänger in en liten video så ni har nåt att kolla på. :)

Angtoria - God has a plan for us all

Toalett filosofi

Kategori: Allmänt

Nu har jag städat toan, är jag inte duktig så säg. När jag stog där och skrubbade badkaret så upptäckte jag en liten kalkfläck! Jag skäms! Att ha kalkfläckar i badkaret är inte likt mej, jag brukar faktiskt städa oftare än så. Men nu är den fläcken borta och toan är skinande ren. Eller, så skinande den nu kan bli. Det är väl inte precis neon sken som lyser därifrån, men sån där härlig nystädad porslins glans. Som ni nog märker så har jag väldigt bra kontakt med min inre hemmafru för tillfället.
I alla fall när jag stog där på knä och skrubbade för fullt så kom jag att tänka på gardiner. Varför jag börjde tänka på gardiner vet jag inte. Kanske för att jag inte har hängt upp några i rummet än. Nu sitter jag i alla fall och kollar i Jysk's reklam, och gissa vad? Dom har typ gardinrea. Passande va? Jag funderar allvarligt på att gå på Jysk i morgon och köpa lite gardiner, det skadar ju inte att förnya sej lite granna. Se, där kom min hemmafru fram igen. Eftersom jag har lite beslutsånget så ska jag låta er vara med och bestämma vilka gardiner jag ska köpa. Så alla som läser det här får gärna skriva vilka ni tycker jag ska köpa. 

                                             
Nr.1                                                                                                  
                      

                                         Nr. 2

                                                 Nr. 3


                                             Nr. 4


Allt löser sej, även om man väntar till sista minuten

Kategori: Allmänt

Jag har redan fått svar från Djurmagazinet i Östersund, och jag var välkommen att praktisera där. Så nu har jag fixat den sista pratikplatsen också. Och jag har just insett att all min praktik är på djuraffärer. Är det bara jag som ser ett mönster? Undra jag varför jag tycker att det är så kul att jobba i just djuraffärer? Aja, skit samma. Praktiken är helt fixad så nu kan jag andas lungt.

Min laddare till mobilen funkar inte! Jag skulle sätta mobilen på ladding igår och då märkte jag att den inte funkade. Den har varit lite glapp och osamarbetsvillig ett bra tag och nu var det tydligen dags att gå och dö. Tragiskt. Jag var in på Audio Video och kollade vad en ny laddare kostar, det var inte en positiv överraskning. 249 spänn! Men det är inte så mycket att göra, det är bara att punga ut med pengar och se glad ut. Ska gå ner och köpa den efter skolan. Tur att vi har fått matersättningen från skolan, för annars skulle jag inte ha råd med att köpa den idag. Tur att det här är sista veckan i månaden, det betyder att man får pengar. Jag ska säga er att det här är min favorittid på månaden, dom få dagarna man får pengar. Gud vad kapitalistisk jag låter! Alla har en inre kapitalist, jag har inte så himla bra kontakt med min. Jag har mycket bättre kontakt med min inre tv-serie nörd. Han och jag är väldigt tajta kompisar.

Nu ska jag gå ut och gå med Jack en sväng så han får dampa lös lite i snön. Han älskar när det snöar ute, han blir helt tokig när man släpper lös han då. Han brukar hoppa och jaga snön i luften och försöka fånga den i munnen.
När jag har vare ute med han så ska jag ta och städa toan. Hela den här veckan kommer bestå av massa städande för mej, jag ska se till att storstäda hela lägenheten innan jag far hem på praktik.
Tur att jag har lång håltimme nu, jag börjar nämligen inte förns 14:50, så jag kommer nog hinna dammsuga en sväng  innan det är dags att bege sej till skolan för lite lektion.

 

Praktik panik

Kategori: Allmänt

Nu har min praktik panik satt in på lite mer allvar. Jag har suttit och letat desperat efter någon hundskola eller liknande dom senaste veckorna, men det har varit fullt eller så har dom legat långt nere i södra Sverige. Men nu har jag i alla fall tagit till min absolut sista nödlösning nu. Jag har mejlat till Djurmagazinet i Östersund och Djuraffären på Frösön nu i alla fall, får se vad dom svarar. Värsta desperat jag är va? xD

En annan sak som inte går framåt för mej är bloggdesignen, den har stått still väldigt länge nu. Jag är helt tom på idéer och känner ingen som helst motivation till och fixa det heller. Så ni får stå ut med det här utseendet ett tag till. 
En sak jag kom på nu är att jag har skrivit två inlägg idag och inget av dom har varit särskilt "matnyttigt". Med matnyttigt menar jag intressant och/eller ett sånt där inlägg när jag är engagerad och skriver om något som händer ute i världen. 
Nej, nu ska jag ta och hänge mej till 100 % åt "Herre på täppan". Erik och Mackan är genialiska tycker jag.
 

Lökringar

Kategori: Allmänt

I helgen har jag varit på Buffy Nördar helg med Emma, Anna-Karin och mini Malin. Vi bombarderade Minis lägenhet precis som vi brukar göra på våra filmhelger. Det var meningen att vi skulle kolla på säsong 5,6 & 7. Men vi har bara kollat på säsong 5 och 6, fast det är inte så bara och bara. En säsong är på 22 avsnitt och är i genomsnitt 40 minuter långt. Och med en enkel ekvation (22*2*40=1760/60=29,3333)kommer jag fram till att vi har kollat på tv i drygt 30 timmar i helgen. Gud vad nördiga vi har varit! Men det är det värt, Buffy är trots allt en bra serie. Eller vad säger ni?
Jag ska försöka mej på något djärvt, jag ska sammanfatta helgen i en enda mening.
Helgen har varit full med tv, skratt, godis och stora mängder transfetter!

Bra sammanfattning va? Nu ska jag gå och duscha, jag känner mej som en hamburgare och luktar som en lökring.

Buffy nördar helg!

Kategori: Allmänt

Nu ska jag snart ta och bege mej till Malins lägenhet. Men först måste jag packa lite granna och gå ut med soporna. Sen ska jag ta mitt pick och pack och gå med överdrivet glada steg till stan. Vi ska kolla på säsong 5,6 & 7 i helgen. Så många bra avsnitt, så lite tid! Men vi kommer att hinna, vi har redan planerat allt. Hehe.
Nää, nu måste jag trycka ner dvd-boxarna i påsen också! Ha det bra i helgen, jag ska i alla fall ha en bra nördar helg!

Individens genetik

Kategori: Allmänt

Har suttit och pluggat det nu ett tag. Men inte fan blir jag nå klokare för det. Det blir nog bara värre och värre. Jag förstår verkligen inte ett piss av den skiten. Det är bara överdrivet komplicerade ord som beskriver allt på överdrivet komplicerande sätt! Jag kommer få ig på provet i morgon.

Ig here i come! Kompletteringsuppgifter, see you soon!

Hyllor på väggarna

Kategori: Allmänt

I går eftermiddag så kom vaktmästaren och borrade alla hål åt mej, äntligen! Han tyckte också att väggarna i dom här husen var väldigt hårda, så det är inte bara jag som tycker så. Jag stog och pekade vart han skulle borra och han borrade, det är väldigt kul att kommendera vad andra ska göra tycker jag. Hehe.
Han borrade lite snett inne i köket, så om man står och kollar på dom hyllorna så ser man att dom är lite sne. Det är sånt man får ta, han var jue snäll och borrade i alla fall. När jag hängde upp hyllorna  i rummet så märker jag att dom fästena är lite sneda. FAN! Jag försökte fixa till dom lite, men inte gick det inte. Så dom hänger inte riktigt perfekt dom heller. Men men, dom hänger där i alla fall. Jag köpte dom trots allt på rea, så det var jue ingen stor utgift. Så jag behöver inte deppa för att jag har slängt ut mycket pengar på dom också är fästena lite defekta.

I morgon är det fredag och det betyder prov i Lennarts kurs, bajs! Vi har prov på individens genetik. Det är precis så tråkigt och invecklat som det låter. Måste läsa igenom allt en sista gång i kväll, hoppas det fastnar något den här gången. Jag fattar verkligen ingenting av det. Suck! Jag har då bestämt mej för att skaffa ett jobb där jag inte behöver hålla på med genetik och sånt där annan liknande skit. Genetik är till för smartskallar som tycker det är intressant att studera vilka anlag som är dominanta och resseciva. Alltså inget för mej! Jag förstår verkligen inte vad det är som är så intressant med att kolla på vilken färg ärtblommorna får om man korsar en vit och en rödblommig. Förstår ni charmen med att läsa om sånt? Bara så ni vet så är det röda anlaget dominant, i fall ni var intresserade av att veta.

Buffy memories

Kategori: Allmänt

Buffy is the shit!

Här får ni en liten video med "minnen" från Buffy.

Praktik

Kategori: Allmänt

Jag börjar få panik. Jag måste ha en praktikplats till, men jag hittar inget. Jag letar och letar, men jag hittar inget som verkar kul. Måste skynda mej och hitta något fort som f*n. Om ni har några förslag så skriv en kommentar så kollar jag upp det.
Nu ska jag vara väldigt duktig och jobba på projektarbetet. Jag ska skriva fakta om fiskarna och jag tror jag ska skriva om växterna också bara för att vara extra duktig. Är jag inte duktig så säg?
Som sagt, om ni har några ideer om en praktikplats så lämna en kommentar.

Älskade rektor....

Kategori: Allmänt

Jag kan säga er att våran rektor inte är särskilt älskad av våran klass för tillfället. Han har inte gjort annat än att klanta till det hela tiden, och alla hans klanterier drabbar oss. Suck! Jag kan i alla fall berätta för er vad han har lyckats med idag. Idag så har vi hästmassage på morgonen, eller skulle ha haft i alla fall. Så jag klev upp och gick till skolan och frös arselt av mej under promenaden till skolan. Det är nämligen 30 minus ute, tur att det bara är 2 kilometer till skolan. Väl på skolan så får vi skjuts ut till stallet som vanligt och vi kommer ut till stallet i god tid. Vi går och sätter oss i fikarummet medans vi väntar på att läraren ska komma. När vi har väntat  i en kvart ungefär börjar vi bli lite fundersam på vart hon är. Men vi tänkte att hennes bil förmodligen krånglade lite granna eftersom det är kallt ute, och hon pendlar från Umeå så det tar ett tag att åka. Vi väntar lite till....och lite till. Men hon kommer aldrig. Tillslut ringer en av dom som jobbar på stallet till hon som håller i kursen. Och hon säger "Rektorn sa att det inte var någon lektion idag."  Så vi hade ingen lektion idag! Och det för att rektorn har klantat sej och gett läraren ett felaktigt schema. Vi satt där och väntade på läraren i en och en halvtimme, helt i onödan! Tur att Olivia var snäll och skjutsade hem oss när vi fick reda på hur det låg till. Det är tur att man har klasskompisar med bil, som dessutom är snäll och skjutsar hem en.
Eftersom det är kallt så har vi ingen traktor körning idag heller. Jag är alltså helt ledig idag. Ganska skönt, då kan jag börja plugga lite till Lennarts prov. Jag ska ta och ringa till vaktmästaren också så dom kommer och borrar i dom överdrivet hårda betongväggarna. Man ska passa på att göra lite nytta när man ändå har fått en helt ledig dag mitt i veckan. Egentligen skulle jag behöva handla lite också, men jag vägrar gå och handla när det är 30 grader ute. Så det tar jag en annan dag.

Skellefteå

Kategori: Allmänt

Nu har jag landat i lägenheten efter dagens Skellefteå  tripp, eller jag kom hem för ett tag sen. Men nu har jag landat framför datan. Det gick bra med intervjun och vi köpte några fiskar också. Så nu har vi två små snigel dödare(Praktbotia), en algätare(Ancistrus) och några rasboror(Kilfläcksrasboror). Nu ser det i alla fall lite mer "levande" ut i akvariet.
Nu har jag gjort det igen! Jag skulle skriva nåt jättesmart och fyndigt men jag kommer inte på vad det är nu när jag väl sitter här. Jag kanske kommer på det senare...men förmodligen inte. Nu ska jag sluta skriva här och äta lite mat. Ovanligt tidig middag för att vara mej, men jag är lite hungrig. Tur att jag har köttfärssås kvar från igår, då slipper jag anstränga mej att laga mat. Ska bara koka lite nudlar och äta till köttfärsen. Det är faktiskt gott med nudlar och köttfärssås. Ni borde testa det.  

Tidig kväll

Kategori: Allmänt

I kväll måste jag gå och lägga mej i vettig tid. Hur ska jag klara det? I morron måste jag kliva upp överdrivet tidigt, jag måste hinna med bussen till Skellfteå som går nån gång runt sex. Usch! Jag är verkligen ingen morgon människa. Men det ska nog gå bra. Jag får ta till mina gamla vanliga knep för att ta mej upp så tidigt på morgonen. Och det betyder att ställa väckarklockan och sätta alarm på mobilen och lägga den LÅNGT från sängen så jag är tvungen att kliva upp för att stänga av den. Oftast brukar det funka...men inte jämt. Nu kanske ni vill veta vad jag ska göra i Skellfteå? Jag, Malin, Anna och Emma ska dit och jobba lite med projektarbetet. Vi ska på en akvarieaffär och intervjua dom där och kanske köpa nån fisk. Vi är i stort behov av en algätare. Det dåliga är att vi nästan inte har några pengar kvar till det. Vi fick 500 kronor av skolan att köpa fiskar, växter och fiskmat för. Och det räcker inte så himla långt ska jag säga er och vi har pratat med Liza (våran handledare) och vi får inte ut några mer pengar. Någon som vill sponsra oss? Vi har ett akvarium på typ 90-100 liter och där bor det sju fiskar. Ni kan tänka er själva hur mesigt det ser ut. Och det går inte framåt med min bloggdesign heller. Det står fortfarande still på header fronten, om ni har några förslag så skriv en kommentar. Nu ska jag ta och duscha, är nog bäst att göra det i kväll. Jag tror inte mina grannar blir så glada om jag börjar duscha klokan 05:00 i morgon. När jag har duschat så ska jag ut och pissa Jack. Sen blir det nog att glo lite på tv tills jag känner mej nog trött för att somna. Nej, nu kallar duschen på mej! Gå inte vilse ute i cyberrymden!

Opponering

Kategori: Allmänt

Idag måste jag vara duktig och plugga lite granna. Jippie! Jag måste opponera på Hannas arbete om en utrotningshotad art och hon har det otroligt fascinerande djuret torsk. Jag var lite ironisk när jag skrev "fascinerande" men det är faktiskt intressant att läsa om utritningshotade arter. Så nu ska jag ta och läsa igenom arbetet och opponera på det. Det värta är att hon ska opponera på mitt arbete om ökenlo, jag stress skrev det arbetet så det är fullt med en massa slarvfel. Fel med radbrytningar och sånt. Och jag är 110 % säker på att hon kommer anmärka på vartenda litet slarv fel.  För er som inte vet det så är hon klassens Little Miss Perfect. Det är bara att bita i det sura äpplet och acceptera läget, man ska inte skjuta upp allt till sista minuten. Nog om mina känslor inför att opponera och bli opponerad.
Nu kommer jag inte på vad mer det var jag skulle skriva, så jag ska nog ta och avrunda inlägget. Vem vet, jag kanske får för mej att skriva lite senare idag när jag kommer på något mer att förmedla till alla er som är ute och surfar på den gigantiska internetvågen.

Melodifestivalen, deltävling 2

Kategori: Allmänt

Jag måsta börja med att säga att det här måste vara deltävlingen där alla dåliga låtar är med. Jag tycker inte att nån av låtarna i kväll är riktigt bra, normalt sett brukar jag alltid gilla nån låt. Men i kväll har jag mest suttit och försökt förstå hur dom här låtarna vart utvalda att delta över huvudtaget. Aja, nog klagat på dom stackars låtarna. En annan sak som stör mej något fruktansvärt är att dom inte har någon vettig underhållning! Dom där "musikaliska vykorten" ska väl föreställa nån sorts underhållning, men dom är inte ens roliga. Det roligaste i kväll var öppningsakten, snacka om att dom lyckades pricka in alla fördomar.  Och paus underhållningen är någon som sjunger en snutt, vart är all humor? Nog för att Petra Mede är rolig, jag är en av dom få som tycker hon är jätte bra, men inte ska väl det ersätta all annan underhållning? Nej, tillbaks med humorinslag som mellanakter medans man får rösta. Nu ska jag sluta sitta här och klaga och i stället vänta på resultatet. När resultaten har kommit så ska jag förmodligen klaga lite på det också. Det känns som jag mest klagar på Melodifestivalen i kväll. Så kan det gå när ingen av låtarna faller mej riktigt i smaken, då tar jag ut alla mina uppdämda aggresioner på allt och alla som har med programmet att göra. Utom Petra Mede förstås.

Till final:
Heat - Dom var nog det bästa bidraget i kväll. Så ni får ett grattis!
Måns Zelmerlöv - Hmm. Vad ska man säga? Du får ett lågmält grattis!

Till Andra Chansen:
Amy  Diamond - Jag gillade inte låten...men grattis ändå!
Lili & Susie - Eftersom det här var ett steg i ett försök att göra comeback så får till och med ni ett grattis!

Internationella jurynsval:
Amy Diamond -  Grattis igen!

Ja, vad ska man säga om det resultatet? Det finns inte så mycket att säga, jag är bara lättad över att Markoolio inte gick vidare. Hans låt lät som att den kom från en Disney film, släng in några tecknade figurer och där har vi Disney on Ice. Bortsett från att det inte finns någon is inblandat. Nej, nu ska jag sluta sitta här och föra mina negativa tankar om kvällens deltävling vidare på alla er ute i cyberrymden.

Årets mest romantiska dag?

Kategori: Allmänt

Idag är det, som nog alla redan vet, alla hjärtans dag och då förväntas man vara överdrivet gullig och romantisk mot allt och alla. Och man ska vara särskilt socker sliskig mot sin flick eller pojkvän. Är det bara jag som tycker att det här är en väldigt överskattad dag?Jag tycker att Alla hjärtans dag är ett fjantigt amerikanskt påhitt för att få folk att spendera överdrivet mycket pengar på att försöka göra dagen så perfekt som möjligt. Nu tänker nog många av er som läser det här "Så där säger han bara för att han inte han någon flickvän."  Det besvsrar jag med ett högljutt NEJ! Även om jag hade haft en flickvän så hade jag inte gjort någon stor sak av den här dagen, för mej är det som vilken annan dag som helst. Varför ska man lägga ner massa energi på att vara överdrivet romantisk på just den här dagen? Varför inte vara romantisk och gullig resten av året? Tänk på det nästa gång ni springer och köper Alla hjärtans dag presenter och gelehjärtan. I och för sej så är gelehjärtan gott, men för mej går det lika bra med en påse Polly. Och Polly kan man köpa under resten av året dessutom.

För mej är Fettisdagen, även kallad Semledagen, en väsentligt viktigare dag, det är en enda dagen på året man kan äta massa semlor utan att känna sej tjock och onyttig. Dessutom är det bara runt den tiden man kan få tag på riktigt goda semlor i överskott. Hur ofta kan man köpa semlor mitt i sommaren? Jag tror aldrig jag har sett ett bageri eller en mataffär sälja semlor på sommaren. Så jag tycker att man ska lägga mer fokus på Fettisdagen, varför inte göra det till en allmän helgdag?
Slutsatsen av mitt inlägg blir då alltså att man ska lägga ner Alla hjärtans dag och helg förklara Fettisdagen.

Skickligheten själv

Kategori: Allmänt

Det är jag det. Nu kanske ni undrar över varför jag har utmärkt mej själv till skickligheten själv? Det var i alla fall så att jag har lyckats spilla ut ett saftglas i soffan. Jag kom och skulle sätta mej i soffan, med ett glas saft i handen, och då lyckas jag snubbla på mej själv. Hur jag lyckades snubbla över mej själv vet jag inte ens själv. Förmodligen ren skicklighet. Och självklart flyger glaset och landar i soffan. SUCK! Tur att jag har tvättid i kväll, så jag har i alla fall tvättat soffdynan. Och jag ska säga er en sak, det är inte kul att handtvätta en soffdyna! Tur att det är en gammal soffa jag har, så att det inte hade varit en ny och fräsch soffa jag sölade ner. Men det är inte så mycket att göra åt nu, soffdynan hänger på tork nere i tvättstugan nu. Så förhoppningsvis är den torr när tvättiden slutar, annars är det bara att låta den torka färdigt uppe i lägenheten.
Nu ska jag ta och kolla på lite Simpsons innan jag springer ner till tvätten och hänger upp den sista maskinen.

Hundhår

Kategori: Allmänt

Jag förstår inte. Jag dammsög för två dagar sen och nu är det hundhår överallt igen. Hur mycket hår kan det lossna från en hund? Svaret är ganska mycket, men det kan bero på att jag busar ganska mycket med han inne. Och då ser man hur det flyger päls och damm överallt. Det är inget att klaga över, det är ju ganska kul att dammsuga. Jag vet att jag är konstig som tycker det är kul att dammsuga ibland. När jag får mina städryck så är det det till och med kul att dammtorka (!) och det är bland det drygaste som finns. Jag tror jag kommer få ett litet städryck nu i helgen, det behövs verkligen.
I kväll så har jag tvättid till klockan 21, jag hade övernaturligt mycket tvätt. Halva mitt toa golv var nämligen täckt av tvätt, hur kan jag ha samlat på mej så mycket tvätt? Det kan jag svara på: jag har inte haft tvättid på typ två veckor. Annars brukar jag tvätta en gång i veckan. Men nu har ni fått veta nog ointresant fakta om mina tvättvanor.

I morgon är det Melodifestivalen, så då kommer jag sitta bänkad framför tvn i princip okontaktbar. Nu kallar tvättstugan på mej, så det är bäst att jag går ner och slänger in ny tvätt i maskinerna. Annars kanske tvätten muterar och tar över tvättstugan! Nej, nu ska jag sluta klottra ner konstigheter  här och göra lite nytta.

Sveriges värsta bilförare

Kategori: Allmänt

Det är ju pinsamt! Nej, det räcker inte med att kalla det pinsamt. Det är en underdrift, det är..... Jag kommer inte på ord som täcker mina åsikter om deltagarnas körkunskaper. Jag förstår inte att dom ens har klarat uppkörningen. Dom kan ju knappt hantera bilen ordentligt, dom bara trycker på gasen och hoppas på det bästa. Det känns inte så himla tryggt att veta att det finns många som dom ute i trafiken. En av deltagarna är en tant som sitter och kör med sin hund i knät och en annan är en kille som jämt sitter och äter eller pillar på mobilen. Herregud..det är så man blir mörkrädd.
Men det är i alla fall underhållande att kolla på. Man känner sej som en väldigt duktig förare i jämförelse med dom och jag har inte tagit körkort än, jag övningskör bara.
 
I kväll ska jag i alla fall kolla på Knutby - Vägen hem, är det fler än jag som ska kolla på det? Hoppas att dom har gjort den bra, det är en ganska bra "story" om jag säger så. Om jag ska vara riktigt ärlig så har jag inte så stor koll på allt som hände där nere i Knutby. Jag vet att det var nån (barnflickan?) som flippade ut och dödade några (visst var det flera?). Och det var prästen som hade övertalat hon eller nåt liknande. Är jag inne på rätt spår?  Nu skäms jag för att jag inte har någon koll på Knutby morden. Jag ska försöka få lite rätsida på hur det egentligen gick till när jag kollar på Knutby -  Vägen hem i kväll.
Nu ska jag ta och sluta skriva här och dricka lite vatten innan det är dags att bänka sej framför tvn.

You're welcome

Kategori: Allmänt

I morse kollade jag på ett avsnitt av Angel, därav rubriken, avsnittet hette nämligen "You're welcome". Det var ett väldigt bra avsnitt, det bästa så här långt in på säsong fem. Det är sorgligt men samtidigt skit bra. Om ni undrar varför det är sorgligt så är det för att Cordelia dör. Om hennes död säger jag bara en sak: Hon dog med stil!
Så nu känner jag mej bara tvungen att lägga in ett klipp från YouTube, så här har ni ett litet Angel klipp med fokus på Cordelia. Enjoy!

Blond moment

Kategori: Allmänt

Jag måste bara berätta för er om Emmas blond moment hon fick i dag. Det var så här att vi (jag, malin, anna, emma och linnea satt bakom och tjuvlyssnade på oss) satt ocg jobbade med projektarbetet och vi planerade inför våran Skellefteå resa. Nu orkar jag inte berätta allt om vad vi planerade men vi satt och klurade på frågor till intervjuen vi ska göra. Och då utbrsiter Emma helt plötsligt "Kan fiskar bajsa?"  Ni kan jue gissa hur vi svarade på den frågan. Jo, alla började asgarva åt hon. Snacka om att hon hade ett Blond Moment då. Det var väldigt underhållande, det var den mest korkade kommentaren hon har fällt på länge. Och tro mej, hon säger mycket korkade saker.

Nu ska jag snart ta och gå ut med Jack en sväng. Sen så måste jag ta och dammsuga här, lägenheten känns som en sanitär olägenhet tycker jag. Och min kväll kommer nog bestå av att kolla på några avsnitt Angel i vanlig ordning. ÄLSKA TV-SERIER! Nu ska jag berätta en sak för er som absolut inte är särskilt intressant för er som inte ska vara med på det. Helgen vecka 8 ska vi ha Buffy helg, vi ska glo igenom säsong 5-7. Vi ska kolla på alla dom bästa avsnitten, det kommer bli några timmar framför tvn det. Våran förra film helg vad väldigt lyckad i alla fall, det kommer nog bli samma sak nu fast vi har bytt ut filmerna mot en tv-serie. Visst är ni avundsjuka alla ni som inte får vara med? Det där var lite elakt sagt av mej nästan.
Nej, nu måste jag ta och bege mej ut på promenad med Jack.

Rubrik efterlyses

Kategori: Allmänt

Idag så vart det en väldigt lung morgon. Jag klev upp som vanligt och gick till skolan. Men när jag var cirka 200 meter från skolan så fick jag sms från Sofia: "Vi har ingen hästmassage idag."
Då var det bara för mej att vända på klacken och plugga in hörlurarna i öronen, eller plugga in hörluren rättare sagt. Det är bara en av hörlurarna som funkar ordentligt. Så nu har jag vare hemma i lägenheten att tag och jag ska snart kolla på ett avsnitt av Angel. Efter det ska jag nog ta en långpromenad med Jack, jag hinner göra det nu så slipper jag göra det när jag kommer hem sen idag. Vi börjar inte förns klockan 12:15, då går bussen ut till traktor gubben. Jag ska säga er en sak, han har inte en sund relation till sina traktorer! Han ser dom som sina barn, det kan jag nästan garantera. Hehe.

När jag kom innanför dörren i morse så gissa vad jag ser? Jo, då har Jack tagit två bordsben som ligger ute på hallgolvet och skräpar (jag har fortfarande inte kommit mej för att bära ner det gamla bordet till grovsoporna) och lagt dom på sin bädd. Där låg han och var väldigt glad över att ha hittat pinnar inomhus. Sen när han såg mitt ansikte så var han inte lika glad längre. Då vart han lite fundersam över vad han hade kunna gjort för fel och sen la han sej på rygg med alla fyra ben rakt upp i luften. Visst är han tuff? Man behöver bara kolla på han så slänger han sej på rygg i princip.

Nej nu ska jag ta och kolla på lite Angel innan jag ska gå ut med Jack.

Reklam

Kategori: Allmänt

Nu har jag bra precis kommit hem från skolan, skönt med korta dagar. Har bara haft traktor teori och utrotningshotade arter idag. Eftersom att på engelskan i eftermiddag ska vi jobba hemma, fett med najs! :)

När jag kliver innanför dörren blir Jack lika glad som vanligt, han kommer ut till hallen och viftar på svansen. Sen lägger han sej på rygg och vill bli kliad på magen..fortfarande med svansen viftandes i full fart. Och så ligger han tills jag hälsar på han. Han kan ligga och vara så glad i flera minuter tills jag har hett av mej alla grejer och så. Är det inte gulligt så säg? Appropå hundar, jag har Wilma-abstinens! Jag har inte träffat hon på jätte länge nu, vill träffa mitt älskade lilla yrväder. När hon blir glad viftar hon inte bara på svansen, hon viftar på hela bakroppen hon! Man blir nästan rädd att hon ska vifta bakkroppen ur led ibland. Då kan ni tänka er hur glad hon är. Hehe.
Tur att det är praktik snart så jag får fara hem, då får jag äntligen fara och hämta Wilma. Då kommer det bli ett jävla glädjerus!

Jag har inte så himla mycket att säga till er nu. Förutom att jag har lånat Angel säsong 5 av Emma nu, så det ska jag ta och kolla på om ett litet tag. Men först ska jag ta och kolla igenom reklamen som just damp ner i brevinkastet.

Dagens update

Kategori: Allmänt

Dagens update blir ganska kort och koncis. Även fast jag inte vet vad koncis betyder så skriver jag det, det låter bra att säga tycker jag. I alla fall har jag haft en väldigt slapp dag idag. Jag har bara latat mej i princip och skrivit dom sista raderna på rapporten om ökenlo. Så nu ska jag ta och mejla den till Johanna.
Jag har egentligen inget att förmedla till er idag, men jag skriver ändå. Det är alla bloggares plikt att skriva, även om det är total smörja! Det är ett av mina blogg-motton. Och jag är ganska duktig på att följa det om jag får säga det själv. Jag menar, hur många onödiga inlägg har jag inte skrivit egentligen? Svaret på den frågan är: otaliga mängder! Hehe.
Nu ska jag ta och gå och göra mej en riktigt kulinarisk middag. Hot Dogs och makaroner, yummy! Det är en sak jag alltid har undrat över när det gäller Hot Dogs. Varför heter det Hot Dogs? Det är ju inte precis nermalda hundar vi äter. I USA kallas varm korv för Hot Dog, det kan väl ingen ha undgått att märka. Då undrar jag bara en sak till; hur har dom kommit fram till att det ska kallas för det? Jag ser då absolut inga liknelser mellan en hund och en korv.
Nu ska jag ta mina Hot Dogs funderationer och gå och steka några "varma hundar".

Melodifestivalen, deltävling 1

Kategori: Allmänt

Ja, vad ska man säga? Det jag funderar mest på är hur folk kunde rösta på Caroline ag Ugglas, jag kan inte med hon. Det är nåt med henne som gör att jag bara vill ta ett par tistlar och köra in i öronen så att dom punkterar hjärnan och det sprutar hjärnsubstans överallt!
Förstår ni vart jag vill komma med ovanstående liknelse? I alla fall så tyckte jag att Nina Söderkvist skulle ha gått vidare istället för af Ugglas. Annars är jag väl nöjd med finalisterna, Alcazar och Emilia. Inte så himla oväntat att just dom skulle gå vidare.
Jag ber om ursäkt för att det inte blir en utförlig uppdatering om Melodifestivalen, jag hade tänkt ge alla låtar ett betyg och ett litet omdöme. Nästa vecka ska jag försöka skärpa mej, då kanske jag ska sitta och blogga under programmet. Då blir det nog utförligt och bra. Petra Mede är i alla fall en bra programledare, skitbra om jag ska vara fullkomligt ärlig. Kristian Luuk kan slänga sej i väggen! En sak jag inte gillade med kvällens program var underhållningen. Jag menar, hur kul är det att kolla på en gammal gubbe som sitter och gnölar i en mikrofon? Det hoppas jag att dom förbättrar till nästa program, underhållning ska vara underhållande (det hörs på namnet!).
Nu ska jag ta och kolla om det finns nåt vettigt att glo på på dumburken så här på lördag kväll. I vanlig ordning lär det bara vara en massa skit, det bästa har ju redan varit. Och då menar jag självklart Melodifestivalen.

Ha en fortsatt trevlig lördag kväll & gå inte vilse ute i cyberrymden!

Typiskt mej

Kategori: Allmänt

När en sak jävlas så vill jag verkligen inte fortsätta med det eller något annat för den delen. Som sagt så jävlades det för mej tidigare idag, det kan ni läsa i det förra inlägget, och nu har jag gett upp allt annat också. Igen. Idag blir det inget mer "piffande" här inte, utan här blir det till att dammsuga och skura typ. Trots att det är extremt stökigt här, det ser ut som ett riktigt bombnedslag. Annars brukar jag vara ganska ordningssam, men nu känns det inte värt eftersom jag knappt har några ställen att göra av alla grejer. Hyllorna ligger fortfarande på golvet och smalar damm..som de mesta av mina tillhörigheter gör för tillfället.
Nu sitter jag istället och kollar på YouTube, älska den sidan! Jag kommer förmodligen att lägga in ett klipp därifrån i slutet av det här inlägget.
I kväll klockan 20:00 hoppas jag att ni sitter bänkade framför tvn och kollar på Melodifestivalen, det ska i alla fall jag göra. Jag får till och med sällskap till Melodifestivalen i kväll av Anna, Jolle (förmodar jag, Anna och han brukar följas åt), Sofia och Simone. Hoppas dom överlever min stökiga lägenhet, hehe. Ska försöka komma ihåg att uppdatera efter Melodifestivalen och betygsätta alla låtar. Gud vad nördig jag kände mej när jag skrev så. Men jag och Sofia är ju trots allt klassens Schlagerhomos. Man måste ju leva upp till den "charmerande" klyschan.
Nu tror jag att jag ska ta och ragga runt med dammsugaren och ta fram en kycklingfile så den hinner tina tills det är dags att äta.

3 Doors Down- If i could be like that

Förbannade jävla betongvägg!

Kategori: Allmänt

Nu har jag precis gett upp hoppet om att hänga upp hyllorna ovanför tvn. Glad i hågen tog jag fram min borrmaskin och ställde in den på slagborr och satte fast en betongborr. Så långt gick allting bra. Jag drog fram tvn och måttade upp ungefär vart jag skulle hänga hyllorna och markerade det på väggen med en penna. Sen när jag började borra så gick det bra dom första millimetrarna sen tar det tvär stopp. Då vart jag ju lägomt glad och bestämde mej för att börja om från början, jag gjorde ett försök till. Men inte fan vart det nå bättre för det! Väggen är fortfarande helt stenhård. Så nu sitter jag här och är lite smått förbannad på väggen. Och det halvfärdiga hålet i väggen ,som inte särskilt vackert ut, sitter där och hånflinar åt mej.
Vi har ju lyckats hänga upp saker där förut, men nu vill det sej inte. Fast då hade vi pappas borr, men den ska väl inte kunna vara så mycket bättre än min? Pappa köpte ju min borrmaskin till mej för typ ett år sen och hans är väl typ från 80 eller 90-talet. Skit samma! Nu har jag helt tappat lusten igen, och jag som hade gett mej fan på att hänga upp hyllorna idag. Men men. Jag ska då gå in på Lybo och säga åt dom att dom ska skicka en vaktmästare till mej så ska den stackarn få borra i alla väggar. Det tycker jag faktiskt att dom ska kunna göra, särskilt eftersom jag betalar deras lön. Så idag blir det nog att gå och runt och markera överallt där det ska borras i stället. DUMMA VÄGG!
Nu hör jag att disken börjar ropa mitt namn och det brukar vara ett tecken på att det är dags att diska. Har jag inte ganska väldresserad disk så säg.

Dagens att göra

Kategori: Allmänt

Att göra idag:

 Dammsuga
Skura
 Dammtorka
Hänga upp tavlor
 Hänga upp hyllor & cd-ställ
Diska
Gå på Ica
Bära ner ett gammalt bord till grovsoporna
Gå ut med soporna & återvinningen

Det var väl i stort sett hur min förmiddag och eftermiddag kommer se ut. Ikväll är det Melodifestivalen för hela slanten som gäller. Det får ni inte missa!

Jämtland

Kategori: Allmänt

Jag snubblade in på den här sidan och jag är bara tvungen att visa den för er. Jag säger bara en sak:

Jämtland & jämtlänningar är fantastiska!

Republiken Jämtlands Hemsida
http://www.republikenjamtland.se/

Motivation vs. Inspiration

Kategori: Allmänt

Precis som igår har min motivationa att greja iordning i lägenheten totalt fisit av, nu har jag bestämt mej för att i morron ska jag ta mej i kragen och börja med det i alla fall. I kväll ska jag bara försöka hitta lite inspiration. Nån som har förslag om vart jag ska hänga upp alla saker? Jag tror jag ska hänga upp mina "flygande" hyllor ovanför tvn och jag vet hur jag ska hänga hylorna i köket (det blir som det var förut). Men sen är det totalt stopp i mitt huvud för tillfället. Aja, jag kommer nog att lyckas fixa alla saker som ska fixas här i lägenheten.
Jag har även upptäck att alla mina senaste inlägg har varit korta och inte särskilt välskrivna. Varför det har blivit så vet jag inte riktigt. Jag får ta och skärpa till mej lite granna med bloggandet. Nu kom jag på en till sak jag måste göra. Jag måste ta och skriva ett inlägg på engelskabloggen som vi på Engelska B kursen har, det är skitsvårt att få ihop ett vettigt inlägg på engelska. Särskilt då läraren kollar väldigt mycket på gramatiken, som ni kanske ser så är jag inte så noga med svenska grammatiken här på bloggen. Men det är smällar man får ta ibland.
Också har jag lite bloggdesign problem, det var väl inte särskilt oväntat? Jag vet inte vad jag ska göra för header. Jag skulle ha haft nån bra bild på Wilma och Jack så hade jag kunnat använda dom som header. Vem har sagt att man inte kan ha hundar som header? Om ni har några förslag på hur jag ska designa headern så lämna en kommentar.
Nu ska jag ta och glo på tv och låta datan vila en liten stund.

Min borrmaskin och jag

Kategori: Allmänt

Jag och min borrmaskin ska förröka samarbeta lite i kväll, jag har hittat igen lite plugg och skruv i ett skåp. Så nu ska jag bara komma mej för och göra ett ryck och sätta upp alla saker. Annars gör jag det i morgon. I morgon är inte vilken dag som helst, melodifestivalen börjar i morgon. Melodifestivalen är ett av årets tv-höjdpunkter, man måste kolla på det! Det är en liten tvångtanke jag har. Ungefär som att jag rättar till varorna i affärer som står fel. Det ska vara ordning på hyllorna i affärer tycker jag. Nu ska jag gå till tvättstugan och boka en tvättid, och sen ska jag kanske vara duktig och börja bringa ordning i lägenheten.

Hälsostatus

Kategori: Allmänt

Nu har Jack kommit hem från "hundskötsel" kvällen på skolan med tvåorna. Marielle lånade med sej han dit så dom skulle ha lite variation från lärarens hundar. Han hade faktiskt uppfört sej ganska bra, jag trodde han skulle bli tokig när det var så mycket folk runt han. Han hade lite problem med att stå stilla på bordet bara sa Marielle, så det är en sak att träna lite på. Det enda som var fel på han var att han hade små sprickor i huggtänderna, så det är slut med vilda kamplekar för hans del. Vi får leka med andra saker i stället, tur att han gillar att leka med bollar och pinnar också. Man kan brottas också. Hehe. Och han hade lite smuts i öronen också, men det är rensat nu. Man kan säga att han har genomgått en tusenmila service. Nu har jag uppdaterat er lite granna om Jack och det var det sista ni hör från mej idag.

Halvfärdigt i alla fall

Kategori: Allmänt

Nu har jag packat upp, diskat, dammsugit, vattnat blommorna, äte mat och grejat runt med lite små saker. Jag har till och med betalat lite räkningar, är jag inte duktig så säg. Men nu så är min motivation helt slut...när jag började så hade jag rätt så mycket motivation. Men det fes av helt enkelt. Jag ska fortsätta med resten i morron, då blir det att hänga upp alla hyllor och tavlor. Tjoho! Då ska jag använda min borrmaskin, jag tror aldrig att jag har använt den nåt i Lycksele. Det blir premiär borrning i morgon. Spännande spännande.
Jag har fått vaccinationsintyget på Wilma nu också, äntligen kan jag fara och vaccinera färdigt hon. Nu väntar jag bara på att hennes förra ägare ska få fingrarna ur arslet och skriva på ägarbyte pappret. Jag skickade det till dom i somras men det är fortfarande inte gjort, suck! Och jag mejlade till jordbruksverket för ett tag sen och den enda hund jag står som ägare på är Jack. Så jag måste få tag på deras adress igen och skicka nya ägarbyte papper till dom.
Nu ska jag sluta skriva här och kolla lite på Du är vad du äter. Det är det mest vettiga på tvn just nu, tragiskt men sant.

Dags att packa upp

Kategori: Allmänt

Nu har jag kkommit upp till Lycksele till slut efter dom sista dagarnas missöden med bussarna. Så nu sitter jag bara här för att ge er en liten snabb update om läget. Jag förstår att ni har längtat efter det. (Säg ja bara för att göra mej glad.)
Jag har kommit på att jag verkligen inte gillar att åka buss, jag blir trött så fort jag sätter mej på en buss. Är det bara jag som blir skit trött av att åka buss?
I alla fall så är det färdigtapetsrat och målat överallt i lägenheten nu, jag är rätt nöjd i alla fall. Det jag inte är 100 % nöjd med är fondväggen i rummet. Jag hade velat haft nåt med svart mönster på i stället. Men men. Det ser då bra mycket bättre ut än innan i alla fall. Och jag diggar fortfarande mina kökstapeter, dom är häftiga! Undra om det bara är jag som diggar dom? Ska försöka ta en bild på dom och lägga ut här så får ni avgöra om dom är "häftiga" eller inte.
Min kväll kommer se ut ungefär så här:

Packa upp väskorna
Flytta om lite grejer i lägenheten
Boka en tvättid
Äta mat
Hänga upp hyllor och tavlor (om jag orkar)
Diska
Städa lite
Vattna blommorna (vissa ser lite halvdöda ut)
Och lite annat smått och gott.

Önska mej lycka till med mitt småplock. Nu ska jag ta och börja packa upp väskorna. Vem vet, jag kanske hinner med en liten uppdatering senare i kväll.

Det går inte så bra för mej...

Kategori: Allmänt

Som sagt var så skulle jag ju ha åkt upp till Lycksele igår, men då missade jag bussen. Så jag bestämde mej för att åka upp idag i stället. Tänkte ta 17:35 bussen till Ö-vik. Och idag en stund innan jag skulle ta och fara upp till momma och fika lite innan jag skulle till bussen så gick  jag in för att kolla upp alla bussar en sista gång, bara för säkerhets skull. Då upptäcker jag att sista bussen går från Umeå klockan 20:10 och jag kommer dit klockan 22:10. FAN! Mamma ringde till och med och pratade med länstrafken och frågade när sista bussen gick från Umeå till Lycksele, och det var åtta bussen. Bussen som går klockan 22:10 från Umeå går bara på söndagar. Inte tänkte jag på att jag brukar fara upp på söndagar inte, jag tog för givet att den skulle gå på vardagar också. Visst är jag smart?

Åter till verkligheten....eller nåt liknande i alla fall. I dag har jag och mamma städat och skurat golvet i tvättstugan och slängt in fyra kubik ved och grejat runt med lite allt möjligt. Och nu ikväll var vi över till moster och hämtade ett köksbord som mamma ska få låna. Nu saknas det inte så mycket innan huset är komplett igen.
Nu har det börjat snöa lite ute också och det tycker jag är ganska bra. Då blir det ju lite mildare ute i alla fall, skönt. I morron så far jag klockan nio på morgonen, dom bussarna går som vanligt i alla fall. Hehe. Nu ska jag ta och vara social med mor min och Eva som har kommit ner och kollar på min och mammas inrednings och städnings talanger.

Ökenlo och minusgrader

Kategori: Allmänt

Jag tycker att det är ganska kallt ute nu, runt -20. Det räcker med -10 - -15 grader, då kan man vara ute och greja på utan att frys arslet av sej. Och om ni undrar vad jag fick ökenlo från så är det för att jag ska ta och renskriva rapporten om ett utrotningshotat djur, och det djuret är inget annat än ett helt vanligt ökenlo. Eller vanligt och vanligt... Det var kanske en överdrift, om jag inte missminner mej så sjunker antalet ökenlon. Eller hade dom inga exakta siffror på antalet? Nu blir jag konfunderad. Det är bäst jag slutar fundera på det innan min hjärna blir överhettad och börjar koka. Jag vill jue inte att det ska spruta hjärnsubstans överallt. Det är onödigt kladdigt.

Idag jag faktiskt varit riktigt duktig. Jag har fixat en till praktikplats, på AquarieHobby (www.aquariehobby.com) i Sollefteå. Var där och skulle köpa ett lysrör till akvariet och då passade jag på att fixa lite praktik på en gång. Så jag tog två veckor där, då kan jag bo hemma och pendla med buss. NICE! Och han öppnade inte förns klockan 12. Ännu mer nice. Hehe.
Men när kag var där så klantade jag mej så hävla rejält. Jag var jue där för att köpa ett lysrör och där stog jag och kollade på dom och kollade längderna. Då tänkte jag "Hmm...Jag tror att det är 60 jag ska ha. Det är väl det som jag har köpt förut? Eller är det 45? Hmm...." Efter att ha stått och diskuterat om det med rösterna i mitt huvud så tog jag ett 60 rör. Och sen när jag kommer hem och ska sätta i det så är det på tok för långt...Då slår det mej! Det är akvariet som är 60 långt och lysröret i rampen ska vara  45. SUCK! Då kände man sej jue lagomt klantig. Men men. Det är bara att bita i det sura äpplet och skaffa ett nytt lysrör. Det jag köpte idag får nog ligga kvar tills jag har skaffat ett större akvarium :).

Idag har jag som sagt varit till Sollefteå med mamma, moster och My en sväng. Köpte lite allt möjligt, bland annat mitt lilla för långa lysrör. Och efter det så var jag hem och packade ihop mina grejer och hämtade Jack. Sen for vi över till moster och åt tacos och schwarswaldtårta till efterrätt. MUMS! Tur att man har en moster som bjuder på mat ibland.
Raja och Kitty vart väldigt glad när jag och mamma kom dit, och Jack fick några att busa lite med. Han och Kitty är ungefär lika smarta....och lika matglada.
Och vi vart lite sen därifrån så jag missade bussen, skickligt va? Det är inte så mycket att göra åt det nu. Jag far upp i morron i stället. Lite frånvaro har ingen dött av, eller? Hehe. Det är nog lungt, jag har så bra närvaro annars så. Det finns jue vissa i klassen, ingen nämnd ingen klämd, som skolkar hela tiden och dom ser ut att klara sej ganska bra.
Det jag ska vara duktig i kväll och göra är att skriva på rapporten om ökenlo. Det är inte så himla jobbigt, men det är inte dirrekt kul heller. Bara man väl kommer igång går det rätt så fort.
Nää, undra om man ska ta och hjälpa mamma sätta upp några hyllor.
Tills vi ses nästa gång säger jag; Gå inte vilse ute i cyberrymden!

Än en gång

Kategori: Allmänt

Det här är typ tredje inlägget jag kommer med idag, och inget av dom är särskilt vettiga. Men men, det är smällar man får ta. Jag tänkte bara informera om att jag har lyckats valt stilmall nu i alla fall. Det är den här mallen jag ska använda. Nu ska jag bara ta mej samman och börja exprimentera med färger och sånt. Och för att inte tala om den egna headern, jag har gett mej fan på att lyckas göra en sån själv. Den här "renoveringen" kommer nog ta ett tag, så ni får ha tålamod med otekniska jag.

En liten notis...

Kategori: Allmänt

Nu har jag börjat att ska designa om bloggen, så det kommer se muppigt och rörigt ut här ett tag. Äh vad fan, jag säger som det är: Det kommer se riktigt förjävligt ut här ett bra tag framöver. Nu försöker jag att hitta en bra stilmall och nästa steg är att fixa en egen header. Önska mej lycka till. Jag kommer att behöva det, känns som att det kommer fällas många svordomar innan jag är färdig med bloggen. Nää, nu kallar bloggdesignen.

Bröderna snygg

Kategori: Allmänt

Jag fick några bilder på Jack och Grim, även kallade bröderna snygg, av Eva. Hehe. Klämmigt smeknamn va?
Så i brist på annan intressant uppdatering slänger jag in några bilder på dom.

Det ser ut som dom väntar på godis.....Om man har busat extremt länge blir man lite småtrött..

Tidsfördriv

Kategori: Allmänt

Hur Norrland är jag?Jag har kört:
[x] snöskoter.
[x] Traktor.
[x] Bil.
[ ] Lastbil.
[x] Fyrhjuling.


Jag har ätit:
[ ] Souvas.
[x] Västerbottenost.
[ ] Surströmming.
[x] Pitepalt.
[x] Tjälknöl.


Jag kan åka:
[] Skidor
[x] Längdskidor
[] Skriskor
[ ] Snowboard


Jag har upplevt:
[x] Snöstorm.
[x] Minus 30 grader.
[ ] Lämeltåg.
[ ] Midnattsol.
[x] 2m Snö.


Jag har:
[ ] Druckit mig full på hembränt.
[x] Varit nära att förfrysa mig.
[ ] Sovit utomhus på vintern.
[ ] Badat isvak.
[x] Plockat Hjortron.
[x] Träffat på ren i det vilda.
[x] Träffat på älg i det vilda.
[ ] Träffat på björn i det vilda.
[ ] Spenderat tid i fjällen när det inte har varit lov.
[] Sett Dunderklumpen. (på film)
[x] Snusat
[x] Jagat vilt.


Jag:
[x] Bor i Norrland.
[ ] Är fåordig.
[ /] Pratar Norrländsk dialekt. (Ibland kommer det lite dialekt inblandat)
[x] Kommer ifrån en Norrlänsk släkt.
[ ] Pratar Samiska eller Tornedalsfinska.
[ ] Jag känner/är en Same


19,5 av 37
Jag måste säga att jag är lite besviken på mej själv, trodde att jag skulle vara mer norrlänning. Men jag skyller på att listan var kort och med få alternativ.