En helt vanlig blogg!

Smått och gott från helgen som gått

Kategori: Allmänt

I fredags kom jag upp till Lycksele runt 16-tiden och möttes av Emma, Anna-Karin och Malin på bussterminalen. Vi slängde in alla saker i bilen och begav oss ut till Busjön, byn utan mobiltäckning, för att inmundiga lite mat. Det bjöds på spagetti och köttfärssås á la mamma Busjön. Efter middagen slappade vi ett tag och klappade på hundarna, jag klappade mest på Zita eftersom hon är bäst. Sen for vi in till stan för att socialisera med lite folk. Anna-Karin och Emma nummer två gick på KU (Kyrkans unga) och jag, Emma och Malin åkte och hälsade på Marielle och Hanna. När vi klev in genom dörren hos Marielle och Hanna möttes vi av en hel del onda blickar från deras kompisar. Det vara bara Marielle, Hanna och Frida som var vänligt inställda till våran entre, alla andra gav oss onda ögat. Deras kompisar hade sagt tidigare att dom inte ville att vi skulle komma dit och hälsa på, dom tyckte att vi var konstiga. Det roliga är att vi aldrig har träffat dom någon gång. Vi stannade inte kvar där särskilt länge eftersom dom stirrade elakt på oss så fort vi var i närheten, mysko människor. Vi bestämde oss för att fara och hälsa på Anna-Karin på KU en stund. När vi var på KU kände jag mej precis lagomt malplacerad, jag är inte van vid att umgås i ett rum med två präster (jag tror i alla fall att båda två var präster). Jag koncentrerade mej mest på att inte svära eller vanhelga någon religös symbol. Jag, Emma och Malin roade oss med att kolla på när dom lekte lekar och spelade Alfapet. Just ja, vi åt massa pepparkakor också. :)

På lördagen åkte vi in till Lycksele och gick på marknaden en stund. När vi var less på marknaden åkte vi upp till elevhemmet och kollade på en mysko film. Jag orkar inte berätta vad filmen handlade om, men slutsaten var i alla fall att man inte ska dansa på gravar och läsa ramsor samtidigt. Det slutar helt enkelt inte bra.
När filmen var slut var det dags att äta, för min del blev det en kebabtallrik. Mumsigt! Sen åkte vi ut till Busjön igen och sminkade oss. Eller, jag och Emma sminkade oss inte. Men dom övriga i ensembelm gjorde det. Sedan bar det av in till Anna i Lycksele för att lägga grunden för kvällens alkoholkonsumtion. Efter en stunds förfestande och en "Tjingeling"-omgång senare bar det av till krogen. På krogen hade vi det i alla fall jätte trevligt, bland annat träffade vi Malle där. Trevligt trevligt. Kvällen flöt på och klockan slog stängning. Eftersom man lätt blir lite fyllehungrig så där på natten åkte vi över på Statoil för att inhandla lite proviant. Det var överdrivet mycket folk inne på Statoil. Vi köade i 1 timme för att få oss en korv. Men det var det värt! Finns det något godare än en french hotdog med mango-raja efter en kväll i alkoholens tecken?
Vi landade i Busjön runt 3:30 och skuttade i säng för att sova några timmar.

Idag klev vi upp runt 10 och käkade lite frukost, sen skjutsade Emma in mej och Malin till stan. Malin gick till bussen och jag gick ner på stan för att möta upp mamma och Linda. Dom kom upp för att gå på marknaden och hämta mej. Vi gick runt på marknaden en stund innan vi åkte på Dollar. Sen åt vi lite mat, jag åt kebab igen. Chockerande va?
Slutligen vill jag tacka alla medverkande för en jätte trevlig helg. Tack Emma, Anna-Karin, Malin, Dessan, Sofia, Anna, Malle, Olivia, Jolle och Tobbe. Och tack till mamma och Linda för skjutsen hem till byn. :)

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Dom är inte präster! Dom är ungdomsledare...hur många gånger ska jag måste säga det!

    2009-09-27 | 22:15:21

Kommentera inlägget här: