En helt vanlig blogg!

Vilka ska jag rösta på?

Kategori: Seriöst tjafs

Idag är det dagen D, eller ska man kalla det dagen V eftersom det är val?
 
Miljöpartiet: Jag måste erkänna att jag alltid haft en liten förkärlek till Miljöpartiet. Deras åsikter stämmer i många fall överens med mina egna. I princip det enda jag inte gillar med Miljöpartiet är att dom vill höja koldioxidskatten, vilket i sin tur bidrar till att bensinen blir ännu dyrare. Det slår väldigt hårt mot oss som är beroende av bilen. Men dom säger att dom kommer kompensera det höjda bensinpriset med ett höjt reseavdrag för oss i glesbygden.

Socialdemokraterna: Socialdemokraterna går till val på att förbättra allt som den nuvarande regeringen har försämrat. Sossarna vill skapa fler jobb och praktikplatser för unga och förbättra sjukvården. Man skulle kunna säga att sossarna satsar på välfärd åt alla. Nu höll jag på att glömma ett av deras viktigaste vallöften, dom tänker riva upp FRA-lagen.

Vänsterpartiet: Eftersom vänsterpartiet, socialdemokraterna och miljöpartiet har ingått i någon slags allians har dom väldigt lika åsikter i många frågor, därför orkar jag inte skriva vad Vänsterpartiet står för. Eller jo, en sak ska jag ta upp. Vänsterpartiet har den fenomenala iden att alla skolor ska ha en vegetarisk dag varje vecka för att minska köttkonsumtionen. Är det bara jag som tycker det är en skitbra ide? (och ja, jag är seriös) Jag menar, köttproduktionen i sig är en stor miljöbov och jag tror att barnen skulle må bra av att få i sej lite vegetarisk kost då och då i stället för att vräka i sej massa halvfabrikat beståenda av kött varenda dag.
Dessutom skulle det vara väldigt kul att se hur upprörd människor skulle bli av att barnen tvingas äta vegetariskt en gång i veckan.

Som ni kanske förstår kommer jag att rösta på något av dessa tre partier, då jag delar väldigt många åsikter med något av dom, eller rent ut av alla tre.
Nu är det bara en sak jag undrar över, eftersom MP, S och V har ingått i en allians tillsammans spelar det någon roll vilket av dom jag röstar på till riksdagen? Om jag tillexempel röstar på MP till riksdagen, räknas det som en röst på den rödgröna alliansen eller enbart som en röst på MP?

Nu ska jag sluta sitta här och försöka förstå mej på politik och iställer skutta ner på golvet och klippa klorna på hundarna.

Kommentarer

 • Dessan säger:

  Det blir ungefär så att du röstar för hela rödgröna om du röstar för miljöpartiet t.ex. eller nåt, men du ger en mandat in till riksdagen för varje röst som ett parti får. Och såklart, den som får flest röster får bilda en regering och få ha en statsminister, förstår du?  (I think :P)

  2010-09-19 | 15:59:33
  Bloggadress: http://minbloggochingenannans.blogg.se/
 • Dessan säger:

  Eller jag menar att de antal procent av befolkningens röster som partiet får är så många de får inne på riksdagen :P

  2010-09-19 | 16:27:13
  Bloggadress: http://minbloggochingenannans.blogg.se/
 • Linda säger:

  Om du vill ha de rödgröna i regeringen de nästkommande 4 åren bör du satsa på Socialdemokraterna, eftersom att det med 99% säkerhet är dom eller Moderaterna som kommer att vinna valet. Om sossarna vinner så blir det ju sossar/MP/vänstern som bildar regering, annars blir det Reinfeldt och company.

  2010-09-19 | 17:45:26
  Bloggadress: http://ziquita.blogg.se/

Kommentera inlägget här: